2014 Kasım Anneleri

Kızlar benim oğlana çömelerek kaka yapmasını öğrettim bezine o şekilde yapmaya başladı yaparken de söylüyor .sizde durumlar nasıl

maşallah ozaman iyi anlamış ben daha hiç öğretmedim
zaten yanımda değil yazlıkta sütü kesiyorum tuvalet eğitimine
de sonra geçicez inşallah. hepsi birarada olmaz.inş.kolay olur hepsi de

Herkes kayboldu yaa eski hareketli topigi hatirlayinca bu haline uzuluyo insan garip bi duygu :)
Ama bebisler buyudu cok sukur abi abla bile olacaklar var... yalan dunya iste su gibi akip gidiyo zaman....

maşallah ozaman iyi anlamış ben daha hiç öğretmedim
zaten yanımda değil yazlıkta sütü kesiyorum tuvalet eğitimine
de sonra geçicez inşallah. hepsi birarada olmaz.inş.kolay olur hepsi de
Canim artik bebisinin yanina git ya kiyamam ne zor olmustr simdi ona dusunsene hem tek siganagi annesi bianda yok oldu hemde dogundan beri tek alisik oldugu memesinden ayri dustu bilmiorm ne derece dogru ama uzmanlar bole ayirmanin bebekde buyuk tranvalar olusturabilecgini soluo igrendirerek ayirmakda dogru diilmis.. Baska turlude nasil ayirlirlar orasinida Allah bilir tabide bizde bu hafta aylicas sutten bakalim nasil olck ailemin yaninda onunla birlikdr kalarak kalabalikda oyala oyala ayirmayi deneycm bnde ama hep yaninda olcm ins

Gecen yeni bebegimiz icin alisverise ciktik. Oglusu da annanneye biraktik. Dondugumde oglum geldik dedim sarilmasini bekledim. Oyle bi arkasini donusu vardi ki.. iki saat boyunca pesinde gezdim sevdigi yiceklerden vermeye calistim almadi beni ittirip durdu hic yanima gelmedi yuzume bile bakmadi o kadar zoruma gitti ki... oturdum agladim kucucuk cocuk resmen bana kűstű!

Kardesi dogunca ne yapacak hic bilmiyorum... kardes dusunenler varsa bence biraz daha beklesinler. Cok zor oluyo cok...

Tuvalet egitimi konusuda bnimki 1 ay once soluordu surekli cisini yaparken ciss diee daha erken die ustune dusmedim hic bilmiorm yanlismi yaptim simdi hic solemio yaparken fark ediorm annem cis yapion diom cvp bile vermio

dogru soluorsn bn hic cesqret edemiom
Baslarda uslu bi bebek olursa uyuyup duracak zaten o snra snra ortaya cikmaya baslayinca kiskanmalar gizliden siddet uygulamalar oy oy:))rabbim gucunu kuvvetini artirsn tatli telaslar sizi beklio

Herkes kayboldu yaa eski hareketli topigi hatirlayinca bu haline uzuluyo insan garip bi duygu :)
Ama bebisler buyudu cok sukur abi abla bile olacaklar var... yalan dunya iste su gibi akip gidiyo zaman....

ay senin doğum baya yaklaşmış
normal miydi senin sezeryan mi yeni bebeiş cinsiyeti ne peki
rabbim sağlıkla kurtarsın inş.

canım gitmek çok istiyorum da meme için
bu kadar ayrı düşmüşken gidince tekrar isterse
diye düşünüyorum yok cnm belki doğru değildir
ama orda inanki aklına bile gelmiyo havuz du parkdı
gezmekti derken düşünmüyo bile ne zmaan beni görse
aklına geliyor bakalım inş.beni görünce istemez de kolay olur.
gündüz oylanıyo zaten de gece emiyosa sıkıntı canım inş.
senin içinde kolay olurr..

anlarmı canım acaba bilemem ki ben de oğlumu arıyorum
telde hiç konuşmuyor eşime diyorum küstümü acaba bize
diye oda el kadar daha ne anlar falan ama kardeş için bence iyi
zaman büyüdükçe daha çok kıskanır inş.dediğin gibi olmaz canm
bence zaman iyi zaman boşver...

Tuvalet egitimi konusuda bnimki 1 ay once soluordu surekli cisini yaparken ciss diee daha erken die ustune dusmedim hic bilmiorm yanlismi yaptim simdi hic solemio yaparken fark ediorm annem cis yapion diom cvp bile vermio

hadi ya keşke devam etseydinn canım
ne güzel çocuk alışmışş üzerine gitsen tam olarak öğrenirdi..

Evet az kaldi normal dogum bekliyorum insallah. Kizimiz olcak. Ilki sezaryendi bunu normal istedim, denicez olmazsa yine sez. Extra bi heyecan var o yuzdenn =) aminn sagolasin.

Küsmeyi bilmez saniyodum bende ama biliyolarmis. Tokat gibi geldi bana da. Baya guzel guzel agladim :)) Cunku bana cok duskundu ben de ona. Insallah kiskanma olmaz dikkat etmeye calisicaz..

Tabi yine en iyisini sen bilirsn sen onun annesisin bn sadece disardan vicdan yapmis birisi:) artik istemes bnce istersede uff oldu aglio maglio diycn vermycn artik .. Oglenlerden bnde korkmuorm bi sekilde oyalarsnda gece hala cok fazla kalkio ve memede uyuyo hem sutten kesme hem uyku egitimi ayni anda olck bn oyuzdn cok korkuorm"( istahsz bi bebek bnimki vitamn degerleri berbat doktorumz kesmemin daha dogru olcagni soledi yemk yemeye alismasi icin mecburoyettn kesiom bn ole

34ist bana yaptigin yoruma cvp yazacakken baska yorumuna cvp yazmism yanlislikla nasil oldu bilmiom coklu alinti olunca hatlar karisti herhalde:)

dogru soluorsn bn hic cesqret edemiom
Baslarda uslu bi bebek olursa uyuyup duracak zaten o snra snra ortaya cikmaya baslayinca kiskanmalar gizliden siddet uygulamalar oy oy:))rabbim gucunu kuvvetini artirsn tatli telaslar sizi beklio

Amin Allah razi olsun saglikli olsunlar da bakalim neler gorup gecirecegiz.

Kızlar yardıma ihtiyacım var. Oğlumu iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum fakat beni cok bunalttı su an. Ikı yas civarı zaten işe döneceğim hem memeyi kes hem anneden ayrıl cocuk cok yıpranır diye dusunuyorum o yuzden ya agustos gibi keseceğim yada subat marta kadar devam edeceğiz. Fakat ne kesmeye cesaretim var ne de o zamana kadar dayanacak gucum. Memesiz asla uyumuyor gece ve gunduz dahil ve cok uzun sure emiyor. Bıraktıgım gibi uyanıyor hala. Dün 1 saat içinde uc kere uyandı her seferınde emzirdim en son dedim yeter artık. Salladım olmadı yanıma yatırdım olmadı tam ıkı bucuk saat uyudu uyandı ağladı en son beraber ağladık. Kac kere Saatlerce ağlattım ama asla uyumuyor. Üstelik şu an yaz mevsimi surekli dısarı xıkarıyorum yoruluyor ve ona ragmen uyumuyor. Kışın kesersem surekli evde olacak yorulmayacak üstelik işe de başlamış olacağım.

Bana fikir verin kızlar ne yapmalıyım cok emdiği için sütüm de geliyor hala ve hala adetim düzensiz. Memeden kesince gunduz uykusu da kalkacak byyuk ihtimalle. Bi taraftan diyorum İşe başlayınca meme ona teselli mi olur acaba akşamları. Psikolojim oyle bozuk ki ne dusuneceğimi şaşıyorum

Allah sabir versinn ya.. benim oglan sekiz dokuz aylikken biraktigi icin hic bilmiyorum inan napilir...
Normalde olsa sabret iki yasa az kaldi derim ama senin psikolojin cok daha onemli bu durumda.. iki yegenim var ikiside cok duskundu memeye. Zor biraktilar biberonla sut icmeye dustuler emmeyi birakcaklari zaman. Sende emmenin yerine bisey koysan mesela? Biberon emzik almiyor muydu?

Canim bence bu kadar yıpratma kendini zaten iki yaşlarina ne kaldı kes istersen ise baslamadan.. Ise baslardiktan sonra da devam edersen daha da düşkün olur bence.. Hem uykulari da düzene girer ise giderken uykunu alip gidersin yavrun da rahatlar uykusu bölünmez.. Kizim asiri düşkündü emmeye kendi birakti asla emmeden uyumazdi kac kere kalkardi bir ay ne cektim senin gibi ben de onla agladim ayağımda sallayarak uyutmaya zar zor alistirdim ama alisti ve rahatladik..

Emzik almıyor canım cok ugrastım alsa böyle olmaz zaten. Biberona alıştırdım ama sudan başka bişey içmiyor ve bıtınce ıcındeki kaldırıp atıyor. Ablası süt içerken istiyor ona da veriyorum hevesle içip püskürtüyor.

E efsunkarr galiba yaz sonunda kesicem artık ama korkuyorum zaten uykusuz bi cocuk dun 12 de zor uyuttum 7 de uyandı yarım saatten fazla emdi ama gerı uyuyamadı genel uyku duzeni boyle gunde toplam 8-10 saat uyuyor. Iyıce uykusuz olacak diye korkuyorum.
Kızım emmemişti sağarak beslemiştim onu ve cok dua etmiştim oğlum emsin diye ama cok duskun olması gercekten anneye zarar verıyormuş.

Merhaba kızlar,

Allah nasip ederse bebeğimi bu ay sütten kesicem, ikiinci bebeği düüşünüyorum. eylül-ekimden sonra denemeye başlayacağız sanırım. folik asit 3 ay önceden kullanmaya başlamak gerekiyor diye hatırlıyorum.

Başlayım demi? ben folidoce kullanmıştım oğlumda

bırebır benı anlatmıssın

sezeryandan sonra normal oluyorsa çok iyi
inş.normal olur valla zor ama normal gibisi yok.
alla alla benmkide pek konuşmuyo telde acaba oda mı içten içe
bi küslük yaşıyor benim yiğenlerim arasında 1,5 yaş var maşallah
hiç kıkançlık olmadı anlamadı çünkü büyük inş.sende de öyle olur
herkes de öyle olur inş.

evet yemek yemiyorlar doymuyolar emmeyle ama iştahları
gidiyor bence bu kadar yeter yemek yesinler daha iyi ben yediremiyodum
oysaki iştahı iyi yani ama emcem diye yemiyodu kesiyom diye hiç
üzülme canım 1,5 yaşa kadar emdiler ona şükür bende valla artık sıkılıyodum
sürekli memede meme yüzünden iş yapamıyodum işlerim hep bu yüzden kalıyodu..

34ist bana yaptigin yoruma cvp yazacakken baska yorumuna cvp yazmism yanlislikla nasil oldu bilmiom coklu alinti olunca hatlar karisti herhalde:)

farketmedim cnm ben yanlış olduğunu:)
önemli de değil yanlış olduysa.

cnm bence işe başlamadan kes daha iyi
işe gidince senin içinde zor olur..
ben yanımdayken bıraktırmayı denedim gece kalktı tam 4 saat
ağladı şimdide yazlıkta hiç aramıyo gece falan ama gördüğümde napar bilmiyorum isterse
fena inş.unutmuştur..valla bu zamanlar çok zor rabbim hepimize kolaylık versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…