2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kizlar gunaydin. Yine kapali bi hava var izmirde. Tam uyumalik

Oh iyi gelmiştir sana ne kadar yorucuda olsa :)
Benim arkadaşlarımın hemen hemen hepsi bekar :KK70:
Çocukla gelecek olanlarda çalışıyor.

İdilimin adına teşekkür ederim teyzesi.
Krem ise yaradı sanki, geçmeye başladı kızımın Poposu çok şükür.
Rabbim kimsenin meleğine pişik, gaz vs sancısı cektirmesin.
İnsanın içi acıyor onlar agladikca.

♥ İdil Deniz ♥
Tabi iyi gelmez olur mu. Ust uste 3 gun misafir agirladim. O sonuncu partdi. Ondan yorucu oldu :)
Bebisine de sevinddim tatlosum. Daha da iyi olcak insallah. Cok bilmislik yapmak istemem ama domates filan gibi asitli yiyecekler de bebislerin totolarinda tahris yapabiluyomus. Ben de sagdan soldan duyfugumla konusuyorum. İnsallah diyorum duana ama dun gece gaz sancimiz vardi maalesef. Yasiycaz istemesek de, aglamalarina kiyamasak da :KK43:
Ya ister istemez sıkıntı yapıp üzülüyorum ama sanki sütüm de azalma hissediyorum..
ya bizim burasi hep kaldirim dogru duzgun bi yokus yok ben çocuğumla hic mi alışverişe cikmicam bi çözüm bulmam lazim ama bendr karar veremedim hangi sling alsam?
Tatlosum, snowy nin baba slingine de baktim. O da gayet kullanisli duruyo. Ben dun denedim slingi, cok rahat ettik kizimla. O uyudu ben de isime baktim :)
Az once kontrolden geldim kizlar bebek daha cok irilesmesin diye 40 .haftada suni sanciyla kismetsr normal dogum yapacagim dualarinizi eksik etmeyin korkuyorummmm
Hayirlisi olsun canim. İnsallah kolay bi dogum olur
merhaba güzel anneler, bayadır yazamıyorum size...geciktim biliyorum ben 3.4.2014 te rahatsızlandım ve acil hastaneye gittim...doktor hemen sezeryan dedi ve o gün sezeryan oldum oğluşumu kucağıma aldım...bebekten fırsat bulup giremiyorum...1-2 kez bakındım ama yazamadım...kızlar bebeğim ilk 15 gün emmedi...sürekli başını sağ sol yaptı ne zaman göğsümü versem ağladı...göğüs pompasıyla sütümü çekip verdim 15 gün bana çok zorlu geçti emseydi bu kadar zorolmazdı...çok ilginçtirki (diğer kızlarım hemen emdi) 15 gün sonra emmeye başladı ama bu seferde gece emmiyor...mama veriyorum 1 haftadır göğüslerim çok ağrıyor sağ göğsümde çatlama ve kabuklaşma oldu...sanırım yara olacak :KK43: ...lansinoh göğüs kremi kullanıyorum şimdilik pek fayda etmiyor gibi...kadın doğumcumun verdiği jel var onuda kullanırım olmazsa diye düşünüyorum...bu arada halen hamile gibi iştahım çok yerinde maşallah yedikçe yiyorum hamilelikte fazla kilo almadım ama sanırım doğumdan sonra alıcam...sürekli canım bişiler istiyo (özellikle tatlı) doğum yapanlar hepinize hayırlı olsun...benden bukadar yine yazarım:KK55:

Merhaba kizlar bende
nisan 17 de kizimi dogurdum.bebegimle ugrasmaktan sik takip edemez oldum topigi.goguslerim yaraoldu.hem de tikali ,bebegim zorla emiyor.makineyle sagiyorum fazlaligi.sizin gogusunuzden dururken akiyor mu sut.ne yapacagimi sasirdim.yaralara nasil çozum buldunuz.onerilerinizi bekliyorum.:18:.kac gunlerdir perisan haldeyim.emzirmeye korkuyorum.

Doguran anneler ,hayirli olsun bebekleriniz,gule gule buyutun.dogum yapacaklara
kolaycik dogumlar diliyorum.
Kizlat hayirli olsun. Saglikla anali babali buyusun bebisleriniz.

Gogus yaralari icin Snowy den topigimie yayilan ve etkisi test edip onaylanmis tavsiyem sudur. Lanshinoh krem ve Avent gogus kalkani. Muhakkak denemelisiniz.

Sen de Aesy uyguluyorsun demek. Benim yaramaz emerken yapıyor genelde. Kusmasından korktuğum için easy yapamıyordum ama daha etkili olduğunu gördüm:KK66:

Bu arada doğumdan başlayarak uygulanıyor gülüm. Sadece farklı zaman dilimlerinde rutin değişiyor. Ilk 6 hafta 3 saatlik rutini takip ediyoruz:p:p

Ben bu yöntemleri hiç bilmiyorum.ama ben de önce alt alıyorum.uyandırıyorum.sonra emziriyorum.sonra gaz çıkartmaya çalışıyoruz.ağızdan biraz zor çıkarıyor.daha 11. Günümüz.ağızdan gaz çıkarmada sorun var.20. Günden sonra ne yapacağız bakalım.canım sen uyku düzenini nasıl ayarlıyorsun?2 saatlik dilimi uykuya geçtikten sonra mı başlatıyorsun yoksa emmeye başladığı saatten itibaren mi??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Telden girince tek tek alıntı yapmayı beceremedim.ben de kullanıyorum lansinoh krem ve göğüs kalkanı.inşallah geçer.

Yan etki yokmus atesini olc surekli cikmaz ama sen yhormonu ontrol et dedi..

Canimiz sıkıldı biraz ilk hafta alinan topuk kanimizda tsh hotmonu yuksek cikmis ve bizi aradiklarini idda ediyorlar ama beni asla aramadilar kontrol ettim 1 hafta icinde arayanlar icinde yoktu hemsire :KK43:
yine topuk kani aldilar icim gitti yavrum oyle agladi ki esim tuttu ben ciktim disari agla agla icim gitti :KK43:
İnsaallah bu sefer sorun cikmaz yuksek cikmaz hormonumuz :KK43: sizlerde kontrol edin saglik ocaginizi ihmal etmeyin
Allah baska dert vermesin :KK43:

👨❤👶

Canim ayni sey benim ablaminda basina geldi bizi aramadilar biz arayinca tsh hormonu yüksek dediler bizde niye aramadiniz diyince arayacaktik dediler.dogdugu ozel hastanede de almislardi büyük bi hastane oldugu icin onlarin laboratuvarida topuk kani testini yapiyordu onlarda sorun yoktu ama halk sağlığının yaptiginda vardi sonra cocugun canini yaka yaka tekrar aldilar sonuc icin aradik hic bisey yok yanlışlık yapmisiz dediler ama bizim omrumuzden omur gitti. Diyeceğim cok guvenme o sonuclara.bizimde dogumdan 3 gun sonra doğum yaptigim hastanede alindi halk sagligini aradim sonuc icin normal.sorun yok dedi ama guvenemiyorum yani onlara.

Geçmiş olsun canım. Inşallah ateşi çıkmaz ve tsh değeri normal çıkar güzelinin. Hiç üzülme annesi, bebeğin canı anlık aciyor. Sen yüzüne bir kez gülsen tüm sıkıntısı geçer onun. Ben sağlık ocağına gitmedim. Özel hastanede aldilar kanini 6. Gün. Sonra sağlık ocağından ebe arayıp tc numarası ve doğum bilgilerini aldı. Topuk kanı verip vermedigimi ve hangi hastane/doktora gittiğimizi sordu. Ilk ay asi için gelmemizi söyledi. Cehaletten soruyorum bu arada. Neden devam ettiğimiz hastane yerine asiya sağlık ocağına gidiyoruz biz?

Hastanede de eşimin öğrencisi denk geldi. Sağolsun takip ediyor herşeyimizi ve bilgilendiriyor.

Gözün aydın canım, sevindim adınıza:KK70::KK70:

Az kalmış. Kısmet canım, belki kendi sancıların başlar. Bebeğin sağlıkli gelsin, doğumun çok kolay olsun inşallah.

Asi icin sadece saglik ocagi ilgileniyor demisti dogum yaptigim hastane bilemiyorum bende anlam veremiyorum :KK43:

Atesimiz cikmadi ama benim canim cikti su dikisler artik beni hareket dahi ettirmiyor bugun doktorum yerindeyse gidecegim bi cozum bulsunlar artik valla 1 aydir cekiyorum sezaryenliler bu kadar cekmiyor yaa :KK43:

👨❤👶

Asi icin sadece saglik ocagi ilgileniyor demisti dogum yaptigim hastane bilemiyorum bende anlam veremiyorum :KK43:

Atesimiz cikmadi ama benim canim cikti su dikisler artik beni hareket dahi ettirmiyor bugun doktorum yerindeyse gidecegim bi cozum bulsunlar artik valla 1 aydir cekiyorum sezaryenliler bu kadar cekmiyor yaa :KK43:

👨❤👶

Demek ki hastaneden hastaneye fark ediyor.benim hastanem biz burda da yaparız dedi.dün sağlık ocağına sordum.evet yaptırabilirsiniz.bize bilgi verin yeter dedi.

👨❤👶

Ben de normal doğum yaptım canım.dışardaki dikişlerim düştü ama iç dikişlerin olduğu yer galiba orda bi şişlik var.bazen oturamıyorum bile.doktorum kuru tut.hergün banyo yap.banyodan sonra saç kurutma makinesiyle o bölgeyi kurut demişti.ben doktora sormadım ama iki gündür enfeksiyon kapmasın diye batikon sürüyorum şiş olan yere.bi sakıncası yoktur herhalde.iyi geldi.

Ben de normal doğum yaptım canım.dışardaki dikişlerim düştü ama iç dikişlerin olduğu yer galiba orda bi şişlik var.bazen oturamıyorum bile.doktorum kuru tut.hergün banyo yap.banyodan sonra saç kurutma makinesiyle o bölgeyi kurut demişti.ben doktora sormadım ama iki gündür enfeksiyon kapmasın diye batikon sürüyorum şiş olan yere.bi sakıncası yoktur herhalde.iyi geldi.

Canin bende hergun dus aliyorum dustan yarim saat sonra tekrar basliyor tuvaletimi yaparken bile aglacak dereceye geliyorum dogumda bile aglamadim butun doktorlar aci esigin cok yuksekmis dediler ama buna bi care bulamadilar pelvis kemigi filmi bile cektirdim tek dedikleri "cok zor bir dogumdu 2 ay sabredeceksin kemiklerin bile zorlandi kolay degil" de gel bana sor bebegimin altini degistirmek icin bile oturdugumda inleyerek degistiriyorum :KK43:

👨❤👶

Demek ki hastaneden hastaneye fark ediyor.benim hastanem biz burda da yaparız dedi.dün sağlık ocağına sordum.evet yaptırabilirsiniz.bize bilgi verin yeter dedi.

Hadi ya bende arastirayim bi kez daha. Saglik ocaklari artik cok guzel cok hijyenik lakin o bebeklere vurduklari igneler cok kalin topuk kani alirken normal bildigimiz igne ile deldiler ama dogum yaptigim hastanede kil kadar ince bir igneyle almislardi icim gidiyor daha da gitmem saglik ocagina :KK43:

👨❤👶

Canim ayni sey benim ablaminda basina geldi bizi aramadilar biz arayinca tsh hormonu yüksek dediler bizde niye aramadiniz diyince arayacaktik dediler.dogdugu ozel hastanede de almislardi büyük bi hastane oldugu icin onlarin laboratuvarida topuk kani testini yapiyordu onlarda sorun yoktu ama halk sağlığının yaptiginda vardi sonra cocugun canini yaka yaka tekrar aldilar sonuc icin aradik hic bisey yok yanlışlık yapmisiz dediler ama bizim omrumuzden omur gitti. Diyeceğim cok guvenme o sonuclara.bizimde dogumdan 3 gun sonra doğum yaptigim hastanede alindi halk sagligini aradim sonuc icin normal.sorun yok dedi ama guvenemiyorum yani onlara.

Canim Allah razi olsun icime su serptin insaallah bize de hicbirsey yok derler İnşallah

👨❤👶

Merhaba kizlar bende
nisan 17 de kizimi dogurdum.bebegimle ugrasmaktan sik takip edemez oldum topigi.goguslerim yaraoldu.hem de tikali ,bebegim zorla emiyor.makineyle sagiyorum fazlaligi.sizin gogusunuzden dururken akiyor mu sut.ne yapacagimi sasirdim.yaralara nasil çozum buldunuz.onerilerinizi bekliyorum.:18:.kac gunlerdir perisan haldeyim.emzirmeye korkuyorum.

Doguran anneler ,hayirli olsun bebekleriniz,gule gule buyutun.dogum yapacaklara
kolaycik dogumlar diliyorum.

canımm gözün aydın kurtuldun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin sağlıklı uzun ömürler versin inşallah:nazar::nazar:.
merak ediyordum senihaber alabildiğime sevndm:KK16::KK16:

kızlar bebegım bugun 15 gunluk oldu emzirme duxenı 2 saatte bir fakat bazen 10 dk baxen 15 gecelerı 40 dkya bile cıkıyor
normalmi bana cok az emıo gibi gelio acaba son sütü alıyormudur

kızlar bebegım bugun 15 gunluk oldu emzirme duxenı 2 saatte bir fakat bazen 10 dk baxen 15 gecelerı 40 dkya bile cıkıyor

Benim de öyle,bazen 10,15,30 dk,bazen çok daha uzun emiyo,kilosu artmaya başladı ölçümlerde,demek ki normal,senin de öyledir bence.:KK16:

Kizlar gunaydin. Yine kapali bi hava var izmirde. Tam uyumalik

Tabi iyi gelmez olur mu. Ust uste 3 gun misafir agirladim. O sonuncu partdi. Ondan yorucu oldu :)
Bebisine de sevinddim tatlosum. Daha da iyi olcak insallah. Cok bilmislik yapmak istemem ama domates filan gibi asitli yiyecekler de bebislerin totolarinda tahris yapabiluyomus. Ben de sagdan soldan duyfugumla konusuyorum. İnsallah diyorum duana ama dun gece gaz sancimiz vardi maalesef. Yasiycaz istemesek de, aglamalarina kiyamasak da :KK43:

Tatlosum, snowy nin baba slingine de baktim. O da gayet kullanisli duruyo. Ben dun denedim slingi, cok rahat ettik kizimla. O uyudu ben de isime baktim :)

Hayirlisi olsun canim. İnsallah kolay bi dogum olur

Kizlat hayirli olsun. Saglikla anali babali buyusun bebisleriniz.

Gogus yaralari icin Snowy den topigimie yayilan ve etkisi test edip onaylanmis tavsiyem sudur. Lanshinoh krem ve Avent gogus kalkani. Muhakkak denemelisiniz.

Çok yorucu geçmiş :KK66:
Ama keyif almissin misafir ağırlamaktan belli.
Gaz sancısı hepimizin başlıca sorunu.
Benim kızın bir de iki gözünden yaşlar akıyor.
Benim de gözlerim doluyor :)

♥ İdil Deniz ♥

Çok yorucu geçmiş :KK66:
Ama keyif almissin misafir ağırlamaktan belli.
Gaz sancısı hepimizin başlıca sorunu.
Benim kızın bir de iki gözünden yaşlar akıyor.
Benim de gözlerim doluyor :)

♥ İdil Deniz ♥

Dolunay agladikca benim icim parcalaniyo resmen. Hem kizimi susturmaya hgrasiyorum, hem de agliyorum. Daha cok minik die kiyamiyorum:KK43:

Ben bu yöntemleri hiç bilmiyorum.ama ben de önce alt alıyorum.uyandırıyorum.sonra emziriyorum.sonra gaz çıkartmaya çalışıyoruz.ağızdan biraz zor çıkarıyor.daha 11. Günümüz.ağızdan gaz çıkarmada sorun var.20. Günden sonra ne yapacağız bakalım.canım sen uyku düzenini nasıl ayarlıyorsun?2 saatlik dilimi uykuya geçtikten sonra mı başlatıyorsun yoksa emmeye başladığı saatten itibaren mi??

Sen de güzel rutin kurmussun canım. Benim oğlan neredeyse 1 aylık. Şimdilerde daha rahat gegirmeye başladı. Senin melegin de zamanla öğrenecektir. Nette farklı pozisyonlar var, onları da deneyebilirsin. Ben 2.5-3 saatlik rutini takip ediyorum. Uyanıyor, emiyor (10-30dk) sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve "oynatma" ile ortalama 1 saat geçiyor. Sonra sst-pat yöntemi ile uyutma ortalama 20-30 dk sürüyor. Sonrasında 1.5 saat o uyuyor ben de ya uzaniyorum ya işime bakıyorum.

👨❤👶

Hala ağrı vermesine çok üzüldüm canım. Aslında dinlenmen lazım iyileşmek için ama, yalnızsin biliyorum. Insallah doktorun seni rahatlatacak bir çözüm bulur.

kızlar bebegım bugun 15i gunluk oldu emzirme duxenı 2 saatte bir fakat bazen 10 dk baxen 15 gecelerı 40 dkya bile cıkıyor

Teorik olarak bur memenin tamamen boşalması 20 dk sürer deniliyor. Ama her bebeğin emmesi bir değil. Aynı bebeğin öğünleri bile fark ediyor. Bazen memeyi uyumak sakinlesmek için kullanıyorlar:KK70:

Bebeğin hem ön hem son sütu alması için, her seferinde tek memeyi vermelisin gülüm. Eğer sütun çok fazla ise 2 saatten önce tekrar emzirdigin zamanlarda aynı memeden tekrar emmesini saglarsan son sütü de alir.Ya da ön sütü biraz sağabilirsin.

Bu arada pratik bir bilgi olarak, bebek sadece ön süt ile beslendiginde ve doymadiginda diskisi sarı değil, yeşil olur. Ordan da anlayabilirsin:KK66:

öncedende pek yazamasamda takip ediyordum şimdi onuda yapamıyorum kızlar sizler nasıl girip yazabiliyorsunu benim kız hiç durmuyor dün gece yarım saaat aralıklarla hep uyandı ağladı sabahta hiç uyumadı ve şimdi tekrar ağlıyor yazım yarıda kaldı

Snowyy;35044636 Teorik olarak bur memenin tamamen boşalması 20 dk sürer deniliyor. Ama her bebeğin emmesi bir değil. Aynı bebeğin öğünleri bile fark ediyor. Bazen memeyi uyumak sakinlesmek için kullanıyorlar:D Bebeğin hem ön hem son sütu alması için .!.:
canım aynen yapıyorum şöyle ki bir memeyi 20 25 dk verıyorum hatta ara verıp gaz cıkartıp eger meme bossa dıgerınden devam edıyorum zaten gogsu sıkınca sut fıskırıyo gıbıyse aynısından devam edıyorum zaten bosaldıgı bazen el yordamıyla anlasılıyor tabı guzel emmişse :)
son süt kilo aldırdıgı ıcın cok dikkat edıyorum dıskısı sarı hardal rengı :KK70: ve pütürlü gibi ama gunde 2 kez fln kaka yapıo artık normalmi bilemedim bazen gaz cıkarırkende kacırıo :KK70: buda normalmi bilemedim
ya uyandıramıyorum ki bıraksam kac saat uyur allah bilir
önnce alt acılıyo sonra beslenme gaz cıkarma uyutma seklınde gıdıyoruz smdilik

öncedende pek yazamasamda takip ediyordum şimdi onuda yapamıyorum kızlar sizler nasıl girip yazabiliyorsunu benim kız hiç durmuyor dün gece yarım saaat aralıklarla hep uyandı ağladı sabahta hiç uyumadı ve şimdi tekrar ağlıyor yazım yarıda kaldı
canım mutlak bı sıkıntısı vardır ya doymuyor ya gazı var ya kaka cıs sorunu
yarım saat cok az bır sure o kdr aglaması ıcın neden peki aglıyor biliyormusun

X