2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
o forumdaki bir anneden alıntı yaptım kızlar,bakın nasıl anlatmış oğlunu:

adem güneş'in kitaplarını hamileyken ve doğumun ilk ayında okumuştum. çevremde gördüğüm tüüüm bilinenlerin yanlış ve kültürleri bizden çok farklı memleketlerden çeviri olduğunu, bize uymayacağını o zaman öğrenmiştim. henüz okumadıysanız biran önce okuyun derim çünkü çok geç olabilir.

kitaplar anne-babadan ziyade anneye yönelik zira ilk yıllar çocuk annesiyle bütünleşiktir. ana fikri şu: Allah aşkına biraz şefkat! evet, annenliğin bilgi yada fiziksel bakımdan önce bir şefkat kurumu olduğunu söylüyor. meyve saatini hiç geçirmeyebilirsiniz, altını hep değiştiriyor olabilirsiniz ama bunları sizin yerinze her kadın yapabilir ama annelik herşeyden önce bebekle duygusal bütünlük, ve bebeğin duygusal doyurulması olduğundan, sizin yerinize başkası yapamaz.

bir de, "kokuna alışmasın, ay kucağa alışmış bu, ay arana mesafe koy" gibi sokak kedilerine yapılan muamelelerin bebeklere yapıldığını görüyoruz. Adem güneş bunun külliyen yanlış olduğunu, hatta ilk aylar anne-bebeğin yapışık ikiz gibi gezmesini, bebeğin annesine doymasını öneriyor. sonraki ay ve yaşlarda ise çocuğa bir birey gibi bakıp, onurunu zedeleyici "ay bi git şurdan, bıktım vallahi, offff yine miii" gibi cümlelerden uzak durun diyor. "şefkat ve sabır" anahtar kelimeler.

gelelim kendi tecrübelerime: kitapları hamilelikte okuduğum için bebeğimi şefkatle sarmalamaya ve gece 23. uyanışımda bile "yavrum neyin var. kuzum uyanmış mııı" demeye hazırdım oğlum doğdu, emme refleksinin yokluğu ve emme alıştırmaları yapmak yorucuydu. 13 günlükken gündüz uykusunu bırakmış ve hiç uyumamaya başlamıştı. 5 aylıkken gece 39 defa uyanmaya başlamış ve bu durum 1 yaşını geçene kadar devam etmişti. yaşıtlarından çok hareketli ve karıştırıcı olmuştu. insanlar "bu kadar hareketli bir çocuğa sinir dayanmaz valla" demeye başlamıştı.

ben ise, şuana kadar oğluma offf bile demedim. bu demek değil ki, önünü koyverdim gitti. hayır, sadece ona emanet gibi bakıyorum. gece 23. uyanışımda bile "yavrum" diyerek kucakladım. istemeden bir tabağı kırdığında "anneciğim bak kırıldı. atma lütfen. kuzum benim" dedim. ağzımdan hiç onur kırıcı "offf bıktırdın artık yaaa" gibi , insanlara normal gelen cümleler çıkmadı. ona olan sevgimden şüphe etmesine neden olacak öfke veya bıkkınlık mimiklerinden kaçındım.

sonuç olarak, belki çok hareketli ama ruhsal olarak rahat, annesine bağlı, annesine sürekli içten gülümseyen bir oğlum var çok şükür. şefkat ve sabrımdan şüphe etmediği için bana güveni tam artık. onu hiç şaka da olsa kandırmadığım için, sırf kendi zevkim için yalan yere cısss demediğim için güveniyor. bir şeye hayır dediysem gerçekten o şeyin tehlikeli olduğunu biliyor. tehlikesiz ama benim işime gelmeyen durumlarda ise ortalığı toplamayı göze alıp rahatça oynamasını izliyorum.

Migicim bugünlerde benim de sardigim konuyu açmışsın, ben de bahsetmeyi düsünüyordum, sen benden cesaretliymissin, magnet yapmissin bile! Ben de evdeki malzemelerle trafik yolu yapmistim ama oglusumun hastaligina denk geldi, cok ilgilenmedi dogrusu... bu hafta da sayi kartlari yapmayi düsünüyorum ama biraz erken gibi geliyor. Ben de bi blog buldum, ordaki anne de her gün bir aktivite hazirliyor ogluna orayi takip ediyordum.
Meliselacim, adimadim dergilerinden almistim birkac tane oglum sevdi aslinda fena degiller, resimlerine bakarak hikaye anlatiyorum, onun gelisimine göre konular var o yüzden yararli bence... Bardabas kutulari benim de gundemimde, tam bana göre, hersey hazir icinde....
Burda daha önce de yazmistim, adem gunesin haftada üc gün radyo programi var, ben takip ediyorum size de tavsiye ederim, gercekten hayatimiza anlam katiyor, onun söyledigi yerden çocuklara bakmak...
Bu arada Besirin önüne fındık ceviz gibi daha iri nesneler koydum ben de, koltuklarin altina dogru gitmese iyiydi :)

merhaba bayanlar, ben çok yorucu ve zor günler geçirdiğim için pek giremiyorum çınarı artık tanımıyorum o hareketli mutlu çocuk gitti yerine memnuniyetsiz öfkeli bir çocuk geldi 1 ayda o kadar değişti ki ne desem tersini yapıyor önceden biraz oyuncak oynuyordu şimdi sanki onlardan bıkmış gibi önüne geleni yere fırlatıyor diyelim ki ona değişik kitaplar verdim çekmecesine yerleştiriyor bir de benim oğlum hep zor olan şeyleri deniyor kitabı zorla enine çekmeceye sığdırmaya çalışıyor yapamayınca yerlere yattı öfke krizi geçirdi diyelim ki o oynarken ben ona bir alternatif sundum hemen elindekini fırlatıp ağlıyor valla ev temizlik gözümde değil, kalem veriyorum deftere çizmeyi sevmiyor gidiyor ellerini ve duvarları yatakları boyuyor neyseki yıkanabilir kalemler almıştım oyun hamurundan şekil yapıyoruz önce mutlu oluyor sonra birden sıkılıyor fırlatıyor bu çocuk böyle değildi önceden bul tak ya da başka şey oynarken doğruyu bulana kadar denerdi böyle öfkeli değildi sadece engellendiğinde sinirlenirdi o da çok sürmezdi o kadar yorucu bir hayatım var ki sürekli öfke krizleriyle uğraşıyorum bakalım birazdan apartmanda bir çınar daha buldum biraz sonra gelecekler çocuğa ne tepki verecek dün ben de mercimek verdim tabaktan tabağa aktardı önce kaşıkla sonra tabaktan tabağa döküp oynadı ben de bu zor dönemde ona anlayışsız davrandım resmen depresyondayım yani bir yere gidemiyoruz ailem yok hergün aynı sorunlar ve çınarın şiddetlenen sorunları beni bunalttı bir de eşimin rahatlığı yok mu beni delirtiyor.
4 martta profa gittik evde çok agresif olan çınar orada mutlu koşturup durdu çocuk her yerde ayrı davranıyor biraz öfkeli durumunu gördü doktor uykusuzluktan bahsettim hareketli çocuklarda olabiliyor bu yaşta kesin teşhis koyamam ama hiperaktif belirtiler var beklemek gerek sosyalleşmesini yaşının büyümesini eğer belirtiler devam ediyorsa 4-5 yaş civarı o zaman bu davranışlarını hipreraktivitenin belirtileridir diye düşünebiliriz dedi oyun grubunu önerdi bir de atarax şurup verdi o kadar bence psikiyatri yerine pedagoğa gitseydim bize davranış eğitimi verirdi boşuna 500 lira verdim zaten bu yaşta her ne olursa olsun ilaç vermiyorlar. Ben de büyük ihtimal annemlerin yanına gidecem en azından orada ev işleriyle uğraşmam belki çınara farklı ortam farklı insanlar iyi gelir çocuk artık benden de kötü etkileniyor. Çocuğa bir sevgi dolu yaklaşıyorum sonra bir sinir anımda bağırıyorum çağırıyorum kendime engel olamıyorum
Hep hayalimde bir çocuğum olsun onunla arkadaş gibi olayım istedim çınara zaten aşırı düşkündüm aşırı da koruyucu bir anneydim biraz büyüyünce onun gelişimine destek olmak birlikte eğlenceli vakit geçirelim istedim elimden geldiğince ona eğitici şeyler vermeye çalıştım ama çocuk alamıyor ki huzursuzluğu engel oluyor. Şimdi de acaba çınar düzelmezse ne yapacağım oğlumla iletişimim bozulacak çocuğum 4-5 yaşına gelmişse hala çok hareketli dikkatsiz dürtülerini kontrol edemezse hem toplum tarafından kabul edilmeyecek hem de eğitim hayatı başarısız olacak diye sürekli üzülüyorum
Bırakın çocuklar döksün dağıtsın yeterki mutlu olsunlar zevk alsınlar ve sağlıklı normal gelişsinler

Azra canim hangi radyoda? Bende dinleyim. Evet bardabas iyi herseyi icinde nisanda bir deneme kutusu alacagim ben.bakalim ne tepki verecek on gorede uye olacam.
Serenay canim rabbim yardimcin olsun.merak etmistim seni iyiki yazdin.ailenin yanina git bencede hem biraz dinlenirsin hemde belki cinar degisir farkli ortamda..bence gidince biraz kendine vakit ayir..evde birak cik biraz ayri kalinca belki sana olan tavri degisir.sende farkli davranirsin ona..bende cok bagiriyorum ama elimde olmuyor.birden kopuyorum..inşallah hersey iyi olur hakkimizda..

Serenaycım, geçmiş olsun. Bundan sonra sana iş düşüyor. Sen sakin olacaksın öncelikle...Sen depresif olmayacaksın. Özellikle sabah kalktığınızda müzikle kalkın eğlenceli kalkın bak o zaman gün daha güzel geçiyor. ve hep söylediğim şey ki Kasım ayında konuşmuştuk. Oyun grubu. Çocouğun böyle diye dışarı çıkmamazlık bir yere gitmmezlike tme o zaman daha hırçınlaşıyrolar. oyun grubu seni de rahatlatacak sana da günde 2 saat zaman verecek...Hiç vakit kaybetme hemen yazdır. Güzel günler gelecek bak göreceksin

sağol canım, ben de çok yoruldum ve yıprandım en çok da kafamdaki kuruntulardan yalnız kalmak iyi gelmiyor artık annemin yanına gidince oyun grubuna başlarız. Senin kızında oyun grubundan sonra olumlu gelişmeler gördün mü? Sizde de öfke krizleri oluyor mu bu yaşta çoğu çocukta oluyor ama bizim son günlerde dozu arttı artık bilemiyorum belki benim stres ve mutsuzluğumdan da olabilir çünkü hep evde tekken yapıyor biri geldiğinde öfkeli değil

Sağol canım dinlenmeye çok ihtiyacım var gerçekten belki de biraz ayrı zaman geçirmeliyiz ben çınarı çok nadir bir yere bırakıp gittim onu da hep uyku saatine denk getirdim çocuk beni çok kötü kullanır oldu istediğini yapmazsam benim sinirlendiğimi bildiği için bilinçli bir şekilde canını acıtmadan bile başını bir yere vurup tepki vermemi bekliyor bazen çocuğa istemeden çok bağırıyorum bu sıralar anlıyor mu bilmiyorum seni bırakıp gideceğim deyip duruyorum bıktım senden diye bağırıyor ve önünde ağlıyorum artık onda ne gibi etkiler yapıyor bilmiyorum ama benim rahatlamaya çok ihtiyacım var sanırım hakim olamıyorum kontrolümü kaybediyorum sonra da pişman oluyorum

Kızlar birgün sorunsuz geçmeyecek mi bilmiyorum aklımı taktım ya çınar sürekli sinirlenip kafasını çarpıyor diye üzülüp engellemeye çalışıyorum bu gün akşam bulaşık yıkarken sandalyenin üstüne çıktı bunu da yeni huy edindi masada damacana pompasını eline alınca yanına gittim düşersin dedim elinden aldım damacanaya taktım in aşağı otur dedim ama onun gözü tv ye takılmıştı ben de elimdekini çöpe atmaya yönelmiştim ki pat diye bir ses duydum çınar yere düşmüş sandalyede ayaktaydı ya inmeye mi çalıştı ya da dengesini mi kaybetti düşmüş çok korktum tabi yine kendimi suçladım çocuğu orda bırakmayacaktım zorlada olsa indirecektim herşey o kadar anlık oldu ki yanından ayrılır ayrılmaz sonra baktım yerde yatıyor başını kontrol ettim yerde o kısımda halı yoktu tam betona düştü mutfak parke değil o yüzden korktum en azından halı olsaydı daha yumuşak düşerdi alnı yan taraftan kızarmış ve biraz şişti hemen gittim biraz buz koydum pek izin vermedi sonra ıslak mendili soğuk suya tuttum biraz beklettim hafif bir şişlik var biraz da tabi o kısım kızardı sonra 3 saat filan uyutmadım bir değişiklik gözlemedim aksine çocuk etrafa ilgi gösterip oynamaya başladı hatta babasına son günlerde yüz vermiyordu adama sarılmaya başladı gülmeye başladı yani olumsuz bir durum görmedim şimdi doktora götürsem tomografi röntgen radyasyon alacak sonra durmayacak stres olacak ama içim hala sıkılmış kendimi suçluyorum keşke indirseydim öyle çöpün yanına gitseydim. Çok fazla veya daha şiddetli kafa darbeleri de dikkat eksikliğine sinirli ve hareketli olmaya yol açıyormuş diye okumuştum işte herşeyden endişeleniyorum eşim de bana diyor ki en iyisi sen düş kafan normale döner

Kizlar az once cok buyuk kaza atlattik hala elim ayagim titriyo. Cerenin odasinda 4cekmeceli bi sifonyer var uzerinde de kullanmadigimiz buyuk bi lcd tv. Cekmecelerin kulplarini cikarali cok oldu ama ceren en alt cekmeden baslayip altlarindan tuta tuta hepsini acmayi ogrendi ve hepsini acinca agirlik one bindigi icin devriliyo bi de ustune ustluk cekmeceleri bosaltip icine giriyo! Hep aklima geliyodu bu sifonyer bi gun uzerine devrilirse diye! Ben mutfaktaydim uyutmadan once 2dk. Su mutfagi toparliyim dedim bi sangirti koptu ben ciglikla nasil odaya kostugumu bilemedim sifonyerin butun cekmeleri acik vaziyette one yatmis uzerindeki tv yere dusmus bizim hanimefendi de devrilen sifonyerin yaninda oturmus manzarayi seyrediyo! Onu orda gorunce nasil rahatladim anlatamam. Muhtemelen sifonyerin yaninda otururken o acik olan cekmecelere tutunup kalkmak istedi o esnada devrildi. Ya yaninda degilde onunde olsaydi Tv kafasina devrilcekti kendi de gulle gibi o sifonyerin altinda kalicakti. Ayy dusundukce mideme sanci giriyo o kdr korktum ki bu aksam birine sadaka vericem resmen Allah korudu yavrumu burnu bile kanamadi sukurler olsun isin kotusu esim bile yok yok 2gece is seyahatinde. Hos gumburtuyu duyan karsi komsum hemen zile basti nooldu diye o bile eyvah cocuga bisey oldu demis nasil panik kadincagiz. Off off Allah beterinden korusunda omrumden omur goturuyo bu cocuk yaa

çok geçmiş olsun canım,o çekmecelerin hepsini açınca öne doğru devrilebilir uyarısını ben mobilya alırken kullanma kılavuzunda okumuştum,o yüzden ne zaman 2 çekmeceyi birden açsa hemen ötekini kapatırım,bende zaten takıntı gibi olmuştu,gerçekten devriliyormuş demek ki ay allah m korumuş,ya altında kalsaydı yavrum,evde o tarz tehlikeii her yeri gözden geçir,tehlikeyi gidip buluyorlar,ben sırf tv de üzerine tv düşüp ölen çocuk haberleri yüzxünden daha emeklemeden tv sehpasını attım,tv yi duvara monte ettim,sadece kanepeler var ortalıkta,aman dikkat,üzerine düşebilecek başka şey var mı diye evi bi elden geçir,geçen haberlerde izledim,çocuk portmantoya giricem diye asılınca çocuğun üzerine devrilmişti,mobilyaları duvara sabitlemek gerek

serenayy elfileda
gecmiş olsun kızlar allah korumuş kuzuları
serenay ahsende birkaç ay önce arabadan düşmüştü yüzünde iz kaldı çiziklerden benimde aklım çıktı keşke gitmeseydik tek bırakmasaydım diye olacagı varsa oluyor ne kadar dikkat edersek edelim rabbim korusun kuzuları
canım annen senin yanına gelse mesela ahsen babasını uzun süre görmese çok huzursuzlanıyor babasından ayırma derim ne kadarda ilgisizde görünse babası çok seviyodur zaten huzursuz iyice düzenini bozma derim senin için iyi olur ama annende gelse senin için degişiklik olur çınarlada ilgilenir

fikir olarak çok güzel ama benim gibi düzen hastalıgı olan annelere dememişler
öyle duvarı boya şeker pirinç dök oy o halde evi düşünürken bile ruhum sıkıldı bunu yapa bilmen ne güzel seni tebrik ediyorum
bizde ahşap pazıl yapıyoruz kule lego yazı tahtası kitapları var arada getirir okuruz tabi daha çok bu ne bu ne diye sorar en fazla gecen hafta tuvalet kagıdının bitmiş kartonuyla şevvalle beraber bebek yaptık bende çok isterdim sizin gibi olmak ama

Burc fm'de canım, pazar günleri saat 10.30da, pazartesi sali saat 9.30'da. Bu saatler sana uymuyorsa
Adem gunesin sitesinde kayitli programlar, eski programlari da dinleyebilirsin bu şekilde...

Selam kizlar kaza atlatanlara cok gecmis olsun..sabah sabah bizde olayla uyandik ( ela gece bikac kez uyandı. .her seferinde alip yatagindan ayağimda uyutup yatiriyorum.son uyutmamda bunu yapmayi unutmuşum. Bende dalmis uyumusum..artik oyle kac saat uyuduk bilmiyorum.cocukta acikta, nerde oldugu belli degil düşünün. .sabah 7de kuttt diye bir sesle ve ağlamayla uyandik. .ela yatakla dolap arasina dustu ve cok dar bir yer..dolapta surgulu ve o kenarları cok sivri gibi..iyiki bisey olmadı. .biraz agladi sonra sustu...ama nasil yataktan firladigimi bir ben bilirim ((
Benimde basim falan agriyordu hasta gibiydim.dalmis gitmişim..artık daha dikkatli olmalıyım

Serenayy gecmis olsun öncelikle, keske basini vurdugu zamanlarda engellemek yerine ilgisiz kalsan...
Gercekten ise yariyor, bir süre sonra birakiyor...

bizde öfke nöbetleri yok. sinirlenince koltuk veya eline geçirirse ısırıyor rahatlıyor. oyun grubuna biz az gittik, çok hastalık kapınca doktor 2 yaşında başlasın dedi. ama kesinlikle olumlu etkisi olduğuna inanıyırum. bi de bizim kız hafif dillendikçe hareketlilik falan azalıyor. elbet geçeek ama dediğim gibi senden ona geçiyor asabiyet unutma.

Forumdaki çocuklara nazar degiyor galiba, kaza geciren gecirene... Hepinize gecmis olsun kuzucuklar...

aahhhh serenay ahhhh sen şu modundan kurtulsan herşey daha düzelecek. Çocuğa söyleme öyle şeyler. artık anlıyorlar ne söylersen. nasıl bir yara açıyorsun kimbilir çocukta....yazıktır ona. onunda bir suçu yok ki. pişman ol bence de söylediklerinden ve bir daha yapma...çocuğu bırakmıyorum diyosun belki de ondan bunalıp depresyona girip çocuğu da olumsuz etkiliyorsun. Bence sen Çınar'dan önce kendin psikloga gitmelisin.

canım ben böyle değildim ama artık çok yoruldum üzülüyorum ve sürekli kötüye gidiyor durum bundan 1,5 2 ay öncesine kadar tatlı dille çınara yön veriyordum o da anlıyordu öyle çok engelleyen bir anne de değilim ama tehlikeli durumları engellemek için bazen engellediğim oluyordu mesela 1-2 aydır tv sehpasının üstüne çıkıp tv ye vuruyor buna müsade edemem tabi ya da elektirik kablolarını çekiyor bu tür durumlarda hayır deyip uzaklaştırıyordum öfkelendiğinde tepkisiz kalıyordum sonra kendiliğinden kalkıp geliyordu ama şu son 1 ayda o kadar çok değişti ki mesela sabah uyanınca öpücükle karşılar çıkarırdım şimdi de öyle ama çocuk huzursuz uyanıyor ağlıyor yatağından çıkardığım gibi gidip kendini yere atıyor yine sakin oluyorum ne istediğini öğrenmeye çalışıyorum zaten konuşamıyor anlatamıyor bu şekilde başlıyoruz güne kahvaltı bitiyor başlıyor nedensiz ağlamalar huysuz mızmız birden öfkeleniyor elindekileri fırlatıyor kendini yere atıyor sakin ol oğlum diyorum olmuyor sonra başlıyor sürekli hoşuma gittmeyen durumları yapmaya artık bu şekilde 3-4 saat uğraşınca yoruluyorum bunalıp ümitsizliğe kaplıyorum anneme yalvardım gel şu zor günlerde yanımda ol ben mi sana git dedim başka şehirlere deyip duruyor kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum psikiyatriste götüreceğime psikoloğa gitseydik daha faydalı olacaktı çünkü çınar da görmezden gelme durumu yaramıyor nasıl davranacağımı bilemiyorum artık eşim zaten umrunda değil

kızlar sized e gecmis olsun. yani Allah koruyo bu yavruları biz onlar gibi dussek kafa goz kalmazdı herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…