2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Kolay gelsin canım, aslında iyi gidiyordun galiba, başka bir degişiklik oldu mu hayatınızda, çocuklar çok çabuk etkileniyorlar malum... Bir de gündüz emmeyi bırakan çocuk gece düşkünleşebiliyor, biliyorsun, bence ona biraz daha zaman tanı, iki hafta çok uzun bir süre değil,oğluna göre ayarlamaya çalış geçişleri, o hazır olunca anlarsın zaten... Gündüz emmesini birden azlttıysan ondan da olabilir... Diş çıkarıyor olabilir mi?

8 gündür ilk kez dün gece sadece bir kere kısa süreliğne uyanıp kesintisiz uyudu,gündüz de gece de artık memede uykuda dalmasına izin vermiyorum,tam uyumadan memeyi çekip ayağıma yatırıp pek sallamadan masal anlatıyorum,2 gündür bu şekilde uyumaya başladı,bir kaç gün sonra öğle uykusundan önce hiç meme vermemeye başlayacağım bakalım,şimdilik o kriz durumu düzelmeye başladı gibi.herhangi bir değişiklik olmadı hayatımda canım,hatta okullar kapandığı için sürekli evdeyim,sürekli beraber bir şeyler yapıyoruz,o yüzden bu fırsattan yararlanıp bıraktırmak istiyorum,sürekli yanında olunca duygusal yoksunluk yaşamaz en azından,okullar açıkken ben evde olmadığım sürede özlüyor beni ,memeden kesmek daha zor olacaktı,sanırım bırakma öncesi sendrom yaşıyor,o yüzden böyle davranıyor,ben bu davranışın da kararlı olursam söneceğine eminim ki dünden beri sönmeye başladı zaten

Son düzenleme:
Kızlar selam herkese kimse yazmıyor. Ramazan sıcaklar derken herkes bayıldı. Tuvalet egitimleri nasıl gidiyor? Biz çok şükür hallettik.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar merhaba. Ben cereni onumuzdeki kis krese vermeyi dusunuyorum. Haftanin uc gunu ogleden once yarim gun seklinde. Evde o da cok daraliyo bende. Zaten aile ve akrabalardan uzagiz oyle cok da bi cevremiz yok hem sosyal bi ortama girsin hem de artik oyunlsrdan filan anliyo. ben ne kdr da olsa ev isleri vs derken evde oyle cok kaliteli vakit geciremiyoruz. Hem baska cocuklara karsi hircinligi biraz torpulenir hem belki yemesi de biraz duzelir diye umut ediyorum neyse fazla uzatmayayim 4-5 tane kres gezdim birkac tane daha bakicagim var aklima yatana vericem. Size danismak istedigim bi durum var. Biliyosunuz benim cetene tuv egitimi girisimim kabizlikla sonuclandi ve bende kestim ve bi kac ay sonra tekrar denerim dedim. Ama bu egitim kreslerdede veriliyor imis hemen hemen hepsi ayni seyi soyledi bugun gezdigim bi kresi cok begendim kadin dediki siz zaten bir kere deneyip birakmissiniz birdaha denemeyin cunku bu deneyip birakmalar kotu sonuclar doguruyor dedi birakin burda acalim cocuklar burda suru psikolojisiyle birlikte oyunlarla sarkilarla odullerle ve birbirinden gorerek daha kolay ogreniyor dedi tabii veliyle isbirligi halinde olmamiz ve sizinde kararli olmaniz cok onemli dedi. Cok miktarda ic camasir ve alistirma kilodu isticez ve gece gunduz ayni anda kesilmesini sidetle oneriyorum dedi. Aslinda biraz aklima yatar gibi ama bilemiyorum orda nasil davranirlar sonucta altina yapinca filan ben orda neler oldugunu bilemem. Hepsine sordum kreslerde kamera sistemini milli egtm yasaklamis olanlarda kaldirmis yani oyle izlemek gibi bi durum da olmaz. Siz ne diyosunuz bu konuda sizce mantiklimi kreste tuv egitimine baslamak. Bana bi akil verin?!

Canim bence kendin alistir.ters etki yapabilir tamam diğer cocuklardan görüp oda çabuk alısir ama ben hoslanmazdim boyle olmasından. O onunkini görecek o onunkini..ve kreslerde neler dönüyor velilere sevimli görünüp cocuklara ceza yoluyla kizarak herseyi yaptiriyorlar bence. Zaten kendin evdesin.dusun ben çalıştığım halde pes etmedim bir ara geri baglayacaktim bakicim yok dedi. Iyikide demiş. Simdi kaka olayinida cozduk.ilk basta korkudan tuttu tuttu sonra daha kötü oldu.birgun aglayarak yapti iyice. Dedimki bak sen aglayarak kakani yaptiginda ben cok üzülüyorum artik hemen kaka gelince yapalim.ve inanmazsin ela tuvalette bana anecim Özür dilerim dedi. Nasil agladim o öyle deyince.sonra duphalac verdim simdi sute az su katiyorum.zeytinyagi falan tekrar kabiz olmasin ve korkmadan yapsın diye.suan gelincede soyluyor kakasini cok şükür.
Sende kendin alistir. Birak altina yapsin ben ilk hafta ne gece ne gündüz tuvalete bir kere bile goturemedim hep altina yapti.yeniden bi daha basla bence.
Kizlar bide ben elayi özel krese vermicem.gelecek nisandan sonra devlete yarim gun vercem yarim gunde bakici.burda kres sayısı az ve olanlarda bes para etmiyor.dediler devlette en azindan ayda bi kontroller oluyormuş. Ama ozellerde diyorlar ne gelen var nede giden..

kızlar bugün ilk kez gündüz meme vermeden uyuttum,iyi gidiyor memeden kesme olayı,bi kaç gün böyle devam edip haftaya da tamamen kesmeye çalışıcam bakalım,bugün öğlen anne uyuyalım mı dedi,tamam dedim,süt içlim mi dedi,mememe yara bandı yapıştırdım,bak bant var,uf olmuş,geçsin öyle süt içeriz tamam mı dedim,tamam dedi,hiç itiraz etmedi eğer ağlasaydı o zaman ağlatmayacaktım ama 2. kere memeye bakmadı bile,şimdi bi kaç gün sadece gece verip bant taktiğini haftaya gece de uygulayacağım bakalım

Iyi canım zorlanmadan biter bu süreç inşallah. .büyüdükçe onlarda kavriyor artik neyin ne olduğunu. .artik kimse yazmiyor ya merak ediyorum arkadaşları. .herkes iyidir inşallah. .bizde durumlar aynı. iş tarla ev arası gidip geliyorum..artik bi yazda ben denize tatile gitmek istiyorum yaaa..ela bile gecen gun babasına baba menide deize götür diyor :)) pepeden gördü. .seneye artık bir aksilik olmazsa güzel bi tatil yapmayı istiyoruz..

slm kızlar hayırlı cumalar nasılsınız
biz çiş olayını çözdük gibi ramazan oldugu için gece çişe tutuyorum sahura kalktıgımızda arada kaçamak oluyor ama eskiye nazaran çok iyiyiz çok şükür
ama bu aralar herşey benim ve kıskançlık hat safada kimseyle hiç bir şeyini paylaşmıyor gecen komşunun kızı geldi 10 dakika zor durdu hıçkıra hıçkıra agladı bizimki kızda şaşırdı ahsenden küçük hiç birşeyime dokunmasın bakmasın diye çıngar çıkardı en son evine götürdüm çocugu bu seferde niye gitti diye yarım saat ağladı
birde sürekli biyere gidelim modunda patates yemeye dondurma yemeye parka anneaneye teyzoşa birşey bulamazsa evdeyken eve gidelim diye ağlıyoryemek olayımızda halen aynı 11 400 kğ doktora götürmeyi düşünüyorum

o "benim" deme olayı bizde de var ve eşyalarını paylaşmıyor başka çocuklarla kesinlikle,mesela parka bisikletiyle gidiyoruz,kendisi başkalarının bisikletine binecek ama bir çocuk onunkine binerse hemen insin,istemiyorum diyor olur da binmeye devam ederse ağlamaya başlıyor,başkası oyuncağını ya da bisikletini vermezse ona da çok bozuluyor,ama malımız da çok kıymetli ,bu yaşlarda normalmiş,yavaş yavaş öğrenecekler paylaşmayı

Canlarr nasılsınız uzuunn zamandır giremiyorum topiğe.

Doğum yapalı 1 ay oldu ALLAAAAHIMAAAA şükürler olsunki oğlum akıllı kızlar bu bebekse duru neydi duru bebekse bu nee ama tabiki duru anamızı ağlattı çok kıskanıyor emzirirken beni cimcikliyor herşeyini kendisi yapan kız ne zaman emzirmek için kucağıma alsam mutlaka bir bahane bulum ağlıyor duru üzülmesin diye kimse bebeğe yaklaşmıyor zavallım öksüz gibi tabiki duru bu yinede yetinmez.. Size bişe itraf edecem ama beni yadırgamayın ilk defa 2 gün önce duru yu fena dövdüm çünküü 2,5 yaşında oldu hala ağlaması zırlaması bitmedi kızlar beynim kaldırmıyor artık bağıra bağıra 1 saat ağlıyor sülale hatta mahalle üzülmesin diye onunla ilgileniyor inanınki ama yinede tatmin olmuyor ağlamaktan bayılacak dereceye geliyor ne yapacam bu kızı bilmiyorum.

Kızlar geçmişi hiç okuyamadım acele acele teyzemlerden yazıyorum hepinizi ve cülüklerinizi öpüyorum umarım herkes iyidir hepinize hayırlı bayramlar....

Cadııııı duru nun son halii kurban olurum yaradana..

Kızlar doğumumu bile duru yüzünden 3 gün geciktirdim çok kötü hastalandı onu öyle bırakıp gitmeye içim elvermedi amaa düşününki güya doğum yapacağım gün dü duru tutturdu yükle yükle diye kimse yi yanına yaklaştırmıyor ve 40 derece ateşli yükleyim dedim zaten 3 gün uykusuzdum onun yüzünden bir baktım güm diye düştük hastanenin önünde ödüm koptu içerdekine bişey oldu diye ben bu kızın şerriyle ne yapacam akıl verin....

Gözün aydın demos, Allah bağışlasın yavrunu... Duruyla uğraşırken de Allah kolaylık versin, gercekten zor ama dövme çocuğu yaa, sabretmek zor ama ne yapıcan, onlar Allahın emaneti bize... Çözüm dersen ben de bulamadım ki sana söyleyim, Beşir de bu aralar hırçınlık yapıyor, bizim sabrımızı zorluyor doğrusu... Üc yaşına kadar umudum var benim, düzelir diye...

Demosss canim maşallah çok çok tatli oğlun. Saglikla büyütün. Seni baya merak etmiştim. Ikinciler hep daha rahat oluyor diyolar inşallah öyle olur. Elada duru gibi herseye ağlıyor. Beni öldürdü iki senede.artik arada bende dayanamayip yapıştırıyorum napim..olmuyor valla insaninda bir sabri var..

maşallah demoş iki kuzunda birbirinden tatlı allah nazarlardan saklasın
şimdi duru kardeşinide kıskanıyordur daha sabırlı olmaya çalış allah yardımcın olsun ben ahsene kardeş ay düşünemiyorum bile ablasını bile kıskanıyor kıza rahat vermiyor allahdan şevval büyükte laftan anlıyor

kızlar arafe günü kızlarla beraber markete gittik kasada sıra bekliyoruz bir beyle kızıda bekliyor ahsen kadar kız kız babasının yanıda bizimki kıskanmada tavan yapıp kıza bu benim babam senin degil dedi birde benim yanıma gelip bu benim babam degilmi dedi nereye bakacagımı şaşırdım

Ayy çok güldüm elada aynı bi yerden gelsek kapının onunde adam görse babam diye koşuyor adama :)) bende diyorum o baba değil gel buraya :))

Gözün aydın canım Allah bağışlasın geçen gün benim de aklıma gelmiştin acaba doğum yaptı mı diye merak ettim yakışıklının adını ne koydunuz. Vallahi çınarı görseniz hepiniz çocuğunuza şükür edersiniz hep dediği olacak 2 sn geciktir ya beni döver ya birşey fırlatır kendini tokatlar uykumuz berbat emzirmeyi kesemiyorum kriz geçiriyor gün içinde nedensiz huzursuzluklar ama biri gelse bir yere gitsek mutlu oluyor sanırım ya beni sevmiyor birlikte artık olmak mı istemiyor ben de anlam veremiyorum artık, hep hayalimde birlikte aktivite yapıp eğlenmek vs vardı inşallah 3-4 yaşına doğru düzelir, artık ekim gibi oyun grubuna sonra kreşe başlatacam belki biraz disiplin iyi gelir sosyalleşir büyüklerle iletişimi çok iyi ama yaşıtlarına uzak kalıyor

Pedagog adem Güneş'in güvenli bağlanma kitabını okumanı tavsiye ederim. sorun çocukta değil sizde diyor. çok da doğru tarafları var. çocucuna bağlanamayan anne var, öncelikle siz bağlanmalısınız o zaman çocuğun değişimini göreceksiniz diyor. aynı odada yatmayı savunuyor 4 yaşına kadar. 2 yaşına kadar beraber 2 yaşından sonra aynı oda ayrı yatak. ve diyor çocuğunuzun tehlikeli olmayacak davranışlarına 6 hafta ses çıkarmaz ve ne isterse yaparsanız (tabi ki makul istekler) deiğimi farkedeceksiniz diyor. çok hoşuma gitti kitap bir oku derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…