2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bugün doktor kontrolüne gittik.Kızım hiç kilo almamış.Doktor inek sütü alerjisinden şüpheleniyor.Bebeğinde alerji olan var mı aranızda?

Evet ağustosta doğum yaptım.Geçen aya kadar iyiydi kilo alımı ama bu ayın başında ishal oldu.Tahlilde bol lökosit çıkınca antibiyotik kullandık.Tekrar tahlil yaptırdık ve hiç geçmemiş.Gaita kültürü yapıldı ve mikrop üremedi.Bu yüzden doktorumuz inek sütü alerjisinden şüphelendi.Haftaya kadar kilo alımına dikkat edeceğiz.Ona göre ne yapacağımıza bakacağız artık.

Hiç mi almamış bu ay kilo.geçmiş olsun canım.inş..bir şeyi yoktur bebişinin.

Benim emzik agzinfa mizmizlanan aglayan oglum var .odadan ciktigim anda agliyo gelince susuyo .Allah sabir versin

aynen cnm.zaten sıkıysa tattırma anneanne ve dede ellerinde mandalina,elma artık ne bulurlarsa hazırda bekliyorlar

Merhaba
Benim kızım da üçüncü ayda ishal oldu ilk iki ay ortalama 1,5 kilo alan çocuk gunde 12 kez kaka yapıyordu daha ben emzirirken bağırsakları çalışıp kaka yapmış oluyordu bile çok üzülüyordum kızım çok obur bir bebek olmasına rağmen o ay sınırda kilo aldı sanırım 5-6 kez gaita tahlili yapıldı amipden şüphelenildi ve ve hep negatif çıktı sadece biraz lökosit çıkıyordu sonra süt alerjisi dendi ki ben hiç öyle olduğuna inanmamıştım. Madem alerjikti neden öncesinde çıkmamıştı diyip durdum.
Kadıköy şifadaki çocuk doktorumuz istanbulda salgın olduğunu hatta mühendisler odasının şebeke suyu ile ilgili uyarıları olduğunu(netten arayın görüceksiniz) söyledi. Kızımı 10 kiloluk pet şişe sularla kaynatıp yıkamaya başladım, sağdığım sütü biberonla da veriyordum bazen,daha çok kaynattım eve sterilizatör aldım. Gunde beş damla biogaia kullandım doktor tavsiyesi ile.(daha güçlü prebiyorikler de var aslında)bu tarz.Bağırsak florasını yeniden düzenlemek için. İshali kesildi kızımın ama çok zor bir süreçti gunde belki 20 bez değiştiriyorduk.
Özellikle yazmak istedim umarım size bir gıdım olsun faydam dokunur. Kızım 5 ağustos doğumlu 6. Ayın sonuna kadar prebiyotik kullanmaya devam edicem. Şuanda kilosu 8200. hala anne sütü alıyor yetmediğinde gunde bir kez 100 cc devam sütü.
Buarada biogaia yı genelde gaz ilacı sanıyorlar oysaki canlı bakteri içeriyor ve bağırsak florasını düzenliyor. Bir de kaleidon isimli bu tarz bir ilaç var. Bunun dışında kızım geçenlerde bir kez daha ishal oldu doktruna sordum maflor şase bir kere sütüne katabilirsin dedi ama denemedim onun yerine aptamil hn25 ishal maması aldım eczaneden gunde 90 cc üç gun kullandım 2. Gun ishal kesilmişti zaten.
Acil şifalar diliyorum yazdıklarımı doktorunuza danışıp deneyin isterseniz lakin itiraz edecğini sanmam.

Hangi şehirde oturuyorsun canım?

Gerçekten sizin bebeklerin izde de bu durum var mi? Parmağını gogsumun arasına sokuyor emerken çok üzülüyorum bir bakıyorum nememin ucu kaymış o sadece parmaklarını emer olmuş sonra kızıyor bağırıyor memeyide almıyor sinirden ellerine çorap takmaya başladım.... böyle böyle sütüm azalıyor pompa yapıyorum ama sonra o sütü kaşıkla vermek çok zor oluyor her yere döküyor..... ne yapacagimi şaşırdım bazende emerken çekiştirip duruyor

Emerken benimkide parmaklarını alıyor canım.bir yandan emiyor bi yandanda parmaklarını sokmaya çalışıyor ağzına.

benim kizimda ayni elini cikarirsam memeyi almiyo kendi kendine geri sokuyo parmaklarini ben cikariyorm o aliyo tekrar tekrar. ben farkettim ama cok ac oldugu zaman almiyo parmaklarini memeye daliyo. diger turlu bende onemsemiyorum acikcasi acikinca sadecw memeyi nede olsa

d vitamininin kullanım süresini 2 yaşına kadar uzattılar arkadaşlar bilginiz dahilinde olsun.

Merhaba kızlar, nasılsınız?
Taşınmaydı, koşuşturmaydı derken uzun süredir siteye giremedim, sanırım ek gıdalara başlanılmış, benim oğlum da sürekli ağzında bir şey olsun istiyor, diş kaşıyıcı aldık, pek hoşuna gitmedi, şimdi elma ve havuç veriyorum eline destekli olarak, bu kezde ağzından düşünce ya da ben çekince kızıyor, istiyor.
ben de yavaş yavaş yoğurda filan başlasam mı ne yapsam?
Oğlum 4.5 aylık oldu

Adına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)
Şırıngaya yaklaşık 6-10 ml serumu çekin. burun deliklerine 3-5 er ml sıkın. Her serum sıkışından sonra ters cevirip sırtına hafifçe vurarak burnunun temizlenmesini sağlayın.

Adına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)
Şırıngaya yaklaşık 6-10 ml serumu çekin. burun deliklerine 3-5 er ml sıkın. Her serum sıkışından sonra ters cevirip sırtına hafifçe vurarak burnunun temizlenmesini sağlayın.

anne sütü alıyorsa verme bence 6 aya kadar emzir sonra doktor ne derse yaparsın canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…