Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

9 hafta 3 günlük herkese merhaba minicik kolları ayakları oluşmaya başlamış :)
11-14 haftada 2li tarama testi yaptır dedi bakalım
bir şey soracağım 11 hafta ile 14 hafta arasında gitmemin farkı ne oluyor yoksa sadece iki hafta arasında yapılıyor diye mi öyle dedi acaba :halay:
11 ve 14 hafta arasinda yapilirmis 2li test :) bende 12. Haftama aldim dahada buyusun olcumler daha dogru olsun diye

Ben de çok isterdim her hafta görmeyi. İlk haftalardan öyle alışmıştık. Artık anca ayda bir🥲
Aslında ben dayanamayıp başka doktora gidecektim görmeye sonra dedim doktor gerekli görse çağırırdı zaten. Hani ultrasonun zararlı, zararsız olduğu tartışılır ama keyfi olarak yapmak istemedim. Direniyorum 🥹
Bende başka doktora gitmek istemedm doktorların sağı solu belli olmuyo baskasına gideriz kafamızı karıştırır falan diye

Kızlar eşimin babannesi vefat etti bugün uzun süredir kanser tedavisi görüyodu hastanedeydi zaten yarın cenazesi olucak oraya gidicez ama hamile kadın cenazeye bakmaz gitmez gibi şeyler söylendi hep batıl inançtır biliyorum ama yine de böyle bı icim huzursuz oldu akşam da eşimin ailesinin evinde olucaz taziyeye gelenleri agirlicaz uzak biri de değil ki mecbur orda bulunmamız lazım siz daha once böyle bı şey duydunuz mu

Kızlar eşimin babannesi vefat etti bugün uzun süredir kanser tedavisi görüyodu hastanedeydi zaten yarın cenazesi olucak oraya gidicez ama hamile kadın cenazeye bakmaz gitmez gibi şeyler söylendi hep batıl inançtır biliyorum ama yine de böyle bı icim huzursuz oldu akşam da eşimin ailesinin evinde olucaz taziyeye gelenleri agirlicaz uzak biri de değil ki mecbur orda bulunmamız lazım siz daha once böyle bı şey duydunuz mu
Sen kendini boşuna strese sokma batıl inanç bunlar ya sen yıkamaya girmeyeceğine göre sadece taziye evinde bulunacaksın . Allah korusun kendi aile bireylerimizden biri olsa ne olacak

Şimdi burayı okuyunca bende tırstım. Doktorlar riskli gebelik değilse bir sorun teşkil etmez ilişkş diyor . Hiç ikişki yaşamamak bana sağlıklı bir durum gibi gelmedi . Elbette bebeklerimiz çok önemki fakat tüm doktorlar zararı yok diyorsa neden bundan kaçınıyoruz? Sağlıklı bir evlilikte ilişki düzenli şekilde devam eder . Çocuktan sonra insanların ilişkilerinin eskiye nazaran daha kötü ilerlemesinin (gördüğüm kadarıyla söylüyoeum) en büyük sebebi bu olabilir . Aradaki bağ ı azaltıyor bence . Riskli gebeler için diyeceğim yok elbette fakat doktorun normal dediği durumlarda kaçınmak sağlıklı gelmedi bana
Bizim doktor bizzat eşimin yanında ilişki yaşaya bilirsiniz bı sıkıntı yok dedi buna duyan eşleri durdurabilmek pek mümkün olmuyor zaten 😂😂 bende böyle düşünüyorum riskli gebeliklerde tabiki dikkat edilmeli ama doktor onay verdikten sonra dikkatli olunup aşırıya kacilmadigi sürece bende normal görüyorum hatta doğuma yakın ekstra oneren doktorla olduğunu da duymustum yasayip yaşamamak kişiye kalmış ama yaşayana da yargilauici net cümleler kurmamak gerek bence :)

İlk aylarda kalp atimini dinlemek zararliymis sadece, dopller kullanildigi icin ses dalgalark
Hesaplayinca 15 günde 3. Kez olacak bu cumartesi gidersek haftaya cumartesiye aldım hem biraz zaman gecsin hem 12 ye yaklaşmış oluyoruz ikili test ya da fetal dna ile ilgili daha net bilgi verir gerek var mı yokmu diye dedik beklicez bakalım biraz daha

Bence o hamileleri koruma güdüsüyle yillardir süregelen bir laf. Hamile kadinlar üzülüp stres yapmasinlar diyedir. Yoksa bisey olacağından degil.

Benim istahim birkac gündür inanılmaz açıldı. İçim kalkiyordu yiyecek düşününce,o gecti birkac gündür.
Gideyim de bi muz yiyeyim de olmuyor. Hep makarna yemek istiyorum mesela. Hep karbonhidrati yüksek yiyecekler istiyorum. Ki normalde hep dikkat ederim, saglikli beslenmeye calisirim, frenlerim kendimi ama simdi yapamıyorum
Ayran iciyorum bol bol ki midemi sisirsin canim bisey istemesin ama yok
Var mi baş etme yöntemi olan ?

Ben cumartesi kese için gittim herşey normal dedi doktor. Coreaspirin fln verdi ve bir ton kan testi aldı. 2 hafta sonra kalp atışı için tekrar çağırdı. 2 düşük var benim o yüzden çok heyecana kapılmadan yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyorum🥲
Benim de aynı sizin şu an kaç günlük. 7+2 benim cumartesi gideceğim. Mideniz bulanıyor mu sadece yemekten sonra Ağrı oluyor benim 🧿

Ben cumartesi kese için gittim herşey normal dedi doktor. Coreaspirin fln verdi ve bir ton kan testi aldı. 2 hafta sonra kalp atışı için tekrar çağırdı. 2 düşük var benim o yüzden çok heyecana kapılmadan yavaş yavaş ilerlemeye çalışıyorum🥲
Benim de koca bir sayfaidi, testler güzel dedi folik asit ile d vitamini eksik onu içiyorum. Demir de eksik o 3. Ayda dedi. Bağışıklık da çoğu şeye yokmuş

Benim istahim birkac gündür inanılmaz açıldı. İçim kalkiyordu yiyecek düşününce,o gecti birkac gündür.
Gideyim de bi muz yiyeyim de olmuyor. Hep makarna yemek istiyorum mesela. Hep karbonhidrati yüksek yiyecekler istiyorum. Ki normalde hep dikkat ederim, saglikli beslenmeye calisirim, frenlerim kendimi ama simdi yapamıyorum
Öneri varsa bende alırım 😁 mide sorunu da yaşamadığım için canım saçma sapan şeyler istiyor

Bizim doktor bizzat eşimin yanında ilişki yaşaya bilirsiniz bı sıkıntı yok dedi buna duyan eşleri durdurabilmek pek mümkün olmuyor zaten 😂😂 bende böyle düşünüyorum riskli gebeliklerde tabiki dikkat edilmeli ama doktor onay verdikten sonra dikkatli olunup aşırıya kacilmadigi sürece bende normal görüyorum hatta doğuma yakın ekstra oneren doktorla olduğunu da duymustum yasayip yaşamamak kişiye kalmış ama yaşayana da yargilauici net cümleler kurmamak gerek bence :)
Bizde eşimle doktor kontrollerine gidiyoruz . Bizede doktor öyle söyledi. 🥳

Merhaba. Bulantınız geçti mi peki tiksinme ? Kaçıncı hafatadasıjız. Bende sizin gibiyim ama benim midem bulandığı için canım sadece karbonhidrat tarzı şeyler çekiyor sadece onları yiyebiliyorum. Aç kalacağıma bari yiyeyim diyorum ama inanılmaz şişirip kabızlığa sebep oluyor ve çocuğa da pek faydası yok 🤣

Merhaba. Bulantınız geçti mi peki tiksinme ? Kaçıncı hafatadasıjız. Bende sizin gibiyim ama benim midem bulandığı için canım sadece karbonhidrat tarzı şeyler çekiyor sadece onları yiyebiliyorum. Aç kalacağıma bari yiyeyim diyorum ama inanılmaz şişirip kabızlığa sebep oluyor ve çocuğa da pek faydası yok 🤣
Ben de öğürme, kusma olmadi. Ama cok tiksiniyordum, içim kalkıyordu yemek düşününce. Ahh ne güzel biseymis o duygu 😂 aslinda henuz 8+2 yim ama gecti 2 3 gündür. Hep yiyesim var su an doymuyorum sanki

Merhabalar sizlere bir sorum olucak. Benim bulantı kusmalarım olduğu için 2,5-3 kilo verdim. Bu süreçte kilo hesaplaması nasıl olacak hamile kaldığım kiloyu geçmeye başlayınca mı sayacağım yoksa düştüğüm kilodan yükselmeye başlayınca mı ☺️

Olsun keske bende gitsem ama devlet hastanesine gittigim icin cekiniyorum, surekli farkli doktorada gitsem anlarlarmi sanada sorayim 😁 cunku bende gormek istiyorum ve bisey olmusmudur acaba diyorum hareket hissetmeyincr
Şşş çaktırma ben öyle yapıyorum 😁🤭🤭🤭 1 ay sonra gel dedi asla 1 ay dayanamam farklı doktora 2 hafta sonraya bu çarşambaya aldım 1 ayda 2 kez gitmiş olacam ama 12. Haftayı bulana kadar devam edecem böyle çok sabırsızım ve korkuyorum sürekli görmem lazım 🤭🥰🌸

X