2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Teşekkür ederim canımm AAAMMMİİİİNNNNNNNNNNNN.. Sizede geçmiş olsun allah şifa versin, duru 2 antibyotik ve buhar kullanıyor ama buharı düzgün veremiyoruz durmuyor halaa hırıltısı çok ama şükür ateşlenmiyor.. Canım bizde ilaçsız atlatmak istedik ama pahalıya patladı bronşit ilaçsız iyileşmiyor malesef daha kötü oluyor...

geçmiş olsun canım

Sağol canımm...

Geçmiş olsun canım çok şükür ucuz atlatmışsınız...

Canım ayakta, beşikte , salıncakta doğdu doğalı sallanma manyağı sallamasak resmen kriz geçiriyor nasıl bıraktıracam bilmiyorum...

Selam kızlar...

Kızlar duru yu nasıl terbiye edecem bilmiyorum vallahi şaştım kaldım normaldede uslu bir çocuk değil ama hastalanınca daha beter oluyor... Ağlaması zaten hiç geçmiyor kızım şöyle böyle konuşuyorum tatlı dille anlatıyorum tamam diyor bakıyom hoopp daha beter , sinirlenip vursam yarım saatte susuyorsa o zaman 1,5 saat ağlıyor, kuzenlerini hırpalıyor nenelerine tükürüyor , çocuları itiyor anlamıyorm birara azıcık ama azıcık düzelir gibi olyor sonra aynı, yazık o çocuklarada üzülüyorum sevdiklerinden karşılıkta vermiyorlar ben düzeleceğinden ümidimi kestim çünkü herşeyi anlıyor ve bilerek yapıyor.. Öfke kontrolü eğitimi veren bir yer bilsem oraya götürecem gerçekten çok yoruldum saatlerce ağlar sonra gelip anne benn aallllaaammadım ( ağlamadım) haaa diye güler ne hissediyor aklından ne geçiyor çok merak ediyorum....

Demos canim elada oyle gerçekten. .agliyor sonra brden kahkaha atarak gulmeye basliyor.gecen gun ayni seyi disarida yapti. Insanlar bakıyor saskinlikla :)) bu arada elayi gece artik yanimda uyutmaya basladim.zor oluyor ama iki uc gundur aksam yatarken sallamadan uyutuyorum.ama ogle uykusunda uyumadi haftasonu. Cumartesi baya bi aglattim ama o kazandi yine ve ayagimda uyuttum..aksam yatarken karanlik diye uyuyor sanirim..inşallah sende braktirirsin yoksa sana cok zor olacak ilerleyen donemde..

Ahsen canim parmagini emiyorsa simdilik biraktirma o zaman..o daha kotu sanki..cok sukur ela yapmadi..emzigide unuttu.11 subatta birakmstik..

Kızlar benim yine gelecek ay tarla isleri başlıyor. .bu seneyide atlatirsam inşallah daha rahat olacam. .dua edin iyi gecsin..kizlar bu arada cok kilo aldim yaaa..sanirim rahatlıktan oldu..yazın gider inşallah. .
Besire gecmis olsun canim ins cabu toparlanir..
Durum sanada cok gecmis olsun bronsit adami mahvediyor..
Herkese guzel bir hafta diliyorum çocuklarınızla..

Teşekkür ederiz canım.. Bazen bu çocuk manyakmı diye aklımdan geçiriyorum çünkü çok dengesiz davranıyor ama herşeyin farkında muzurluk işte..

Amann tek dert kilo olsun canım onlar gider abka bana güya diyetisyene gittim bi baktım hamileyim şu anda 90 kiloyum ne yapim gider zahır..

Kızlar size anlatmışmıydım bilmiyorum..

Aşı için sağlık ocağına gitmiştik dönüşte duru yolda sağa sola koşup duruyor bende kolundan tuttum kenarda yürü dedim baktım bu kendini yere atıpp İMDAATTT İMDATTT diye bağırıyor bunu babası öğretmişti kızım biri seni götürürse imdat diye bağır bizimki bezini değiştirirken bila anneanne imdat kurtar beni diye bağırıyor allahım tam bir fırlama yaaa..

Ayy korktum ordan biri çıkıp kadın bu kimin çocuğu nereye götürüyon dicek diyeee

canım bizim haftaya pazar günü normalde dogum günü ama ben pazartesi yapmayı düşünüyorum henüz kafamda bişey oturtamadım
senin bahsettigin şalgamlı pilav bendemi yapsam
canım allah yardımcın olsun bu bıcırıkları terbiye etmek zor ama kararlı davran hayır dedigine evet deme hemen kulanıyorlar aglıyarak istediklerini yaptırmayı
havalar biraz daha ısınsın emzigin ucunu keserek işe başlıyacagım ama :18:

ayy duru hanım tam ısırmalık imdat ha sıpa seni herşeyi bilinçli yapıyolar
dün yemek yiyoruz eşim kola içiyor ahsnele gecen diyolak aynen şöyle
-baba içme acı
eşimde
-tamam içmiyeyim dedi bardagı yere bıraktı
-iç istersen
eşimde
-yok içmeyeyim acı dedi
aniden bardaga saldırdı küçük hanım ben içeyim ozaman ay bizi kandırıyor şimdiden çok çekecegiimiz var bu cadılardan

kızlar adem güneş in annelik sanatı kitabını aldım,okuyorum,orada diyor ki,çocuklar ilk 4yaşta kuraldan anlamazlar,icguduleriyle hareket ederler,siz bir şeyi yapma diye uyarsaniz da hatta uzun uzun nedeni anlatsanız da anlamadiğı için size tamam yapmıcam der ama yine de yapar diyor,önemli olan onun keşfetme güdüsünü engellememekmiş.mesela eğer evde kırılacak bir vazo varsa ve her seferinde çocugunuz ona gidiyorsa yapmanız gereken sürekli onu oradan uzaklaştırmak değil vazoyu ortamdan kaldırmak diyor,kitabı tavsiye ederim,öncelikle sabır,şefkat ve sevgi diyor,sürekli onu yapma,buna elleme die olumsuz cümle kurmayın diyor,radyo programlarıni da dinliyorum bir iki haftadır,daha hoşgörülü ve sabırli oldugumu farkediyorum,montessoriyle bunu birleştirdim gibi.örtüşüyor felsefeleri ve oğlum inanmayacaksınız ama sürekli odasında kitap okumak,boya yapmak gibi aktivite yapmak istiyor,kitaplıgı ilk yaptıgımda yüzüne bakmamıştı,şu anda sürekli elimden tutup kitaplıgın yanina götürüyor sırayla bütün kitapları okuyoruz,resimlerine bakıp anlatıyor ,yani zamana yayarak uygulamaya başlayınca gerçekten işe yarıyormuş.montessori annelerini de şimdı anlamaya başlıyorum,ilk zamanlar işe yaramayacağını bile düşünmüstüm, ve adem güneşi dinledikce de aslında oglumun şımarikliktan değil doğası geregı öyle davrandıgını görüyorum ve gerçekten kızmıyorum ona,mesela dün temizliği bitirdim,mutfakta dolaptan kuskus makarnasını açmış,makarna dedi.döktü yere,ben aaaa diyene kadar bide elleriyle onu saçtı.onkar da top gibiher yere yayıldı,normalde sinirlenip elinden cekip alırdım hatta ona belki kizardım da ama onun yerine git babaya söyle supürge getirsin dedim,gitti babasının yanına süpür süpürdiye,eşime dedim süpürgeyi getir,mutfağı dip köşe süpürdük demem o ki bakış açım değişti,farkında olmadan aslında cok hata yapıyoruz,bi kısmı öyle gördügümüzden ama bi dinleyin adem güneşi derim,çok şey yazmak istiyorum da kitaptan,aklıma bunlar geldi şimdilik

Aynenn katiliyorum...
O kitabi ben de okumustum ama beni etkileyen daha cok radyo programlari oldu...
Demos sen de dinle istersen, farkinda olmadan ne hatalar yaptigini görüyor insan...

Cok fena bu ahsenle duru yaa :)
Şalgamli pilavdi himm bi daha tarif istesem ben?

Gecmis olsun canım, verilmis sadakaniz varmis...

Ayy kizlar bugun buraya yazdim ve bu gece malesef elayi yine ayagimda uyuttum :) kendi kendime nazarim degdi valla..bu arada bu aksam beni cok sinirlendirdi ve bende malesef hirpaladim azcik..bagirmaktan sesim kisildi..yapmayim diyorum ama yok..yine telefonumu bozdu..kendi kendine kapanıyor yerlere vurmaktan..Allahtan ekran kırılmadi yine yoksa eşim bu sefer beni öldürürdu..gecen 380 verip yaptırdı adam..bu kızlarla napcaz bilmiyorum hem sinir ediyor hemde gelip opuyor..opunce çok üzülüyorum ve kızıyorum kendime..

Valla canım o nazar işini ben hep yaşıyorum ne zaman duru hakkında olumlu bişey söylesem hemen tersi oluyor.. İnsan dayanamıyor çileden çıkarıyorar çoğu zaman duru yla birlikte ağlıyorum inankiii.. Allah yardımcımız olsun.

Canım seni tebrik ediyorum... Ve kendime kızıyorum güya çocuk yetiştiriyoruz işten eve zaten yorgun argın gidiyorum hafta sonu temizlik vs. derken çocukla hiiç ilgilenemiyorum birde 2. si geliyor bu tempoyla ben çocuklarıma ne öğretebilirim ne verebilirimki içime batıyor içime..

Hangi radyoda program yapıyor ve hangi saatlerde ????

Cok fena bu ahsenle duru yaa :)
Şalgamli pilavdi himm bi daha tarif istesem ben?
canım misafirine göre pirinçini kendin ayarla
mesela ben 1 kase pirinç e 1 su bir şalgam koydum normal pilav gibi yağda kavurup suyunu şalgamını tuzunu koy pişsin
diger tarafta
dere otu
maydanoz
yeşil soğan
mısır
salatalık turşusu
dograyıp soguyunca karıştır limon bukadar
canım 1 hafta zorlanırsın kesinlikle kararlı ol derim artık küçük degiller ahsende çok seviyor ayakta uyusun annemi görünce yastıgı alıp geliyor biliyor benim sallamıyacagımı telefonda öyle akşama kadar hiç telefon istemez nasıl babasını görünce benim telefonumu alıp geliyor baba aç diye kararlı ol allah yardımcın olsun

Adem güneşin kendi sayfasında programın arşivi var,oradan dinliyorum ben,hem tüm programlar hem de çok dinlenen sorular gibi kategoriler var,zamanım azsa en çok dinlenenlerden dinliyorum ama oğlum uyurken evdeysem,yemek yaparkern programin tamamını dinliyorum,rastgele bölüm seçiyorum,anneler babalar tlf la baglanıp soru soruyor,çok güzel bi program,keşke hepsini dinleyebilirsem

telefonu hiç vermesen eline,ben ne yaparsa/ yapsın vermiyorum ilk zamanlar aglıyordu falan ama işe yaramadıgını farketti artık istemiyor ya da istese de israr etmiyor ama dedesi kıyamayip veriyor,o gelince elinden tutup montunun olduğu askiya götürüyo onu toto (telefon) diye,yani ufacık yuz bulunca anlıyorlar,bence ne yaparsa yapsın verme,zaten cok da zararlı

Burc fm'de canım pazar saat 10.30'da, p.tesi ve sali 9.30'da, bilmiyorum isyerinde dinleyebilir misin gerci ama pazar günü dinlersin en azindan...
Cocuklarin aglamasinda iktidar mücadelesi ve duygusal yoksunluk ayrimi yapiyor mesela gercekten dedigini yaptirmak icin agliyorsa sakin ve sevgi dolu yaklasarak aglamasi bitene kadar bekleyin ve sonra sarilin diyor. Önemli olan, anneligin ortaya ciktigi konu da o ayrimi yapabilmek gercekten de...

kızlaaaar slmmm
neler yapıyosunuzzz
ben sürkli ders çalışıyorum bi taraftan ev işi miray perişan durumdayım 2 nisanda 2 yaşımızı doldurduk çok şlükür
ama huyumuz hiç değişmedi hep ağlamaya sinirliliğe devam nolcak böyle bilmiyorum ama karar aldık seneye haftanın 2-3 günü kreşe yollucaz paylaşmayı oynamayı öğrensin sürekli bize vuruyo elini ısırıyo sinirinden bizden haberler böyle geçmişi okuyamadım hepinizi kocaman öpüyorum
kızlar bide sizden bişey rica etsem :26:
başkasının bizim için ettiği dua kabul olurmuş ya benim için dua edermisiniz nolur bu yıl kazanayım artık şu kpss yi :26::26: şimdiden sağolun hepinizi çok öpüyorum

Hosgeldin canım Allah kolaylik versin, bu biciriklarla ders calismak he, isin zor valla. Allah yardimcin olsun, insallah kazanirsin sinavi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…