2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
kızlar bu bebısler kac saatte kac cc sütle doyar benımkı suan 50 günlük mesela ne kadar sut yer
terlı olur bazen sagıyorum cunkı ona gore davranayım artık acıktımı dıye her uyandığında emzırmeyeyım

Bende tam bilmiyorum ama sagip verdigimde 100-120 icio ama bes saatte bir cok nadir 3-4 saat sonra coooook aglarsa ve aranirsa ac diyip emziriyorum 5 dk sonra kendi birakio zaten

merhaba kızlar masallh misafirim hiç eksik olmuyor
bizde 55 günlük olduk yavaş yavaş büyüyoruz.
benim kızımın kilo alması en alt seiyede bir ayda 700 gr
doktor sütün yetmiyormu acaba dedi
hastanede süt sağım makinesinde süt
sağdık bir meme kabı doldurdu masallah doktor
çok iyi dedi.demekkki sütün yaramıyor dedi.
ne yapayım karnı doyuyor.ama kilo alımı az.
haftaya aşımız var bakalım kaç kilo almışız.
buarada kızlar benim kızımda emmesi 5-10 dk arası
çokkkkk nadir 20 dk emmesi bazen saat başı bazen 2 saate bir.
gece masallah çok güzel uyuyoruz 2 defa emip uykuya devam ediyor.
gündüzleri benimle oturuyor kedi uykusu gibi yarım saat
uyuyor bazen 1 saat uyuyor.gitgide çok tatlı oluyor.
artık ağlamasından ne demek istediğini anlar oldum:KK1:

Süt yaramıyor diye bişey yok canım.benim ilk oğlumun da sütüm boldu ama hep az kilo alırdı...eee ek gıdaya geçtik yemek yiyo şimdi 7 yaşında iştahlı hiç yeme sorunum olmadı ama kilo almaz...yani az kilo alanlardan...ne yese yarıyo olan var yiyip inkar edende. Seninki de öyledir.sut yaramıyor ne yese yaramıyor . Canını sıkma anlayacağın.

kızlarrrr yardım ya oğlum
kakasını yapamıyor daha doğrusu oyle sanıyorum en son persembe oğlen gibi yaptı birde sabah yapmıstı bezı doldurdu resmen
ama bu saat oldu hala o sekılde yapamadı
altını acıyorum mesela bu sabah az bır sekılde 4 parmak kadar 2 kere yaptı ama karnı şiş ve sert
emmesi de azaldı
acaba emme azalma sebebi bu mu ağlaması da huysuzluguda yok ama sureklı ıkınır halde kıpkırmızı oluyor uyanıkken yada uykusunda fark etmıyor hıc kıyamıyorum
nasıl gecer ne yapayım soyleyın :KK43:
gaz desem aglamıyorda kendı halınde duruyor kuzum ama işte ıkınması var tuvaletını yapmak ıstıyor buyuk ıhtımal boyle olmamıstı cunku ama ne yapacagım bilemedim

kakasını yapamıyor daha doğrusu oyle sanıyorum en son persembe oğlen gibi yaptı birde sabah yapmıstı bezı doldurdu resmen
altını acıyorum mesela bu sabah az bır sekılde 4 parmak kadar 2 kere yaptı ama karnı şiş ve sert
emmesi de azaldı
acaba emme azalma sebebi bu mu ağlaması da huysuzluguda yok ama sureklı ıkınır halde kıpkırmızı oluyor uyanıkken yada uykusunda fark etmıyor hıc kıyamıyorum
gaz desem aglamıyorda kendı halınde duruyor kuzum ama işte ıkınması var tuvaletını yapmak ıstıyor buyuk ıhtımal boyle olmamıstı cunku ama ne yapacagım bilemedim

Sakin ol canım yoktur bişi.brnimki 7 gün yapmadı sıkıntıda yoktu.çarşamba yatı Enson da. ? Ondan beri daha yapmadı.10güne kadar normal.anne sütü alıyorsa sadece.arkadasımın kızıma öyleydi. Çocuk cerrahın g ötürü. Dr 10 güne kadar normal demiş..arkadasım Poposunu uyardım yaptı demiş Dr kızmış bırak kendi yapsın yoksa öğrenmez hep sen yaptırmak zorunda kalırsın demiş...

emmesi de azaldı

Cnn benimkide yapmamisti doktora sordum burdaki arkadaslarda demisti sadece anne sutu aliyorsa bir haftaya kadar yapmamasi normalmis

emmesi de azaldı

Canım sıkıntı yaratma kendine arkadaşların dediği gibi anne şutu alıyorsa normaldir misiklet hareketi yaptır ayaklarını karnına doğru yetkili olur

Sakin ol canım yoktur bişi.brnimki 7 gün yapmadı sıkıntıda yoktu.çarşamba yatı Enson da. ? Ondan beri daha yapmadı.10güne kadar normal.anne sütü alıyorsa sadece.arkadasımın kızıma öyleydi. Çocuk cerrahın g ötürü. Dr 10 güne kadar normal demiş..arkadasım Poposunu uyardım yaptı demiş Dr kızmış bırak kendi yapsın yoksa öğrenmez hep sen yaptırmak zorunda kalırsın demiş...

canm anne sütü alıyor sadece ya ne bileyim panil oldum 1 keresinde 1 gün yapmamıstı aksamı yapmıstı ama bu sefer boyle uzun olunca nedenını merak edıyorum ve de onu oyle karnı şiş gorunce üzülüyorum emme saatlerini şaşmıyor ama kalkıp emıyor
bısey yapmadım bisiklet hareketi ileri geri karın bastırma hareketi ve karnını ovdum ama yok yanı tık yok :KK43:
böyle beklemekte cok sıkıyor insanın canını hemen yapsın dıe dua edıyorum resmen:KK25:

Cnn benimkide yapmamisti doktora sordum burdaki arkadaslarda demisti sadece anne sutu aliyorsa bir haftaya kadar yapmamasi normalmis
beklemek cok sıkıcı hele brde karnı oyle ya korkutuyor benı masaj vsde işe yaramıyor papatya yada rezene mi versem dıe aklıma geliyor 55 gunluk bebegım sakıncası olurmu ki :44:

canm anne sütü alıyor sadece ya ne bileyim panil oldum 1 keresinde 1 gün yapmamıstı aksamı yapmıstı ama bu sefer boyle uzun olunca nedenını merak edıyorum ve de onu oyle karnı şiş gorunce üzülüyorum emme saatlerini şaşmıyor ama kalkıp emıyor
bısey yapmadım bisiklet hareketi ileri geri karın bastırma hareketi ve karnını ovdum ama yok yanı tık yok :KK43:
böyle beklemekte cok sıkıyor insanın canını hemen yapsın dıe dua edıyorum resmen:KK25:

beklemek cok sıkıcı hele brde karnı oyle ya korkutuyor benı masaj vsde işe yaramıyor papatya yada rezene mi versem dıe aklıma geliyor 55 gunluk bebegım sakıncası olurmu ki :44:

Cnm benimkide 56 gunluk ben bebek caylarina baktim papatya rezene hepsi 6.aydan ihtibaren kullanin yaziodu geri biraktim

kızlar bugün kızımın kafa yapısı dikkatimi çekti baya
saçlı olduğu için daha yeni fark ettim kızımın başı yamuk genelde
yatış şeklinden diyor ama.yinede ilk işim
pazartesi doktora götürmek.kafa yapısı düzgün olması için
bir yastık buldum netten kullanan var mı aranızda.
bebeğimin baş görüntüsünü
buraya eklemek istedim ama başaramadım.
bulduğum yastık
THERALINE bebek yastığı biraz pahalı ama olsun.
benim gibi olan varmı.

Cok buyuk gecmis olsun masallah kocaman olmus :) ben takip ediyordum seni ama hic yazmamistim.cok cok sevindim melegini opuyorummm

filizcim çok çok sevindim,ne zamandır seni merak ediyoduk,neler atlatmışsın,cidden maşallah senin gücüne de bebişine de,inşallah bağırsak sorunu da hızla geçsin,kilosuna da maşallah,tosun oldu artık.kokla yerimize de:KK16:

Allah razi olsun hepinizden....insallah daha da iyi olur hersey. Geriye donup hepsini okumaya calisacagim zaman buldukca...

@aryaarel cnm parmağını poposuna değdirip bir sğre beklersen yapar ya da zeytinyağlı kulak çöpü en son olarak da fitil kullanabilirsin okuduğum kadarıyla 2. ayına giren bebeklerde bu durumlar görülüyormuş

5 dakka emıp bırakıyor dıye satte ıkı uc kez emzırıyorum bazen bende

cnm yeşil kakayı çok emdiğinden yapıyor barsaklardan direk sindirilmeden atıldığı için rengi hardal ya da altın sarısı olmuyor o yüzden sütüm yetmiyor, az, doymuyor diye hiç düşünme. süt zaten tamamen beyinde biten bir durummuş ve tek çaresi bol bol su içmek bu aynı zamanda mastite de iyi geliyor bende öyle oldu yani

kızlar bugün kızımın kafa yapısı dikkatimi çekti baya
saçlı olduğu için daha yeni fark ettim kızımın başı yamuk genelde
yatış şeklinden diyor ama.yinede ilk işim
pazartesi doktora götürmek.kafa yapısı düzgün olması için
bir yastık buldum netten kullanan var mı aranızda.
bebeğimin baş görüntüsünü
buraya eklemek istedim ama başaramadım.
bulduğum yastık
THERALINE bebek yastığı biraz pahalı ama olsun.
benim gibi olan varmı.

Annem hep bana der çocuk uyurken başını hep ayni yönde olmasın saga sola arka üstü yatır diye yoksa şekilsiz gelirmış ikisindede dikat ettim çok şükür düzgün sende dikkat et düzelir

Cok uzun zaman gibi geldi bana arkadaslar.geriue dönüp bakamadim.mutlaka merak etmissinizdir biliyorum. Ama bu zamanda cok seyler yasadik.en son yazima baktim ilk cikisimiza 20 gun falan kalmis.benimle ilgili yazilari Okuyamadim simdiden ozur dilerim cunku sitenin ariza yaptığı zamandan sonra hic giremedim.sonra da hep oglanla ugrasmam gerekti.. evet 31 mart gibi hastaneden 1850 gr civari ciktik cok sukur.eve geldik on gun kadar hersey cok guzeldi sonra birgece yememeye biberonu almamaya basladi sabahta aynen devam etti ve yuzu bembeyaz olmuştu elimde daha da kucuk ve yumuşak kalmıştı apar topar tekrar hastaneye goturduk .sepsis olmuştu ve tekrar kanda zehirlenme ile 25 gun daha yattik.durumu en kritik zamanlardan daha da kötü olmuştu. O moral bozukluğu ile sutum de kesildi birden simdiye kadar da halen yok.premature olduğundan evde odaya kimseyi almadim hersey hijyendi.eldiven maske kiyafet el dezanfektani vs kullandim hep ama hastalanmasina cok Uzulmus tum. Doktorlarimiz bagisiklik sistemimin daha tam olarak calismadigini bunların olabileceğini söyledi. 25 günün sonunda ciktik ve 2 hafta kadar tekrar evde kaldik .cok uzatmayayim sonra bronsit baslangici sebebi ile 10 gun kadar tekrar yattik. Bagirsaklari incelmeye basladigi icin iceri alma isini erkene almak istediler ve poposundan 1.5 saati suren bir ameliyat ile oarca aldilar sonucu iyi cikti ve bu önümüzdeki hafta bagirsaklari cok sukur iceri alinacak.simdi evdeyiz cok sukur.4.400 gr ve 55 cm...5 ayimizi bitirecegiz iki gun sonra hayirlisi ile..hepinizi cok ozledim...

Filizzz aylardır aklım sendeydi Allah korusun olumsuz bir durum var diye çok korktum çok merak ettim.Allaha çok şükür nasıl sevindim iyi olmanıza anlatamam.Rabbim hepimizin evladını bağışlasınAşkım asiye aradı da cuma akşam emre ve mücahit beylerle gelmek istiyolarmış. Yaşadığınız zor günler de geride kalsın inşallah.

Canım bende rezene veriyorum. Sadece anne sütü ile besleniyor. Doktora sordum. Rezene vermekte sakınca var mi diye. Hayır yok doğal birşey verebilirsin demişti 48.gunluguz birinci ayından beridir veriyorum. Hoş içmek istemiyor bazen bende vermiyorum o zamanlar.

Gunaydın herkeseeee benimki sabah 5 te aydı hoşş ya hani 40 ı cıkınca duzelırlerdi bu bebekler benimki ıyıce cozuttuuı:) ne guzel 12 ye kadar uyurduk eme eme şimdi 5 bılemedin 6 uyanıyo cin gibi bakıo sağa sola tatlı sıpammmm baba horul horul uyudu 9 da kalktı bi zahmet simdide demezmi çok uykum var kız benı mahvetti diyee !!! Bildiginiz evden kovadım geldi o an eti topu 5 dakka salladı sonrada al annesi acıkmış diye verdi Ahh bu erkeklerr aglayınca senin kızın dıyo sanki babamın evınden getırdımmm:KK66:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizimki de kucagindayken aglayinca annesi oğlumuz acıkmış diyor. Hayır acikamaz yeni Emdi doydu diyorum o zaman susamış annesi al tekrar emzir diye bana veriyor. Hepsi aynı bunların :))

Filizzz aylardır aklım sendeydi Allah korusun olumsuz bir durum var diye çok korktum çok merak ettim.Allaha çok şükür nasıl sevindim iyi olmanıza anlatamam.Rabbim hepimizin evladını bağışlasınAşkım asiye aradı da cuma akşam emre ve mücahit beylerle gelmek istiyolarmış. Yaşadığınız zor günler de geride kalsın inşallah.

Neyseki artik burdayım. Cook teşekkür ederim .daha da iyi olacagiz sizlerle. ..

X