Eki Görüntüle 1027989 Eki Görüntüle 1027990 Eki Görüntüle 1027991
oğluma renk balonu yaptım,şimdilik 4 ana renkle başlamayı düşünüyorum,üzerine de surat ifadesi yaptım,o zaman daha çok seviyor.Bir de kartondan penguen yaptım,montessor,i sayfasında biri yapmıştı,ona balık yedirdik demişti,ben de yaptım,oğlum çok sevdi,balık yediriyoruz beraber,inanın bu tür aktiviteler çok farkediyor,üşenmeyin yapın kızlar,o pengueni yapmak yarım saatimi aldı,siyah ve sarı el işi kağıdı bir de karton süt kutusu,bu kadar,balıkları nasıl yaptığımı anlatmıştım zaten,çok zor gibi geliyor ama inanın isteyince oluyor,biraz ev işlerini azaltın,farklı oyunlarla çok eğleniyor oğlum ve bazı şeyleri kendi kendine de öğrenmiş oluyor,siz evde yokken bakıcıda oynatabilir,mesela akşam çok hoş birşey oldu,onun resimli bir kitabı var,sayfanın birinde balık resmi vardı,onun üzerine yapmış olduğum pvc kaplama balığı koyup kendi eşleştirdi,aslında biz farkında olmadan da her şeyi öğreniyorlar,geçen gün çamaşır makinası çalışıyor,banyoya gelip makinaya baktı panda panda dedi,dedim ne diyor acaba,sonra baktım,makinanın içinde onun panda resimli mavi çorapları da yıkanıyor,o arada onu görmüş,dedim hiç bir şey kaçmıyor gözlerinden :)) montessoriyi kesinlikle öneririm,bir de bu felsefenihn amacını ve maria montessori nin kim olduğunu bi araştırın derim
Cnm vallahi harikasin kitspliga bayildim ama epey ugrastirmis olmali. Ya hem calisip hem tum bunlari yapicak zamani nerden buluyosun ben calismadigim halde zamani yetiremiyorum hic isim bitmiyo ben mi cok agir vasitayim acaba! Bende bi ara kirtasiyeye gidip malzeme alicam bakalim neler yapabilirsem... simdilik cerene su kaptan kaba aktarmacilik oyunu oynattim once makarna sonra mercimekle en fazks bes dk oynadi. Ama minderleri doktum yere ustune oturduk zipladik filan cok hosuna gitti simdi kendi yere koyup ortami hazirliyo beni cagiriyo otur diyo boyle hareket iceren oyunlari daha cok seviyo ceren neyapmaliyim acaba? Bu arada bugun hava harikaydi resmen bahar geldi parka goturdum cereni 2saate yakin oynadi zor ayirdim parktan yaz gelsede biraz enerjilerini atsalar parklarda
kızlar merhaba,ben bu montessoriye fena taktım bu aralar,oğluma kolilerden onun için bir kitaplık yapmayı başardım, :)) 4 koli kullandım,birleştiriken sağlam olsun diye yorgan ipi ve iğnesiyle birleştirdim,koli bandı çok sağlam olmayacaktı,sonra dışını arkası yapışkanlı kaplama kağıtlarıyla kapladım,ben ahşap desenli kağıt kullandım ki sticker larla süsleyebileyim.oğlum callilou hayranı bu aralar,o yüzden büyük boy callilou çıkartmalarıyla beraber süsledik,küçük stickerlarla da aralara renk kattık,beraber süsledik oğumla,sonra da bir iki oyuncağı ve kitabıyla şimdilik doldurduk kitaplığımızı.Tabi etkinliklere göre yeniden düzenleyeceğiz,güzel olmuş mu?
Eki Görüntüle 1026548 Eki Görüntüle 1026549 Eki Görüntüle 1026550 Eki Görüntüle 1026551 Eki Görüntüle 1026552 Eki Görüntüle 1026553 Eki Görüntüle 1026554
henüz oda takımı almadığımdan mobilya olarak almak ya da yaptırmakistemedim,bir de ahşap olanı üzerine devirirse diye çekindim,e duvara sabitlesem oda takımını nasıl yerleştiririm bilmiyorum,bu oldukça sağlam oldu,kolay kolay parçalanacak gibi durmuyor,devrilse de bi şey olmaz,bir de ev içinde istediğin yre götürme imkanı var,yaz gelince kapalı balkona koymayı düşünüyorumn,onun oyun yeri olsun diye mesela, koli deyip geçmeyin,nette bir araştırın neler yapan var bir görseniz,kızı olanlar için mesela büyük buzdolabı kolisinden oyun evi yapan var,pencere kesip tül falan dikmiş,içine de minder yastık koymuş,ev gibi dekore etmiş içini,çok şirindi,kızım olsa yaparım :))
Eki Görüntüle 1027989 Eki Görüntüle 1027990 Eki Görüntüle 1027991
oğluma renk balonu yaptım,şimdilik 4 ana renkle başlamayı düşünüyorum,üzerine de surat ifadesi yaptım,o zaman daha çok seviyor.Bir de kartondan penguen yaptım,montessor,i sayfasında biri yapmıştı,ona balık yedirdik demişti,ben de yaptım,oğlum çok sevdi,balık yediriyoruz beraber,inanın bu tür aktiviteler çok farkediyor,üşenmeyin yapın kızlar,o pengueni yapmak yarım saatimi aldı,siyah ve sarı el işi kağıdı bir de karton süt kutusu,bu kadar,balıkları nasıl yaptığımı anlatmıştım zaten,çok zor gibi geliyor ama inanın isteyince oluyor,biraz ev işlerini azaltın,farklı oyunlarla çok eğleniyor oğlum ve bazı şeyleri kendi kendine de öğrenmiş oluyor,siz evde yokken bakıcıda oynatabilir,mesela akşam çok hoş birşey oldu,onun resimli bir kitabı var,sayfanın birinde balık resmi vardı,onun üzerine yapmış olduğum pvc kaplama balığı koyup kendi eşleştirdi,aslında biz farkında olmadan da her şeyi öğreniyorlar,geçen gün çamaşır makinası çalışıyor,banyoya gelip makinaya baktı panda panda dedi,dedim ne diyor acaba,sonra baktım,makinanın içinde onun panda resimli mavi çorapları da yıkanıyor,o arada onu görmüş,dedim hiç bir şey kaçmıyor gözlerinden :)) montessoriyi kesinlikle öneririm,bir de bu felsefenihn amacını ve maria montessori nin kim olduğunu bi araştırın derim
Canım seni tebrik ederim gerçekten çok hoş ve farklı şeyler olmuş üşenme değilde buna beceride lazım ben yapamam sanırım görünce çok hoşuma gittii...
canım ben böyle değildim ama artık çok yoruldum üzülüyorum ve sürekli kötüye gidiyor durum bundan 1,5 2 ay öncesine kadar tatlı dille çınara yön veriyordum o da anlıyordu öyle çok engelleyen bir anne de değilim ama tehlikeli durumları engellemek için bazen engellediğim oluyordu mesela 1-2 aydır tv sehpasının üstüne çıkıp tv ye vuruyor buna müsade edemem tabi ya da elektirik kablolarını çekiyor bu tür durumlarda hayır deyip uzaklaştırıyordum öfkelendiğinde tepkisiz kalıyordum sonra kendiliğinden kalkıp geliyordu ama şu son 1 ayda o kadar çok değişti ki mesela sabah uyanınca öpücükle karşılar çıkarırdım şimdi de öyle ama çocuk huzursuz uyanıyor ağlıyor yatağından çıkardığım gibi gidip kendini yere atıyor yine sakin oluyorum ne istediğini öğrenmeye çalışıyorum zaten konuşamıyor anlatamıyor bu şekilde başlıyoruz güne kahvaltı bitiyor başlıyor nedensiz ağlamalar huysuz mızmız birden öfkeleniyor elindekileri fırlatıyor kendini yere atıyor sakin ol oğlum diyorum olmuyor sonra başlıyor sürekli hoşuma gittmeyen durumları yapmaya artık bu şekilde 3-4 saat uğraşınca yoruluyorum bunalıp ümitsizliğe kaplıyorum anneme yalvardım gel şu zor günlerde yanımda ol ben mi sana git dedim başka şehirlere deyip duruyor kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum psikiyatriste götüreceğime psikoloğa gitseydik daha faydalı olacaktı çünkü çınar da görmezden gelme durumu yaramıyor nasıl davranacağımı bilemiyorum artık eşim zaten umrunda değil
Iyi geceler kızlar, yine kimse uğramaz olmuş, nerelerdesiniz... Biz bugün oglumla gezdik geldik hava güzelken. Akşama da kac zamandır akllimda oan aktiviteler hazırladım, daire şeklinde kartlar kestim kenarlarını kırmızı rengiyle belirginlestirdim, ortasina da 1'den 9'a kadar sayilari yazdim, sonra da tepesinden ince bir delik actigim bir bos kutunun icine attik kartlari atarken de saydik 1'den 9'a kadar.. Oglum da biir dedi benden ilham alarak, maksat aşinalık kazansin. Hem de benim beklemedigim kadar istekliydi, önce birer birer atti kartlari sonra ikiser, sonra da hepsini geciriverdi delikten :)
Kartlari birbirine yapistirip tirtil yaptik daha sonra kullanmak üzere kaldirdik... Size de tavsiye ederim, gercekten ilgilendi Muhammed Beşir...[
hoş olmuş gerçekten,ben de geometrik şekilleri bul tak puzzle gibi yaptım,kitaplık yaptığımkolilerden kalan parça mukavvalar vardı,geometrik şekilleri çıktı alıp boyadım,sonra mukavva üstüne yapıştırıp kestim,o kestiklerimi başka bir mukavva üzerine koyup falçatayla kesip çıkardım,yuva gibi oldu,fotosunu koyarım çekince
Iyi geceler kızlar, yine kimse uğramaz olmuş, nerelerdesiniz... Biz bugün oglumla gezdik geldik hava güzelken. Akşama da kac zamandır akllimda oan aktiviteler hazırladım, daire şeklinde kartlar kestim kenarlarını kırmızı rengiyle belirginlestirdim, ortasina da 1'den 9'a kadar sayilari yazdim, sonra da tepesinden ince bir delik actigim bir bos kutunun icine attik kartlari atarken de saydik 1'den 9'a kadar.. Oglum da biir dedi benden ilham alarak, maksat aşinalık kazansin. Hem de benim beklemedigim kadar istekliydi, önce birer birer atti kartlari sonra ikiser, sonra da hepsini geciriverdi delikten :)
Kartlari birbirine yapistirip tirtil yaptik daha sonra kullanmak üzere kaldirdik... Size de tavsiye ederim, gercekten ilgilendi Muhammed Beşir...[
hoş olmuş gerçekten,ben de geometrik şekilleri bul tak puzzle gibi yaptım,kitaplık yaptığımkolilerden kalan parça mukavvalar vardı,geometrik şekilleri çıktı alıp boyadım,sonra mukavva üstüne yapıştırıp kestim,o kestiklerimi başka bir mukavva üzerine koyup falçatayla kesip çıkardım,yuva gibi oldu,fotosunu koyarım çekince
Buna benzer bi oyuncak görmüstüm bahsettigim blogta, benim de aklimda, yapacaklarim arasinda insallah...Bugün senin yaptigin tarzda magnet hazirladim ama cok icime sinmedi sanki, cok da ilgilenmedi bakalim yarin ne yapacak? Sen magnetleri ne ile yapistirmistin canım, benimkiler cok iyi tutmadi bir de... Bugün evde parmak boyasi hazirladim onu da yarin uygulayacagiz ama kafama takildi gida boyasi almistim onlarin üzerinde E 102 gibi bir numara var, zarari olur mu acaba boya olarak kullanirken? Bir de o boya kolay cikar mi acaba?
Iyi geceler herkese...
ben uhu ile yapıştırdım ma iki kağıt arasında olduğundan sanırım daha sağlam oldu.üstünü pvc le kapladım yoksa olmuyor.insan yüzlerinden magnet yapıaktım ama bu cuma bim e öyle bir puzzle geliyor.fiyat da 17:50 tl sanırım.onu alıcam.bi bak istersenBuna benzer bi oyuncak görmüstüm bahsettigim blogta, benim de aklimda, yapacaklarim arasinda insallah...Bugün senin yaptigin tarzda magnet hazirladim ama cok icime sinmedi sanki, cok da ilgilenmedi bakalim yarin ne yapacak? Sen magnetleri ne ile yapistirmistin canım, benimkiler cok iyi tutmadi bir de... Bugün evde parmak boyasi hazirladim onu da yarin uygulayacagiz ama kafama takildi gida boyasi almistim onlarin üzerinde E 102 gibi bir numara var, zarari olur mu acaba boya olarak kullanirken? Bir de o boya kolay cikar mi acaba?
Iyi geceler herkese...
ben uhu ile yapıştırdım ma iki kağıt arasında olduğundan sanırım daha sağlam oldu.üstünü pvc le kapladım yoksa olmuyor.insan yüzlerinden magnet yapıaktım ama bu cuma bim e öyle bir puzzle geliyoxr.fiyat da 17:50 tl sanırım.onu alıcam.bi bak istersen
Yani sen pvcnin altina mi koydun miknatisi canim? Öyle daha saglam olur haliyle, bi dahakine ben de öyle yaparim, icimden gelirse artik, Besir cok ilgi göstermedi cünkü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?