Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kalori uygulamalariyla kalori mi hesaplasak belki hesapladikca utanir da yemeyiz 😂 ilk hamilelikte 23 kg almistim. Ayni hatayi yapmak istemiyorum
Bende yapmak istemiyorum ama nasıl alıyorum anlamıyorum 😅 ki ilk üç ay kimse almaz normalde hatta zayıflar ben aldım 😒

Birde bende inanılmaz bir koku hassasiyeti var tüm kokulardan nefret. Banyo mutfak ve yatak odasına giremiyorum yeni eşya kokusu deterjan yemek kokusu parfüm vs. Hiçbirine tahammül edemiyorum. Sevdiğim tek koku temiz hava açık havada bol oksijen. Burnum koku almasa sanki biseyler yiyebilecekmisim gibi geliyor ama yemek yapamıyorum kokudan dolayı. Sizin nasıl geçiyor ve yemek yapabiliyor musunuz
Ben de asla yemek yapamiyorum dolap acamiyorm mutfaga giremiyorum çok zor bir surec oluyor Allah kolayligini versin

Progestanı fitil olarak kullanan kızçeler gusül abdestini nasıl yapiyonuz sabah akşam kullanıyorum her kullanımda duş alirsam serseme dönerim ama kullandıktan sonra içim rahat olmuyor 🤷🏻‍♀️

Olumsuz dusunmeyin, masallah 10 haftaya gelmissiniz bu da onemli diye duymustum. Benim de bacaklarima vuruyor bu arada kaslar, sinirler hep birbirine bagli oldugu icin sanirim. Kanama vs olmadikca korkmayin diyorlar. Kontrolunuz ne zaman?
Bebeğimin kalbi 10. Hafta da durmuştu 12 . Haftada kahverengi akıntıyla hastaneye gittiğimde iki haftadır bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim doktorum da tekrar olabilir diyimce korkmadan edemiyorum
Kontrolüm yarın hepimiz için hayırlısı olsun inşallah

Merhabalar sizlere bir sorum olucak. Benim bulantı kusmalarım olduğu için 2,5-3 kilo verdim. Bu süreçte kilo hesaplaması nasıl olacak hamile kaldığım kiloyu geçmeye başlayınca mı sayacağım yoksa düştüğüm kilodan yükselmeye başlayınca mı ☺️
Hamile kaldığın kilodan itibaren. Yani bayağı avantajlısın şu an 👏🏻😅 ilk hamileliğimde ben de önce 2 kg verdim sonra 10 kg aldım ama hep 8 kg aldım dedim 😂 bence bu şekilde hesaplanıyor

Progestanı fitil olarak kullanan kızçeler gusül abdestini nasıl yapiyonuz sabah akşam kullanıyorum her kullanımda duş alirsam serseme dönerim ama kullandıktan sonra içim rahat olmuyor 🤷🏻‍♀️
Yok yok öyle bir şey asla yok gönlün rahat olsun. Oruç tutsan sıkıntı olur sadece orucunu bozar, onun dışında jinekolojik muayene ve ilaç guslü bozmaz.

Neden gusul alınsın ki ondan sonra ilac o farklı bir amacla bir şey girmiyor

Benim de istahimin maşallahı var hep karbonhidrat tatlı tarzı seyler istiyor canım suan 5 aylık göbeğim var resmen ama bebek değil tabi benimki tamamen göbek 12. Haftadan sonra spor yapmak istiyorum yoksa yuvarlanip gitcem boy da yok bende

Yok yok öyle bir şey asla yok gönlün rahat olsun. Oruç tutsan sıkıntı olur sadece orucunu bozar, onun dışında jinekolojik muayene ve ilaç guslü bozmaz.
Neden gusul alınsın ki ondan sonra ilac o farklı bir amacla bir şey girmiyor
Öyle deniyor genelde bikac yerde de gusül gerekir yazıyor çevremde fikir alabilecek kimse olmayınca sizde kullanıyorsunuz sorayım dedim benimde içim rahat etmiyor geri akma olayı olduğu için namaz kılamıyorum ona çok üzülüyordum

Bende gusul almiyorum hastalik bu hergun 2 kere aliyorum fitil ve 2 kere gusul dusunemiyorum

Bu arada bende hamilelikten beri 2 bucuk kilo aldim :KK43: Ve ben ev yemegi yiyen, sabahlari yumurtasini peynirini yiyen, abur cubur ve tatli yemeyen biriyim dusunun. Yuruyus bende cok yapmak istiyorum ama yuruyus sonrasi bel agrisi olunca doktor yasakladi, zaten suan hafif kasik agrilarim var. Ve bu plesanta olayida kafami karistirdi asagida olup bilmeden spor yaparsak dye

Öyle deniyor genelde bikac yerde de gusül gerekir yazıyor çevremde fikir alabilecek kimse olmayınca sizde kullanıyorsunuz sorayım dedim benimde içim rahat etmiyor geri akma olayı olduğu için namaz kılamıyorum ona çok üzülüyordum
Şöyle; vücûda giren şeyler orucu bozar, çıkan şeyler normal namaz abdestini bozar, o yüzden her fitili kullanımdan sonra namaz kılmak, Kuran tutmak için normal namaz abdesti alman gerekir, evet orası doğru. Ama gusül için detaylı yazmam gerekirse, guslü sadece cinsel birleşme, ya da birleşme olmaksızın hazdan ötürü gelen meni ve rüyalanma bozar. Yani hepsinin ana maksadı cinsellik. Onun dışında başka maksatla içeri giren herhangi bir cisim, ya da ilaç, ve dışarı çıkan ilaç akıntısı ya da adet dönemi ve lohusa haricindeki kanamalar, lekelenmeler ve iltihabi akıntılar guslü bozmaz, hepsi sadece namaz abdestini bozar.

Son düzenleme:
Şöyle; vücûda giren şeyler orucu bozar, çıkan şeyler normal namaz abdestini bozar, o yüzden her fitili kullanımdan sonra namaz kılmak, Kuran okumak için normal namaz abdesti alman gerekir, evet orası doğru. Ama gusül için detaylı yazmam gerekirse, guslü sadece cinsel birleşme, ya da birleşme olmaksızın hazdan ötürü gelen meni ve rüyalanma bozar. Yani hepsinin ana maksadı cinsellik. Onun dışında başka maksatla içeri giren herhangi bir cisim, ya da ilaç, ve dışarı çıkan ilaç akıntısı ya da adet dönemi ve lohusa haricindeki kanamalar, lekelenmeler ve iltihabi akıntılar guslü bozmaz, hepsi sadece namaz abdestini bozar.
Çok teşekkür ederim uzun zamandir aklıma takılmıştı sürekli duş almaktan yoruldum baya artık gönül rahatlığıyla namaza ve surelerimi okumaya devam edebilirim çünkü tedavi aşamasındayken niyet etmiştim eğer bebişim tutunursa doğuma kadar her gün 1 Yasin okuyacam demiştim onlarda aksıyordu tam gaz onları yetiştirip ilacada devam edeyim ben 🥰🥰💖🌸🌸

Çok teşekkür ederim uzun zamandir aklıma takılmıştı sürekli duş almaktan yoruldum baya artık gönül rahatlığıyla namaza ve surelerimi okumaya devam edebilirim çünkü tedavi aşamasındayken niyet etmiştim eğer bebişim tutunursa doğuma kadar her gün 1 Yasin okuyacam demiştim onlarda aksıyordu tam gaz onları yetiştirip ilacada devam edeyim ben 🥰🥰💖🌸🌸
Maşaallah ne güzel Allah kabul etsin 🥰💕

Bende yapmak istemiyorum ama nasıl alıyorum anlamıyorum 😅 ki ilk üç ay kimse almaz normalde hatta zayıflar ben aldım 😒
Valla ben de aldım 🥲 hiç bulantım olmadı. Tatlıya düştüm ve gece tostlarına 🥹 ama kestim şimdi direniyorum, önünü alamayacağım yoksa. Haftaya doktor tarttında şok olmaz umarım 😁

Ben de 1,5 kg ile yoluma devam ediorum daha bu ay gitmedim kesin almışımdır 😅 çok ta bişey yemiyorum da maalesef ödem tutuyorum 😢 8-9 max 10 kg alsam çok sevincem. Kesinlikle irade ve bilinçli beslenme ile ilgili. İlk hamileliğim ödem de dahil 24 kg ve full yedim herşeyi yedim geceleri abuk subuk en çok aldıran o zaten gece yemek 🤣

Ama kg alıyorum diye üzülmeyin gidio kg da çocuk peşinde uykusuzlukta, asıl tehlikeli zaman emzirme zamanı 🙊

X