2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhabalar 27 temmuzda oğlum doğmuştu o zamandır yazamıyorum :)) kimler kaldı kimler gitti acaba.. bebişler büyüyorlar zaman cabuk geçiyor.. benim sorum sizler bebişlerinize ne veriyorsunuz yemek olarak.. ben anne sütü ve arada elma suyu içiriyorum ve su veriyorum..mama da vermek istemiyorum.....yavaştan başlasam mı diye de düşünüyorum..oğlum 9 kilo ve doymadığını düşünüyorum...yumurta ya da yoğurda falan başlayan var mı ne zaman başlamaı düşünüyorsunuz?

[QU"yarkinito, post: 38657312, member: 537004"]ek besine başlayan var mı kızlar..ben yoğurtla başladım çorba ne vericez?[/QUOTE]
Benbugun tarhana verdim bi tatlı kaşığı kadar dün kendi yaptım yoğurt tan vermiştim yalnızne kadar nnasıl vercem mmemeden de kesilmesin diye bilmiyirum

Canlarım merhaba ben bayadır bakamadım topic iğimize:KK43: bu süreçte 2 kez boğaz enfeksiyonu olduk antibiyotikle tanıştık 4. Ay aşısı bizi felaket etkiledi neredeyse 10 gün hiç durmadı bebek.. Daha 5 ayımız dolmadı ek gıda başlamadık.. Herkes iyidir inşallah..

Çok sağol canım benim düşündüğün için... Bir de bu aralar kritik bir karar verme aşamasındayım.. Herhalde ücretsiz izine çıkacağım kayınvalideler bizde ama aylarca nasıl kalacaz
Ücretsiz izine çıkarsanda mı sizde kalacaklar...gerçekten zor bir karar inşallah en doğru yolu bulursun

Arkadaşlar yüzde kaçımız bebisleri anne sütüyle beslemiştir acaba????? Benim bebiş 5. Ayına girdi mama vermemek için direniyorum inat edip uğraşayım mi mama takviyeli mi gideyim bilemiyorum????????

Karnı doyuyorsa ve kilosu iyiyse mama takviyesine hiç gerek yok.Bende elimden geldiğince anne sütüyle devam etmek için çabalıyorum.

kızlar asıl sorun su bebeğim emerken sürekli parmağını göğsümle ağzının arasına sokuyor çekmeye çalışıyorum ağlıyor böyle olan var mi parmağıyla mememi aynı anda emmeye cslisiyor böyle olan var mi???? Bu durum da sürekli sutumu azaltıyor çok üzülüyorum..... sütüm artık iyice azaldı pes etme durumuna geldim bende niye böyle yapıyor dur ki????

kızlar ben bebeğime emzik vermemiştim.. çok fazla elini kıyafetini emdiği için bi emzik alalım dedik. deneme amaçlı nuk un damaklı emziğini aldık. bugün verdim ilk defa şapur şupur nasıl emiyor varyaaa... bu seferde diyorum aç olduğunu nasıl anlıycam??? hala kararsızım emzik konusunda geri mi alsam vermesemmi diye?? siz ne düşünüyorsunuz emziğin yarar ve faydaları neler??? artı illede emecekse iyi bişey vermek lazım. ne önerirsiniz??? damaklı mı damaksız mı??? kauçuk silikon?? hangi marka?? ne çok soru sordum :) cevaplayanların parmaklarına sağlık :)
Arkadaşım sen bana hep cevap vermiştim bende sana yazayım gerçi ben eylül annesiyim daha acemiyim senden ama:-) bence emme güdüsü bebeklerin herşeyi bir şeyi emdiğinde kendilerini güvende sakin hissediyorlar korktugunda ağladığında emzik verince öyle bir rahatlıyorlar ki anlatamam şimdi bizimkinin damaklarida sertleşmeye başladı ona da iyi geliyor azıcık dişlerini de kasıyor onunla yani damaklarını. Yani çok uzun süre kullanıldığında dişleri bozabiliyormuş bırakılırken zor olacaktır ama onun bu kadar rahatladigini görmeye değer can sikintilarinida alıyor hem... bi zamana kadar silikon bi zamana kadar kauçuk kullanın diyordu araştırmıştım ama unuttum sen onu bi araştır bide ortodontik olsun enzimlerin üzerin de yazıyor.... ben böyle düşünüyorum ama acemiyim tecrübeli anneler dez avantajlarını bilenler yazsınlar...

kızlar asıl sorun su bebeğim emerken sürekli parmağını göğsümle ağzının arasına sokuyor çekmeye çalışıyorum ağlıyor böyle olan var mi parmağıyla mememi aynı anda emmeye cslisiyor böyle olan var mi???? Bu durum da sürekli sutumu azaltıyor çok üzülüyorum..... sütüm artık iyice azaldı pes etme durumuna geldim bende niye böyle yapıyor dur ki????
Canım bebeğinin yaptığı gayet normal aynı durum bizde de var çünkü damakları kaşınıyor yavrum onun derdinde bu durum senin sütünü azaltmaz ama stres sinir yaparsan mama almaya başlarsa azaltabilir. Önce iki saatte bir emziriyosan bir saat emzir bir saat pompa yap bende bu çok işe yaradı beyine süt üretmem lazım msjı gidiyor sonra bol su iç ve sakın mamaya bulaşma sütün varken birde fotoğraftaki tarifi yap ve günde üç bardak iç

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    113,3 KB · Görüntüleme: 92
merhaba.bende 2014 senesi Ağustos ayı annesiyim.kızım 2 Ağustos'ta dünyaya geldi ve 5 ayını doldurdu çok şükür.Rabbim hepimizin evlatlarına sağlıklı güzel bir ömür nasip eylesin.

Bende agustos annesiyim .takip ediyodum ama yeni uye oldum . Sadece anne sutu veriyorum suan .ama her yedigimdende tattiriyorum .

Bende agustos annesiyim .takip ediyodum ama yeni uye oldum . Sadece anne sutu veriyorum suan .ama her yedigimdende tattiriyorum .
aşağı yukarı 4.5-5 aylık değilmi sadece suyunu veriyorsun aslında şuanda sadece anne sütü daha iyi olmaz mı susamaz mı verdiklernden

X