2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
gunaydın kızlar AHSENIM canım boy kılo bırazda genetık ya,ıkımızde uzunuz babayla...ben bu yasa kadar herseyden verdım zorla ama maalesef belndırdan gecerek tanımadgı ıcın yedı...sabah cevız badem fındıklı peynırlı yumurtalı ballı bır karısım oglen sebze ama mutlaka ıcınde de et attım .tabbıkı onuda ezdım..haftada 2 gun somon balıgı tarhana corbasının ıcınde verdım..ıkındı ezme bır meyve ne bulduysam meyve karısımı yada muzlu yogurt...aksam bızım yemekten tabıkı yıne blendırdan gectım.yatrkende bebe pırınc unu markette satılandan.gunde 2 bardak yada kutu sut..AMA MAALESEF SU 1 AYDR BUNLARI YEMIYR maymun gozunu actı..sımdıkı menumuz.....sabah menemen bayılır 2 yumurtalı peynırlı....oglen ıcınde et olan bır corba.....arada sut....ıkındı yogurt aksam da bır corba ..ama cok sukur bunada bın sukur ne yabaym sevdıgını yesın dym 2,5 yasına kadar cok guzel beslendı herseyı yedı sımdılerde secyr artık

Benim oğlum da çok seçici ya, ben de hiç blender yapmadım bir yaşından sonra ama meyveyi çok seviyor, onu yiyince de yemeğe iştahı kalmıyor, aynı babası gibi besleniyor, yemeklerden az az meyveyi koy önüne yesin... Süt, yoğurtla pek arası yok ona üzülüyorum, boy da çok atmıyor bu ara, ondan mıdır nedir Ben de bir süredir kendi derdime düştüm çok ilgilenemedim oğluşumla, biraz bakima alayim bari, gerçi hastalıklar başladı iştahı da kesiliyor ara ara....

gunaydın kızlar yıne kımsecıkler yok....AZRA SELAM artık benı cok ugrasytryr 3 ogune ındık az az artık....ne yabayım bende ugrasmıcam sıkıldım bıktım.sureklı yemek atıyorum yemıyor...neyse saglıgı yerınde sukur....

maşallah gayet iyi kilosu da boyu da hiç sıkma canını, peki sen hala ona özel yemek mi hazırlıyorsun ki çöpe gidiyor? Çok da üstüne gitmemek lazım bu dönemde inat edebiliyorlar canım....

meraba kızlar ben artık ahsene özel nerdeyse hiç birşey yapmıyorum
sabah
1 yumurta 1 yeşil zeytin birkaç dilim domates
1 küçük dilim peynir 1 yemek kaşıgı pekmez
öglen
1 kase yogurtlu makarna yada evde ne varsa çorba
ara bir muz
akşam gene evde ne varsa dün 2 köfte 3 4 patates 1 yemek kaşıgı pilav
uyumadan öncede 1 büyük çay bardagı süt ekmek nerdeyse hiç tüketmiyor
bunları yemesi saatlerce sürüyor zorla veriyorum birazda fazla zorlayıncada kusuyor hergün saatlerce yemek yedirmeye çalışmaktan yoruldum bu yedirdigim ölcü çok az degilmi kızlar saydıklarımın fazlası var eksigi yok

merhaba canım, arada bir giriyorum yemek konusunu görünce cevap yazayım dedim çınar da özellikle bu son aylarda iştahsız önceden yine biraz yerdi şimdi çok yemek seçiyor kesinlikle sebze yediremiyorum o yüzden her yaptığım sebze yemeğine patates koyuyorum onu çınara yediriyorum bir ara barbunya bezelye yiyordu şimdi tükürüyor menümüz benziyor hatta öğlen bazen çorba bile içmez ancak yoğurt muz yer bir de emzirmeyi kesemedim arada emiyor tabi pek süt yok zaten artık besleyici özelliği yok zaten hareketli çocuk az yiyor incecik kaldı kilo kıyafetlerle 13-14 gibi birşeydi en son. yine bunları yiyorsa ona da şükür çınar bazen akşam yemeği bile yemiyor zorlama ne kadar yerse ben artık zorlamıyorum çünkü birkaç kaşık fazla versem çınar da kusar bana çekmiş midesi hassas inşallah ileride iştahlı olurlar ben kendi çocukluğumu hatırlarım annem şeker hastası olduğundan hamur işi makarna börek tatlı patates bizim evde olmazdı ancak sebze ben de hiç sevmezdim kendimi zorlayıp yesem kusardım hayatımda süt içmedim yumurta yemedim hala bu iki gıdayı tüketemiyorum ama sonradan sevmediğim her sebzeyi pırasa hariç yemeye başladım ilkokul çağında iştahım baya artmıştı lisede hep kilo problemim olmuştur neyseki sonradan dengeyi bulduk

merhaba canım, arada bir giriyorum yemek konusunu görünce cevap yazayım dedim çınar da özellikle bu son aylarda iştahsız önceden yine biraz yerdi şimdi çok yemek seçiyor kesinlikle sebze yediremiyorum o yüzden her yaptığım sebze yemeğine patates koyuyorum onu çınara yediriyorum bir ara barbunya bezelye yiyordu şimdi tükürüyor menümüz benziyor hatta öğlen bazen çorba bile içmez ancak yoğurt muz yer bir de emzirmeyi kesemedim arada emiyor tabi pek süt yok zaten artık besleyici özelliği yok zaten hareketli çocuk az yiyor incecik kaldı kilo kıyafetlerle 13-14 gibi birşeydi en son. yine bunları yiyorsa ona da şükür çınar bazen akşam yemeği bile yemiyor zorlama ne kadar yerse ben artık zorlamıyorum çünkü birkaç kaşık fazla versem çınar da kusar bana çekmiş midesi hassas inşallah ileride iştahlı olurlar ben kendi çocukluğumu hatırlarım annem şeker hastası olduğundan hamur işi makarna börek tatlı patates bizim evde olmazdı ancak sebze ben de hiç sevmezdim kendimi zorlayıp yesem kusardım hayatımda süt içmedim yumurta yemedim hala bu iki gıdayı tüketemiyorum ama sonradan sevmediğim her sebzeyi pırasa hariç yemeye başladım ilkokul çağında iştahım baya artmıştı lisede hep kilo problemim olmuştur neyseki sonradan dengeyi bulduk

gunaydın kızlar,AZRASELAM canım benımkı yemek sectıgı ıcın bızım yedıklerımızı ytemıyr ona ozel hazrlıyrm dedım ya cıvıkları cok sevyr bende etını fılan tarhananın ıcınde verym.badem cevız fındık ları da muhallebının ıcınde verym .muzunu yogurtla ......benım zorumla 98 cm 17 kılo....ona bıraksan ac ac durur

Canım hiç de az değil, benim oğlum da iştahlı haliyle ancak bu kadar yiyor, günü gününe uymuyor tabi arada meyve veya kuruyemiş yerse ki en sevdiği şeydir, öğle yemeği de yemiyor

Ben de bugün yediklerini yazayım bakalım siz yazınca benim oğlum hiç bişey yemiyor gibi geliyor
Sabah bir çay bardağı süt bir yada iki krep, biri peynirli, bir salatalık, salatalığa bayılır
Arada yarım armut
Öğlene doğru dışarı çıktık, hava güzel gidiyor değerlendiriyoruz iki gündür, dışarda olunca bir simit aldık beraber yedik yarı yarıya, süt aldım yarısını içti, bir tane de muz yedi
Eve gelince az sütle organik bebek bisküvisi almıştım ondan yedi, uyudu
Akşam yemeğinde de bir baget, bir kaç dilim patates, haşlama yapmıştım, bir kaç kaşık da pilav, bir bardak da ayran... Şimdilik bu kadar... Babası da çiğköfte almaya gitti, ondan da yer biraz, çok seviyor çünkü, bir de berabermeyve yerler belki...

Kahvaltı menümüz değişiyor ama ana yemek olarak ancak bu kadar yer toplamda öğlen belki bir kase çorba yer fazladan o kadar...
Bu aralar öğlen uykusuna çok direniyordu kızlar siz uyutabiliyor musunuz? Bugün parka gidip geldik yoruldu da iyi büyüdü, hiç direnmedi daha doğrusu, bir saat olsun uyusa iyi olur aslında, uyumazsa huysuz oluyor...
Bir de evde oynadığınız oyunlar var mı kızlar, nasıl vakit geçiriyorsunuz?

gunaydın kızlar,masaallah cocuklar bayagı guzel yıyrlr .bızımkı bu kadar yemıyr.AZRASELAM oglum aksamları babasıyla futbol mac yabarlar.bır de ben yenı sarkılar ogretıyorum.masallah hemen kapıyr.atem tutem nınnısı,ataturk,bes duyu organı,kutu kutu pense,cısımız tuvalette bunları bılıyr.bırlıkte soylerız.ben 36 ay uzerı etkınlık kıtapları aldım.hatta dun de yenılerını ekledım.onlarla sozel soru sorarak calıstryrz babaasıyla ben. (anne baba ogretmen olunca zavallı)yanı vakıt gecyr.bır de babasıyla araba,tır,kamyon ,tamırcı oyununu oyuncaklarını konusturarak oynar.cok sever bunu.tamırcı fılan olur.ıste boyle...bız 1 dak bos bırakmıyrz .eve gelınce babası ve ben ılgılenıyrz oyun,sarkı,kıtaplar......butun gun sınıftakı cocuklarla ılgılenıp de evde ılgılenmemek vıcdan yapıyr bızde...

merhaba sevgili anneler uzun bi aradan sonra özlemişim burayı bilmem hatırlayanınız vamı bende eskı mudavinlerindenim buranın çok şükür oğlum buyuyor neredeyseyazdıklarınızdan benzer şeyleri yemeyi reddediyor butun kelimeleri söylüyor gayet anlaşılır konuşuyor sünnetimizide olduk tek bişi kaldı bezden kurtulma alışçak söylicek derken kış geldi kaldı ama çokta rahatsız oluyor tuvaletiniyapınca ama söylemiyor lazımlığa falan hiç oturmak istemiyr 3 tane değişik şekilde aldım ama yok yaza anca alışacaksanırım biraz geç kaldık bizde durumlar böyle

jklm, 36 ay etkinlik kitabı derken neler var içinde tam olarak ben çok yüklenmek istemiyorum yaşının üstünde etkinliklere ama bu dönem için de pek materyal bulunmuyor, merakli minik dergisini alıyorum her ay, hikaye kitapları okuyoruz, tekrar tekrar okutuyor, çok seviyor, tutaçlı yapboz yapıyor, karalama yapmayı seviyor, onun yaşına uygun ilgi çekici kitaplar alıyorum ama hepsi bu kadar, bunlar da çok oyalamıyor, top oynamayı çok seviyor bir de varsa yoksa yarış yapıyor arabalarıyla, bu tarz oyunlara da ben çok eşlik edemiyorum, daha geliştirici hem de eğlendirici oyunlar arıyorum işte....

hoşgeldin canım, biz debezi atamadık daha, yaza da bırakmak istemiyorum, ikinci bebek gelecek malum... Benim oğlum da kesinlikle oturmuyor ne lazımlığa ne klozete malesef, biraz ara verdim bakalım tekrar denemeyi düşünüyorum kış filan demeden...

gunaydın AZRASELAM canım ben de cok yuklenmıyorum ama o cok sıkılıyor ve bırseyler yapmak ıstedıgı ıcın kıtaplarla ,bız de bos bırakmıyoruz.+36 ay kıtapları derken her yayınevının var. ben oyle karısık aldım.ıcınde sozel becelrılerle ılgılı etkınlıkler var. yoksa kalemı bıle zor tutturdum elıne dogru bır sekılde.bız daha cok konusyrz.yanı mesele bır resım var.ben ona soru soruyorum.cocuk ne yapıyr, ne gıymıs? tarzında yanı o sayfanın altında zaten sorulacak sorular oluyr...boyama daha yapamıyrz.bız cogunluk ona soru sorup konusturyrz.degısık hayvanları ogrendı mesela ...Dun de 10 kasım ıle ılgılı resım vardı.Ataturk 'u anlattım.onu da ogrendı.sorunca soyluyr.DEGISIK MEYVE RESIMLERI VAR.BEN ANLATIYORUM O DA ALIYR HEMEN MASALLAH.

merhaba kızlar,uzun zamandır giremedm,nasılsınız?herkes kilo boy bilgisi paylaşmış sanırım,2.5 yaş kontrolünde boy 92 cm kilo 14 tü,iştahımız yerinde şükür,arada seçici olsa da genelde her şeyden yer,tuvalet eğitimimiz yarım yamalak gidiyor,daha doğrusu ben bezini çıkarmadım daha ama çiş var mı diye sorup götürüyorum wc ye ya da o aklına geldiğinde anne çiş diyor ,biraz böyle gitsin sonra çıkarıcam bezini,evde kitap okuyoruz,kağıt makası aldım onunla bi şeyler kesiyo,pritt yapıştırıcı aldım kağıda sürüp bi şeyler yapıştıryor,oyun hamuru favorimiz bu aralar.artık bize laf yetiştiriyor,arada 2 yaş sendromunun hırçınlıkları oluyor,dediği olmayınca mızmızlanıp hemen ağlıyor.şimdilik bu kadar

Meraba kizlar bende uzun zamandir yazamamistim.ama takipteyim..biz tuvalet egitimimizi tamamladik 3 ay oldu.ama geceleri hala bezliyorum yaza kadar boyle gider sanirim.ogle uykusu duzenimiz bu aralar baya bozuldu hircinligi ve aksiligi de bundan oluyor onun disinda pek bi sorun yok simdilik..boy kilo durumumuz gecen hafta olculdu.boy 1.02 kilo 17 bucuk .bizden haberler boyle bebisleri opuyorum

dilekcan sen de girmeyeli baya olmuştu hoşgeldinn.. olun baya uzun boylu maşallahh...
bizde de öğle uykusu sarkıyor bu ara, o da akşam yatma saatine o da sabah kalkma saatine etki ediyor, kısır bir döngü oluşuyor böylece... Gecici bir süreç ama bakalim ne zaman tekrar düzene girecek...

kızlar gunaydın sureklı bakıyorum kımsecıkler yok....sızın fıkırlerınızı almak ıstıyorum kres mı bakıcı mı?sızce hangısı daha ıyı artıları ve eksılerıyle yazar mısınız?tesekkur edıyorum sızı ve cocuklarımızı opyuyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…