Burc fm'de canım pazar saat 10.30'da, p.tesi ve sali 9.30'da, bilmiyorum isyerinde dinleyebilir misin gerci ama pazar günü dinlersin en azindan...
Cocuklarin aglamasinda iktidar mücadelesi ve duygusal yoksunluk ayrimi yapiyor mesela gercekten dedigini yaptirmak icin agliyorsa sakin ve sevgi dolu yaklasarak aglamasi bitene kadar bekleyin ve sonra sarilin diyor. Önemli olan, anneligin ortaya ciktigi konu da o ayrimi yapabilmek gercekten de...
kızlaaaar slmmm
neler yapıyosunuzzz
ben sürkli ders çalışıyorum bi taraftan ev işi miray perişan durumdayım 2 nisanda 2 yaşımızı doldurduk çok şlükür
ama huyumuz hiç değişmedi hep ağlamaya sinirliliğe devam nolcak böyle bilmiyorum ama karar aldık seneye haftanın 2-3 günü kreşe yollucaz paylaşmayı oynamayı öğrensin sürekli bize vuruyo elini ısırıyo sinirinden bizden haberler böyle geçmişi okuyamadım hepinizi kocaman öpüyorum
Yeni yaşınız hayırlımolsun canım sağlıklı, huzurlu nice yıllara. Allah gönlüne göre versin inşallah yüksek puan çekersin.
kızlar bide sizden bişey rica etsem :26:
başkasının bizim için ettiği dua kabul olurmuş ya benim için dua edermisiniz nolur bu yıl kazanayım artık şu kpss yi :26::26: şimdiden sağolun hepinizi çok öpüyorum
KIzlar sizde dişler ne alemde ya duru nun yaşıtlarına bakıyorumda ağızları diş dolu bizimki halaa çıkartıyor çok ağır çıkardı, sanırım kalanları kardeşiyle birlikte çıkartacak ::))). Yapacak birşey yokta merak işte.
Canım duru doğdu doğalı ağlama krizleri geçirdiği içi karar veremiyorum , tabiki şimdi istediği olsun diye yapıyor.canım çok güldüm ya ağlaması bitince sarılın diyor ya , duru ya sarılsam itiyor, ısırıyor , çığlık atıyor adamın duru yu tanımasını isterdim..
KIzlar sizde dişler ne alemde ya duru nun yaşıtlarına bakıyorumda ağızları diş dolu bizimki halaa çıkartıyor çok ağır çıkardı, sanırım kalanları kardeşiyle birlikte çıkartacak ::))). Yapacak birşey yokta merak işte.
Canım duru doğdu doğalı ağlama krizleri geçirdiği içi karar veremiyorum , tabiki şimdi istediği olsun diye yapıyor.canım çok güldüm ya ağlaması bitince sarılın diyor ya , duru ya sarılsam itiyor, ısırıyor , çığlık atıyor adamın duru yu tanımasını isterdim..[/QUOTE.
bence öyle düşünme,inan programlarini dinlemeye başlayınca bakış açısı değişiyor,mesela dün yine yemek yaparken dinledim,diyor ki cocuk inatçı olmaz anne baba inatçi olur çocuk da kendini savunmak icin direnir,eger cocukta bi hırçınlık ,öfke,inat vs varsa anne baba kendini sorgulamalı ben ne yapıyorum da cocuğum boyle davraniyor " dedi,ve oglumla inatlasınca hirçinlaşiyor gerçekten ben de minimum seviyeye indirdm evdeki hayırların sayısını,istikrarlı uygularsan farkediyor,duru ilk anda sen sarılınca ısırabilir çünkü daha önce böyle bir tepkiye alışkın degıldir ya da bazen kızıp bazen öptügünden kendisini neyi bekledigini bilmiyor olabilir vs,yani kızını sen tanıyorsun ama dinleyince kafanda oturtacaksın aslında,ben mesela sarıliyorum ogluma artık daha sık,o da sarılıyor artık bana,hiç bagırmıyorum (basardım gerçekten),cok hatalar yapıyormusuz meger
Migi; adem gunesin annelik sanatini daha hamileyken okumustum bende cok begenmistim hatta esimede okumasi icin israr etmistim cunku babalarada guzel ogutler veriyo, hala okuyacak... hos bende bi cok seyi unuttum gitti ben bile bi daha okuyabilirim.. bu ara bende adem gunesin sitesine takiliyorum adam ne guxel anlatiyo, insana anneligini sorgulatiyo...
Azraselam; cnm dgm gununuz kutlu olsun ana ogul nice mutlu yaslar goresiniz..
Demos; bizim uzun zamandir 16 disimiz var sut disleri 20 taneymis en arka azilar kaldi bizim...
Pancem; azmini tebrik ediyorum, su azim bi bende yok cerenle dusunemiyorum bile kpss hazirlanmayi..
slm canımkızlaaaar slmmm
neler yapıyosunuzzz
ben sürkli ders çalışıyorum bi taraftan ev işi miray perişan durumdayım 2 nisanda 2 yaşımızı doldurduk çok şlükür
ama huyumuz hiç değişmedi hep ağlamaya sinirliliğe devam nolcak böyle bilmiyorum ama karar aldık seneye haftanın 2-3 günü kreşe yollucaz paylaşmayı oynamayı öğrensin sürekli bize vuruyo elini ısırıyo sinirinden bizden haberler böyle geçmişi okuyamadım hepinizi kocaman öpüyorum
kızlar bide sizden bişey rica etsem :26:
başkasının bizim için ettiği dua kabul olurmuş ya benim için dua edermisiniz nolur bu yıl kazanayım artık şu kpss yi :26::26: şimdiden sağolun hepinizi çok öpüyorum
Kızlaaarr bugün bizim dogumgünümüz :119::119::119: iyi ki dogdun oglusumm
Canim sizden once biz variz malesef :)) ela daha 14dis cikardi..kocaman bir 6dis var..bir bitseydi yaaa..
Pancem canim dua edicem inşallah sana..rabbim emeğinin karşılığını versin..
Telefonu bu aksam vermedim baya bir agladi kriz gecirdi ama sonra unutturdum.oyun oynadim vs..Inşallah bir haftada birakir..
Ya kizlar bizimde dogum gunu geliyor kutlsmak istiyorum ama cok yogunum..planlarım vardi ama takatim yok sanki..suan dusunme asamasindayim.buyuk bir parti yapacaktim ama tek pastayla olmuyor.yanina biseyler lazim..
Seneye bende krese vercem yarim gun sonra yine bakiciya yarim gunde..severse ozel tam gune vercem..uc yasindan sonra bence cocuk bakiciyla kalmamali..bilmiyorum dogrumudur..cunku bisey ogrenmiyor temizlikten baska :))) bez alıp siliyo ela dip köşe :))
Kizlar gecmis olsun dileklerinde bulunan herkese tesekkur ediyorum. Cerenin kolu hala hassas, ben ertesi gun gene aldim dr.a goturdum cereni baska bi hastaneye cunku o aksam acildeki dr oyle bi bakti sadece bisey uok dedi yolladi ama ertesi gun ceren kolum diyerek uyandi ve kolunu tuta tuta aglayinca gene gitim mecbur rontgen istedi tabi. Sonuc olarak kol iki yerinden darbe almis dedi biri omuzdan biri bilek ustunden ama cocuklarin kemikleri esnek oldugu icin kirik cikik yok ama hasarli yerler odem yaptigi icin agrisi articaktir dedi...bi kac gundur kotuyduk ama bugun daha iyiydi cok sukur... bugun sadaka verdim zaten bu ara cok kaza atlattik sifonyer devrildi, dustu, bunuda ucuz atlattik. Bir sadaka bin musibet kovar derler, ben cok inaniyorum bu soze...
Sana katılıyorum canım,ben zaten sabırlı olmakla ilgili bir şeyler okumustum hamileyken (ama keske adem günesi o zamandan okusaymışım,)ve gercekten de maksimum sabrı gostermeye calısıyordum ve oğlumun çok hırçin ve asabi olmamasını da dogdugundan beri sakin ve sabırlı kalmayı basarmama bağlıyorum ama dogru bildigim yanlişlar varmış onları öğreniyorum şimdi,mesela eger bunu yaparsan şunu yapmana izin veririm gibi koşula bağlı ya da dedigimi yaparsan çikolata yiyebilirsin gibi ödül ve cezaya bagli eğitimin yanlış oldugunu ögrendim,ödul ve ceza çıkarcı kisilige sebep oluyormuş ve büyüdükçe pazarlık yapan birine dönüşurmüs cocuk,simdi mesela yemegini yersen sunu yaparız yada gezmeye gideriz vs dememeye calisiyorum bazen agzımdan kaçiyo gerci cunku cevremizde hep öyle görüyoruz,surekli ödül ve ceza var ama dinleyince neden yanlış olduğunu anladım
Canım duru doğdu doğalı ağlama krizleri geçirdiği içi karar veremiyorum , tabiki şimdi istediği olsun diye yapıyor.canım çok güldüm ya ağlaması bitince sarılın diyor ya , duru ya sarılsam itiyor, ısırıyor , çığlık atıyor adamın duru yu tanımasını isterdim..[/QUOTE.
bence öyle düşünme,inan programlarini dinlemeye başlayınca bakış açısı değişiyor,mesela dün yine yemek yaparken dinledim,diyor ki cocuk inatçı olmaz anne baba inatçi olur çocuk da kendini savunmak icin direnir,eger cocukta bi hırçınlık ,öfke,inat vs varsa anne baba kendini sorgulamalı ben ne yapıyorum da cocuğum boyle davraniyor " dedi,ve oglumla inatlasınca hirçinlaşiyor gerçekten ben de minimum seviyeye indirdm evdeki hayırların sayısını,istikrarlı uygularsan farkediyor,duru ilk anda sen sarılınca ısırabilir çünkü daha önce böyle bir tepkiye alışkın degıldir ya da bazen kızıp bazen öptügünden kendisini neyi bekledigini bilmiyor olabilir vs,yani kızını sen tanıyorsun ama dinleyince kafanda oturtacaksın aslında,ben mesela sarıliyorum ogluma artık daha sık,o da sarılıyor artık bana,hiç bagırmıyorum (basardım gerçekten),cok hatalar yapıyormusuz meger
Bi de benim dikkatimi ceken sey suydu mesela; siz cok iyi davranmaya baslarsiniz, bagirmayip kizmazsiniz ama daha önceden bunlari yasamayan cocuk sabrinizi sinar, sizin kizacaginiz seyleri yapmaya devam eder, hatta gözünüzün icine baka baka yapar ama buna karsilik siz sabirli olup, asla kizmadan, cocugunuzu her haliyle, kosulsuz bicimde sevdiginizi gösterirseniz yavas yavas sonuc almaya baslarsiniz diyo... Bazen iyi davranmanin ise taramadigini düsünürüz ama gercekten sabir ve özveriyle her cocuk düzelir demek ki...
Ah o sartli surtlu cumleleri ben o kdr cok kullaniyorum ki gun icerisinde, hepside agzina iki kasik daha sokabilmek icin! Aslinda hos bisey olmadigi asikar tabiiki bunu illa bi uzmandan dinlemeye de gerek yok ama insanin kendini terbiye etmesi de cok zormus hatta terbiyeye cocuklardan degil evvela kendimizden baslamaliymis ben adem gunesin anlattiklarindan bunu anliyorum, bakalim ogrenecez bizde :)
Bi de benim dikkatimi ceken sey suydu mesela; siz cok iyi davranmaya baslarsiniz, bagirmayip kizmazsiniz ama daha önceden bunlari yasamayan cocuk sabrinizi sinar, sizin kizacaginiz seyleri yapmaya devam eder, hatta gözünüzün icine baka baka yapar ama buna karsilik siz sabirli olup, asla kizmadan, cocugunuzu her haliyle, kosulsuz bicimde sevdiginizi gösterirseniz yavas yavas sonuc almaya baslarsiniz diyo... Bazen iyi davranmanin ise taramadigini düsünürüz ama gercekten sabir ve özveriyle her cocuk düzelir demek ki...
evet canım haklısın,bence çocuk o muameleye alışkın olmadığından bocalayıp yapıyor o hırçınlığı,ben öğretmenim,o yüzden çok cocuk ve ergen gördüm 10 yılda,inanır mısın dayak arsızı diye tabir edebileceğimiz çocuklar var,yani çocuk evde sadece dayakla terbiyeye alışmış,okulda sen düzgün cümlelerle uyarmak ya da konuşmak istediğinde bile senden onu dövmeni bekliyor,çok üzülüyorum inan onları görünce ,ruhları o kadar yaralı ki,anne babasıyla konuşuyorsun mesela,anne baba sadece nasihat etmek için konuşmuş hep,baba sözde otoriter ve sert ve bunu çocuklarım benim bakışımdan anlar diye gururla anlatuıyor,anne ev işlerini yaptığından çocuğa saçını süpürge ettiğini düşünüyor,yani elmalar ve armutlar diyebiliriz,ama bunların içinde sevgi yok,demem o ki,adem güneş i bu kadar erken tanımak şans oldu benim için,kendi web sitesindeki köşe yazılarını da okuyorum fırsat buldukça,Montessori eğitimini o da öneriyor,aklınızda bulunsun,bir de kendisinin 4 çocuğu varmış ve diyor ki tek çocuk büyütmek daha zordur,çocuk sayısı çoğaldıkça aslında annenin yükü azalır diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?