- 30 Ocak 2009
- 1.222
- 580
- 40
Arkadaşlarr yaa ben normal doğumdan çok korkuyorumm bi de dün arkadaşım uğramıştı sezaryenla yapmış doğumunu çok rahattı uyudum uyandım bebeğim kucamdaydı ilk üç gün sıkıntı yaşadım okadar dedi bana da tavsiye etti ama bende eşim de normal doğumdan yanayız ne olcak bu korkularım bilmiyorumm yaa
kızlar yaa bişey sorucam evde klozet kullanıyoruz ama iş yerinde tuvaletler alaturka, eğildiğimizde bebek sıkışıyo mudur içerde :26:
benimki akşamları ve ben uyurken daha çok kıpraşıyo... gündüzleri genelde uyuyo sanırım:)merhaba kızlar bebişler ne yapıyor kıpraşıyorlarmı :)
Arkadaşlarr yaa ben normal doğumdan çok korkuyorumm bi de dün arkadaşım uğramıştı sezaryenla yapmış doğumunu çok rahattı uyudum uyandım bebeğim kucamdaydı ilk üç gün sıkıntı yaşadım okadar dedi bana da tavsiye etti ama bende eşim de normal doğumdan yanayız ne olcak bu korkularım bilmiyorumm yaa
Aminn canımm benimkisi anlık korkular canımızın çok yanması falan Allah yardımcımız olcaktır inanıyorum da işte düşünmeden de yapamıyorum :18::18:
acısı korkusu bir yana... Her normal doğum yapan anne şunu söylüyor...arkadaşlarr yaa ben normal doğumdan çok korkuyorumm bi de dün arkadaşım uğramıştı sezaryenla yapmış doğumunu çok rahattı uyudum uyandım bebeğim kucamdaydı ilk üç gün sıkıntı yaşadım okadar dedi bana da tavsiye etti ama bende eşim de normal doğumdan yanayız ne olcak bu korkularım bilmiyorumm yaa
kızlar sakın epidural spinal sakın yapmayın kimse tavsiye etmiyo benim çevremdeki bi çok insan yaptı ama sonrasın feci bi şekilde bel ağrısı yaşadılar ve hala yaşıyolar. En büyük şahitliğim teyzem oldu sezeryanla doğum yaptı belden aşağı uyuşturdular ama sonrasın bi bel ağrısı yaşadı yaşıyorda yani bende rabbim kısmet eder ve bi aksilik olmazsa normal doğumu tercih edicem ilk anki yüzünü sesini duymak istiyorum acı her şekilde çekiyoruz zaten bi 5 dakika daha çok ağrı çekmişiz nedir ki
acısı korkusu bir yana... Her normal doğum yapan anne şunu söylüyor...
O anda bebeğinden başka birşey düşünmüyormuşsun....ve doğduğu anda göğsüne koyuyorlar mış o an dünya duruyormuş...9 ay berabersiniz ama ilk defa görüyorsun..hayatın boyunca onun için yaşayacağın varlık gözlerinin içine bakınca her şeyi unutuyormuşsun...
Nasıl olursa olsun sağlıklı sıhhatli doğsunlar...kim bilir ne düşünüyoruz neler olacak...
Arkadaşlarında dedikleri gibi son anda değişiyor...
allah bebeklerimize de bizede sağlık sıhhat versin gerçekten gerisi boş...diğer forumları da takip edince, gerçekten çok şey öğreniliyor&yaşamış gibi deneyim kazanılıyor. Birkaç hafta önce doğum nasıl olacak diye korkarak yorum yapan arkadaşlar, şimdi doğum anında yaşadıklarını unutmuşlar bambaşka sorunlar için diğerlerinden yardım istiyorlar. Emzirme sorunu, gaz sorunu, evi çok kalabalık olup ta lohusalığında özel hayatı olmayanlar vs...
canım sana katılıyorum. benide doktorum çatı darlığı olduğundan ilkinde sezeryana aldı.ilk bebeğimde genel anestezi verildi bebeğimin sesini duyuyordum ama dönüp bakamıyordum :85::85::85: çünkü tam ayıkmamıştım birde canım çok yanıyordu ağır geçti. ikincide doktor geneli önermedi ve belden aşağı uyuşturdular çok rahat geçti bebeğimin ilk doğduğu anı gördüm öptümama maalesef ki bel ağrısı kaldı kızım 2010 doğumlu ve hala bel ağrısı çekiyorum ( hepimize Allah kolay doğumlar versin
caınım kusura bakma ama bi insan nasıl sezeryanı tavsiye eder.. bildiğin ameliyat.. ben komşumla aynı gün doğum yaptım.. o normaldi.. ben sezeryan.. 15 dakka sonraydı ben kan vermek için doğumhaneye girdim o yeni kalkmıştı masadan .. çok zor oldu dedi.. ama o zor demesine karşın bağdaş kurmuş çocuğunu emziriyordu.. rahattı yürüyor cocuğunu giydiriyordu..
benmi epidural başlayan sezeryanım uyuşmadığm için genele döndü.. bide narkozla uyuttular yani.. ilk iki bıçağıda hissettim .. sonrasımı.. 8 saat resmen kıpırdayamıyorsun.. sütün az geliyor zaten üstüne bide kalkıp rahat pozisyonda emziremiyorsun.. ki inan bana 3-5 farketmez günlerce ameliyat yerinin acısından emzirmek çok zor oluyor.. sondanın acısını söylemiyorum bile..
ha tabiki bunların hepsi yavruna değer.. ama ben çok isterdim normal doğum yapayım çatım çok dardı.. 41 hafta bitmişti ama sancım yoktu acılmam bile yoktu.. bebekte riskteydi kalp atışları bi yükseliyor bir düşüyordu... buna rağmen iki gün daha bekledim ama olmadı..
ama ne bileyim normal doğumun rahatlığı varmıdır sezeryanda.. tamamen temizleniyor için.. yavrunun ilk anını görüyor, ilk sesini duyuyorsun..
ve rabbim vermiş o yolu ..
ben iki de normal doğuma şahit oldum.. biri eltim .. maşallah masaya gitmeden pijamasına düşüvermişti oğlu.. ikinciside ... kanamam olduğunda hastanede yattım bi kız geldi 21 yaşında daha 36 haftalık sabah kalçam ağrıyor dedi gitti doğurdu ve geldi ne dikiş ne yırtık ne zorluk..
hem tabiki ikisininde riskleri sıkıntıları var.. ikiside zor.. düşünsene candan can çıkıyor.. kolaymı.. sen ALLAHA bırak O sana en güzelini verecektir
allah bebeklerimize de bizede sağlık sıhhat versin gerçekten gerisi boş...
Oluyor bitiyor bir şekilde ...allah yardımcımız olsun...
Doğum kolay bir şey değil zor bir şeyde değil...
Yani bu kadar insanı doğarak dünyaya geliyor...
çok zor yada korkunç bir şey olsaydı ...çoğalamazdık herhalde
bana bir bayan '' ayy doğum çok zor '' falan dedi
1 tane mi çocuğunuz var dedim
hayır 3 tane dedi...demek ki 3 tane yapacak kadar zor değil miş
Acı elbette olacak gülüm, doğum kolay değil. Benim de ilk olacak ama sanırım o anın heyecanı ile, acıya değil sonraki aşamaya daha çok konsantre olacağım gibi geliyor. Bence korkularının üzerine git. Daha çok araştır, izle ve oku. Süreçleri, "kolaylaştırma" yöntemlerini öğrendikçe kendine olan güvenin artar; endişelerin azalır diye umuyorum:107:
canım ne yazıkki bizim çok ihtiyacımız oldu.. rabbim sizlere yaşatmasın.. kızımın enson gecen şubatta ateşi 43 e çıktı .. fmf hastası olduğu için..
bizim işimizi gördü.. kızım temas ettirmiyordu.. okadar korkmuştuki yavrum koltuk altı, anüs kulak hiçbirine yaklaşamıyorduk bu bizim için rahatlık oldu.. ama tabi aslında en iyisi evde civalı bulundurmak en doğrusu o.. doktorumuzda öyle önermişti evde kesinlikle civalı olsun demişti.. hayırlı olsun sen en iyisini yapmış iyisini almışsın.. inşallah hiç ihtiyacın olmaz..
pierre cardin ........ aldık
amin canım inşallah bende pierre cardin aldım bak o hafif ben normalde kaldırıp süremem bile ama bunu denedim çok rahat ve hafif geldi bana n11de indirimde
canım valla ben hiç korkmuyorum en azından bebeğime kavuşacağım için hiç korkmuyorum hergün kansulandırıcı iğne vuruyorum kendıme onada dayanırım gerçi inşallah normal yapmak kısmet olur benım arkadaşım evde sancıyı çekti nerdeyse hastaneye giderken arabada doğum yapacaktı hiç dikiş bile atmadılar darısı bize
oy kuzum benım cok geçmiş olsun canım benım rabbım sağlık sıhat nasip etsin hep bende daha almadım canım alacağım civalıda evde var zaten
dur bıde buna bakayım ümrancım
allah yardımcımız olsun gerçekten zorbir süreçten geçiyoruz inşallah en az ağrıyla bitiririz yolculuğumuzu rabbim herkesin gönlüne göre versin. Son ana kadar bi aksilik olmazsa inşallah normal doğumu tercih edicez bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Güle güle iyi günlerde kullanın kuzum..
Modeli neydi peki tatlım?