2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

oğlumun beyin cerrahı ahmet bekar mehmet sait okana da gittik çok şükür oğlumun ilaç kullanmasına gerek görmedi eeg si temiz çıktı gelişimi içinde normal dedi ben özeline gitmiştimde bana bana gelmenize gerek yok dedi boşu boşuna para vermeyin uludağda takipi yapılsın ben dosyasını oraya gönderecem dedi ölede kaldı zaten kzımıda uludağda çocuk nörolojiye götürüyoruzya beraber gideriz artık
hangi prof.a gidiyosun..çocuk nöroloji de mehmet sait okan mı??yoksa başka mı?

kızlar bende 2. ayın sonundaki aşılardan sonra bebeklerde herhangi bir değişiklik oldu mu?ateş,aşırı ağlama(ah zaten benimkilerinde de gaz problemi var,çok ağlıyorlar..)
canım sağlık ocağında yaptırdık biz aşıyı.
aşı olmadan bir gece önce fitil verdik ( yarım )
aşı 3 tane idi.
3 gün banyo yasağı vardı ve gün içerisinde sık sık ateşlerini ölçmüştüm. Allah a şükür bir şey olmadı.
bugunde rutin 3.ay muayenesi vardı, boy kilo baş çevresi ölçüsü..
ayrıca rota virüsü aşısı 1.dozu olduk.
şöyle bir derin ohhh çektim öyle böyle derken 3 ay geride kaldı.

yeni arkadaşlar hoşgeldiniz, ne güzel bazılarınız kuzucukları büütmüş darısı başımıza

moontorrent gözün aydın canım eeg de temiz çıkmış, Allah daha iyi etsin inşaallah

ilaybars cım 2.ay aşımızı 3 tane birden olduk ama ben gitmeden önce 1 er çay kaşığı calpol verdım. gelıncede 8 saat arayla 2 defa daha verdim. aşıları sabah 9:30 gibi olduk gece 1 gibi hafif ateş vardı sanki hem calpol verdım hemde üzelerını tek kat giydirip battanıyelerını üzerlerıne örtmeden 2 saat kadar beklettım oda sıcaklıgımızda normaldı huzurszluk yada agrı olmadı. şişerse veya kızarırsa bacaklarındaki aşılara olonyalı pamuk koy dedıler. oğlumun sağ bacagı şişti birazcık tamponu yaptım ıyı geldı ama şişlik zamanla geçiyor. 2 gün öncede 4.ay aşımızı olduk. yıne gıtmeden calpol verdim gelıncede 8 saat sonra yine verdım okadar. agrı ateş çok şükür olmadı oğlumda biraz huzursuzluk oldu. ne kucakta rahta ne yatarken ne sallarken, baya bi nazlıydı yani.neyseki bugun daha normaldı.

offfff kızlar bişey sormak istiyorum. moralım çok bozuk. zaten bebeklerım 2 gün önce aşı oldu bide bugun unıv.kontrol vardı. gecen ay kızımın kanında enfeksıyonla savaşan hücreler 1000 olması gerekırken 887 çıkmış. bana normal dedıler. bu ay dr ona yıne bakalım dedı kızımdan kan aldı. bu ay o hücrlerın degerı 87 olmuş nerdeyse 10 kat düşüş var. lab.cam. alın hematoljıde dr var ona gosterın ne hastalıgı var dıye dedıler. gittik muayene ettı şuan bır bulgu yok hastalıkda görünmüyor 15 gün sonra gelın yıne bakıcaz takıp edıcez dedıler ateşlenırse hemen gelın dedıler offf çok moralım bozuldu yaaa sizlerde böyle bisey oldumu . normale dönmezse ilaç tedavisi ozaman yaparız dedıler. eşim aşı oldular o yüzden olabılırmı dıye sordu olabılır dedıler. dr ınsanlardan uzak tutun bır sure enfeksıyona çok daha açık şu an dedı. offf kıme dınletıceksın kim anlıyor senı. bilgisi olan varsa sevınırım çok moralım bozuk yaa(

benim bebeklerde böle bişey olmadı cnm ama bişey yoktur bencede aşıdan ötürü olmuştur oğlumunda böbrek taşı var ama küvezde çok miktarda antibiyotik aldığından oluyomuş özellikle erkek bebeklerde fazla önemsemiyorum yani tedavisi olmayan bişey değil sonuçta enfeksiyona karşı dikkatli ol ben kesinlikle taviz vermiyorum 5 kişiyi geçmiyo bebekleri görenler zaten onlarda evdeki insanlar ziyarete gelenlere göstermiyorum ama kavınvalidem kapıdan baktırıyo ben kızmama rağmen bende lafımı esirgemiyorum tabi....

hayırlı olsun..3 ayı tamamladın..şimdi bebeklerin herşeyin daha çok farkındadır...bende bu gaz sancılarının geçmesi için 3 ayı bekliyorum..kontrollerinde iyidir..ne kadar kiloları,boyları,baş çevreleri falan...

bencede büyük ihtimalle 2 gün önce yaptırdığın aşıdandır..şimd yazını okuyunca internetten baktım..beyaz kan hücreleri(yani lökositler) neden düşer diye
Lökositlerin azalmasına ise lökopeni adı verilir. Tifo, paratifc, bruselloz gibi bakteriyel hastalıklarda; influenza, kızamık, hepatit, atipik viral pnömoni gibi virütik hastalıklarda; milyer tüberküloz gibi hızlı seyreden infeksiyonlarda, aplastik kansızXlıkta, hipersplenizmde kemik iliğinin kanXserinde lökopeni vardır.
bunlar yazıyodu...yani yapılan aşılar etkilemiştir.

yasemin bebeğinde bu hastalıklar olduğundan değil,aşılarla bazı hastalıkların mikrobu verildiği için olmuştur demek istiyorum..vücut bağışıklık kazanmaya çalışıyor.

Günaydılar. Nasılsınız kızlar? Ben iyi değilim oğlumun biri çok fena hasta. Gece uyuyamadık ne o nede ben. Yavrum benim o bir parça haliyle ne acılar çekiyor. Hırıl hırıl boğazı. O iki alt dişiyle bana gülmesi yokmu ses denen birşey yok canımda. Antibiyotik, öksürük surubu verdim ama bakalım aftaiçi zaten yenidoğanda kontorlumuz vardı. Gerçi benim verdiğim ilaçları hemen hemen tüm doktorlar aynı veriyor. İnşallah ozamana kadar geçecektir. Bu ilk hastalığımız ( Yavrumun o haline hiç dayanamıyorum

Hiç unutmuyorum cocuklarım ozamanlar 6aylık falandılar 1,5yasında oğlu olan bi arkadaşım demişti ki. Şimdi hasta olmazlar şöyle bi 9aya girince sürünme hareketlenmeye basladıkları dönemde hastalıklarıda başlar diye. Ayyy aynen de öyle oldu

Bide çocuklarını hasta yapan annelere çoook kızardım. Bu cocuk yürümüyorki kendisini üşütsün diye ,tamamen anneye muhtac bircocugu, tabiki anne üşütmüştür. Geçen gün banyo yaptırmıştım onları ne olduysa demek o arada oldu. Rabbim çocuğuma acil şifalar ver. Beterinden koru.

geçmiş olsun cnm evet sürünmeye başladığında mikroplar elleriyle onların vücuduna yerleşiyo hiç telaş yapma ben çok alıştım öle olmalarına çok üzülüyo insan ama sanırım ben çok taşlaştımm üzülmüyorum hiç ALLAH ın izniyle geçecek diyorum şurup antibiyotik verme ılık suyun içine azcık bal 2-3 damla limon sık ver bak nasıl iyi geliyor....balı fazla olmasın alerji falan olduğu yok dene bi istersen...

Canım geçmiş olsun telaş etme diğer arkadaşlarında yazdığı gibi aşıdandır. sen durduk yere mi bu testi yaptırdın yoksa doktorumu istedi.

Bir bebişimiz daha hasta olmuş. çok geçmiş olsun canım size de. hastalıklar demek bu ay da başlıyor,Allah tüm bebişlere şifalar versin. dediğin gibi daha beterinden korusun...

Son düzenleme:
İlaybars ; darısı başınıza olsun. Büyüyorlar ve bu günler bir daha geri gelmeyecek kıymetini bilmek lazım.
Kız bebeğimiz ; 5 500 kg, 61 cm boy
Erkek bebeğimiz;5 800 kg, 61 cm boy
küçük doğan bebek büyüğü geçti
Doktor günde 900-1000 cc mama almaları lazım artık dedi. ben 800 veriyordum yavaş yavaş arttıracağım.
Ayrıca ben sormadan kendisi yürüteçi tavsiye etmiyorum dedi.
ek gıdaları da 4,5 ay dan sonra başlatacak sanırım..
Moonternet ; sein yazdıklarından bebişi gören sayısı 5 yazmışsın. Canım ben bunu okuyunca dedim ki benimkileri çok fazla kişi görüyor ve ben buna dikkat etmiyormuşum..
inşallah enfeksiyon kapmazlar...

mootorrent sağol canım içimi rahatlattın, ama ziyaretçi konusunda (( ne siz sorun ne ben söyliyim. kime ne desem fayda yok. riayet edenlerde var etmeyenlerde. bu konuda çok dertliyim iyisimi ağzımı iç açmıyım

ilaybars araştırman için teşekkür ederim canım inan cesaret edip araştıramamıştım. bende yaygın anksiyate bozukluğu var bu yüzden herşeyi kötüye yoruyorum. içime su serptin.

nurum geçmiş olsun bebişine . Allah şifa versin. olucak bu tür seyler ama yeni anneyiz ben hala hemen ağlıyorum kızıyorum kendime ama elimde değil.

rudi teşekkürler canım umarım hepınızın dedığı gibi aşıdandır sadece. dua edıyorum cümlemizinkiler iyi olsun Allahım evlatlarımızla aılemızle ımtihan etmesin.

kızlar benimkiler 6.5 ve 6.4 kılodalar boyları 62-63 umarım ıyıdır.

bırde bışey sorucam genelde hepımız bebeklerımıze kendımız bakıyoruz. ne kadar uyanık vakıt gecırıyorlar gunduzmu gecemı uyanıklar. uyanıkken nasıl vakit geçirtiyorsunuz onlara, nasıl oyalıyorsunuz, nasıl uyutuyorsunuz...vs..vs....

canım rotavirüs 2.ayda yapılmıyo mu.o aklıma takıldı.ve kaç paraya yaptırdın..aşı ama ağızdan verilen damla değilmi????

kuzum geçmiş olsun..bence üşüdüğü için değil,,hareketlendiği için olmuştur..rabbim acil şifalar versin..

bu kolik mahvetti bizi..her türlü sallıyorum azıcık sakinleşip uyusunlar diye.ayakta kucakta sallıyorum..daha bakınıp vakit geçiremiyorlar..uykuları falan hiç yok zaten..inşallah zamanla düzene girer...

Günaydın İyi Haftalar kızlar;

Benim bebişlerin kafası çok terliyor bu durumu yaşayan var mı ?
netten baktım d vitamini eksikliğinden olabilir diyor, doktora sordum burnu kapalı olunca terler diyor, burunlarıda açık..

benimkilerin baya bi küvez geçmişi vardı ziyaretçi kabul etmedim tek tük akrabalardan görenler oldu haftasonu başladılar ağlamaya yabancı biliyoalr artık vede çok sıkılıyolar anladık bunu...

benim erkek bebek:7200 kg boy 64 cm di
kız bebek bugün tartılcak gerçi ama en son 6200 kg 60 cm di 6 aylık olduk.

İyi akşamlar arkadaslar. Diğer oğlumda hastalandı. 4gundur yavrularımda uğraşıyorum. Bakmaya zaman olmadı, şimdi fırsat buldumda telden yazıyorum.
Dün acile cocuk hastanesine ikisinde götürdük. Dr. Antibiyotik yazmasada onden ben verdigim için çabuk toparlandı. İyi dilekleriniz için Cook teşekkür ederim Sagolun arkadaslar.
İkizlerine yalnız bakan annelere
Sesleniyorum. İki bebeğiniz aynı anda hastalandığında yetemiyorsunuzz onlara, iste asıl buzaman birine ihtiyac duyuluyormuş onu anladım. Sagolsun annem200kmlik yoldan geldi de öyle bakıyoruz hastalikliklari başka birseyymis. Çok zor.

tekrar geçmiş olsun

nurum çok geçmiş olsun canım, haklısın yardımcı lazım olur ama bana gelenler kendı bıldıklerını uygulamak ıstıyor kafayı yıyorum, birde bir çocuk sevme aşkı geldı herkese bildiğiniz gibi değil, prematüre ve ikiz bebeklerın hemde rahatsızlanmış hassasiyetını kımseye anlatamıyorum. o yüzden çok yorulsamda kendım bakmaya çalışıyorum. Allah banada eşimede zeval vermesinde Rabbimin emanetlerıne en ıyı şekilde bakabılelım. ben dr un dedıklerını uygulamaya çalışıyorum gelenler benımle kavga edıyor vay dr ne bılıyormuş. nasrettın hoca eşşekten düşmüş dr a götürelim demişler, eşşekten düşmüş bir dr olsun da benı anlasın demiş. benımkıde o hesap bu hassasiyeti yaşamayan anlamıyor, hadı anlamıyorsunuz saygı gösterin. bende napıyım artık arsızlaştım canımı çok sıkarlarsa bende can sıkıyorum.

kızlar ben kolık müziği, otomatık sallanan bebek koltugu, beşiklerdeki dönence, ayakta ve kucakta sallama, şarkı söyleme, egzersiz yapma,beşikleri cama doğru çevirip baktırma,... vs..vs .. böyle zaman geçirmeye çalışıyoruz. ama bazende acaba yetemıyomuyuz canları sıkılıyormu dıye üzülüyorum, e halıyle ılgıde bölünüyor tabi

biz bi dünya iğne ilaç yedi diye çocuklar başka aşı araştırmadık. rota virüsünü yani acaba hatamı edıyorum yaptırmalımıyım

ev işi ve yemek yapmaya yetişebilen varmı hanımlar, ben maalesef hiçbirini yapamıyorum. sizde durum nedır

bizimkilerin mama yerken birde yatarken çok haraket ettıklerınde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…