- 4 Ekim 2008
- 496
- 59
- 39
-
- Konu Sahibi aycaaaaaaa
- #40.701
canım yemeklerin suyundan değdirmek bana doğru gelmiyor.. çünkü bizim yemeklerimiz yağlı salçalı tuzlu vs.. onların şuan bunlara ihtiyacı yok.. tattırmayı şuan ben yapıyorum ara ara.. elma filan yerken dilini değdirmesine izin veriyorum ama tabi yedirir kadar değil. ek gıda konusunda ben şöyle yapmayı planlıyorum ; 6 ayı dolunca süt alerjimizde geçerse yoğurtla başlıycam.. sabahları bir çay kaşığı kadar verip gün geçtikçe artırıcam. bir süre sonra buharda pişmiş sebzeler vericem ama karışık değil her sebzeyi tek tek ki tatlarını öğrensin.. meyveyi sebzeden sonra vericem. çünkü sebze daha tatsız meyve daha tatlı ve baskın lezzet. meyve yerse sebzeyi beğenmeme ihtimali olabilir o yüzden önce sebzeyle başlıycam. 7-8 aylık olunca çorba vs.. ama 1 yaştan önce kesinlikle tuz şeker verilmemesi gerekiyormuş.. ne kadar korursak onlardan o kadar iyi.. şimdilik böyle planlıyorum bakalım.canım kimi doktorlarda parmkla damaklarına yemeklerin suyundan değdirin diyor benimki demedi ama tatları alsın diyorlar..geçenlerde burada yazıldı yoğurt ve elma suyu dediler ama b6 aya kadar sadece anne sütü veriliyorsa bunları nasıl yapacaz...şuanda düşünmüyorum ama merak ediyorum doğrusu ne
canım o zaman ek gıda konusunda face de bebek yapım bakım onarım var oraya bir bak istersen. güzel bilgiler veriyor.. yemiyor diye etiketleme hemen dur bakalım düzelir inşallahhaklısın erken ama kızım başka hiçbir şey yemediği için mecbur kaldık, dün havuç suyu verdim 4-5 kaşık, bugünde yoğurt
bünyesini deniyoruz allah kimseye yemeyen bebek vermesin ...
Haklısın bu tuz ve şeker konusunda ben daha tattirmadim yalatayim elmayı, ek gıdaya geçişi bilmiyorum ilk yoğurtla başlandığını biliyorum ama devamını henüz bilmiyorum zama yardimlasiriz zaten, geçen misafir geldi 8 aylık bebekleri vardı yaprak sarmasıni filan yedirdiler baya yedi üç tane filan , benim bebeğim kaşıklada yemiyor ne yapacam bilmiyorum. ..canım yemeklerin suyundan değdirmek bana doğru gelmiyor.. çünkü bizim yemeklerimiz yağlı salçalı tuzlu vs.. onların şuan bunlara ihtiyacı yok.. tattırmayı şuan ben yapıyorum ara ara.. elma filan yerken dilini değdirmesine izin veriyorum ama tabi yedirir kadar değil. ek gıda konusunda ben şöyle yapmayı planlıyorum ; 6 ayı dolunca süt alerjimizde geçerse yoğurtla başlıycam.. sabahları bir çay kaşığı kadar verip gün geçtikçe artırıcam. bir süre sonra buharda pişmiş sebzeler vericem ama karışık değil her sebzeyi tek tek ki tatlarını öğrensin.. meyveyi sebzeden sonra vericem. çünkü sebze daha tatsız meyve daha tatlı ve baskın lezzet. meyve yerse sebzeyi beğenmeme ihtimali olabilir o yüzden önce sebzeyle başlıycam. 7-8 aylık olunca çorba vs.. ama 1 yaştan önce kesinlikle tuz şeker verilmemesi gerekiyormuş.. ne kadar korursak onlardan o kadar iyi.. şimdilik böyle planlıyorum bakalım.
Allahh misafir bebiş bildiğin büyük gibi yemiş :)) canım kaşığı sen denemeye devam et, ara ara ver kaşığı..alışır illaki. ben doğduğundan beri kaşık kullanıyorum, gaz damlası vitamin vs onları hep kaşıkla verdim.Haklısın bu tuz ve şeker konusunda ben daha tattirmadim yalatayim elmayı, ek gıdaya geçişi bilmiyorum ilk yoğurtla başlandığını biliyorum ama devamını henüz bilmiyorum zama yardimlasiriz zaten, geçen misafir geldi 8 aylık bebekleri vardı yaprak sarmasıni filan yedirdiler baya yedi üç tane filan , benim bebeğim kaşıklada yemiyor ne yapacam bilmiyorum. ..
kızlar bı arkadaşımla konuştum onun bebegı 6 aylık 4. ayında mamasından bıkmış bende ıcıremıyodum mamayı degıstır dedı oyle yaptık similac aldık sımdı eskısıne gore daha ıyı sıkıntı yaşayanlar bence bi değiştirmeyi deneyin sadece biberonla beslenen bebekler nekadar ıcıyo tek seferde kac saatte bır verıyosunuz bıde bana cevap verrmsnz ya
canım yemeklerin suyundan değdirmek bana doğru gelmiyor.. çünkü bizim yemeklerimiz yağlı salçalı tuzlu vs.. onların şuan bunlara ihtiyacı yok.. tattırmayı şuan ben yapıyorum ara ara.. elma filan yerken dilini değdirmesine izin veriyorum ama tabi yedirir kadar değil. ek gıda konusunda ben şöyle yapmayı planlıyorum ; 6 ayı dolunca süt alerjimizde geçerse yoğurtla başlıycam.. sabahları bir çay kaşığı kadar verip gün geçtikçe artırıcam. bir süre sonra buharda pişmiş sebzeler vericem ama karışık değil her sebzeyi tek tek ki tatlarını öğrensin.. meyveyi sebzeden sonra vericem. çünkü sebze daha tatsız meyve daha tatlı ve baskın lezzet. meyve yerse sebzeyi beğenmeme ihtimali olabilir o yüzden önce sebzeyle başlıycam. 7-8 aylık olunca çorba vs.. ama 1 yaştan önce kesinlikle tuz şeker verilmemesi gerekiyormuş.. ne kadar korursak onlardan o kadar iyi.. şimdilik böyle planlıyorum bakalım.
canım yemeklerin suyundan değdirmek bana doğru gelmiyor.. çünkü bizim yemeklerimiz yağlı salçalı tuzlu vs.. onların şuan bunlara ihtiyacı yok.. tattırmayı şuan ben yapıyorum ara ara.. elma filan yerken dilini değdirmesine izin veriyorum ama tabi yedirir kadar değil. ek gıda konusunda ben şöyle yapmayı planlıyorum ; 6 ayı dolunca süt alerjimizde geçerse yoğurtla başlıycam.. sabahları bir çay kaşığı kadar verip gün geçtikçe artırıcam. bir süre sonra buharda pişmiş sebzeler vericem ama karışık değil her sebzeyi tek tek ki tatlarını öğrensin.. meyveyi sebzeden sonra vericem. çünkü sebze daha tatsız meyve daha tatlı ve baskın lezzet. meyve yerse sebzeyi beğenmeme ihtimali olabilir o yüzden önce sebzeyle başlıycam. 7-8 aylık olunca çorba vs.. ama 1 yaştan önce kesinlikle tuz şeker verilmemesi gerekiyormuş.. ne kadar korursak onlardan o kadar iyi.. şimdilik böyle planlıyorum bakalım.
Maşallah kuzuna. Benim ilk kızım da çok istahliydi. Böyle bebeklere birsey olmaz ilerde hastalandiginda bile kolay atlatir.istahsiz bebek zor derlerdi de anlamazdim iki numara öyle çıktı. Hayirlisibebeğim 4 ay 10 günlük, 2 gün önce dr.a gittiğimde artık tattırmaya başlayabilirsin dedi çünkü nasıl olsa memenin yanında mama da veriyorsun dedi. Veee biz başladık bileeee
zaten 10 gün kadar önce ben armut yalattırmıştım, mandalina suyu vermiştim 1 kaç çk ve bebelac'ın pirinçli sebze mamasından 2 çk vermiştim. Ama dr mandalina ve portakal verme asitli olduğu için daha erken dedi.
Neyse dün itibariyle ilk defa yoğurt verdim, tattırıcaktım sadece ama baktım kuzu şapır şupur yiyor bir çay fincanı kadar verdim(versem daha da yicekti), bugün yine 1 fincan kadar yedirdim. Kaşıkla yedirmek o kadar zevkli ki, onun yediğini gördükçe insanın içi bir hoş oluyor Ama ben kaşığa alıştırmıştım zaten önceden, yani kaşığı görünce tanıyor, devit'ini, suyunu falan hep kaşıkla vermiştim. Yoğurttan sonra bir uyudu bir uyudu sormayın uyku yaptı kuzuma
Yani bizim olay tattırma değil direk yedirme gibi oldu ama napayım kuzum öyle istedi, allaha şükür bir rahatsızlık ta olmadı. Yalnız aklınızda olsun yoğurt doyurmuyor onu farkettim, çünkü kısa süre sonra yine mamasını 130 cc yedi, hiç bir fincan yoğurt yememiş gibi
Maşallah kuzuna. Benim ilk kızım da çok istahliydi. Böyle bebeklere birsey olmaz ilerde hastalandiginda bile kolay atlatir.istahsiz bebek zor derlerdi de anlamazdim iki numara öyle çıktı. Hayirlisi
Canimm suyla yapmistik biz ama bugun doktor onu hazmedez agir gelir dedi.bi faydasida yok zaten.biz de vermiyoruz artik.pirinç unu verenler nasıl yapıyorsunuz? yani benim bildiğim sütten yapılıyor ama süt verilmiyo..?
Evet giremedim kizim biraz huysuz ve gelen giden cok oldu saolsunlarCanım sağolasın bizimkini 10 günlükken Yenidoğan kontrollernde farketti birndoktor ama şimdiye kadar iki doktora gittik anlamadılar biz söyleyince dikkatli dinleyince farkediliyor 4.ayda getirin dediler kendi kapanırmis ama yinede bakılacak inşallah sorun yoktur. ..epeydir girmedin sende merak etme birsey yoktur
Masallahhhhben de smilac mama kullanıyorum eczacı tavsiye etmişti. 20 günlüktü memeye takviye olarak vermeye başladığımda. Mamadan yana hiç sıkıntı yaşamadım, severek içiyor kuzum, kabız falan da hiç olmadı
Hoşgeldin canım aramızabebegi uyumayan anneleri simdi okadar iyi anliyorum ki