Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    21
Aaaa neler duyucaz daha devlet hastanesi miydi zorla muane etmek ne demek bak nasıl etkisinde kalmışsın normal doğum bile yapamamışsın ne diyim böyle doktorlar doktor olmasın cidden
Evet devlet Hastanesi'nde oldu bu acilden giriş yapan varsa bilir doğumhaneye gönderirler acil doktoru orada muayne eder ya işte orda ki ebeler ve yardımcılardı sanırım beni tutanlar öyle bu muamele gördüm ne yazık ki valla o zaman biraz ah ettim de hiç şikayetçi olmadım gene ne bileyim bazı şeyler bazı insanların yanına kalıyor da ahiret var neyseki çok şükür

Ben bugün dinlemek istemedim ama kalp atışını çok net olarak gördüm 5 saniyelik çok kısa dinletti onu bile istemedim aslında aynı şeyleri okumuştum
"Dopplerden gelen sıcaklık erken dönemde bebeğin kalbine zarar verebiliyor" diye
Evet o yüzden istemiyorum ama bakalım doktora soracağız yine de. Yani zararlıysa iki üç ay daha bekleyiveririrz canım ne olacak

Herkesin doktorlarından gelen guzel haberleri okuyunca mutlu oldum. Ben 6. Haftaya bugün girdim ama hamileliğimi öğrendikten hemen sonraki gün seyahate çıktık sadece kaset test yapabildim. Doktora sanırm 8. Haftada gidebilicem. Endiselenmeli miyim o zamana kadar beklemeli mi? Internette baktığımda hep 8. 9. Haftalarda kese belli olur diyordu ama herkesin dr a gitmesi bi acaba dedirtti.

Herkesin doktorlarından gelen guzel haberleri okuyunca mutlu oldum. Ben 6. Haftaya bugün girdim ama hamileliğimi öğrendikten hemen sonraki gün seyahate çıktık sadece kaset test yapabildim. Doktora sanırm 8. Haftada gidebilicem. Endiselenmeli miyim o zamana kadar beklemeli mi? Internette baktığımda hep 8. 9. Haftalarda kese belli olur diyordu ama herkesin dr a gitmesi bi acaba dedirtti.
Keseden ziyade bebek baya baya büyümüş olır o zamana rahat rahat görürsünüz
Kese 4ün sonları ve 5.haftadan itibaren görünebiliyo zaten 🌸

Mesajları şaşkınlıkla okumaya başladım hissim dehsete döndü. 😣 zorla muayene olmak.. yanında biri var mıydı ? Eşin arkadaşın. Yasaya aykırı bu.

Kişinin kendi iradesi hilafına tedavi, ancak hayati tehlikesi old anda mümkündür.

3. Çocuğa burun kıvıranlar, sadece göçmenler çoğalsın istiyor galiba. Ülkenin demografik yapısı bozuluyor. Türk bir tane doğuruyor, o aile 8 tane. Bundan yirmi yıl sonra oluşacak oranları düşünün. Kendi ülkemizde azınlık olacağız.

Normalde devletin kurumları nüfus artışını belli bir oranda tutmak için politikalar uygular. Teşvik verir. Bakın batılı ülkelere üstüne para veriyorlar. Her ay çocuk yardımları vs. Bizde ağzını burunu yamultanlar.

Niteliksiz çoğunluk istemiyoruz elbette. Kimse beş tane doğurup sokağa yollama meylinde değil burada. Sosyal devlet vatandaşın 1-2-3. Çocuğuna en güzel eğitim ve sağlık hizmetini verip istihdam oluşturmakla sorumludur. Bu ülke için çalışıp üretiyoruz vergi veriyoruz. Elbette bunu sorgulayacağız.

Ben beş kardeşim. Eşim dört. Şimdi bakıyorum kardesler olarak hepimizin birer çocuğu var. Bu çocuklar da yirmi sene sonra hiç çocuk sahibi olmak istemeyecek. Dünya nereye gidiyor !

Sabah sabah politize oldum.. 😬

Son düzenleme:
Ben ilk gebeliğimi adetim henüz geçmeden öğrendiğim halde, ilk muayeneye 7+0da gittim. Bir gidişte kese, bebek, kalp atışı hepsini gördüm. Bir taşla kuş sürüsü. :KK54:

Bence iyi bir marka folik asit al eğer kullanmıyorsan halihazırda. Kanama vb şikayet yoksa da illa gitmek gerekmez Dr a diye düşünüyorum.

Yabancı ülkelerde bizdeki gibi öyle her ay Dr muayenesi ve ultrason yokmuş diye duymuştum.

Bir de ilk trimesterda yapılacak tahliller var. Onları da gidince yaptırırsın.

Aklına takılacaksa, seyahat ettiğin güzergahta bi hastanenin acilinden giriş yapıp en azından bazı şeyleri öğrenebilirsin. ☺️

Mesajları şaşkınlıkla okumaya başladım hissim dehsete döndü. 😣 zorla muayene olmak.. yanında biri var mıydı ? Eşin arkadaşın. Yasaya aykırı bu.

Kişinin kendi iradesi hilafına tedavi, ancak hayati tehlikesi old anda mümkündür.

3. Çocuğa burun kıvıranlar, sadece göçmenler çoğalsın istiyor galiba. Ülkenin demografik yapısı bozuluyor. Türk bir tane doğuruyor, o aile 8 tane. Bundan yirmi yıl sonra oluşacak oranları düşünün. Kendi ülkemizde azınlık olacağız.

Normalde devletin kurumları nüfus artışını belli bir oranda tutmak için politikalar uygular. Teşvik verir. Bakın batılı ülkelere üstüne para veriyorlar. Her ay çocuk yardımları vs. Bizde ağzını burunu yamultanlar.

Niteliksiz çoğunluk istemiyoruz elbette. Kimse beş tane doğurup sokağa yollama meylinde değil burada. Sosyal devlet vatandaşın 1-2-3. Çocuğuna en güzel eğitim ve sağlık hizmetini verip istihdam oluşturmakla sorumludur. Bu ülke için çalışıp üretiyoruz vergi veriyoruz. Elbette bunu sorgulayacağız.

Ben beş kardeşim. Eşim dört. Şimdi bakıyorum kardesler olarak hepimizin birer çocuğu var. Bu çocuklar da yirmi sene sonra hiç çocuk sahibi olmak istemeyecek. Dünya nereye gidiyor !

vallahi o kadar doğru dedinki resmen bu şekilde nüfus artış oranımız gün gün düşüyor düşecek aynı şekilde yabancılar daha rahat ve çok çoçuklu bu ilerde büyük bir sorun dengesizlik olucak. insanları teşvik etmek yerine bu tavırlar hiç ama hiç doğru değil zaten hepimiz bilinçli insanlarız doğurup bakamayacak sokağa atacak tipler olmadığımız zaten bellidir doktorlar bunu anlamalı ilerde dediğin gibi çoçuklarımız belki hiç çoçuk sahibi olmak istemeyecek bu çok üzücü bir durum

İlk kaybettiğim gebeliğimde de doğum temmuz olacaktı ekimde hamile kalmıştım.
Bu sene de manidar bi şekilde ekimde korumayı bıraktım, 2-4 haftaya görüşürüz inşallaaah
aynı şey başıma geldi biliyor musunuz. önceki gebeliğimde ekimde hamile kalmıştım temmuzda doğacaktı ama vefat etti. şimdi yine ekimde hamile kaldım inşallah nasip olursa temmuz da doğacak :)

5+0’dan selamlar kızlar . Ara ara gelen kaybolan hafif bulantılar başladı. Midemi doldurma gayretindeyim bulanmasın diye. Diğer gebelik süreçlerimde de hep çok bulantım oldu. Bu süreçte çalışmak gerçekten çok zor oluyor :KK43:

Yanımda kız kardeşim vardı ama acilden girişti doğumhanede muayneye gönderiyorlar oraya da kimseyi almıyorlar bide pandemi zamanıydı daha bi tedbirmiş yasaklarmış vardı tek başımaydım muaynede

subhanAllah bu nasıl muamele ya 🥹 ben kızıma hamile kaldığımda hemen öncesinde vajinismus tedavisi görmüştüm sonra hamile kaldım. Neyse o hamilelikte ben kanama yaşadım mecbur alttan muayene gerekiyordu ilkte izin verdim doktor iyiydi ama acısı oldu tabi Muaynenin işte kanama devam edince 2.kez gittim bu sefer biraz o acıyı bildiğimden de çekindim zaten normalde yeni tedavi olmuştum izin vermem bile harikaydı ama 2.seferde nedense gözüm korktu bi anda etrafıma dolaşıp beni zorla tutup muayne etmeye çalıştılar remsn 4 kişi beni tuttu yani yapamıyorum yapmak istemiyorum dememe rağmen sonrada sen tedavi olamamışsın git tekrar ol hatta neden hamile kaldın nasıl doğuracaksın neler neler demeye başladılar o gün bugündür ben alttan muayene zaten olamıyorum neyseki ilişki de az bişey sıkıntı yaşadım ama düzeldi sonrasında ben aslında ilk doğumumu normal istiyordum o zorbalıktan ötürü korktum ve normal doğuma Cesaret edemedim gerçekten Rabbim merhametli insanlarla karşılaştırsın
İnanamıyorum bu nasıl bi muamele ya. Ben şehir hastanesinde doktor çabuk çabuk üstün körü iş yapınca napsınlar çok yoğunlar sürekli hasta bakıyolar fln diye düşünüyordum ama cidden bazı doktor ve hemşireler artık insanın sıratına bile bakmaz hale gelmiş bu nasıl iş şok oldum. Nasıl etkilemiştir seni bir de

Dr dan bugün bulantı için ilaç istedim. Reçete kodunu kağıda yazıp verdi ama öğleden sonra misafirim var diye koşturarak eve geldim. Akşama kadar da e nabıza düşmedi reçete. Şimdi baktım gelmiş. “Prilam Dr “ diye bi ilaç. Kullanan var mı ?

Daha önce kadınlar kulübünde okumuştum ismini sanıyorum. 🧐 Akşamları 2 tablet alarak başla dedi. Baktın ki hala kötüyüm, o zaman sabah da bir tane al. Günde 4 tablete çıkabilirsin dedi.

Sigorta karşılıyor mu, fiyatı ne, yarın öğrenicem artık. Cumartesi bi davete gidicem. Bütün akraba-i taallukat orada olacak. Kimseye bi şey belli etmek istemiyorum. :bicak:
Ben kullanıyorum canım sabah 1 akşam 2. İçinde b6 vitamini var biraz kafada bitiriyor ama bana fayda etti ben bir kez kustum onun dışında sürekli midem dönüyordu. Doktorumda bana bunu verdi sağlık ocağında ebeye dedim o da günde 6 taneye kadar çıkabilirsin dedi ama ben doktorumun tavsiyesi kadar kullanıyorum. 430 tl gibi bir fiyatı var sigorta karşılamıyor.

Kızlar hastaneden geliyorum. Doktor, kese görünüyor içinde bir oluşum var ama net bir şey söyleyemiyoruz dedi. Alttan baksak görür müyüz, görürüz ama gerek yok dedi. İki hafta sonra gel hepsine birden bakalım dedi. 5+1 ile uyumlu dedi. Normalde ben bugün 6+2'yim. Benim iki regl aralığım 32-34 gün arasında idi. Ondan kaynaklı küçük görünüyor olabilir diye düşünüyorum. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda regl tarihimi değiştirecekler. Folik asit olarak Regenesis Max kullanıyorum. İlk gebeliğimde doğumdan sonra oğlum ve ben b12 yüzünden çok iğneler yedik. Bunun için vitamin takviyeli bir folik asit alıyorum. Doktor da onayladı zaten. Çok umutlu gitmiştim kalp sesi için ama kısmet böyle imiş. İki hafta nasıl geçecek bilmiyorum 😂

Ben kullanıyorum canım sabah 1 akşam 2. İçinde b6 vitamini var biraz kafada bitiriyor ama bana fayda etti ben bir kez kustum onun dışında sürekli midem dönüyordu. Doktorumda bana bunu verdi sağlık ocağında ebeye dedim o da günde 6 taneye kadar çıkabilirsin dedi ama ben doktorumun tavsiyesi kadar kullanıyorum. 430 tl gibi bir fiyatı var sigorta karşılamıyor.
Günaydın 😊

Bi yanlışlık mı var acaba ? Az önce aldım ilacı. Özellikle sordum, sgk karşılıyor dedi. Bir süredir gittiğim muayenelerin katılım payları birikmiş toplam 80 tl, verdim. Eczacı bu ilaç için 30 lira civarı bi şey dedi. O da 80in içinde yani. 🧐

Herkese merhaba, umarım sağlıcakla kucağımıza alırız. Benim ilk gebeliğim, sat 27 eylüldü. İdrar tahlilini 4 kasımda yaptım çift çizgi görünce ertesi gün kan verdim beta değerim 24 binlerdeydi. Sonraki gün yani 6 kasımda doktora gittik keseyi gördük, 10 gün sonraya randevu verdi. Bugün gittiğimizde kesenin büyüdüğünü söyledi ancak kalp atışı yoktu yine. Hemen bir karar vermeyelim bakalım dedi, 5 gün sonra tekrar gideceğiz ama kaygılarım çoğaldı açıkçası. İlk gebeliğim olunca da bilemedim acaba olumsuz bir duruma hazırlanmalı mıyım fikirlerinizi merak ediyorum 🙏🏻

Herkese merhaba, umarım sağlıcakla kucağımıza alırız. Benim ilk gebeliğim, sat 27 eylüldü. İdrar tahlilini 4 kasımda yaptım çift çizgi görünce ertesi gün kan verdim beta değerim 24 binlerdeydi. Sonraki gün yani 6 kasımda doktora gittik keseyi gördük, 10 gün sonraya randevu verdi. Bugün gittiğimizde kesenin büyüdüğünü söyledi ancak kalp atışı yoktu yine. Hemen bir karar vermeyelim bakalım dedi, 5 gün sonra tekrar gideceğiz ama kaygılarım çoğaldı açıkçası. İlk gebeliğim olunca da bilemedim acaba olumsuz bir duruma hazırlanmalı mıyım fikirlerinizi merak ediyorum 🙏🏻
Hayırlı olsun. Sağlıkla gelsin 🥰

Dr bebeğe dair bi şey gördü mü? Yani bebek var da kalp atışı mı henüz görülemedi ?

Her şekilde 8. Hafta sonuna kadar süre var.

Sağlıkla gelsin inşallah, yanlış hesaplamadıysam 7+0 değil mi?

8.haftaya kadar kalp atışı bekleniyor yani panik yapmayın stres ikinizi de etkiler biraz daha sabırlı olun güzel haberler alacaksınız :KK200:

Kalp atımı oluşumunda 8.haftaya kadar bekliyor bazı doktorlar riskli bir durum yoksa bekleyebilirsiniz bence

X