2012 subat annelerı dogum lıstesi......

bu da benim hikayem.......

15 ocak pazar günü kahvaltı yaparken bi ara gözümün önünde sinekler uçuyor gibi geldi.elimle kovar gibi bi hareket yaptım eşim noldu deyince sinek dedim.güldü bu mevsim de sinek ne arar diye.gözümü kapatıp açtım tekrar aynı sinekler.....o zaman anladım tansiyonumda bi problem olduğunu.ölçtük 15-10 çıktı.hemşi,re bi arkadaş var daha doğrusu arkadaşımın arkadaşı.onu aradım çok önemli hemen dr git dedi.ama ben pek ciddiye almadım limon sıktım içtim falan.pazartesi günü eşimiz bi arkadaşı geldi öğleden sonra.eşim ona bahsetti tansiyonu yüksek 2 gündür diye.çocuk da benim eşiminde yüksekti hemen doğuma aldılar dedi ben iyice panik oldum.o gidince benim renk falan attı ama hala eşimle diyoruz ki stress yaptım ondan oldu falan.akşam üzeri dur bi dr arayayım dedim.tansiyonum yüksek der demez hemen sabah erkenden aç karnına gel gece bebeğin hareketleri falan azalırsa gel falan deyince ben iyica panik oldum.

akşam oturduk bebek şekerlerini falan hallettik ama eşim benle dalga geçiyor sen iyice doğum moduna girdin daha çok var falan diye.neyse sabah kalktık hazırlandık ama benim ev felaket bi durumda halılar yıkamada,evin her tarafı ıslak çamaşırla dolu.kurusunlar diye oraya buraya serilmiş.....büyük kızıma biz 1-2 saate geliria sen o zamana kadar çamaşırları topla çayı yap biz gelirken börek alırız diyerek evden çıktık.ben yolda ağlıyorum hadi bi de doğurursam daha beşiğim bile yok.çantamda bir sürü eksiğim var bez almadım falan.ve en kötüsü 3.de doğuracak olsam henüz hazır değilim.....

neyse hastaneye gittik dr odasına baktık dr yok.koridorda bekliyoruz hemşire geldi.ayfer hanım sizi hemen nstye bağlıyacaz dr aradı dedi.bağladılar bi yarım saat sonra dr geldi ultrasona aldı.benle pek konuşmadı hemşireye bişeyler söylüyor,telefon ediyor birileri ile konuşuyor.içimden adama kızıp duruyorum benimle ilgilenmiyor bak başka işlerini organize ediyor diye.neyse dr ayağa kalktı 'evet ayfer hanım bugün öğlene kzını eline alacaksın ''deyince anladım.telefonda benim için ameliyathaneyei falan arıyormuş.anestezi uzmanını çağırıyormuş.ben ağlamaya başladım hazır değilim eve gidip geleyim bi dedim.mümkün değil her an bebeği kaybedebiliriz tansiyon çok yüksek diye.bu arada sabah gittiğimde 15-10 çıkan tansiyon 18-13 lere falan çıktı.zangır zangır titriyorum.evi aradım kızıma anlattım doğuma gireceğim diye.onlar benden heyecanlı zaten.eşim eve gitti kızları aldı geldi .annem ablam kayınvalidem 1-2 yakın arkadaş derken herkes hastaneye geldi.geceliği giydim damar yolum açıldı ama ben durmadan ağlıyorum.o arada lavman yapıldı.çok korkuyordum ama çok canım yanmadı.ssat 12-50'de ameliyathaneye aldılar.başımda bi hemşire ağzında bi sakız.kadını parçalamak istiyorum o kadar gıcık oldum.sedyeye yan oturttular eğildim ilk önce bi iğne yapıp uyuşturdular.bildiğiniz normal iğne acısıydı.daha sonra o bölgeyi uyuşturmak için bi iğne yaptılar onu anlamadım bile.anestezi uzmanı sürekli yaptıklarını anlattı.ayaklarımı toplayıp sedyeye yatmamı istediler ama ben artık ayaklarımı hissetmiyordum.onlar kaldırıp yerleştirdiler.bu arada sondayı taktılar zaten tamamen uyuştuğum için hiççççç anlamadım..bu arada dr geldi.antiseptik sürüp temizliyoruz dedi.ben ama o kadar kötü bi durumdayım ki inanılmaz bi mide bulantısı ,öğürme,baş ağrısı,öksürme hissi.sürekli damar yolundan ilaç veriyorlar.beni konuşturmaya çalışıyorlar ama ben ağzımı açamıyorum daha ne zaman kesecekler diye dşünürken bebeği gösterdiler.kesildiğimi hiç anlamamışım.........bizim ki bi çığlık atıyor inanılmaz......doktor tam düzeltti bana gösterirken dr eline işedi.annesi sidkli bi kızın olacak dedi.ben şöyle yalandan bi gördüm.çok güzeldi büyk kızıma benziyordu.ohhhh çok şükür eli ayağı sağlam dedim....saat tam 13-31 di.kızımı alıp odaya götürdüler.

ondan sonra dikiş faslı falan devam etti.ben hala felaket durumdayım midem bulanıyor kusacam diiyorum salak hemşire ''aaaa ayfer hanım sizde çok kaprisli çıktınız,bakın sağlıklı bi bebeğiniz oldu,şükredin kendinizi salmayın ''diye saçma saçma konuşuyor.zaten zor bi hamilelik yaşadım eşimle çok sıkıntılarım oldu.en son doğumdan 2 gün önce gene birbirimize girdik.artık ben başladım dua etmeye allahım canım al,en azından günahsız gelirim yanına ,nasılsa kızım da sağlıkla doğdu elbet bi bakan bulunur diye.saat 2:20 gibi çıktım yoğun bakıma alındım orada kızımı getirdiler emzirmem için temizlenmiş,giydirilmiş.orada ettiğim dualardan ötürü utandım bakamadım yavruma.allah dedim iyiki bizim her yaptığımız duayı kabul etmiyor.o kadar güzel bi kız ki anlatamam.emziremedim.erken doğduğu için ciğerlerindeki suyu atamamış.o gece mama ile beslediler ve oksijen verdiler.ama sabahına emzirdim koynuma aldım.allahım isteyen herkese yaşatsın.

1 gece yattık hastanede dr geldi istersen çıkabilirsin deyince ben de evime gitmeyi daha uygun buldum.diğer 2 kızım da hastanede yanımda kalmışlardı en azından eve gidersem daha rahat ederim diye düşündüm.eve geldik bi baktım beşiğim gelmiş halılarım gelmiş.her ne kadar kendiasi öküz de olsa kocacım bu arada bu işleri organize etmiş.şimdi evimde kızlarımla mutluyum.büyükleri babsı sinemya götürdü küçük fıstığımla keyif yapıyorum.allah hepinizi kurtarsın......

bu tansiyon olayı gerçekten çok önemliymişş ..canım ne güzel anlatmışsın.. Allah çocuklarınlada eşinlede huzurlu yaşamayı nasip etsin sana..dediğin gibi bebeğin sağlıkla daha güzel ne olabilirki

doğum yapan herkesi tebrik ederim allah analı babalı büyütsün
nıhle cim çok güzel anlatmışsın allah bebişlerinizi nazarlardan korusun

sevgılı arkadaslarım hayırlı olsun bebıslerını saglıklı mutlu yasarlar ınsallah..

Suan zaman bulmusken dogum hikayemi de yazayım kızlar..

bildiginiz uzere cuma gunu cok sancım vardı. Gece 2 den beri ara ara gelen sancılarım cua aksamı 5 dk da 1 e dustu ve kitlenip kalıyordum sancı girdiginde. Bu arada cok merak etmisimdir ben hp onu da sizlere belirteyimbenim dogum sancım kasıklarıma aynı adet sancısı gibi siddetli bir sekilde girdi.

Neyse esimi aradım aksam 18:30 da cok sancım var 5 dk da 1 e dustu dedim o da dayısını aradı ve esiyle birlikte 1 saat sonra beni almaya geldiler hastaneye gtmek icin. Bu arada ben banyomu oldum ne olur neolmaz diye. Neyse gittik devlet hastanesine Alttan muayene ettiler acılman yok dedi doktor. Nst ye bagladılar beni. Nst de uzanınca agrılarım daha da siddetlendi yattıgım yerde kendimi parcalıyordum resmen.. Ben bagırıyorum diye doktor da bana kızdı. "daha bu ne ki dogum sancısı degil bunlar sen simdiden boyle yapıyorsan.." dedi. Tabi ben korkudan dha ktu oldum.. Nst ye baglıyken altta bir ıslaklık geldi. Suyum geldi sandım ama nisan gelmis baya ıslaklık hissettim ama kan fazla degildi ama o sumukumsu sey cok gelmisti. Doktor gene muayene ettinst den cıknca gene acılman yok ne bagırıyorsun daha dedi. Beni gene nst ye baglayacaklardı ben wc ye gitmek istedim. Cıktım acilden wc ye giderke esimi gordum. Cok kotuyum dayanamıyorum diye aglamaya basladım. Aslında aglıyorum ama gozumden yas akmıyor nedense..

İcerde bana kotu davrandıklarını soyledim esime.. Beni al gotur burdan sezeryan olmak istiyrum ben dayanamıyorum diye bagırmaya basladım.. O da sinirlendi doktorlara bagırdı cagırdı orda. Sonra beni nst ye bagladılar gene ben bagırıyorum yeter artık bırakın beni dayanamıyorum diye. Sonra doktorlar cıkardı nst den sonucu baska doktora gostermek icin gitti biyere kadın. Ben de cıkmak istiyorum burdan yeter diye soyledim acilde kagıt imzalattılar bana diger doktor geldi o ara 2 gun yatıs dediler sancın var acılman yok dedi ben kabul etmedim cıktık devletten. Esime diyorum beni ozele goturun dayanamıyorum sezeryan olucam ben bayıltın beni diye. Bildiginiz uzere kaynanamlarla oturdugumuz icin kaynanama soyluyo esim napalım diye. ben dedim ya ne soruyosun yeter gidelim ozele nolucaksa olsun.. Derken ozele gitik sezeryanın fiyatını sormuslar hemen iceri girdik sonra malum sigortam olmadıgı icin ne kadara patlar diye hesap ederek girdik hastaneye. Sonra doktor muayene etti beni o arada suyum da azar azar gelmeye basladı. Doktor konustu benle once normal deniycez diye. Sancılarım daha da siddetlendi benim. Devlete 19:30 da gittik 23:00 de cıktık. Özele 23:30 gibi girdik yarım saatlik arada mı benim acılmam oldu 3-4 cm lik yani?. Beni nst ye bagladılar odaya alıp benim sancılar dakikada 1 e dusmus. Benim tuvaletim geldi diyince ebelere hemen doguma aldılar beni. Dogum bslyor diyerekten. Sonra orda hazırladılar beni. serum taktılar. Suni sancı mı diye sordum hayır normal serum dediler. Sonra doktor geldi ve igne yaptı sanırım asagı tarafıma o sancıyla hissetmedim bisey ve sonra bisey sokup suyumu bosalttı. Hic acı hissetmedim suyumu tamamen patlattıgında. Sonra sancın geldikce ıkın dedi ve dedigi gibi deyaptım son gucume kadar hep ıkındım. Cok guzel devam et falan dedikce gaza geldim herhalde daha cok sıktım kendimi. Ve kesti alt tarafı kesrken hissetmedim ama bir scklık hissettim. Son 1 ıkındıktan sonra cocugun dogdugunu gordum.. Kucucuk biseydi.. İnanamadım ben dogurduguma o an.. Sonra cocugu goturduler temizlemek icin doktor beni dikmek icin hazırlandı. Bacagımdn igne yaptılar once sonra onumu kapatıp dikmeye basladı. Ben o son ıkınmada dogumhaneyi iyi inletmisim esim de kapıda benim o cıglıımı duyunca aglamaya baslamıs.. Sonra da oglumuzu gormus.. :) Diktikten sonra doktor temizeyip odama aldılar ve oglumu getirdiler yanıma :) Hemsire mememi tutturdu masallah hemen tuttu memeyi :) Boyle iste kızlar.

öyle duygulandım ki okurken.... özellikle kırmızıyla belirttiğim yerde gözyaşlarımı tutamadım..
Bende nasipse 1-2 mart gibi 2.kızımı kucağıma alıcam.
Rabbim evlatlarınızı analı babalı büyütsün

sevgılı arkadaslarım hayırlı olsun bebıslerını saglıklı mutlu yasarlar ınsallah..

hayırlı olsun allah analı bablı buyutsun bende 38+5 teym hiç bi belirti yok bakalm neler beklyo beni normal doğumdan cok korkyrm ama hayırlısı bakalm yapamzsam sezryan olcm

hayrlı olsun gözunuz aydın darısı bana bir önceki msjım sizeydı yanlışlık yaptım:)

adese arkadaşım...arkadaşım diyorum çünkü fırsatım olup okuduğum,senin yazdığın ne varsa beni çok etkiliyor.
Çok samimi buluyorum.
eşinle sorunlarını anlattığın o aylar önceki zamandan beri seni bi arkadaşımla,sanki sen bana anlatıyomuşsun gibi okuyorum.
okurken hep dua ediyorum sana.
Bi arkadaşdemiş ya kırmızyla belirttiğim yerlerde ağladım die,bende tam orda ağladım.
Allahım,eşinle hakkınızda hayırlısıneyse onu versin.Ama senive kızlarını hiç birşey üzmesin,üzemesin.
Her ne gelirse başınıza hep mesud olun inşallah.
Bu doğum hikayen vasıtasıyla sana

Sinwmaksungurda 22 ocakta doğum yaptı ekleyin kızlar sinemi de

allah bebeklerımıze saglıklı uzun omurler dıler nasıp eder ınsallah

benımde 23 ocak gecesı sabaha karsı 3 de suyum geldı sancım hıc yoktu
hemen doktoru arayıp hastaneye gectık ntsye bagladılar sancılarım gorunuyordu ama hıc bısey hısettmıyordum
alttan baktıkları zaman sezeryan olucam dıye zırladım cunku canım cok yandı
2 cm acıklıkla gıtmısım 3 bucuk saat bejkledık hıc acılma olmadı sacılarımıda hıssetmeye baslamıstım
doktor beklemeye gerek yok dedı oyle sezeryan oldum sabah 08:52 de dunyaa geldı
3 kılo 220 grm 50 cm dogdu adınıda ela koyduk
odaya gelırken cok aglamısım canımı cok yaktılar kestıler benı dıye
okadar aglamısımkı kayınvalıdem aglamıs esım cok kotu olmus
ılk gun sacılarımı hıssettım cok meme uclarım cok kotu yara olmustu kanıyodu
onun acısından sezeryan acımı unuttum sımdı 8 gunluk olduk
ılk bebegım benım o kadar guzel bı duyguymuskı Allah herkese nasıp eder ınsallah

canım sağolasın......hayırlısı ile sende yavrunu kucağına alırsın inşallah...kendine iyi bak.....

güzel yorumun için teşekkür ederim.ben de ilk günden beri ne hissediyorsam buraya yazdım ha bazen pişmanlıklar yaşadım ama çoğunda da sizlerin dualarını yanımda hissettim.kötü günler geçirdim umarım atlatabileceğim.çok güzel dua etmişsin benim için ben de artık öyle dua ediyorum hayırlısı ne ise o olur inşallah.tekrar çok teşekkür ederim...

topiğimizin güzel annesi..sen de mi doğum yaptın hayırlı uğurlu olsun....benden sana abla tavsiyesi bebeğini büyütürken rahat ol,sen ne kadar rahat olursan o da o kadar
rahat olacaktır.allah yardımcın olsun güzelim....

tekrar allah analı babalı buyutsun cnm rabbım uzun omurler versınn..

allah analı babalı buyutsun cnm..
nihlecim beni de ekler misin canım.

cat_lover, ömer, erkek, 38, 25-01, sezaryen, 3730, 54

ekledım cnm

dogum yapn arkdaslrım gecmıs olsun gule gule buyutun bebıslerı dunyam cok gusel dogumun olmus msallll xzgı ben senın gıbı dogurucam sanırım:) dıger arkdaslrında hıkaylerını beklıyoruzz fırsat bulunca tabuuu

Doğum yapan catlover xzgi dünyam 80 arkadaşlarıma ve ismi aklıma gelmeyen diıer kardeşlerime allah analı babalı büyütmek nasip etsin darısı başımıza

Çok komıksın kızz...Süperr

Herkes doğum hıkayesı yazmıs ben yokken ..Süper..Sağlıkla,huzurla büyütün inşallahh..Darısı başımıza.Amin..

cok tesekkurler arkadaslar
Allah hepınıze kolay saglıklı dogumlar nasıp etsın
sagsalım bebeklerınızı kucagınıza almayı nasıp etsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…