Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah güzel bir süreç geçiririz hepimiz . Temkinli olmakta fayda var . Ben de sadece kardeşlerime söyledim . Söylemeyecektim bile zaruri bir durum oluştu mecbur kaldım . Sağlıkla ilerlesin doğuma kadar bile bilsin istemiyorum kimse . Zaten iş yerine mecbur belirli bir zaman sonra haber vereceğim . Ama eş dost akraba kalsın. Bir olumsuzluk olunca kürtajın biçimini soruyor insanlar ne ayıp ne düşüncesizler. Tüm bunlara maruz kalmamak için 🥴
Ben düşük yaptım kuzenim durmuş bana ağır mi kaldırdın biyere minuzamdin kendini minyordun diye elli tane soru sordu. Resmen kendimi suçlamam için psikolojime oynadı o yuzden kendi ailem ve Eşimin ailesindisinda hickimseye soylemedim suan. Cinsiyet ogrenene kadar da soylemicem insallah

Kızlar ben sadece bi kere acilde kan verebildim pazartesi günü beta HCG 244 çıkmıştı ama ilk zamanlar bu tahlili tekrarlamak gerekiyor ya fakat bizim buradaki sağlık ocağında doktor sıkıntısı var bi doktor nerdeyse hiç gelmiyor tek doktor her hastayla ilgilenmeye çalışıyor ne yazık ki banada sıra gelmiyor sağlık ocağında 10:30 dedin mi kan alımı bitiyor işte ben doktor ve hemşireyle konuştum kan vermem gerekiyor diye 2 sefer gitmeme rağmen yinede kan veremedim hastalar asla öncelikli olmuyorlar zaten derdimi de anlatamıyorum 10.30da kan alımı bitiyor diye rica da bulunsam da hastalar nerdeyse beni dövecek duruma geliyorlar 😁 p.tesi günü zaten önce sağlık ocağına gitmiştim bide kulaklarımda işitme sıkıntım var doktora soru sormak için girdim onu duymam içinde yaklaşmam gerekiyordu hastalar şok muayne olmaya girdim sandılar anlatıyorum kulaklarımdan ötürü yaklaştım önünüze geçmedim muayne asla olmadım noluyor dememe kalmadan kulak engelimle bile dalga geçtiler resmen travma yaşadım eşim artık sağlık ocağına gitme diyor haftaya cuma günü benim randevum var zaten artık bekleyeyim de aşırı travma oldu benimle dalga geçilmesi üzerime gelinmesi ya yoksa aşırı duygusallık mı yaşıyorum bilmiyorum zaten takıntılı biriyim 😁

Ben düşük yaptım kuzenim durmuş bana ağır mi kaldırdın biyere minuzamdin kendini minyordun diye elli tane soru sordu. Resmen kendimi suçlamam için psikolojime oynadı o yuzden kendi ailem ve Eşimin ailesindisinda hickimseye soylemedim suan. Cinsiyet ogrenene kadar da soylemicem insallah
Hayaaaaatttt beniiii nedennnn yoruyooooosuuuuuunnnn 😂 Bunlar ne saçma davranışlar ya. Geçmiş olsun, senin için yapabileceğim bir şey var mı de geç, ne irdeliyorsun Allah Allah..

Dr dan bugün bulantı için ilaç istedim. Reçete kodunu kağıda yazıp verdi ama öğleden sonra misafirim var diye koşturarak eve geldim. Akşama kadar da e nabıza düşmedi reçete. Şimdi baktım gelmiş. “Prilam Dr “ diye bi ilaç. Kullanan var mı ?

Daha önce kadınlar kulübünde okumuştum ismini sanıyorum. 🧐 Akşamları 2 tablet alarak başla dedi. Baktın ki hala kötüyüm, o zaman sabah da bir tane al. Günde 4 tablete çıkabilirsin dedi.

Sigorta karşılıyor mu, fiyatı ne, yarın öğrenicem artık. Cumartesi bi davete gidicem. Bütün akraba-i taallukat orada olacak. Kimseye bi şey belli etmek istemiyorum. :bicak:
Arkadaşım doğum yaptiği güne kadar kullandı 🙈 sabah 1 akşam yatmadan 2 alıyordu
Hayatımı kurtardı demişti ama fiyat bilgisi bende yok maalesef

Bugün bebeğim 6 haftalık oldu. Öğleleyin kasık ağrılarım başladı ve ağrılardan bir saat sonra kahverengi akıntım oldu. Bir telaşla soluğu hastanede aldım. Vajinal ultrasonla bakıldı. Kesede bir sorun yok hatta bebeğin kalp atışı var dedi. Yerleşme kanaması 6. haftada olur mu?
Merhaba bende 6+3 teyim. Bugun lekelenmem basladi ve devam ediyor. Dr ultrasonda bir sorun gormedigini soyledi ayni sekilde kalp atisida duyuldu. Ama yinede progestan basladi size vermedi mi ?

Kalp atışı hakkında bir şey soracağım bugün acilden gittiğim kadın doğum doktoru ben kalp atışı dinlettirmiyorum. İlerde çocukta kalp rahatsızlıklarına sebep olabiliyor dedi. Netten biraz baktım. Ultrasonik ses dalgaları ile ses gönderip alıyorlarmış sesi. Bu da titreşimlere neden olduğu için bazı doktorlar onermiyormus üç aydan önce. Bu konuda doktorundan fikir alan ya da duyan oldu mu?
Ben bugün dinlemek istemedim ama kalp atışını çok net olarak gördüm 5 saniyelik çok kısa dinletti onu bile istemedim aslında aynı şeyleri okumuştum
"Dopplerden gelen sıcaklık erken dönemde bebeğin kalbine zarar verebiliyor" diye

Kızlar ben sadece bi kere acilde kan verebildim pazartesi günü beta HCG 244 çıkmıştı ama ilk zamanlar bu tahlili tekrarlamak gerekiyor ya fakat bizim buradaki sağlık ocağında doktor sıkıntısı var bi doktor nerdeyse hiç gelmiyor tek doktor her hastayla ilgilenmeye çalışıyor ne yazık ki banada sıra gelmiyor sağlık ocağında 10:30 dedin mi kan alımı bitiyor işte ben doktor ve hemşireyle konuştum kan vermem gerekiyor diye 2 sefer gitmeme rağmen yinede kan veremedim hastalar asla öncelikli olmuyorlar zaten derdimi de anlatamıyorum 10.30da kan alımı bitiyor diye rica da bulunsam da hastalar nerdeyse beni dövecek duruma geliyorlar 😁 p.tesi günü zaten önce sağlık ocağına gitmiştim bide kulaklarımda işitme sıkıntım var doktora soru sormak için girdim onu duymam içinde yaklaşmam gerekiyordu hastalar şok muayne olmaya girdim sandılar anlatıyorum kulaklarımdan ötürü yaklaştım önünüze geçmedim muayne asla olmadım noluyor dememe kalmadan kulak engelimle bile dalga geçtiler resmen travma yaşadım eşim artık sağlık ocağına gitme diyor haftaya cuma günü benim randevum var zaten artık bekleyeyim de aşırı travma oldu benimle dalga geçilmesi üzerime gelinmesi ya yoksa aşırı duygusallık mı yaşıyorum bilmiyorum zaten takıntılı biriyim 😁
Cimer'e şikayet edebilirsin. Sağlık ocağının başhekimi ile de görüşebilirsiniz. Bir sağlıkçı olarak bazen bazı meslektaşlarımı kınıyorum...

Merhaba bende 6+3 teyim. Bugun lekelenmem basladi ve devam ediyor. Dr ultrasonda bir sorun gormedigini soyledi ayni sekilde kalp atisida duyuldu. Ama yinede progestan basladi size vermedi mi ?
Benimde sata gore 6+1 de ve 6+2 de geldi progestan kullanıyorum bende cok acik bir kahverengi oeceteye ufak bi silme geldi. Keseye normal dedi ama henüz bebegi goremedim 16mm di kese 20-24mm arası gözüküyor dedi

Senin muayeneyi ben de dört gözle bekliyorum :KK68::KK51:

Dr dan çıktım şimdi. Tahliller temiz. Hafif idrar yolu enf için bol su iç dedi. Kan uyuşmazlığı var mı diye eşimin de bilgilerini aldı.

Yine asistan yaptı ultrasonu. Biraz zorlandı. Derin nefes alma diyor bana. Benim kalbim göğüs kafesime sığmıyorki :KK22:Tuttum nefesimi. Buldu keseyi. Dr geldi müşahedeye. Kese haftasıyla uyumlu. Bebek de göründü. :KK37: Dr yaklaştırdı. Bak şu küçük noktaya deli gibi atıyor. O kalbi dedi. Elhamdülillah 😌 Şimdi sesini dinlemeyeceğiz çünkü çok küçük etkilenmesin dedi. Siz gördükten sonra dinlemeye gerek yok dedim.

Bulantı için ilaç yazdı. 2-3 hafta sonra gel tekrar dedi. Yapılacak testler için form doldurdum. Kağıt verdi vs. Bizden haberler 😊
Canıııımmm benim gözün aydın Rabbim sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin inşallah darısı bizlere olsun minicik kalbini duymayı görmeyiiii 🙏🙏

Senin muayeneyi ben de dört gözle bekliyorum :KK68::KK51:

Dr dan çıktım şimdi. Tahliller temiz. Hafif idrar yolu enf için bol su iç dedi. Kan uyuşmazlığı var mı diye eşimin de bilgilerini aldı.

Yine asistan yaptı ultrasonu. Biraz zorlandı. Derin nefes alma diyor bana. Benim kalbim göğüs kafesime sığmıyorki :KK22:Tuttum nefesimi. Buldu keseyi. Dr geldi müşahedeye. Kese haftasıyla uyumlu. Bebek de göründü. :KK37: Dr yaklaştırdı. Bak şu küçük noktaya deli gibi atıyor. O kalbi dedi. Elhamdülillah 😌 Şimdi sesini dinlemeyeceğiz çünkü çok küçük etkilenmesin dedi. Siz gördükten sonra dinlemeye gerek yok dedim.

Bulantı için ilaç yazdı. 2-3 hafta sonra gel tekrar dedi. Yapılacak testler için form doldurdum. Kağıt verdi vs. Bizden haberler 😊
Senin sat kaçtı kuzucum bide

Evet diyelim MHRS den Dr Ayşe’ye randevu aldım. Gidiyorum yerinde Dr Ahmet. 🤷‍♀️ yahut tek bi stajyer Dr. Sormazsın da sizin isminiz titriniz nedir diye.

Eğitim araştırmada bu hep var. Cok nadirdir randevu aldığım dr u bulduğum. O yüzden muayene olacaksam eğitim araştırmaya randevu alamamaya çalışıyorum. Tahlil vereceksem zaten önemli değil de sonuç okutmak istesem yine tecrübeli bi Dr tercih ederim. Riskli yani.
Aaa çok kötüymüş ama tandevu aldıgın dr olmaması . Ben de şehir hastanesine gitmiştim her dr kendi odasındaydı benimkinde şansıma erkek asistanı vardı diğerlerinde genellikle yoktu asistan.

Cimer'e şikayet edebilirsin. Sağlık ocağının başhekimi ile de görüşebilirsiniz. Bir sağlıkçı olarak bazen bazı meslektaşlarımı kınıyorum...
Şikayet durumu hiç aklıma gelmedi açıkçası biraz çekiniyorum da öyle şeylerden ya zaten kendimi çok savunamadım da özgüven konusunda çok eksiğim ne yazık ki

İlk gebeliğimde 12. Haftadan önce havaya girememiştim. Sanırım bunda da böyle oluyor. Kalp atışını dinleyip biraz büyümedikçe çok çok sevinesim gelmiyor. Asla yanlış anlamayın, biz bu bebeği 8 aydır istiyoruz ama bir tane kaybım olunca çok sahiplenince elimden kayıp gidecekmiş gibi bir hisse kapılıyorum. Bir iki ay geçsin bence çiçek gibi açacağız hepimiz. Çoğu arkadaşımızın kanaması var, ağrıları var. Progestan başlayan arkadaşımız var, bulantısı çok yoğun olan arkadaşlarımız var. İnşallah hepimiz mükemmel bir hamilelik geçirip, hayırla, sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız. Bu endişeli dönemi atlatıp, böyle cıvıl cıvıl olacağımız dönemlere geçmek ümidiyle, tüm gebe arkadaşlarıma iyi akşamlar diliyorum.. 🌸🥰
evet haklısın benimde ilk gebeliğimde düşük olduğu için her ultrason randevusu benim için stres oluyor acaba sağlıklı mı diye ne kadar düşünmesem de vesveseler geliyor aklıma ister istemez. 12. Haftayı sağlıkla atlatalım inşallah devamı çok daha hareketli olur 🌸💘🫶🥰

Bu çok üzücü bir durum aşırı duygusallık değil canım seni kırmışlar maalesef şikayet edebilirsin bu senin en doğal hakkın maalesef günümüz doktorlarında çok anlayış göremiyorum bazılarını mesleğini hakkıyla yapanları tenzih ediyorum ama inan çok tuhaflar bende sağlık ocağına gittim aile hekimi kaçıncı gebelik diye sordu 3 diyince ağzını yüzünü eğdi o kadar sinirlendim ki nasıl bakacaksınız falan yaptı pardon dedim çoçuk olayına karşımısınız neden böyle birşey sordunuz kaç yaşında insanlarız planlayarak gebelik istedik bakıp bakamayacağımızı biz bırakın biz düşünelim dedim ama modumu aşırı düşürdü anlıyorum seni o yüzden

Bu çok üzücü bir durum aşırı duygusallık değil canım seni kırmışlar maalesef şikayet edebilirsin bu senin en doğal hakkın maalesef günümüz doktorlarında çok anlayış göremiyorum bazılarını mesleğini hakkıyla yapanları tenzih ediyorum ama inan çok tuhaflar bende sağlık ocağına gittim aile hekimi kaçıncı gebelik diye sordu 3 diyince ağzını yüzünü eğdi o kadar sinirlendim ki nasıl bakacaksınız falan yaptı pardon dedim çoçuk olayına karşımısınız neden böyle birşey sordunuz kaç yaşında insanlarız planlayarak gebelik istedik bakıp bakamayacağımızı biz düşünürüz dedim ama modumu aşırı düşürdü anlıyorum seni o yüzden
Evet gerçekten çok kırıldım ya 😔 beni anlayan birinin olması çok güzel beni mutlu etti 💔♥️ yalnız sizin doktora epey bi şaşırdım o nasıl soru gerçekten anlam veremedim daha neler ....

Evet gerçekten çok kırıldım ya 😔 beni anlayan birinin olması çok güzel beni mutlu etti 💔♥️ yalnız sizin doktora epey bi şaşırdım o nasıl soru gerçekten anlam veremedim daha neler ....
İnan bende anlayamadım onu alakadar edecek bir konu yok sanki ben doğuracam o bakacak şaka gibiler aynı şekilde devlet hastanesindede doktorlar bu kafadaymış bir arkadaşım gitmiş 3 çoçuk kadının yüzüne bakmamışlar 3 çoçuk diye kadın mecbur kalmadıkça devlete gitmem artık diyor insanların piskolojisini nasıl bozuyorlar

İnan bende anlayamadım onu alakadar edecek bir konu yok sanki ben doğuracam o bakacak şaka gibiler aynı şekilde devlet hastanesindede doktorlar bu kafadaymış bir arkadaşım gitmiş 3 çoçuk kadının yüzüne bakmamışlar 3 çoçuk diye kadın mecbur kalmadıkça devlete gitmem artık diyor insanların piskolojisini nasıl bozuyorlar
subhanAllah bu nasıl muamele ya 🥹 ben kızıma hamile kaldığımda hemen öncesinde vajinismus tedavisi görmüştüm sonra hamile kaldım. Neyse o hamilelikte ben kanama yaşadım mecbur alttan muayene gerekiyordu ilkte izin verdim doktor iyiydi ama acısı oldu tabi Muaynenin işte kanama devam edince 2.kez gittim bu sefer biraz o acıyı bildiğimden de çekindim zaten normalde yeni tedavi olmuştum izin vermem bile harikaydı ama 2.seferde nedense gözüm korktu bi anda etrafıma dolaşıp beni zorla tutup muayne etmeye çalıştılar remsn 4 kişi beni tuttu yani yapamıyorum yapmak istemiyorum dememe rağmen sonrada sen tedavi olamamışsın git tekrar ol hatta neden hamile kaldın nasıl doğuracaksın neler neler demeye başladılar o gün bugündür ben alttan muayene zaten olamıyorum neyseki ilişki de az bişey sıkıntı yaşadım ama düzeldi sonrasında ben aslında ilk doğumumu normal istiyordum o zorbalıktan ötürü korktum ve normal doğuma Cesaret edemedim gerçekten Rabbim merhametli insanlarla karşılaştırsın

subhanAllah bu nasıl muamele ya 🥹 ben kızıma hamile kaldığımda hemen öncesinde vajinismus tedavisi görmüştüm sonra hamile kaldım. Neyse o hamilelikte ben kanama yaşadım mecbur alttan muayene gerekiyordu ilkte izin verdim doktor iyiydi ama acısı oldu tabi Muaynenin işte kanama devam edince 2.kez gittim bu sefer biraz o acıyı bildiğimden de çekindim zaten normalde yeni tedavi olmuştum izin vermem bile harikaydı ama 2.seferde nedense gözüm korktu bi anda etrafıma dolaşıp beni zorla tutup muayne etmeye çalıştılar remsn 4 kişi beni tuttu yani yapamıyorum yapmak istemiyorum dememe rağmen sonrada sen tedavi olamamışsın git tekrar ol hatta neden hamile kaldın nasıl doğuracaksın neler neler demeye başladılar o gün bugündür ben alttan muayene zaten olamıyorum neyseki ilişki de az bişey sıkıntı yaşadım ama düzeldi sonrasında ben aslında ilk doğumumu normal istiyordum o zorbalıktan ötürü korktum ve normal doğuma Cesaret edemedim gerçekten Rabbim merhametli insanlarla karşılaştırsın
Aaaa neler duyucaz daha devlet hastanesi miydi zorla muane etmek ne demek bak nasıl etkisinde kalmışsın normal doğum bile yapamamışsın ne diyim böyle doktorlar doktor olmasın cidden

X