2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
tamam kızlar sizi mi kıracam, kendim yapmıyorum pastayı :KK1::KK1:
flycım bilmiyorum gelenlerden servise falan yardım edenler olur illaki, olmadı açık büfe yaparız :KK52: ama sorun şu ki pasta borek olmaz, yemek olması lazım :KK50: şu an donum noktasındayım, 3 kişilik aile ile mi kutlayayım yoksa cümbür cemaat mi :KK52:
aslında büyük bi kutlama istiyorum çünkü bebek mevlüdü yapamadım :KK14:

ahhh alsa da kaşık maması alsa, değmeyi beyenmiyor ki sıpa. kaşık mamasını ağzına sürmüyo. :KK50: dilinin ucuyla tadına bakıp hemen elleriyle itelemeye başlıyo :KK14:

ben son hasta olduğunda yaptım ama şeker ve karbonat koymadım. sadece deniz tuzu ve kaynamış su koydum. bol bol akıttım burnuna. ben tuttum eşim çekti sümüklerini :KK53::KK53:

bu arada kızlar yine malum doktordan alıntılayarak yazıyorum:44:. bu aferin, peditus türevi VE Öksürük şrupları öksürüğün ve hırıltının uzun sürmesine yol açıyolarmış. öksürüğü baskıladığı için ciğerlere indiriyolarmış. uzun süre öksürüğümüz geçmedi yazanlar olmuş yazayım dedim.

Cümbür cemaat kutlayıver canım bak mevlüt içinde kalmış galiba doğumgünü de kalmasın . İngiltere adetlerinde yemek mi oluyor ?

Repı özel olmazsa bir sorum olacak nerden aklıma geldi bilmiyorum eşin hintli idi değilmi ? akifle nece konuşuyorsunuz . Türkçe ingilizce hintçe hepsini konuşuyormusumuz

Cümbür cemaat kutlayıver canım bak mevlüt içinde kalmış galiba doğumgünü de kalmasın . İngiltere adetlerinde yemek mi oluyor ?

Repı özel olmazsa bir sorum olacak nerden aklıma geldi bilmiyorum eşin hintli idi değilmi ? akifle nece konuşuyorsunuz . Türkçe ingilizce hintçe hepsini konuşuyormusumuz

ingiltere adetleri degil canim, esimin adetleri :KK70: hintli degil hint asilli ifsa olmamak icin hintli yazdim :)
ben turkce esim kendi dilini konusuyo. biz aramizda ing konusuyoruz. oglum bi kac turkce kelimeyi anliyo. babasinin dilini anlamiyo henuz :))

Ruzacım genelde 5 gün olarak tavsiye edilir küçük sf damlslarının prospektüsünde 5 gün diye yazar . 5 gün kullanılabilen bişey 6. Gün kullanılmazmı kullanılır bence 10. Gün o da eyvallah ama bunun bir limiti olmalıdır. Ben de hastalara evde yapmalarını veya büyük şişe almalarını tavsiye ediyorum bir şişe hastalık dönemi boyunca yetiyor zaten ucuz olduğu içinde iyileşildiğinde atılmasını , gerektiğinde tekrar alınmasını söylüyorum. Şişe açıldığı için kontaminasyon olur risk almaya değmez . Hele bulanıklaşıncaya kadar tabirine çok şaşırdım :) sonuçta kullandıklarımız bebelerimiz .
Pahalı flakonları satmak alandan çok benim zoruma gidiyor.

sağol fulyacım aydınlattığın için... :KK16: :KK54:

ingiltere adetleri degil canim, esimin adetleri :KK70: hintli degil hint asilli ifsa olmamak icin hintli yazdim :)
ben turkce esim kendi dilini konusuyo. biz aramizda ing konusuyoruz. oglum bi kac turkce kelimeyi anliyo. babasinin dilini anlamiyo henuz :))

repum sırayla öğretseydiniz ya dilleri, çocuk şaşırmasın.. gerçi eşin türkçe bilmezken nasıl öğretilir bilmiyorum.
sen önce eşine türkçe öğret sonra oğlunla türkçe konuşun, sonra sen eşinin dilini öğren akife onu öğretin, sonra da ingilizce öğretin. bu arada bana da ingilizce öğretiverin bi zahmett... :KK53::KK53::KK53:

repum sırayla öğretseydiniz ya dilleri, çocuk şaşırmasın.. gerçi eşin türkçe bilmezken nasıl öğretilir bilmiyorum.
sen önce eşine türkçe öğret sonra oğlunla türkçe konuşun, sonra sen eşinin dilini öğren akife onu öğretin, sonra da ingilizce öğretin. bu arada bana da ingilizce öğretiverin bi zahmett... :KK53::KK53::KK53:

4 yaşına kadar 4 dili aNAdil seviyesindE ogrenebiliyolaRmış. ne ogrEtcem ingilizceyi bee, onu zatEn ogrenecEk çevrEdEn. tÜrkçe dAha onEmlİ En Büyük TÜRKİYEeşimin dilini biliyOrum ama oglumun türkçe edEbiyaTı anlayacAk kadAr iyi türkçesi olmasını istediğimden hayAtta başka dile yogunlaşmaM. eşim kendi ogretsin, zaten onlaRın dili KOlay. :KK33: ingilizce ogrEnmek istiyOsan bol bol kOnuşman lazım :KK54: bi yAz gEl de burda yErİnde ogrEN :KK1: utku dA benİm OğlAnA türkçe oGrETsin :KK52:

Tuğbacım gebeler ve emziren anneler için fix reçetem var . Hastayım diyince sanada yazmıştım ama görmedin sanırım ilaç olarak parol 500 mg 4x1 kullanabilirsin veya calpol 120 mg 4x4 :) peditus sana fayda etmez canım ilaç kullanmanı gerektirecek kadar kötüysen bir hekime görünmende fayda var
Reçeteye bir göz at istersen ben çok faydasını gördüm

fulyacım çok sağol canımsın:KK54:
calpol 4 kere 4 ölçek mi :KK53:
buhar iyi geliyor hakkat iyiki varsınız seviyrum sizi:KK16:

repuu oglun çok şanslı bence. evet ilk yıllar ne versen alıyomuş dil öğrenmede. biz de doğmadan önce bebekle ben türkçe eşim ing. konuşalım diyoduk. çoktan unuttuk hatta şimdi sen deyince hatırladım.
galiba forumda emeklemeyen sadce biz kaldık. selerm ve fulya da emekledi. hayırlı ugurlu olsun inşallah.
bugün benimkisi işaret parmağının gücünü keşfetti. her şeyi gösteriyor:) en çok da ışıkları.
istanbula kar yağıyooo. belki de ben yarın ev hanımı olurum bu yüzden:)
doğumgünüyle ilgili benim başka derdim var. ya gündüz yapıp ben ve okuldan arkadaşlarım yani bekar kızların da olduğu bi bekar grup.
ya da eşli çocuklu aileli akşam kutlanacak grup. ya da ikisi karışık. o da kalabalık olur. ve biribirini hiç tanımayan insanlar olur. belki sıkıcı geçer. evde yaparız zaten. sizce napmalı?

Bitufulcum geçmiş olsun canım hemencecik geçer insallah
Tuğbacım çok geçmiş olsun
Fulyacım kahvaltı hariç 2 ana öğün bi ara öğün alıyoda bizde ben gelinceye kadar ancak çorba içirillebiliyo geri kalan öğünler geldikten sonraya kalıyo az az hepsinden vermeye çalışıyorum öyle gercekten Allah hepimizin yardımcısı olsun
Ruzacım Allah çözümsüz dert vermesin canım hersey düzelir demekki biraz daha vakti varmış
repucum ne güzel 3 dil birden öğrenecek Akif bide doğum günü için ben de kendi aramızda mı kalabalık mı kutlasak diye düşünüyorum ama galiba kalabalık olucak sen de çok yorulmayacaksan büyük bi kutlama yap tabii o kadar kişiye yemek zor olabilir aksam üstü cayı desen yemek olmasa olmaz mı

Ben de erdem de çok hastayız oğluşun burnu hep akıyo habire burnunu bi yerlere sürüp temizlemeye çalışıyo:)) silmemize izin vermiyo ağlatarak sprey sıkıyoruz bide bugün ishal olmuş ben gelince bi baktım çok kötü pişik olmuş nasıl canı yanıyo ne oturmak ne uzanmak istiyo sürekli elinden tutturup ayakta kalmak istiyo paşam pişik kremi sürdüm ama pek geçecek gibi değil
eşimlede tartıştık bu yüzden pişiği görünce neden bakıcıyı arayıp uyarmamışım kadın niye pişik olduğunu fark etmemiş fark ettiyse niye bana söylememiş eve gelince bakıcıya neler yaptı diye sormuşmuymuşum zaten başından beri çok yumuşak davranıyomuşum bakıcıda o yüzden rahat davranıyomuş kimbilir kaç saat altını değiştirmemiş bıdı bıdı bıdı başımın etini yedi ya
şimdi de hatasını anlamış bana meyve ve ıhlamur getirmiş gönlümü almaya çalışıyo ...

Ben de erdem de çok hastayız oğluşun burnu hep akıyo habire burnunu bi yerlere sürüp temizlemeye çalışıyo:)) silmemize izin vermiyo ağlatarak sprey sıkıyoruz bide bugün ishal olmuş ben gelince bi baktım çok kötü pişik olmuş nasıl canı yanıyo ne oturmak ne uzanmak istiyo sürekli elinden tutturup ayakta kalmak istiyo paşam pişik kremi sürdüm ama pek geçecek gibi değil
eşimlede tartıştık bu yüzden pişiği görünce neden bakıcıyı arayıp uyarmamışım kadın niye pişik olduğunu fark etmemiş fark ettiyse niye bana söylememiş eve gelince bakıcıya neler yaptı diye sormuşmuymuşum zaten başından beri çok yumuşak davranıyomuşum bakıcıda o yüzden rahat davranıyomuş kimbilir kaç saat altını değiştirmemiş bıdı bıdı bıdı başımın etini yedi ya
şimdi de hatasını anlamış bana meyve ve ıhlamur getirmiş gönlümü almaya çalışıyo ...

Geçmiş olsun canım yavrukuşla sana :KK43: kullandığın krem iyi gelmezse sudocremi tavsiye ederim bizimkinin boynu pişiyordu sudocrem geçirdi hametan trosyd hiçbir işe yaramadı , eşinin söylediklerine üzülme o da öyle görünce içi yanmıştır ki hatasını anlamış zaten , benimkide az önce odaya gelince ses yaptı uyandı erdem bende söylendim o da sen yapınca ben bişey demiyorum diyor eşimin yaptıklarına çok söyleniyormuşum ben , çocuğu yataktan bile düşürmüşüm eşim bişey dememiş . Bende bunu ne zaman yüzüme vuracak diye bekliyordum zaten. Farklı bir algılama tarzları var

4 yaşına kadar 4 dili aNAdil seviyesindE ogrenebiliyolaRmış. ne ogrEtcem ingilizceyi bee, onu zatEn ogrenecEk çevrEdEn. tÜrkçe dAha onEmlİ En Büyük TÜRKİYEeşimin dilini biliyOrum ama oglumun türkçe edEbiyaTı anlayacAk kadAr iyi türkçesi olmasını istediğimden hayAtta başka dile yogunlaşmaM. eşim kendi ogretsin, zaten onlaRın dili KOlay. :KK33: ingilizce ogrEnmek istiyOsan bol bol kOnuşman lazım :KK54: bi yAz gEl de burda yErİnde ogrEN :KK1: utku dA benİm OğlAnA türkçe oGrETsin :KK52:
Yapmak istediğin şey çok güzel gerçekten akif çok şanslı olacak 4 yaşında 3 dil :) maşallah

repuu oglun çok şanslı bence. evet ilk yıllar ne versen alıyomuş dil öğrenmede. biz de doğmadan önce bebekle ben türkçe eşim ing. konuşalım diyoduk. çoktan unuttuk hatta şimdi sen deyince hatırladım.
galiba forumda emeklemeyen sadce biz kaldık. selerm ve fulya da emekledi. hayırlı ugurlu olsun inşallah.
bugün benimkisi işaret parmağının gücünü keşfetti. her şeyi gösteriyor:) en çok da ışıkları.
doğumgünüyle ilgili benim başka derdim var. ya gündüz yapıp ben ve okuldan arkadaşlarım yani bekar kızların da olduğu bi bekar grup.
ya da eşli çocuklu aileli akşam kutlanacak grup. ya da ikisi karışık. o da kalabalık olur. ve biribirini hiç tanımayan insanlar olur. belki sıkıcı geçer. evde yaparız zaten. sizce napmalı?

Yeldacım teşekkür ederiz darısı sizin başınıza ama direkt yürüyecektir belki senin fıstık emeklemeyle oyalanmak vakit kaybetmek istemiyordur :)
Doğumgünü için eşli çocuklu aileli grup daha bir sıcak geldi bana . bekar arkadaş grubunlada güzel olabilir ama bekar oldukları ve çocuklarıda olmadığı için günün anlam ve önemine çok bağlı kalmadan kendi muhabbetlerine dalabilir olay doğumgünü kutlamasından çıkıp kızlar partisine dönebilir gibi geliyor bana

Geşmiş olsun :KK43: fly ın dediği gibi sudocream çok çabuk geçiriyo pişiği. ve pişikte malesef sık değiştirmemekten oluyor. bakıcıya tembihle mutlaka, benim işe başladığım ilk 2 hafta, çalıştığım günler hemen akife pişik olmaya başlıyordu ben evdeyken geçiyordu meğer babası altını değiştirmiyomuş nasılsa beni değiştirmiştir diye. 5 saatte evde oluyorum ama ben de gelir gelmez hemen altını değiştirmiyodum nasılsa değiştirmiştir diye, çocukcağız 7 saat falan çişle bekleyince pişik oldu. 2. hafta tekrarlayınca anladım ve öğrendim eşimin değiştirmediğini :KK14:
bak eşin en azından anlamış hatasını boşver sıcak sıcak iyi gider ıhlamur :nazar:
olmuyor ya, ben ilk zamanlar türkçe konuşmaya bile zor alıştım. bebek anlamıyor, eşim de anlamıyor kendi kendime konuşuyomuşum hissi geliyodu, arada ingilizceye kayıyordum. sonra sonra zorladım bayağı kendimi şimdi türkçe aramızdaki tek iletişim dili :KK31:
benim de benzer bi sorunum var. türk arkadaşlarımı davet edersem sıkılabilirler diye düşünüyorum. yemekler de uymaz :18:

Son düzenleme:
İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım:KK37:
Selam kızlar sonunda evime döndüm halılarım geldi temzilik için bayanda geldi heryer tertemiz miiiiis gibi oldu halılar perdeler koltuklar yıkandı silindi süpürüldü oooooooh çok rahatladım:21:.Geçmişleri okuyamadım herkes iyidir umarım yine sümüklü bebekler var herhalde geçmiş olsun hepsine:2: bizimki yeni kurtuldu muratta bende bıktık hortumla sümük çekmekten birazcık öksürük kaldı inş oda geçer
Lapaa lapa kar yağıyo acaip soğuk istanbul bebeğin sütünü kaynattım 10 dk soğudu süt balkonda.
Yarın bebişi dışarı çıkarmak istiyorum ama üşütürüm diyede korkuyorum ilk karını görsün yavrucuğum dünya gözüyle
İşe gideceklere Allah yardım etsin bu güzel havada evde kalmak zorunda olanlara da Allah yardım etsin

Günaydın hatunlar..

Örtmenler hadi iyisiniz bugun evdesiniz ne güzel..sabah arabayla yokuşta kaldık Yusuf Yusuf geldik. Durumlar fena İstanbul u böyle görünce şaşırdım..Battaniyenin altına girip film izlemek istiyorum ya bide patlayana kadar abur cubur yemek:KK53: Ne güzel günlerdi bee..

Santebebe midir ne halttır geçen ay elektrikli burun aspiratörünü almıştım bu kadar gereksiz bişey olamaz hiç çekmiyor..ucunuda kocaman yapmışlar benimkine bile girmicek nerdeyse..sinir oldum sabah sabah.

Geçmiş olsun canım yavrukuşla sana :KK43: kullandığın krem iyi gelmezse sudocremi tavsiye ederim bizimkinin boynu pişiyordu sudocrem geçirdi hametan trosyd hiçbir işe yaramadı , eşinin söylediklerine üzülme o da öyle görünce içi yanmıştır ki hatasını anlamış zaten , benimkide az önce odaya gelince ses yaptı uyandı erdem bende söylendim o da sen yapınca ben bişey demiyorum diyor eşimin yaptıklarına çok söyleniyormuşum ben , çocuğu yataktan bile düşürmüşüm eşim bişey dememiş . Bende bunu ne zaman yüzüme vuracak diye bekliyordum zaten. Farklı bir algılama tarzları var
canım milupadan minik sudocrem hediye gelmişti onu kullandım sabah daha iyiydi ama yeniden alacaktım hangisini alsam diyodum sudocrem alayım o zaman bide bebek pudrasıda alsam mıki??
eşimde en çok kızdığım şey bir olay olunca değilde aradan zaman geçtikten ben unuttuktan sonra başka bi tartışmada eskileri açması yani çözemediysen bişeyi çözene kadar konuşalım da konuyu sonradan tekrar tekrar ısıtıp önüme koyma di mi ya
sabah 6 da eşimde oğlanın üstünü örtünen diye uyandırmış sinir oldum bi daha da uyumadı:)) neyse şimdi işiteyim iş dinlenme gibi gelmeye başladı pazartesilerden artık nefret etmiyorum:KK43:))

Geşmiş olsun :KK43: fly ın dediği gibi sudocream çok çabuk geçiriyo pişiği. ve pişikte malesef sık değiştirmemekten oluyor. bakıcıya tembihle mutlaka, benim işe başladığım ilk 2 hafta, çalıştığım günler hemen akife pişik olmaya başlıyordu ben evdeyken geçiyordu meğer babası altını değiştirmiyomuş nasılsa beni değiştirmiştir diye. 5 saatte evde oluyorum ama ben de gelir gelmez hemen altını değiştirmiyodum nasılsa değiştirmiştir diye, çocukcağız 7 saat falan çişle bekleyince pişik oldu. 2. hafta tekrarlayınca anladım ve öğrendim eşimin değiştirmediğini :KK14:
bak eşin en azından anlamış hatasını boşver sıcak sıcak iyi gider ıhlamur :nazar:

olmuyor ya, ben ilk zamanlar türkçe konuşmaya bile zor alıştım. bebek anlamıyor, eşim de anlamıyor kendi kendime konuşuyomuşum hissi geliyodu, arada ingilizceye kayıyordum. sonra sonra zorladım bayağı kendimi şimdi türkçe aramızdaki tek iletişim dili :KK31:
benim de benzer bi sorunum var. türk arkadaşlarımı davet edersem sıkılabilirler diye düşünüyorum. yemekler de uymaz :18:
Söyledim canım sık sık değiştirin yıkayıp iyice kurutup kremleyin dedim ama öğlen bi gidip bakıcam bende
eşimide gördün işte ufacık bi sorun olsa bıdı bıdı söylenip suçlu aramaya çalışıyo sonra anlıyo hatasını ama ben de gerilmiş oluyorum
bence iki Tarafıda çağır bi bi Türk yemekleri de yap misafir bunlar umduğunu değil bulduğunu yiyecek hem değişik tatlar tadarlar iyi bile olur bide bence sıkılmazlar sıkılsalarda senin için önemli bi gün biraz dayansınlar çağırmazsan daha çok bozulabilirler

İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım:KK37:
Selam kızlar sonunda evime döndüm halılarım geldi temzilik için bayanda geldi heryer tertemiz miiiiis gibi oldu halılar perdeler koltuklar yıkandı silindi süpürüldü oooooooh çok rahatladım:21:.Geçmişleri okuyamadım herkes iyidir umarım yine sümüklü bebekler var herhalde geçmiş olsun hepsine:2: bizimki yeni kurtuldu muratta bende bıktık hortumla sümük çekmekten birazcık öksürük kaldı inş oda geçer
Lapaa lapa kar yağıyo acaip soğuk istanbul bebeğin sütünü kaynattım 10 dk soğudu süt balkonda.
Yarın bebişi dışarı çıkarmak istiyorum ama üşütürüm diyede korkuyorum ilk karını görsün yavrucuğum dünya gözüyle
İşe gideceklere Allah yardım etsin bu güzel havada evde kalmak zorunda olanlara da Allah yardım etsin
mis gibi olmuştur evin güle güle kirlet canım
evet canım sümüklü ve pişikli bebeğim varda biz aspiratörle çok zor çekebiliyoruz burnuna sprey bile sıkamıyoruz hemen ağlamaya başlıyo zaten ağlayamıyoda hemen katılıyo paşa bizde bırakıyoruz offf biran önce düzelse keşke

X