2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
hayırlı cumalar kızlar
pek gelen giden yok ama genede arada girip bakıyorum yazan olmuşmu diye nerelerdesiniz kızlar havalar ısındı herkes dışarımı attı kendini
biz eve tıkıldık kaldık hava ne yagıyor nede açıyor bir anda günlük güneşlikken bir anda rüzgar yagmur hasta olmadan kışı bitirsek hayırlısıyla
kızlar aranızda tuvalet egitimine başlayan varmı ben başlamak istiyorum ama daha küçükmü diye korkuyorum şevval 2 buçuk yaşında alıştırdım hiç zorlanmadım amam şevval aralık dogumlu oldugu için yazı bekledik kakasını yaptıgını görsem bile yok bitti diyip kaçıyor bikaç gün denesemmi yoksa 2 3 ay dahamı beklesemi karar veremedim :44:

Oyyy oyy buyuk korku atlatmissiniz cnm cok gecmis olsun. Yazdigini okurken yegenim aklima geldi. Para yutmustu hemde 8 yasindaydi babam ayajlarindan tutup ters cevirmeseydi gozumuzun onunde gitmisti cocuk, ablamin yavrum oluyo diye bagirisi hala kulagimda insan anne olunca daha iyi anliyo. Allah korusun yavrularimizi. Bu arada bende kucukken katilarak guldugumde ve cok agladigimda bayilirmisim sonra sonra gecmis bu durum durununda oyle olur ins. Allah bidaha yasatmasin...

Cnm bende dusunuyodum ama yazi beklemeye karar verdim hem biraz daha buyumus olurlar hemde sicak havada daha kolay olur kanimca karar senin...

Kizlar cereni memeden kestim nihayet. Artim geldiler bana daha sabah kalrkarken yakalarima yapisiyo eger ixin vermezsemde benimm beniimm diye yirtiyo kendini ve oglene kadarda bisey yediremiyorum dun sabah geldiler bana sonunda, gittim mutfaga salca surdum gogus uclarima cunku cerenin kana karsi hassasiyeti var. Neyse peceteylede kapattim uf olmus dedim iyilesince vericem dedim gosterdim buna sasirdi once sonra yuzunu burusturdu. Ve birdaha hic istemedi aklina geldikce anne meme ufffff kaaan diyo sonra iyiiiyy (iyilesince demek) diyo ve dudaklariyls emme hareketi yapiyo yavrum :) sabirla iyilrsmesini bekliyo arada ben otururken geliyo oturuyo kucagima kafasini goguslrrime yasliyo oyle duruyo bi muddet sonra agzini dayiyo kumasin ustunden emme hareketi yapiyo yavrum kiyamiyorumda kimbilir ne kadar ozledi iki gundur, cok duskundu memeye ama tahminimden cok daha kolay oldu kara kara dysunuyodum nasil birakicak diye. Bu arada goguskerime dokunamiyorum hele biri felaket cereni kucagima alamiyorum. Bu durum ne kadar surcek acaba bilgisi olan var mi¿

Mrb fistiklarm ben de 2012 nisan annesym biraz geç oldu ama topigi yeni gprdm bitaraftanda snva calistgm icn çok fazla giremiyordm..

Canim ben 17 aylikken biraktrdm memeyi kizima cunku baska seylerfen yemk istemyrdu cok duskundu ceren gbi..
kizm degl ama ben çok zorlandım yani senin gbi çok uzuldm kiyamadm ilk gün aksama kadar durdm gece agla agla susmadi verdm ama kendime cok kizdm sonraki gun hic vermedm ne sabh ne aksam ve agzinada baska bisey surmedi 2 -3 gun ac kaldi cok az zorla çorba içti öğlenleri bende komsularmn tavsiyesi üzerine salça surdm bi bakkti uff olms dedi yaklasmadi Allaha sukr memeyi biraktktan 2-3 gün sonra herşeyden yemeye başladı ve sabh- aksam da birer bardak sut iciyo halen.benmde goguslerm cok sisti sutum cokdu zaten baska seylerden yesin die biraktrmstm 3 gun agrisini cektm canimi aliyolardi sanki kuzumu kucagma faln alamyrdm biraz sagiyordm rahatlasn die sonra ilik dusa giriyirdm ama 3 gün sonra kendiliğinden çekildi sonrasi cok rahatti...

Kizlar nirdesiniz yahu herkes okuyo cikiyo herhalde yazan yok. Cok sukur benim gogusler normale dondu cerene dun ilk kez yogurt yedirdim hemde sade haliyle kendi gonluyle bi kasik yogurdu yedi cok mutlu oldum. Bugunde aksam yemeginde 2-3 kasik pilav 2kasik yogurt yarim kasede brokoli corbasi koydum tepsiye, normalde sadece 1kase corba yerdi ama dun yogurt yiyince gaza geldim hemde bi cok kisiden boyle duyuyorum herkes mesela koftesi yaninda pilavi yogurdu yada ayrani vs boyle yediriyomus cesit yemeye alissin diye,siz de mi oyle yediriyosunuz? Ceren de masallah diyeyim az da olsa yogurdunu corbasini ve pilavinin da yarisini bitirdi. Cerenin bunlari yemesi bi mucizeydi belkide memeden kestim diye istahi daha iyi olucak gercekten :) bu arada kizlar dun gunum vardi gittim bi kismi cerenle yasit kucuklu buyuklu birsuru cocuk vardi ama bi tek cereni kapinin disina atmislar kapiyida kitlemisler bizimkide abla abla diye yirtiyo kendini kapida, gittim buyuk kizlara niye cereni disari cikardiniz dedim bizim oyunumuzu bozuyo dediler herseye benim diyomus almak isteyene vuruyomus sacini cekiyomus onca cocuk arasindan bi bizim zilli kovulmus Hakikatende hepsi yaptigi seyler ama... zaten oyle sessiz sakin cocuklar cerende n korkuyolar cunku yanlarina gidip her turlu taciz ediyo onlari ya elindeki oyuncagi almak istiyo vermezlerse kafa goz daliyo ya da gidiyo opmek sarilmak istiyo izin vermezlerse gene daliyo. Ay acayip bisey oldu erkek fatma diyolar zaten komsular buna milletin maskotu halinde bi sekilde diliyle hareketleriyle herkesi kendine baktiriyo. Bi yandan disli bi cocuk olmasi hosuma gidiyo ama bi yandan da bu gecimsizligi karakteri olmaz ins. Diye de umuyorum...

Daha bu yaşlarda dürtülerini kontrol edemiyorlar canım sosyslleştikçe davranışları düzelecektir bizim çınar evde bizi tokatlar elinden birşey alsak yerlere atar kendini başını vurur yerlere ama dün avm de oyun alanında bir kız çınarın elindeki topu almak istedi çınar geri çekti kız bir iki denedi aldı oğlumdsn topu çınar öylece durdu ben içimden kesin şimdi sinir krizi geçirip yerlerr yatacak dedim ama umru duymadı ama beni evde çileden çıkarıyot ağlamaları krizleri ben de yakında oyun grubuna götürecrm sosyalleşsin oynamayı öğrensin belki evden uzaklsşmaya ihtiyacı vardır

canım bende vazgeçtim 1 gün dednidim sürekli kıyafet degiştirdik sormamıza götürüp kulozete oturtmama ramen sürekli çişini yapıp gezdi bende yaza erteledim ahsende bende hazır degilmişiz
oy kıyamam ben kademeli kestigim için hiç göüslerim sıkıntı yaratmadı
sende kesmiş kurtulmuşsun birdertten birde biz bez ve emzik sorunumuz var bana kalsa hemen kesicem memeden ama baba ve babaannesi izin vermiyor

canım öyle sesiz sakin çocuklar degil nisan bebişleri daha iyi günlerimiz görümcemin koç burcu bir oglu vardı annesi sinirinden kaçkez agladıgını bilirim herkes şikayete gelirdi halende pek akkılı uslu sayılmaz 3 sınıfa gidiyor

Selam kizlar herkes iyidir umarim..sonunda evimize donduk pazartesi. .cok sukur hersey yolunda ama ela sanki biraz huzursuz..emzigi artik tamamen unuttuk cok sukur derken dun gezmede bir bebekte gordu ve direk agzina goturdu :))) meme eggg olmus falan dedi ama dayanamadı kuzum..demekki unutmamisiz daha.. kaldi bez ve biberon..onlarda yaza insallah. ..
Yeme konusunda artik takmiyorum kilosu ve boyu iyi çok sukur.yerse yesin yemese yemesin artik..
Gece hala uyaniyor malesef onda bi değişiklik yok..
SERENAYYY canim gittinizmi doktora..brn kacirdim sanirim gecmise bakmam lazim..martta da bir profa gitcektin diye hatirliyorum sanki..

Demos canm gecmise bakarken sizin olayida ydni gordum..cok geçmiş olsun duruya..okuyunca birden kendi halim aklima geldi. Elanin kalbi delik ve kucukken agladiginda morarip nefessiz kalip giderdi..kac kez elimde kaldi sallayarak kendine getirdim.gercekten cok zor. .rabbim kimseye yasatmasin bu durumu..

Serenay canim sanirim gecmis randevu ama yazmamissin gitmedinmi yoksa? Cinarin durumu daha iyidir inşallah. .

kızlar merhaba,yine ara verdim biraz,geçmişi okuyamadım iyisinizdir umarım.Bu aralar MOntessori etkinliklerine sarmış durumdayım,evdeki malzemelerle aktivite ve oyuncak yapmak mantığına dayanan ama aslında temel felsefesi daha derin olan bir yaklaşım.Burada "çocuğumu büyütürken " bölümünde Montessori annleri ve minikleri konu başlığını okuyorum fırsat buldukça,çocuklar için eğitici ve eğlenceli aktiviteler var,bir kısmını uygulamaya çalşııyorum ve oğlum çok seviyor,burada anlatmam uzun sürer,bir bakın derim,oradaki annelerin yaptıklarını bir görseniz,keşke zamanım olsa da daha fazla yapsam diyorum,yaptığım bir kaç etkinlikten foto paylaşmaya çalışıcam

burada yapmak istediğim puzzle ın prototipi var diyelim,deneme amaçlı yaptım,3 parçalı,araba boyama diye netten çıktı aldım,boyadım,kestim,arkasına mıknatıs yapıştırıp kimlik kaplanan pvc ler var ya,kırtasiyede satılıyor,sıcak ütüyle üzerinden geçtim,araba ve tren de yapıcam,bu biraz özensiz oldu,deneme amaçlı yaptığımdan,bunları metal olan her yerde oynatabilrsiniz,hatta annenin biri teneke peynir kutuları var ya 1 kg lık,onların içinde saklıyormuş,hem üstünde oynayabiliyor hem de mıknatıs kutuya yapıştığından kaybolmuyormuş,bu tarz bir çok puzzle yapılabiliyor,mesela insan yüzü ve farklı gözler,burunlar,ağız ve saç modelleriyle mimiklerin anlamı öğretilebiliyor,kafamda bu var şimdi,ayrıca kızlar için bununu kıyafet giydirme versiyonu da yapılabiliyor.

montessoride bir de evin çocuğa GÖRE düzenlenmesi felsefesi hakim,onun boyunda askı,raf vs olması ve kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamasına yönelik,ilk adım olarak banyoda onun boyuna göre bir askı ve havlu astık,diş fırçalayınca (en azından deniyor diyelim :) ağzını ve elini havlusuna siliyor,nasıl mutlu oluyor anlatamam,ona bir oyun köşesi yapıcam evde,yere minder ve duvara bir iki yastık koyarak,malesef bütün evi değiştirmrm mümkün değil,forumda oyun köşesi yapan annler var,sevimli olmuş,öyle yapıcam bakalım

[ATTACH=

bu da balık avlama aktivitemiz,mantık aynı,çıktı alınıp boyanıor,bu sefer ben ataç koydum araya,evde mıknatıs yoktu,buzdolabı magnetinin aarkasını da söküp iple plastik çubuğa bağlayıp olta yaptım

şişe ve kapaklar forumda çocukların en sevdiği oyuncaklardan,biliyorsumuz kapak açıp kapatmayı çok seviyorlar,farklı kapak türündeki plastik şişeleri üst kısımdan kesip bir mukavva kutusuna (ayakkabı kutusu mesela) telle yada iple sabitliyorsunuz,ben yorgan iğnesi ve ipiyle yaptım,
bir de kavram öğüretmek için eğitici kartlar kullanılıyor,ben ik etapta bir kaç yiyecek kartı hazırladım,büyüdükçe şekilleri,büyül küçük kavramını,sınıflandırmayı falan öğretmek amaç.Montessoriye göre çocuğun iljk öğrenmesi gerekenler geometrik şekikller ve renklermiş çünkü insan doğaya baktığında yada kafasını nereye çevirse beynin ilk algıladığı renk ve şekillermişl,bunları iyi kavradığından diğer aşamalar da zaten kolaylaşıyormuş

bir de evdeki gerçek malzemeleri tanıtma var,mesela bir kaptan diğerine mercimek aktarma gibi,biz dün toz şekeri yaptık,inanırmısınız başından kalkmadı en az yarım saat,şekerliği verdim önüne içinde biraz toz şeker bıraktım,küçük kaşığı da var,tepsinin içine koydum,şekerlikten tabağa aktardı,sonra eline aldı,şekeri inceledi,biraz üstüne sürdü :)) bugün mercimek düşünüyorum,sonra pirinç,fasulye,toz siyah çay ve un.bu
aktivitelerin amacı hem sizin kontrolünüzde gerçek dünyayla ilgili şeyler yapıyor,hem de farklı bir şeyler yaptığı için hırçınlığı azalıyor,çünkü bir şeyle uğraşıyor,bi okuyun derim,dediğim gibi işin ayrınıtısı uzun ,buraya yazamam,forumu okudukça annlerin aktivite fotoğraflarını gördükçe yapmak istiyorsunuz zaten.Ben bebeklik aktivitelerinin bir kısmını kaçırmışım doğal olarak,ama evde bazı yaptığım bazı şeylerin de aslında montessori olduğunu gördüm,buna da sevindim

haklısın zaman gerek,işte ben basit olanlardan yapmaya çalışıyorum,dedğin gibi aktivite kitabı yapan var annenin biri koltuk yapmış mesela.o kadar yapamasak da işin mantığına göre evde kendimiz birşeyler yapsak da yeter bence,montessorinin felsefesi güzel,mutlu ve kendine yeten birey yetişitrmk önemli olan,yoksa her atıyorum doktor olan,ya da zengin olan mutlu birey demek değil çünkü,ya da çocuğun önüne her istediği oyuncağı koymak da mutlu çocuk demek değil,ben yapabildiğim kadarını yapıcam ,artık neçıkarsa ortaya,mesela haftasonu o uyuyunca oturdum plastik şişe kapaklarını kutuya diktim ütü yapmak yerine sanırım biraz da seviyorum böyle şeyleri ben

Yaptiklarina bayildim dogrusu. Ceren de dogru duzgun biseyle oyalanmiyo hele kendo kendine asla oynamiyo. Bunda benimde yanlislarim var tabi mesela oyle onune toz seker filan verdim deyince ben bi honk oldum ceren oyle oturup oynamaz ki evi bastan asagi toz seker yapar birakir. Sonra durmadan onu ister vermezsem ona gider gelir aglar bana gunu dar eder... bi de su istahsizligi ve agizda bekletmesi yuzunden gunumun yarisi ona iki lokma yedirmeye calismakla geciyo cunku her ogunu minimum bi saat ve zannediyorum ben butun tahammul gucumu bu yedirme tukurme dongusu icinde tuketiyorum inan ruhum daraliyo hele bugun sabah kahvaltida bi saatte yedirdigim iki lokmayi bi saniyede kustu,agzinda toplayip toplayip oraya buraya tukurdu resmen oturdum agladim sinirimden. tabi tum bunlar beni hakli cikarmiyo... ama senin yazdiklarini okuyunca yaptiklarini gorunce kendimi cok kotu bi anne gibi hissettim cunku ben durmadan orayi acma burayi karistirma onu dokme diyen ve habire zorla biseyler yedirmeye calisan bi anne goruntusundeyim ve belkide bu yuzden artiyo hircinligi... bakalim bende bu tarz seylere yonlendirmeye calisicam biraz. Senin yazdiklarin beni dusundurdu dogrusu biraz ozelestiri yaptim iyi geldi...

Haftasonlari yapılabilir aslinda..bende bir deneyim bakalim kolaylarindan..birde bakiyorum bunlari yapan cocuklar o kadar sakinki..bikmadan basinda oturup yapıyorlar. .sanirim alistirmayla alakali..bende elaya karsi cok sabırsızim.en ufak seyde cocuga bagiriyorum.esim aksam cok kizdi mesela bu yuzden..kendimi kotu hissettim simdi bende..
Efleda canim sen evdeysen dene bence.aslinda cok eglenceli..bende ela iki yasini doldursun bardabas diye bisey var.ona uye olacam.her ay degisik malzeme ve kitap yolluyorlar yapiyosun beraber..arastirin isterseniz..birde adım adım var ama o bana cok basit geldi vazgectim.

Bide tubitagin merakli minik dergisine uye olacam..yillik 50 tlydi sanirsam..

benim oğlum da bu sene öyle kolay kolay yemiyor,çizgi film ya da reklam açmak zorunda kalıyorum ben de doğru olmadığını bildiğim halde,bir de bu tarz şeylerle oyalanırken yediririsem arada bir iki kaşık yşyor,yani gezinirken yemeyi daha çok seviyorlar,öyle de dene istersen,dediğin gibi oturup toz şekerle bi b süre sakin sakin oynadıktan sonra üstüne başına hatta saçına da sürdü,içine ellerini batırıp etrafa saçtı ama kızmadım,şekerlikteki şeker bitince kalktı ,bitti dedi,ben de şekerliği bi daha doldurmadım henüz ondan sonra da mutfağı süpürdüm,ve baktım aslında biz ortalıktemiz olcak diye fazla büyütüyoruz sanırım,annlerimizden geçmiş sanırım.Dediğim forumda evin bir duvarını kalemle çizsin diye oğluna oyun köşesi yapan,evin camına parmak boyası yaptıran falan var,onları görünce varsın yere şeker dökülsün dedim ben de :)) akşam da oturma odasına yere çarşaf yaydım,tepsi içinde kırmızı mercimek getirdim biraz,2 tabe tabak koydum,önce biraz kaşıkla ondan ona aktardı sonra kesmedi avuçlayıp başından aşağı döktü hatta etrafa saçtı ama çok da eğlendi,ben de onunla beraber mercimeklere elimle bastırdım,bak yapıştılar diye o da yaptı.Onlar aslında dağıtmak ya da bizi sinirlendirmek için yapmıyorlar,hatta neden kızdığımızı bile anlamıyorlar,sonrasında 15-20 dk oynadı ve baba mutfağpa gidince peşinden gitti,ben de ortalığı topladım,ve gerçekten de değişik şeyler yapınca hırçınlığı gidiyor,konsantre olup bu ne acaba diye inceliyorlar,bir de bunu planlamak gerek yani her güne bir ya da bir kaç tür etkinlik koyup düzenli yapmak gerek,o siteyi incele derim

ben şunu anladım,aslında çocukların hepsinin sakin olması tesadüf değil,sadece birşeyle uğraşıp birşeyi başarma hissinden dolayı mutlu oluyorlar,dün bunu düşündüm,dedim bize sabah bir arkadaşımız dese ki (diyelim ona bir bardak kahve yapıverdik) yaa kıvamını ne güzel tutturmuşsun ,sabah sabah ne iyi oldu diye,o anda kendimizi mutlu hisseder,bi süre de daha pozitif oluruz,aslında çocukalrınki de aynı mantık,değilşik bşr şey yapıp aferin alınca ister istemez mutlu oluyor ve mutlu olunca hırçın olmuyor,bir de o senni yaptığın aktiviteyi o anda yapmayabilir,mesela ben otobüs puzzle ını yaptım,hevesle dolaba yapıştırdım,gel bak ne var burda dedim,geldi,bir iki dürttü gitti,ben kaldım öyle,dedim boşuna yaptım galiba ama dolaptan da almadım,dün akşam bi ara baktım başına gitmiş yapmaya çalışıyor,yani benim oğlum/kıızm yapmaz diye düşünmemek gerek,planlı programlı her gün yapılırsa çocuk zaten alışıyor,tüm gün çalışıp akşam sadece 1 saat aktivite yapanlar var,o 1 saat bile çocuğa yeter bence.Bir de callilou çizgi filmini izliyorum,oradaki anne modeli çok iyi,oğlum da callilou hayranı oldu bu aralar,o çizgi filmi ben anneyi izliyorum ve gerçekten iradeli olunca bağırmadığımı ve sinirlenmediğimi farkettim,isteyince oluyormuş kızlar,biz sabırlı olunca onlar da sakin oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…