2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
Kizlaaaar nabersiniz. Ozlediniz mi beni:) bituful ferda ruza burcak tutku fulya napiyosunuz. Benim basima neler neler geldi. Annem hasta olup gitmisti evine. Bana demediler megerse ameliyat olcakmis. Biz apar topar gittik bandirmaya. Annem simdi iyi. Ama orda ameliyathanenin onunde beklerken benim cantam calindi. Yola cikalim derken kendimizi karakolda bulduk. Damla hep kucagimda bu arada tabii. Biz donduk istanbula. neyse cantam bulundu cuzdanim telefonum yok tabii. Cok uzgundum ama unuttum gitti. Anahtarim kimliklerim var ya yeter onlar. Pasta muhabbetlerine katilamadim ona yaniyom:)
Bituful karni acken sabah kalkinca bi seyler yedirsen belki alisir Benimki yutuyo cok sukur ama uyaninca ben kahvalti hazirlarken falan onune hep kirik cici bebe falan koyuyorum.
ya benimkinin de yanaklari kipkirmizi oldu. Bugun habire kapiya gitti kac gundur cikmamisti cikaralim dedik. Soguk kizartmis olabilir mi. Ya bi de kizlar iki gundur tuzlu corba iciyo. Yemiyo artik tuzxuz corba. Bi yasina az kaldi ama. Napiim. Bi de ole taze fasulye corbalarini icmiyo tarhana mercimek iciyo. Ben de seviyo diye artik ole yedircem. Mandalinaya bayiliyo. Uc tane falan yiyo gunde.
Annene Çok geçmiş olsun canım hastaneler hırsızlığın en çok olduğu yerlermiş zaten cana geleceğine mala gelsin
ben çok uzun zamandır tuz koyuyorum canım tuz koymazsam hiç yemiyoda
Piiii hava -5 derece sanırsin bu hatunlarin hepsi dısarda fink atiyo..evdesiniz la yazsaniza iste ne artistlik yapiyonuz:63:

Dun 5 kere giris yaptim bisey yazamadan ciktim hep bisey giriyo araya..evdeyük oglanda sıkıliyo bende sıkılıyorum malesef..esim fuara gitti temizlik yapcam hayat cok şahane..aksam bi film izliyek dedik cok uzunmus oda 2 de bitti:KK53: sonra yattim mide agrisi birakmadi uyuyamadim gece uykusuzum..

Repucum bak tembel diyosun ama yemek isinde döktüruyosun eferin kültürumuzu tanit ordakilere:86:

Fly zaten patlicAnin bi faydasi yok cok severim kendilerini bakla hic eve sokmuşlugum yok daha, ama ispanak ilginc geldi..Bende nemden sikayetciyim ama yüksekliginden biliyosun nem fazlaligida hasta ediyor..gece kalkip kalkip bütün evi havalandiriyorum %50 ye düsüyor camlari kapatinca hoop yine %60 oluyo..takigim bu ara bu işlere..

Bizimkinin 2 haftadir kusma derdi var..oksurugude var hafif bilmiyorum reflü falanmi acaba korkuyorum..hergun yatak yorgan yikiyorum bu aralar..bizim yedigimiz hic biseyi yemiyo..dun yogurt yemisti kv agzina yarim cay kasigi pilav verdi hepsini kustu:KK43: kuru gidalari yiyemiyoruz hala lapa herseyimiz..oyle sofrada biz yiyelim onada tattiralim sekli hic yok, elden hicbisey yemiyo..titizmidir nedir:KK53: hep sıkınti yemek yememiz..odum patliyo cikarcak diye..gerci dunden beri uykudan once bisey vermiyorum o iyi geldi biraz..uyurken hazmetmiyodu çünkü..
Parçacıklı şeyleri yutmada zorluk çekiyodur zamanla alışır kusması ondandır bide öksürük devamlı mı ara sıra mı geniz akıntısıda kusturabilir
Ek gıda öncesi de çok kusuyomuydu reflüde en başından kusma oluyormuş da
Olmaz mı şekerim yeter ki sen söyle :KK34:

Ben de öptüm canım, çok geçmiş olsun inşallah daha iyisindir.

Valla ben de ıspanağı veriyordum, hatta pazardan özellikle onun için alıp çorbasına filan da katıyordum. Olmadı şimdi yaa :44:

Ben dışarda fink attım :KK9: Ama bizim efendi yok tee Uzakdoğulara gitti, ben de akşamlara kadar dışardaydım. Akşama doğru hasta olacakmış gibi hissedip döndüm, yoksa daha devam edecektim :KK9: Bitufuul bana da gelseneee üç gündür temizlik yapaceyim başımda durup gaza getirsen bile yeter valla :21: Paşam da düzelir inşallah; önce sevdiği şeyler varsa onları tattırarak başlasan, sonra ufak ufak geçsen işe yarar mı acaba :44:

Çok geçmiş olsun canım, annene acil şifalar... Kötü bir zamanda, bir de hırsızla karakolla uğraşmışsın. Off bizim eve girmişti, hem de mübarek arefe günü, bir de hamileyim, eve de ilk ben gelmiştim, çok şükür karşılaşmadım. Cana geleceğine mala gelsin boşver...

Valla ben koyuyorum canım tuz artık her şeyine. Çünkü bizim ağanın bildiğin damak tadı var. Artık acılı olmadığı sürece bizim yediklerimizden veriyorum akşamları. Bizimkinin de yanakları kızardı bak sen söyleyince aklıma geldi soğuktan olabilir. Üç tane mandalina mı yiyor maşallah :nazar:

Ya bizimki artık çok zor uyuyor, her akşam bir mücadele... Bizim yatakta uyutmaya çalışıyorum, kalkıp oturuyor, ayağa kalkıyor, koyduğum barikatları aşmaya çalışıyor, konuşuyor konuşuyor, arada ağlar gibi yapıyor ben yüz vermeyince gülmeye başlıyor, secde yapar gibi durup zıplamaya başlıyor, kafasını bilerek duvara vuruyor psikopat mıdır nedir çıkan sesten hoşlanıyor galiba zor tutuyorum :KK53: Ayağıma alıp uyutayım diyorum, bu sefer de yüzüstü dönüp kaçmaya çalışıyor... Saat 9'a doğru huysuzlanmaya başlıyor, ben de uğraşmaya başlıyorum, anca 10'da uyuyor. Meme de olmasa sabaha kadar duracak herhalde. Ondan sonra da gece kuşu oluyorum naapim :KK37:

Off canım abur cubur çekti, bizim adam olsa söylerdi bakkaldan, bu saatte ben de arayıp isteyemem, yazık banaa :KK43:
Allah kavuştursun canım
oğlumda gece 3 de uykusunu almış bi şekilde uyandı yatağında oturuyor bi de bize sesleniyo oyun oynamak istiyo kereta:))) 2,5 saatte tekrar uyutamadım sonrada sabah uyanmadı bide artık yarım saatte uyuttuğum çocuk 2 saatte uyumuyo ya sekizde uyutmaya başlayıp ona doğru ancak uyutabiliyorum

Erdem minik minik emekliyor ve rahatça sürünüyor çok mutluyum ama bir o kadar da endişeli istediği her yere ulaşıyor. iki gündürde ayağa kalkma çabasında artık daha dikkatli olmam lazım , rahatlık bitti
Maşallah erdeme gercekten artık daha dikkatli olmalıyız
benim oglana kilotlu corap aldim oh yaaa. gunde elli kere corap giydiriyodum abartisiz. cikarabildigi herseyi cikariyor. sapka aldim eldiven aldim direk atiyo yere :KK43:

kilotlu corap giydireliberi(dunden beri yani) yurumesi ilerledi. meger pantolonla rahat adim atamiyomus :) 3-4 metre minicik adimlarla yurudu bugun.

esimle tam aramiz iyi gidiyo derken sacma sapan tartistik yine. :KK22:

topigi boslamayin. topigimizin birinci zillisi yok bu aralar? add senden bahsediyorum :KK1:

hadi bakalim yarin iyi bi doldurun da gecmisi okumak zor olsun yine :KK52:
Güle güle kullansın paşam ben de aldım ama dışarı çıkarken pantolon altına giydiriyorum ev de de giydirelim ya
Gunaydın kıZlarr
Yeldacım çook geçmiş olsun üzüldüm gerçekten.annene acil şifalar diliyorum .. Hırsızların da ıkı yakası bi araya gelmesın inşş:))
Fly hayırlı olsun canm.yuruyunce herşey daha da zorlaşıyor yanımda bitiveriyor anlamıyorum bile ne zaman geldi gitti.bi burak alışmış boyu yetmeyen masa üstüne falan parmak uçlarına kalkıyı deli sanki erişcek yawww:))) herşeyi ağzına atıyo ama yutmuyo ağzında oynuyo..ağzı kapalı olunca anlıyorum bişi ar parmağımı bi daldırıyorum:))) yarabandı, peçete parçası , iplik, yaprak herşey denk gelebiliyor:)) kımbılır neler yutttu şimdiye kadar:KK43:(
Ferdammm ne uzun yazmışsın yine..fatihin yeni resimlerinden ekle bakalım..kaç kilo oldu:))
Repu külotlu çorabınız hayırlı olsun bende alıcam yaa.dışarı çıkarken mı giydiriyrsun evde pijama içine falan mı?
Bizimkide ayağında patık panduf tutmuyor ıkı çorap giydiriyrum ama yınede üşür gibime gelıyor siz ne giydiriyorsunuz?
Esracım sanada gunaydınn.kar yağda hava yumşucak baya..
Ben oğlana ıkıncı uykusundan uyanınca 6 da çorba yada yoğurt yada meyve veriyorum yatacağına yakın 9 gibi dolayısıyla acıkıyor ne verebılırım? Bebelac devam sütü aldım içmiyo begenmedi.dolapta ki sütlerim bitti.kendım gece 11 de sağıyorum 4 saat dayandıgı için iyi oluyor gece kalktıkca ondan veriyorum 130 cc civarı. Uyumadan once ne. Veriyosunuz? Bide bebelac hazırladım ama böle bi tuhaf kokuyodu benım buzluktan çıkarttığım sütler gibi kokuyodu sizin devam sütleride öyle kokuyormu?? Devam sütü değilde keçi sütü yada inek sütüne mi geçsem o öğünde? Rahatsız edermı gece? Çok sordum:))) öpüyorum hepinizi:))
Ben de inek sütü vermek istiyorum yaşını bekliyorum ama şimdiden sulandırıp vermeye başlasam mı ki
Ruzacım tutkucum teşekkür ederim
Tutku ben son öğün olarak aptamil sütlü pirinçli veriyorum yatmadan 2 saat önce ek gıdayı kesip yatarken de emzirince daha iyi uyuyor yatmadan hemen önce katı gıda verince ilk üç saat, saat başı uyanıyor nerdeyse

bizim oğlan kaşık msmalarını hiç sevmedi sütlü pirinçliyide beni kırmamak için nezaketen yiyor gogly nasıl bişey ruza anlatınca çok merak ettim bende denicem :)
Canım ya bizimkide hiç sevmedi ya arı mamayı sevmeyen bebek yok dediler onuda sevmedi bi de sütlü pirinçliyi ve gogly deneyeyim bari
selerm ruza nooruyonuz bakiiim asagida :)
Canım buradayım okuyodum epey birikmiş de

Disarda kar firtina buz.. yarim metre var olan kar ustune de yagdi. Arabâlar yokus asagi yan yan kayiyor.iki araba carpacakti birbirine.
Tugba sivasta kar var mi canim vardir diye tahmin ediyorum.
Kizimin gozune okulda bir cocuk carpmis sandalyeyle. Kizarmis ogretmen cocugun annesini cagirmis. Bize bisey demediler nedense. Kizim gelince anlatti

Selerm merhaba
Erdem için çok sevindim tahlilleri iyi çıkmış çok şükür emekliyormuşda maşallah hayırlı olsun ısrar etmeme konusunda en iyisini yapıyosun belki şimdi üzülüyorsun geriliyorsun ama uzun vadede kazanan sen olacaksın . Anne sütü alan bebekler daha kolay geçerlermiş ev yemeklerine maşallah erdem hızlı bir geçiş yapmış acıyla daha ne olsun :)) . Sen benden daha iyi bilirsin her çocuğun gelişimi farklı olduğu için besin ihtiyacıda farklıdır erdemin şu an büyümesi yavaş olsada bir iki yıl içinde hızlanacak arayı kapatacaktır. Bu sürede yeterki yemekten soğumasın çünkü bir süre sonra kendi isteğiyle hapur hupur götürecek sende şaşıracaksın . Benim erdemin senin erdemden iştah olarak hiçbir farkı yok hatta daha beter bile olabilir ısrarlarım sonucu bunalttım yavrumu şimdi zorlamamaya çalışıyorum . Dediğin gibi zorlamayınca o da bende mutluyuz. Aslında şanslı anneleriz belkide sürekli acıkıp mızmızlanmadıkları için yormuyorlar bizi, gün içinde gayet mutlular iyi uyuyorlar az masraflılar özel hazırlanmış besin istemiyorlar biz ne yersek aynısından istiyorlar daha napsınlar :)) obezite riskimiz yok bi kere, olacaksa boyu 2 cm kısa olsun ne yazar :p
Geyiğe doğru gidiyorum galiba toparlayayım hemen gelişimini takma kafana canım , annem de benim için yemiyordun içmiyordun emiyordun sadece diyor yemediğim şey de muhallebi bu arada :) her öğün düzenli yoğurdu meyvesi eti ne gezer , çocukken yoğurt beyaz peynir yediğimi hatırlamıyorum sonradan sevdim çok şükür 170 boyum var babamla annemin ortalamasıyım annemden de uzunum kiloyu karıştırmayalım evlilik doğum bozdu beni ama kilom idealdi hep
Öyle yani canım çok konuştum biliyorum seni rahatlatmaya çalışırken bende rahatladığımı farkettim o yüzden düşen çenemin kusuruna bakma :) erdemle öpüyoruz sizi
çok teşekkür ederim canım okuyunca rahatladım bir iki gündür tekrar zorlamaya başlamıştım okuduktan sonra bıraktım zorlamıyorum
bi arkadaşımın kızıda iki yaşında yemeye başlamış önceden hiç bi şey yediremezmiş bir yıl içinde de gelişim olarak yaşıtlarına ulaşmış belki(umarım) oğlum da da öyle olur
Bi kaç gündür yeni yöntemlerle epey yemesi artmıştı miktarı arttıramasam da yeme süresi epey kısalmıştı ama dünden beri eski haline döndü ne yedirsem ağzında bekletmeye başladı ya da diliyle dışarı itiyo iki gündür burnu akıyodu birazda mızmız üşüttü galiba
gunaydin ahali

Selerm tahlilerde birsey cikmamadina sevindimm, dis yok mu hala?

Bana satasan cemkiren ilisen var mi gecmisi okumadim yine :KK53: operim
yok canım ya bi kızarıklık falanda yok dört gözle bekliyoz bakalım :)))

Selermcim sizin diş doğumgününde gelecek bence:)) hem diş partisi hem doğum günü yaparsınız işte ne güZel:))) artık çıkmazsa da dişçi arkadaşlarından bi protez hediye gelir:)
inşallah hem ikisi bi arada çıkar iyide olur :)))

Selerm:KK54:

Repucum ugrasma bea yaptir gitsin ne guzel oyle bi sansin varsa..

Vavem duser anam carpar anam dur daha kres kazalari olur o kadar..Allah ciddi bisey göstermesin

Disarda kar firtina buz.. yarim metre var olan kar ustune de yagdi. Arabâlar yokus asagi yan yan kayiyor.iki araba carpacakti birbirine.
Kizimin gozune okulda bir cocuk carpmis sandalyeyle. Kizarmis ogretmen cocugun annesini cagirmis. Bize bisey demediler nedense. Kizim gelince anlatti
Çok geçmiş olsun canım nasıl çarpmış nereye gelmiş bide size niye haber vermemişler ya kızarıklık morluk falan var mı bakmışsındırda tek gözünü kapatarak görmede bi azalma falan var mı diye bi kontrol etsen bişey yoktur ama içimiz rahat eder

Merhaba Bayanlar,

Ben Özlemyenilmez , evde butik pasta ve kurabiyeler yapmaktayım ürünlerim aşağıdaki resimlerdir.
İhtiyac anında camı kırın modundayım

Misafirleriniz ve kendinizi mutlu hissetmeniz için birbirinden güzel kurabiyeler hazırlamaktayım,

Meleklerininiz için kurabiyelerin tanesi 2TL'dir.

Ürünlerim ,
Çubuk kurabiye
Bebekli badem şekerleri ( Tül kese ile servis edilir )
Şişiler ( içine isterseniz kolonya isterseniz lavanta veya duş jeli yada jelibon karar sizin )
Kavanoz kurabiyeler

Siz Hayal edin ben yapıyım :KK16:

Eki Görüntüle 889124 $94531389_tn50_1.jpg Eki Görüntüle 889134 Eki Görüntüle 889133 Eki Görüntüle 889132 Eki Görüntüle 889131 Eki Görüntüle 889130 Eki Görüntüle 889129 Eki Görüntüle 889128 Eki Görüntüle 889127 Eki Görüntüle 889126 Eki Görüntüle 889125 Eki Görüntüle 889136

çok teşekkür ederim canım okuyunca rahatladım bir iki gündür tekrar zorlamaya başlamıştım okuduktan sonra bıraktım zorlamıyorum
bi arkadaşımın kızıda iki yaşında yemeye başlamış önceden hiç bi şey yediremezmiş bir yıl içinde de gelişim olarak yaşıtlarına ulaşmış belki(umarım) oğlum da da öyle olur
Bi kaç gündür yeni yöntemlerle epey yemesi artmıştı miktarı arttıramasam da yeme süresi epey kısalmıştı ama dünden beri eski haline döndü ne yedirsem ağzında bekletmeye başladı ya da diliyle dışarı itiyo iki gündür burnu akıyodu birazda mızmız üşüttü galiba
yok canım ya bi kızarıklık falanda yok dört gözle bekliyoz bakalım :)))

inşallah hem ikisi bi arada çıkar iyide olur :)))
Geçmiş olsun canım hafif bişeydir atlatır inşallah çabucak
Canım bizdede günden güne değişiyor iştahı , etkileyen o kadar faktör var ki uykusu gazı tata yapıp yapmadığı ortam sıcaklığı hastalığı gün içinde aldığı kalorı vs o yüzden dert etme düzelir yine
bizim erdem de ağzında bekletmeye başlamıştı bir defa huy edinirlerse vay halimize o yüzden unutturmak lazım ben artık sevmediği şeyleri vermiyorum doyduğundada ne kadar yemiş olursa olsun bırakıyorum yedirmeyi bide sık beslemiyorum artık iki öğün arasını açtım 5-6 saati buluyor , aralarda emziriyorum bu sayede unuttu

Repu evde 50 kişi çokmuş yav sana canı gönülden yardım edecek birileri olacak mı yanında ? O gün senin oğluşunun doğum günü olacak annesi hizmetle uğraşacaksa ne anlarız bu işten . Gerçi herşey önceden hazırlanır koyulur masaya bizdeki gibi çay fanatikleri de yoktur orda ama çocuklu anneler illa bişey isteyip duracaklar çocukların yemekleri uykuları vs için
Bende evde yapma taraftarıyım ama 25 kişi ya olur ya olmaz bide kayınvalidem görümcelerim ablam olcaklar yardım ederler
Pastayıda böyle bir fırsatın varsa değerlendir bence doğumgününü evde yapacaksan diğer hazırlıklar yeterince oyalayacaktır seni

Selerm:KK54:

Repucum ugrasma bea yaptir gitsin ne guzel oyle bi sansin varsa..

Vavem duser anam carpar anam dur daha kres kazalari olur o kadar..Allah ciddi bisey göstermesin
:KK16::KK54:

Geçmiş olsun canım hafif bişeydir atlatır inşallah çabucak
Canım bizdede günden güne değişiyor iştahı , etkileyen o kadar faktör var ki uykusu gazı tata yapıp yapmadığı ortam sıcaklığı hastalığı gün içinde aldığı kalorı vs o yüzden dert etme düzelir yine
bizim erdem de ağzında bekletmeye başlamıştı bir defa huy edinirlerse vay halimize o yüzden unutturmak lazım ben artık sevmediği şeyleri vermiyorum doyduğundada ne kadar yemiş olursa olsun bırakıyorum yedirmeyi bide sık beslemiyorum artık iki öğün arasını açtım 5-6 saati buluyor , aralarda emziriyorum bu sayede unuttu
Bende ençok bunu alışkanlık haline getirirse diye korkuyorum ama galiba geç kaldım yine de unutturmaya çalışayım da su yemek aralarını uzatmayı yapamam eve 3 gibi geliyorum öğle yemeğini iki gibi yemiş oluyo öğleden sonra uykusu, yoğurt, akşam yemeği, emzirme derken hepsi peşlpeşe oluyo yatma vakti geliyo arayı bi türlü açamıyorum

selam everybody:KK16:

Dün gece uykusuzduk yine, başım çatlıyo minoset bombardımanına tuttum kendimi.

Kizlar gecmis olsun dilekleri ici tesekkur edeym dedim gecti gitti. Su ari mayayla goglyi hic yapmadim ya. Irmikli meyvelisi var simdi. Benimki kasik mamalarini yiyo ama ona sira gelmiyo. En soon altida corba iciyo finish. Sekizde bile mama yedirsem gece saat basi kalkiyo. En azindan obur turlu iki saat falan uyuyo. Her gun surup aliyim diyorum sonra vazgeciyorum.

yok bebemmm yok sayılır yani 1 parmak bile yok yağmıyor nedense ama felaket soğuk laa
kağan ilk defa yorganla yatıyor yavrum eziliyor resmen,
neden arada başladı ana okuluna onu soracaktım unutmuşum:44:
arada bişey çıkmasın diye çağırmamıştır:KK53:
geçmiş olsun daha çook olur böyle vurma kırmalar maalesef bazıları komando yetiştiriyor çocuk değil:KK52:

Kaşık mamalarını çok gerekli bulmuyorum ben mecburi durumlar dışında kullanmazdım sanırım..bebek iştahsız olur zayıf olur ek gıda sıkıntısı olur vs..daha hiç almışlığım yok:44: devam sütü kullanıyorum oda mecburiyetten malesef.

bitfl geçmiş olsun annem ben de parolcuyum bide oğlumun ilaçlarını içiyorum hastayım ya
peditus dolven falan fulya ne kadar doğru yapıyorum bi bakıver bana,

bitfl geçmiş olsun annem ben de parolcuyum bide oğlumun ilaçlarını içiyorum hastayım ya
peditus dolven falan fulya ne kadar doğru yapıyorum bi bakıver bana,

Sağol canım..sanada geçmiş olsun..onlar etki yapmaz büyüklere heralde ama normal ilaçlara nazaran iyidir heralde..uzman yorumu almak lazım flyyyyyyyy:KK1:

hee iştahsız mı olur ki
ben milupanın piskevütlüsünü veriyorum yatmadan bide emiyor daha iyi uyumaya başladı
bide biraz kilo aldı gibime hgeliyor,ha bu ara iştahsız ama hastalıktan sanırım,

burnu çok feci tıkalı tonimer ve otri kullanıyoruz ama çok ağlıyor daha iyi fikri olan var mı
şu burun bandlarından alsam olur mu ki:KK52:

Sağol canım..sanada geçmiş olsun..onlar etki yapmaz büyüklere heralde ama normal ilaçlara nazaran iyidir heralde..uzman yorumu almak lazım flyyyyyyyy:KK1:

basit mantık içinde parasetamol var mı diye bakıyorum var oluyor bebelerin ilaçlarında zaten içiveriyorz
oğlumlan ortaklaşa:KK53:

X