Cnm bilmiyorumki dr.un dedigini yazdim ama. Bu ara kaka yaptigini anlamiyorum bile nasil oturtucam her yarim saatte bir flnmi ama oturmk istemezse npicm, oturttugumda yapmazsa bezi atincada takmk istemiyorum . cok zor sankimrb herkese EYIDAScanım ben de senın gıbı dusunuyrdum ama yanlıs oldugunu cevbremden ogrendım cunku cocuk ıyıce tembellesıyrmus yanı acıkcası sen belırlecen hazır olup olmadıgını. yanı bır dene bakalşım eger soyleyebılcekse acık tut altını ccunku benımkınınde daha 1 ayı vardı ben basladım ve sukur ıoyı sonucolandı
Cnm ebeveynlik terapisinde neler yapicksiniz ne anlatcklar anlatirmisin.merhaba arkadaşlar uzun zamandır uğrayamadım bizim durumlar çok kötüydü çınar artık gece de 2-3 saat uyur olmuştu uyutmam 2-3 saatimi alıyordu ve 2-3 saat uyuyup kalkıyordu zaten gündüz de beni çok üzüp yoruyordu halen konuşamıyor artık anneme yalvardım neyse 20 gündür yanımda yakında dönecek bu arada geçen hafta çınarı bir doktora götürdüm doktor tanınmış ve ilaçsız tedavi uygulayan biri bir takım testler yapıldı eeg gibi beyin dalgalarında normal olmayan bir durum gördü çocuklarda hızlı olan bir dalga zamanla yavaşlayacağına çınar da çok hızlı çıktı ve bu durum gelişimini yavaşlatmış doktor şimdi bu dalgaları düzene sokmak için bir tedavi verdi ayrıca bize de ebeveynlik terapisi ve çınara özel eğitim verdi ben hep çınarda dikkat eksikliği mi var diye düşünürken aslında gelişim geriliği varmış. Şu an diğer çocuklarla kıyaslandığında çok fark görünmüyor sadece konuşma gecikmesi gibi ama dikkatle gözlemlersek zihinsel faliyet gerektiren oyunlardan sıkılıyor hep hareketli oyunları seviyor o yüzden evde çınarla vakit geçirmek zor boya yapmayı çok sevmiyor hamurla uğraşmaz hikaye okuyum istemez oyuncak arada arabalarla oynar legoların yüzüne bakmaz hala ev kurcalama modunda. İnşallah bu tedavi işe yarar da oğlum da yaşıtlarıyla aynı seviyede olur aslında herşeyi anlıyor hatta bazen anlamaz dediğim şeyleri bile anlıyor unutkan değil insanlarla iletişimi güzel. O kadar yoruluyorum ki parka gidiyoruz arkasından koştur dur 1 dk oturamıyorum evde ise ya yakalamca ya onu kaldır zıplat üstüme tırmansın artık her tarafım fıtık doldu valla en korktuğum çocuk tipi benim başıma geldi sabretmekten başka çare yok ben bu sene kreşe verecektim ama doktor şu an uygun değil açığı kapatsın öyle dedi yani bu kış evde birlikten ne yapacağız şimdiden bana sıkıntılar bastı. Hamile olan arkadaşları da tebrik ederim Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin
Uzuun bi aradan sonra herkese merhaba nasilsiniz kizlar biiz oglusla iyiyiz tuvalet egitimini tamaamladik sukur kardees geeliyo ona hazirlaniyoruz ama hazirmiyim bilmiyoruum oglum daha benle yatiyo ayiramadim benden hic ayri kalmadi dogumda3 gun ayrilcaz dusundukce sikintilar basiyo nasi olcak cok zorlanicakmiyim diye diye simdidenn psikolojim bozuldu(
tabiki anlatırım canım cumartesi randevumuz var. Çınara çekilen normal eeg değil canım qeeg diye bir tetkik doktor oradaki dalgayı yüksek buldu bir de konuşma gecikmesi için özel eğitimi önerdi yoksa bize derdini işaret ve kendi diliyle çok iyi anlatıyor anne baba dede bebek pepe ağaç aç üç gibi birkaç kelime dışında konuşamıyor ama kendi dilinde birşeyler anlatıyor bize. wc konusuna gelince çınarda yaptıktan sonra söylüyor bir de emzirmeyi kesemiyorum gece emdiği için mutlaka altını ıslatıyor ve zaten uykusu bozuk uyuyunca bir de çiş için uyandırsam hiç uyumaz herhalde artık seneye tuvalet eğitimi kaldıCnm ebeveynlik terapisinde neler yapicksiniz ne anlatcklar anlatirmisin.
Birde elifte dedigin gibi nrrdeyse kalemlerle boyamz,kitap okumami istemez sayfa cevirecekmisiz devamli sayfa cevir eliftede olabilirmi dicem ama eeg bizim 6 ayda bir hep cekiliyor ztn dr. Anlardi heralde konusmada kendi dilince bisiler soyluyo bazen ama anlyana, cnm benim Allah kolaylik versin sana. Elifin uykusu gelsin yada alamasin uykusunu cok hircinlasiyor cinarin hep oyle oldugunu dusununce cok zorr cok
hayırlı olsun canım, bakarsın seninle aynı tarihlerde doğum yaparız belki debu kadar bozma moralini bence, benim de beklediğim bir hamilelik değildi ama şimdiden zorlu gececek günleri düşünmüyorum, inşallah Rabbim kolaylık versin ikimize de... Bu arada ben de oğlymla birlikte yatıyorum, bir senedir eşim Ankaraya gidip geldiği için, kendiliğinden gelişti bu süreç, kasımda başka bir şehire atanıcaz, ondan sonra yatağını ayırmayı düşünüyorum, artık zamanı geldi çünkü, odasını doğuma kadar ayırmam belki ama en azından yatağını ayırmam lazım, bu onun gelişimi için de gereklidir sanırım... Son zamanlarda kendi kendine de uyumaya başladı, hastalığı geçsin, bu konuya da eğilmem lazım...
canim benim odasini ayirmam lazim bebek gelince ucumuz ayni odada kalamayiz bebek surekli uyanicak oglusumudda uyandircak uykusu daha yeni duzene girmisken tekrar bozulmasin cesaret edemiyorum ayirmaya yada kiyamiyorum allahim kolaylik versin dusunmek istemiyorumhayırlı olsun canım, bakarsın seninle aynı tarihlerde doğum yaparız belki debu kadar bozma moralini bence, benim de beklediğim bir hamilelik değildi ama şimdiden zorlu gececek günleri düşünmüyorum, inşallah Rabbim kolaylık versin ikimize de... Bu arada ben de oğlymla birlikte yatıyorum, bir senedir eşim Ankaraya gidip geldiği için, kendiliğinden gelişti bu süreç, kasımda başka bir şehire atanıcaz, ondan sonra yatağını ayırmayı düşünüyorum, artık zamanı geldi çünkü, odasını doğuma kadar ayırmam belki ama en azından yatağını ayırmam lazım, bu onun gelişimi için de gereklidir sanırım... Son zamanlarda kendi kendine de uyumaya başladı, hastalığı geçsin, bu konuya da eğilmem lazım...
haklısın canım bebek doğunca odayı ayırmak lazım, ben şu an için dedim en azından yatağı ayırmalı diye, sonucta yeni bir bebek gelince, oğlun da yeni duruma alışmaya çalışırken bir yandan da senden ayrılmanın stresini yaşayacaktır, onun için de senin için de daha zor bir sürece girmeden bir yandan alışması lazım... Bilmiyorum belki senin de bir planın vardır bu durum için, ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşayacağım için fikrimi paylaşmak istedim canım... Inşallcanim benim odasini ayirmam lazim bebek gelince ucumuz ayni odada kalamayiz bebek surekli uyanicak oglusumudda uyandircak uykusu daha yeni duzene girmisken tekrar bozulmasin cesaret edemiyorum ayirmaya yada kiyamiyorum allahim kolaylik versin dusunmek istemiyorum
Ben varım ama kimse yazmıyor ki artıkkKIZLAR MERHABA NEREDESINIZ YAAAA BOMBOSSSSS BURASIIII
AHSENIM hosgeldın canım ıyıız sukurler olsun bızde ıstahsızlık ve hep aynı yıyeceklerı ıstemem sorunumuz var .boy kılo cok guzel ama benım zorumla oluyr yanı..butun gun ac dursa durur yanı sız neler yedryrsnz kızlar bızımkı cıgnemeyı sevmıyr ..cıvıkları sevyr.bılmıyrm duzelır mı acaba..yanı makarna pılav patates yıyr ama bır sebze yemegı yemıyr . uffffffff ınsallah duzelır cıs olayı coktan bıttıu zaten .sukur 2 aydır bez yok:) ıste benden bu kadar cok opyrm
gunaydın kızlar azraselam canım bızde 98 cm 17 kıloyuz ama benım zorumla oyunla yanı yoksa hıc cıgnemesı yok bıle ..ıstahı sadece menemen yumurtaya var ama ben oyunla zorla verym ıste baska seylerde........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?