dün gece nispeten iyi geçti,2 kere uyandı,emdi,annecim süt bitti bak,hadi ayağımda sallayayım seni dedim,yarı uykulu olsa da ikisinde de memeyi bırakınca ağlamadı,bugün de emmeden iyice uykusu gelince yine ayağıma koyup uyuttum,uyuyo şimdi,aslında memede uyuyunca sallamıyordum ama kendi kendine yatınca ikide birde kalkıyo,uykusunu dağıtıyor,bari memeyi bırakana kadar hafif sallayayım ayağımda da memeden kesince sallama olayını bitiririm,zaten çok uzun ve fazla sallamıyorum,maksat ayağımda yatınca kalkmıyor olması,illaki yerine bi şey koymam gerek,emzik ve biberon da bu saatten sonra zaten olmayacağından bari sallayarak uyutayım bi süre ama pes etmeyeceğim,buraya kadar getirdim,sadece uykuda emme olayı kaldı,onu da bir iki haftaya bitirmeye kararlıyım,sonra ağustos ayında tuvalet eğitimine geçicem,onu bıraktım şimdi ,önce sütten kesme olayını halledip öyle başlayayım dedim,ikisi birden zaten olmayacak
Kolay gelsin canım, aslında iyi gidiyordun galiba, başka bir degişiklik oldu mu hayatınızda, çocuklar çok çabuk etkileniyorlar malum... Bir de gündüz emmeyi bırakan çocuk gece düşkünleşebiliyor, biliyorsun, bence ona biraz daha zaman tanı, iki hafta çok uzun bir süre değil,oğluna göre ayarlamaya çalış geçişleri, o hazır olunca anlarsın zaten... Gündüz emmesini birden azlttıysan ondan da olabilir... Diş çıkarıyor olabilir mi?
Kizlar merhaba. Ben cereni onumuzdeki kis krese vermeyi dusunuyorum. Haftanin uc gunu ogleden once yarim gun seklinde. Evde o da cok daraliyo bende. Zaten aile ve akrabalardan uzagiz oyle cok da bi cevremiz yok hem sosyal bi ortama girsin hem de artik oyunlsrdan filan anliyo. ben ne kdr da olsa ev isleri vs derken evde oyle cok kaliteli vakit geciremiyoruz. Hem baska cocuklara karsi hircinligi biraz torpulenir hem belki yemesi de biraz duzelir diye umut ediyorum neyse fazla uzatmayayim 4-5 tane kres gezdim birkac tane daha bakicagim var aklima yatana vericem. Size danismak istedigim bi durum var. Biliyosunuz benim cetene tuv egitimi girisimim kabizlikla sonuclandi ve bende kestim ve bi kac ay sonra tekrar denerim dedim. Ama bu egitim kreslerdede veriliyor imis hemen hemen hepsi ayni seyi soyledi bugun gezdigim bi kresi cok begendim kadin dediki siz zaten bir kere deneyip birakmissiniz birdaha denemeyin cunku bu deneyip birakmalar kotu sonuclar doguruyor dedi birakin burda acalim cocuklar burda suru psikolojisiyle birlikte oyunlarla sarkilarla odullerle ve birbirinden gorerek daha kolay ogreniyor dedi tabii veliyle isbirligi halinde olmamiz ve sizinde kararli olmaniz cok onemli dedi. Cok miktarda ic camasir ve alistirma kilodu isticez ve gece gunduz ayni anda kesilmesini sidetle oneriyorum dedi. Aslinda biraz aklima yatar gibi ama bilemiyorum orda nasil davranirlar sonucta altina yapinca filan ben orda neler oldugunu bilemem. Hepsine sordum kreslerde kamera sistemini milli egtm yasaklamis olanlarda kaldirmis yani oyle izlemek gibi bi durum da olmaz. Siz ne diyosunuz bu konuda sizce mantiklimi kreste tuv egitimine baslamak. Bana bi akil verin?!
Kizlar merhaba. Ben cereni onumuzdeki kis krese vermeyi dusunuyorum. Haftanin uc gunu ogleden once yarim gun seklinde. Evde o da cok daraliyo bende. Zaten aile ve akrabalardan uzagiz oyle cok da bi cevremiz yok hem sosyal bi ortama girsin hem de artik oyunlsrdan filan anliyo. ben ne kdr da olsa ev isleri vs derken evde oyle cok kaliteli vakit geciremiyoruz. Hem baska cocuklara karsi hircinligi biraz torpulenir hem belki yemesi de biraz duzelir diye umut ediyorum neyse fazla uzatmayayim 4-5 tane kres gezdim birkac tane daha bakicagim var aklima yatana vericem. Size danismak istedigim bi durum var. Biliyosunuz benim cetene tuv egitimi girisimim kabizlikla sonuclandi ve bende kestim ve bi kac ay sonra tekrar denerim dedim. Ama bu egitim kreslerdede veriliyor imis hemen hemen hepsi ayni seyi soyledi bugun gezdigim bi kresi cok begendim kadin dediki siz zaten bir kere deneyip birakmissiniz birdaha denemeyin cunku bu deneyip birakmalar kotu sonuclar doguruyor dedi birakin burda acalim cocuklar burda suru psikolojisiyle birlikte oyunlarla sarkilarla odullerle ve birbirinden gorerek daha kolay ogreniyor dedi tabii veliyle isbirligi halinde olmamiz ve sizinde kararli olmaniz cok onemli dedi. Cok miktarda ic camasir ve alistirma kilodu isticez ve gece gunduz ayni anda kesilmesini sidetle oneriyorum dedi. Aslinda biraz aklima yatar gibi ama bilemiyorum orda nasil davranirlar sonucta altina yapinca filan ben orda neler oldugunu bilemem. Hepsine sordum kreslerde kamera sistemini milli egtm yasaklamis olanlarda kaldirmis yani oyle izlemek gibi bi durum da olmaz. Siz ne diyosunuz bu konuda sizce mantiklimi kreste tuv egitimine baslamak. Bana bi akil verin?![/QUOT
sürekli deneyip bırakmanın olumsuz etkisi oluyordur tabi ama kışa kadar kendin halledebilirsin bence,ben de kreşte tuvalet eğitimi aldırmazdım,belki3 yaşını geçip hala tuvaletini söylemiyorsa o zaman olabilir ama şu anda küçükler ve bence annenin eğitmesi en ideali,ki evdesin sanırım,yani zaman sıkıntın yok,bence sen yap
kızlar bugün ilk kez gündüz meme vermeden uyuttum,iyi gidiyor memeden kesme olayı,bi kaç gün böyle devam edip haftaya da tamamen kesmeye çalışıcam bakalım,bugün öğlen anne uyuyalım mı dedi,tamam dedim,süt içlim mi dedi,mememe yara bandı yapıştırdım,bak bant var,uf olmuş,geçsin öyle süt içeriz tamam mı dedim,tamam dedi,hiç itiraz etmedieğer ağlasaydı o zaman ağlatmayacaktım ama 2. kere memeye bakmadı bile,şimdi bi kaç gün sadece gece verip bant taktiğini haftaya gece de uygulayacağım bakalım
slm kızlar hayırlı cumalar nasılsınız
biz çiş olayını çözdük gibi ramazan oldugu için gece çişe tutuyorum sahura kalktıgımızda arada kaçamak oluyor ama eskiye nazaran çok iyiyiz çok şükür
ama bu aralar herşey benim ve kıskançlık hat safada kimseyle hiç bir şeyini paylaşmıyor gecen komşunun kızı geldi 10 dakika zor durdu hıçkıra hıçkıra agladı bizimki kızda şaşırdı ahsenden küçük hiç birşeyime dokunmasın bakmasın diye çıngar çıkardı en son evine götürdüm çocugu bu seferde niye gitti diye yarım saat ağladı
birde sürekli biyere gidelim modunda patates yemeye dondurma yemeye parka anneaneye teyzoşa birşey bulamazsa evdeyken eve gidelim diye ağlıyoryemek olayımızda halen aynı 11 400 kğ doktora götürmeyi düşünüyorum
Eki Görüntüle 1203975 Eki Görüntüle 1203973 Eki Görüntüle 1203974 Eki Görüntüle 1203976
Canlarımm, Allah cümlemizin çocuklarını bağışlasın..
kızlar arafe günü kızlarla beraber markete gittik kasada sıra bekliyoruz bir beyle kızıda bekliyor ahsen kadar kız kız babasının yanıda bizimki kıskanmada tavan yapıp kıza bu benim babam senin degil dedi birde benim yanıma gelip bu benim babam degilmi dedi nereye bakacagımı şaşırdım
Eki Görüntüle 1203975 Eki Görüntüle 1203973 Eki Görüntüle 1203974 Eki Görüntüle 1203976
Canlarımm, Allah cümlemizin çocuklarını bağışlasın..
Gözün aydın canım Allah bağışlasın geçen gün benim de aklıma gelmiştin acaba doğum yaptı mı diye merak ettim yakışıklının adını ne koydunuz. Vallahi çınarı görseniz hepiniz çocuğunuza şükür edersiniz hep dediği olacak 2 sn geciktir ya beni döver ya birşey fırlatır kendini tokatlar uykumuz berbat emzirmeyi kesemiyorum kriz geçiriyor gün içinde nedensiz huzursuzluklar ama biri gelse bir yere gitsek mutlu oluyor sanırım ya beni sevmiyor birlikte artık olmak mı istemiyor ben de anlam veremiyorum artık, hep hayalimde birlikte aktivite yapıp eğlenmek vs vardı inşallah 3-4 yaşına doğru düzelir, artık ekim gibi oyun grubuna sonra kreşe başlatacam belki biraz disiplin iyi gelir sosyalleşir büyüklerle iletişimi çok iyi ama yaşıtlarına uzak kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?