2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
:KK74:iyi akşamlar kızlar maşallah 2. bebekler geliyor bir çok arkadaşın hayırlı olsun
bizde çiş egitimini bitirdik sayılır arada kaçamaklar oluyor ama olacak okadar
emzigide bıraktık çok şükür 15 gün oldu hiç korktugum gibi olmadı boşuna bukadar beklemişim çok şükür ondanda kurtulduk bahçe parka bayılıyor çok rahat 3 tekerlekli bisiklet sürüyor sitede fır dönüyor :nazar:
halen hiç birşeyini ablası dışında hiç kimseyle paylaşmıyor daha 12 kilo olmadık boyumuzda epeyidir aynı yeme konusunu bi arkadaş sormuş valla bazen çıldırmamak için zor tutuyorum kendimi kahvaltı en zor ögününmüz en erken yedigi 2 saat sürekli peşindeyim sürekli çorba türünü seviyor yogurtlu makarna en sevdigi yemek yumurtadan nefret ediyor
babasına aşık bir hafta tatile gittik tuvaleti dışında yanıma ugramadı çok zorlanırım dedim ama bana tam tatil oldu özlemişim hepinizi serenay migi demoş pancem epeyidir yoksunuz merak ettim sizleride
hepinizi öpüyorum yazmasamda arada bakıyorum özletmeyin kendinizi

gunaydınkızlar EYIDAS CANIM bızımkıde park dısarı hastası mutlaka hergun cıkar.bısıkletıne duskun,tyumurtayı ıse cok ama cok sevyr.yemekte ıstahsız secıcı ama ben oyunla herseyden maaaesef ezerek yedryrm cunku bazı seylerı sert olanları yıyebılıyr.yavas yavas basladı ama cıgnemelere....onun dısında cıs olayını cozduk cok sukur....kızlar ara ara da olsa yazın bır seyler cok optum hepınızı...

merhaba arkadaşlar uzun zamandır uğrayamadım bizim durumlar çok kötüydü çınar artık gece de 2-3 saat uyur olmuştu uyutmam 2-3 saatimi alıyordu ve 2-3 saat uyuyup kalkıyordu zaten gündüz de beni çok üzüp yoruyordu halen konuşamıyor artık anneme yalvardım neyse 20 gündür yanımda yakında dönecek bu arada geçen hafta çınarı bir doktora götürdüm doktor tanınmış ve ilaçsız tedavi uygulayan biri bir takım testler yapıldı eeg gibi beyin dalgalarında normal olmayan bir durum gördü çocuklarda hızlı olan bir dalga zamanla yavaşlayacağına çınar da çok hızlı çıktı ve bu durum gelişimini yavaşlatmış doktor şimdi bu dalgaları düzene sokmak için bir tedavi verdi ayrıca bize de ebeveynlik terapisi ve çınara özel eğitim verdi ben hep çınarda dikkat eksikliği mi var diye düşünürken aslında gelişim geriliği varmış. Şu an diğer çocuklarla kıyaslandığında çok fark görünmüyor sadece konuşma gecikmesi gibi ama dikkatle gözlemlersek zihinsel faliyet gerektiren oyunlardan sıkılıyor hep hareketli oyunları seviyor o yüzden evde çınarla vakit geçirmek zor boya yapmayı çok sevmiyor hamurla uğraşmaz hikaye okuyum istemez oyuncak arada arabalarla oynar legoların yüzüne bakmaz hala ev kurcalama modunda. İnşallah bu tedavi işe yarar da oğlum da yaşıtlarıyla aynı seviyede olur aslında herşeyi anlıyor hatta bazen anlamaz dediğim şeyleri bile anlıyor unutkan değil insanlarla iletişimi güzel. O kadar yoruluyorum ki parka gidiyoruz arkasından koştur dur 1 dk oturamıyorum evde ise ya yakalamca ya onu kaldır zıplat üstüme tırmansın artık her tarafım fıtık doldu valla en korktuğum çocuk tipi benim başıma geldi sabretmekten başka çare yok ben bu sene kreşe verecektim ama doktor şu an uygun değil açığı kapatsın öyle dedi yani bu kış evde birlikten ne yapacağız şimdiden bana sıkıntılar bastı. Hamile olan arkadaşları da tebrik ederim Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin

mrb herkese EYIDAScanım ben de senın gıbı dusunuyrdum ama yanlıs oldugunu cevbremden ogrendım cunku cocuk ıyıce tembellesıyrmus yanı acıkcası sen belırlecen hazır olup olmadıgını. yanı bır dene bakalşım eger soyleyebılcekse acık tut altını ccunku benımkınınde daha 1 ayı vardı ben basladım ve sukur ıoyı sonucolandı
Cnm bilmiyorumki dr.un dedigini yazdim ama. Bu ara kaka yaptigini anlamiyorum bile nasil oturtucam her yarim saatte bir flnmi ama oturmk istemezse npicm, oturttugumda yapmazsa bezi atincada takmk istemiyorum . cok zor sanki

merhaba arkadaşlar uzun zamandır uğrayamadım bizim durumlar çok kötüydü çınar artık gece de 2-3 saat uyur olmuştu uyutmam 2-3 saatimi alıyordu ve 2-3 saat uyuyup kalkıyordu zaten gündüz de beni çok üzüp yoruyordu halen konuşamıyor artık anneme yalvardım neyse 20 gündür yanımda yakında dönecek bu arada geçen hafta çınarı bir doktora götürdüm doktor tanınmış ve ilaçsız tedavi uygulayan biri bir takım testler yapıldı eeg gibi beyin dalgalarında normal olmayan bir durum gördü çocuklarda hızlı olan bir dalga zamanla yavaşlayacağına çınar da çok hızlı çıktı ve bu durum gelişimini yavaşlatmış doktor şimdi bu dalgaları düzene sokmak için bir tedavi verdi ayrıca bize de ebeveynlik terapisi ve çınara özel eğitim verdi ben hep çınarda dikkat eksikliği mi var diye düşünürken aslında gelişim geriliği varmış. Şu an diğer çocuklarla kıyaslandığında çok fark görünmüyor sadece konuşma gecikmesi gibi ama dikkatle gözlemlersek zihinsel faliyet gerektiren oyunlardan sıkılıyor hep hareketli oyunları seviyor o yüzden evde çınarla vakit geçirmek zor boya yapmayı çok sevmiyor hamurla uğraşmaz hikaye okuyum istemez oyuncak arada arabalarla oynar legoların yüzüne bakmaz hala ev kurcalama modunda. İnşallah bu tedavi işe yarar da oğlum da yaşıtlarıyla aynı seviyede olur aslında herşeyi anlıyor hatta bazen anlamaz dediğim şeyleri bile anlıyor unutkan değil insanlarla iletişimi güzel. O kadar yoruluyorum ki parka gidiyoruz arkasından koştur dur 1 dk oturamıyorum evde ise ya yakalamca ya onu kaldır zıplat üstüme tırmansın artık her tarafım fıtık doldu valla en korktuğum çocuk tipi benim başıma geldi sabretmekten başka çare yok ben bu sene kreşe verecektim ama doktor şu an uygun değil açığı kapatsın öyle dedi yani bu kış evde birlikten ne yapacağız şimdiden bana sıkıntılar bastı. Hamile olan arkadaşları da tebrik ederim Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin
Cnm ebeveynlik terapisinde neler yapicksiniz ne anlatcklar anlatirmisin.
Birde elifte dedigin gibi nrrdeyse kalemlerle boyamz,kitap okumami istemez sayfa cevirecekmisiz devamli sayfa cevir eliftede olabilirmi dicem ama eeg bizim 6 ayda bir hep cekiliyor ztn dr. Anlardi heralde konusmada kendi dilince bisiler soyluyo bazen ama anlyana, cnm benim Allah kolaylik versin sana. Elifin uykusu gelsin yada alamasin uykusunu cok hircinlasiyor cinarin hep oyle oldugunu dusununce cok zorr cok

Uzuun bi aradan sonra herkese merhaba nasilsiniz kizlar biiz oglusla iyiyiz tuvalet egitimini tamaamladik sukur kardees geeliyo ona hazirlaniyoruz ama hazirmiyim bilmiyoruum oglum daha benle yatiyo ayiramadim benden hic ayri kalmadi dogumda3 gun ayrilcaz dusundukce sikintilar basiyo nasi olcak cok zorlanicakmiyim diye diye simdidenn psikolojim bozuldu:KK43:(

hayırlı olsun canım, bakarsın seninle aynı tarihlerde doğum yaparız belki de ;) bu kadar bozma moralini bence, benim de beklediğim bir hamilelik değildi ama şimdiden zorlu gececek günleri düşünmüyorum, inşallah Rabbim kolaylık versin ikimize de... Bu arada ben de oğlymla birlikte yatıyorum, bir senedir eşim Ankaraya gidip geldiği için, kendiliğinden gelişti bu süreç, kasımda başka bir şehire atanıcaz, ondan sonra yatağını ayırmayı düşünüyorum, artık zamanı geldi çünkü, odasını doğuma kadar ayırmam belki ama en azından yatağını ayırmam lazım, bu onun gelişimi için de gereklidir sanırım... Son zamanlarda kendi kendine de uyumaya başladı, hastalığı geçsin, bu konuya da eğilmem lazım...

EYIDAS canım cocugun hazır olup olmadıgını en ıyı sen bılebılırsın .bır sefer ac bakalım dene .hazır degılse devam edersın beze...rabbım sana da kolaylık versın .ama ben hıc bu kadar kolay oldugunu dusunmedım.cunku 1 kez bıle bır yerı batırmadı.kacırma bıle yok demekkı ben gecıkmısım benım oglan coktan hazırmıs...ben daha beklıcektım hatta 2 paket bezım duruyor acılmadık:) 2,5 yas olmadan temızlendı cok sukur....ama ılk gunler ben o soylemedıgı ıcın henuz 20 dak da bır klozete goturuyordum sonra yarım saat sonra sonra 1 saatte cıktı...yanı yorucu bıraz...sen en dogru zamanı cocugunla belırlersın kolaylıklar dılerım tatlım..SERENAY ALLAH YARDIMCIN OLSUN ,,,umarım en kısa zamanda prensımız de atlatır bu seylerı ....

Cnm ebeveynlik terapisinde neler yapicksiniz ne anlatcklar anlatirmisin.
Birde elifte dedigin gibi nrrdeyse kalemlerle boyamz,kitap okumami istemez sayfa cevirecekmisiz devamli sayfa cevir eliftede olabilirmi dicem ama eeg bizim 6 ayda bir hep cekiliyor ztn dr. Anlardi heralde konusmada kendi dilince bisiler soyluyo bazen ama anlyana, cnm benim Allah kolaylik versin sana. Elifin uykusu gelsin yada alamasin uykusunu cok hircinlasiyor cinarin hep oyle oldugunu dusununce cok zorr cok
tabiki anlatırım canım cumartesi randevumuz var. Çınara çekilen normal eeg değil canım qeeg diye bir tetkik doktor oradaki dalgayı yüksek buldu bir de konuşma gecikmesi için özel eğitimi önerdi yoksa bize derdini işaret ve kendi diliyle çok iyi anlatıyor anne baba dede bebek pepe ağaç aç üç gibi birkaç kelime dışında konuşamıyor ama kendi dilinde birşeyler anlatıyor bize. wc konusuna gelince çınarda yaptıktan sonra söylüyor bir de emzirmeyi kesemiyorum gece emdiği için mutlaka altını ıslatıyor ve zaten uykusu bozuk uyuyunca bir de çiş için uyandırsam hiç uyumaz herhalde artık seneye tuvalet eğitimi kaldı

hayırlı olsun canım, bakarsın seninle aynı tarihlerde doğum yaparız belki de ;) bu kadar bozma moralini bence, benim de beklediğim bir hamilelik değildi ama şimdiden zorlu gececek günleri düşünmüyorum, inşallah Rabbim kolaylık versin ikimize de... Bu arada ben de oğlymla birlikte yatıyorum, bir senedir eşim Ankaraya gidip geldiği için, kendiliğinden gelişti bu süreç, kasımda başka bir şehire atanıcaz, ondan sonra yatağını ayırmayı düşünüyorum, artık zamanı geldi çünkü, odasını doğuma kadar ayırmam belki ama en azından yatağını ayırmam lazım, bu onun gelişimi için de gereklidir sanırım... Son zamanlarda kendi kendine de uyumaya başladı, hastalığı geçsin, bu konuya da eğilmem lazım...
canim benim odasini ayirmam lazim bebek gelince ucumuz ayni odada kalamayiz bebek surekli uyanicak oglusumudda uyandircak uykusu daha yeni duzene girmisken tekrar bozulmasin cesaret edemiyorum ayirmaya yada kiyamiyorum allahim kolaylik versin dusunmek istemiyorum

canim benim odasini ayirmam lazim bebek gelince ucumuz ayni odada kalamayiz bebek surekli uyanicak oglusumudda uyandircak uykusu daha yeni duzene girmisken tekrar bozulmasin cesaret edemiyorum ayirmaya yada kiyamiyorum allahim kolaylik versin dusunmek istemiyorum
haklısın canım bebek doğunca odayı ayırmak lazım, ben şu an için dedim en azından yatağı ayırmalı diye, sonucta yeni bir bebek gelince, oğlun da yeni duruma alışmaya çalışırken bir yandan da senden ayrılmanın stresini yaşayacaktır, onun için de senin için de daha zor bir sürece girmeden bir yandan alışması lazım... Bilmiyorum belki senin de bir planın vardır bu durum için, ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşayacağım için fikrimi paylaşmak istedim canım... Inşall

:KK33:ben geldim nerelerdesiniz kızlar hepinizi çok özledim
kuzular nasıl büyüdüler artık kendilerini artık rahatlıkla ifade edebiliyorlar bazen ahsen öyle şeyler söylüyorki şaşırıp kalıyoruz
baba aşkımız boyut degiştirdi artık beni düşman gibi görüyor:KK61:babasıyla paylaşamıyor benimle uyu anneme bakma yanyana oturmamıza bile izin yok
gecen babasına baba senin kardeşin varmı diye sordu babasıda saydı kardeşlerini eşim 6 kardeşler sonrada babası sordu senin kardeşin varmı diye ahsende şevval ve elif (teyzesinin kızı)var dedi ama benim az baba bana kardeş alsana dedi şok olduk
kızlar arada yazın fırsat buldukca neler yapıyor kuzular biz emzigi bıraktık bahsettimmi bilmiyorum çiş olayıda bitti gibi bazen keşke alıştırmasaydım dedigim zamanlar oluyor dışarı çıktıgımızda sürekli wc arıyoruz birde ahsen çok sık wc ye gidiyor annemler üşütmüştür deselerde yok yazında böyleydi
hepinizi öpüyorum kuzularıda

AHSENIM hosgeldın canım ıyıız sukurler olsun bızde ıstahsızlık ve hep aynı yıyeceklerı ıstemem sorunumuz var .boy kılo cok guzel ama benım zorumla oluyr yanı..butun gun ac dursa durur yanı sız neler yedryrsnz kızlar bızımkı cıgnemeyı sevmıyr ..cıvıkları sevyr.bılmıyrm duzelır mı acaba..yanı makarna pılav patates yıyr ama bır sebze yemegı yemıyr . uffffffff ınsallah duzelır cıs olayı coktan bıttıu zaten .sukur 2 aydır bez yok:) ıste benden bu kadar cok opyrm

AHSENIM hosgeldın canım ıyıız sukurler olsun bızde ıstahsızlık ve hep aynı yıyeceklerı ıstemem sorunumuz var .boy kılo cok guzel ama benım zorumla oluyr yanı..butun gun ac dursa durur yanı sız neler yedryrsnz kızlar bızımkı cıgnemeyı sevmıyr ..cıvıkları sevyr.bılmıyrm duzelır mı acaba..yanı makarna pılav patates yıyr ama bır sebze yemegı yemıyr . uffffffff ınsallah duzelır cıs olayı coktan bıttıu zaten .sukur 2 aydır bez yok:) ıste benden bu kadar cok opyrm

hoşbuldum canım bizimde ahsen sulu şeyleri daha çok seviyor işine gelen şeyleri çiğniyor onu farkettim muzu saatlerce agzında tutuyor ama elmayı rahatlıkla çiğneyip yutuyor yumurta kabusumuz zaten ama sucuk yiyor ekmegin üzerine kaşar sucuk biber zeytin filan dograyıp yalancı pizza yapıyorum şevval çok seviyor küçük hanım sucuklarını koparıp üzerinden tek onları yiyiyor çok seçici zorla asla bişey yediremiyorum bizim kilomuz daha 12 olmadı gelişimide pek iyi sayılmaz ama zorlayıncada kusuyor babasıda bende uzun boyluyuz ama bizim kız bize çekmedi

selam kızlar sizi görünce ben de geldim yazayım dedim, benim oğluşum da çok yemiyor, açıkınca biraz atıştırıyor, sonra sofradan kalkıyor, bi daha da ne kadar yedirebilirsem işte ama aralarda meyveyi çok yiyor, sabah kalkınca açıkta muz görürse bir tane yiyip bitiriyor kahvaltıdan önce, sonra da keyfi bilir kahvaltıda ne yerse artık, biz de ondört kiloyuz, emerken çok güzel alıyordu ama şimdi kilo almıyor artık zoraki...

gunaydın kızlar azraselam canım bızde 98 cm 17 kıloyuz ama benım zorumla oyunla yanı yoksa hıc cıgnemesı yok bıle ..ıstahı sadece menemen yumurtaya var ama ben oyunla zorla verym ıste baska seylerde........

gunaydın kızlar azraselam canım bızde 98 cm 17 kıloyuz ama benım zorumla oyunla yanı yoksa hıc cıgnemesı yok bıle ..ıstahı sadece menemen yumurtaya var ama ben oyunla zorla verym ıste baska seylerde........

maşallah canım boyuda kilosuda çok güzel
bende akşam kendim evde ölçtüm 91 cm kiloda 12 600 geldi nasıl sevindim sonra kışlıklara geçtigimiz aklıma geldi
günlük menü paylaşa bilirmisin acaba ben mi biyerde yanlışlık yapıyorum

Back
X