• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

şu otomatik sallanan bebek koltuğu nasıl bende kızıma almak istiyorum çok canı sıkılıyo hep sallancak kollar açık vaziyette yada kucakta gezcek
nurum çok geçmiş olsun canım, haklısın yardımcı lazım olur ama bana gelenler kendı bıldıklerını uygulamak ıstıyor kafayı yıyorum, birde bir çocuk sevme aşkı geldı herkese bildiğiniz gibi değil, prematüre ve ikiz bebeklerın hemde rahatsızlanmış hassasiyetını kımseye anlatamıyorum. o yüzden çok yorulsamda kendım bakmaya çalışıyorum. Allah banada eşimede zeval vermesinde Rabbimin emanetlerıne en ıyı şekilde bakabılelım. ben dr un dedıklerını uygulamaya çalışıyorum gelenler benımle kavga edıyor vay dr ne bılıyormuş. nasrettın hoca eşşekten düşmüş dr a götürelim demişler, eşşekten düşmüş bir dr olsun da benı anlasın demiş. benımkıde o hesap bu hassasiyeti yaşamayan anlamıyor, hadı anlamıyorsunuz saygı gösterin. bende napıyım artık arsızlaştım canımı çok sıkarlarsa bende can sıkıyorum.

kızlar ben kolık müziği, otomatık sallanan bebek koltugu, beşiklerdeki dönence, ayakta ve kucakta sallama, şarkı söyleme, egzersiz yapma,beşikleri cama doğru çevirip baktırma,... vs..vs .. böyle zaman geçirmeye çalışıyoruz. ama bazende acaba yetemıyomuyuz canları sıkılıyormu dıye üzülüyorum, e halıyle ılgıde bölünüyor tabi

biz bi dünya iğne ilaç yedi diye çocuklar başka aşı araştırmadık. rota virüsünü yani acaba hatamı edıyorum yaptırmalımıyım:(

ev işi ve yemek yapmaya yetişebilen varmı hanımlar, ben maalesef hiçbirini yapamıyorum. sizde durum nedır

Günaydın İyi Haftalar kızlar;

Benim bebişlerin kafası çok terliyor bu durumu yaşayan var mı ?
netten baktım d vitamini eksikliğinden olabilir diyor, doktora sordum burnu kapalı olunca terler diyor, burunlarıda açık..

benim tek bebeğimde biberonla emerken terleme yapıyodu dr ye sordum kalsiyum eksikliğinden dedi yoğur yediriryorum bol bol şükür artık eskisi kadar yok yediremediğim günlerde hemen fark ediyo terleme artıyo.

İyi akşamlar arkadaslar. Diğer oğlumda hastalandı. 4gundur yavrularımda uğraşıyorum. Bakmaya zaman olmadı, şimdi fırsat buldumda telden yazıyorum.
Dün acile cocuk hastanesine ikisinde götürdük. Dr. Antibiyotik yazmasada onden ben verdigim için çabuk toparlandı. İyi dilekleriniz için Cook teşekkür ederim Sagolun arkadaslar.
İkizlerine yalnız bakan annelere
Sesleniyorum. İki bebeğiniz aynı anda hastalandığında yetemiyorsunuzz onlara, iste asıl buzaman birine ihtiyac duyuluyormuş onu anladım. Sagolsun annem200kmlik yoldan geldi de öyle bakıyoruz hastalikliklari başka birseyymis. Çok zor.

geçmiş olsun canım Allah şifalar versin bebeklerine bir anne için en zor zamanlar Allah sana sabır ve güç bebeklerinede sağlıklar versin canım.

mootorrent sağol canım içimi rahatlattın, ama ziyaretçi konusunda :((( ne siz sorun ne ben söyliyim. kime ne desem fayda yok. riayet edenlerde var etmeyenlerde. bu konuda çok dertliyim iyisimi ağzımı iç açmıyım

ilaybars araştırman için teşekkür ederim canım inan cesaret edip araştıramamıştım. bende yaygın anksiyate bozukluğu var bu yüzden herşeyi kötüye yoruyorum. içime su serptin.

nurum geçmiş olsun bebişine . Allah şifa versin. olucak bu tür seyler ama yeni anneyiz ben hala hemen ağlıyorum kızıyorum kendime ama elimde değil.

rudi teşekkürler canım umarım hepınızın dedığı gibi aşıdandır sadece. dua edıyorum cümlemizinkiler iyi olsun Allahım evlatlarımızla aılemızle ımtihan etmesin.

kızlar benimkiler 6.5 ve 6.4 kılodalar boyları 62-63 umarım ıyıdır.

bırde bışey sorucam genelde hepımız bebeklerımıze kendımız bakıyoruz. ne kadar uyanık vakıt gecırıyorlar gunduzmu gecemı uyanıklar. uyanıkken nasıl vakit geçirtiyorsunuz onlara, nasıl oyalıyorsunuz, nasıl uyutuyorsunuz...vs..vs....

biz gündüz toplam en fazla 6 saat uyuyoruz gece uykularıda yavaş yavaş düzene girmeye başladı acıkları zaman veya memeleri düştüğü zaman uyanıyolar,bi bebeğim elimi tutarak uyuyo diğer bebeğimse ya ayakta sallayarak yada büyüyen yatağını sallamalı aldım onda kafasını yastağa gömerek uyuyo,gündüzleri hoppalaları var ona koyuyorum baya oynuyolar cok seviyolar hoppalayı,yastıklarla destek yapıp önlerine oyuncaklarını koyuyorum karşılıklı otutturuyorum ama birbirlerini izliyolar hem böylede vakit geçiriyolar uzun süre bu arada bende temizlimide yapıyorum yemeğimide bunlardan sıkıldıkları zaman ben devreye giriyorum yoğuruyorum resmen ikisinide kıkır kıkır gülmeleri gerekiyo arada :9: yorulup uyuyolar daha sonrada.
benim bebekler 6bucuk aylık yavaş yavaş yürütece de koymaya başladım işte bizim zamanımız böyyyleee akııııppp geçiyo güzel zaman geçirdiğimizi düşünüyorum bebeklerimle ve coğu şeyin altından kalkabiliyorum ama tabi bu bebekler büyüdükçe gerçekleşiyo sanıyorum :) ve diğer annelerin nasıl zaman geçirdiğini bende merak ediyorum.

anladığım kadarıyla yalnız bakanlar illaki yardımcı araç kullanıyo hoppala sallanan salıncak anakucağı ben nasıl yapsam acaba chicco otomatik salıncağını çok beğendim ama 9 kg ye kadar işe yarar mı acaba bide kraftın var hem beşik hem mama sandalyesi chicco daha kaliteli mama sandalyeside almam lazım çok masraf oluyo yaaaa chicco nun herşeyi çok kaliteli kullanışlı varsa kullanan yardımcı olsun

anladığım kadarıyla yalnız bakanlar illaki yardımcı araç kullanıyo hoppala sallanan salıncak anakucağı ben nasıl yapsam acaba chicco otomatik salıncağını çok beğendim ama 9 kg ye kadar işe yarar mı acaba bide kraftın var hem beşik hem mama sandalyesi chicco daha kaliteli mama sandalyeside almam lazım çok masraf oluyo yaaaa chicco nun herşeyi çok kaliteli kullanışlı varsa kullanan yardımcı olsun

canım o markalar baya pahalı, biz net de bir alışveriş sitesinden aldık "comfy lettino çok fonksiyonlu bebek koltugu" mama sandaleside oluyor önünde tablasıda var ama yüksek degıl. aldığımızda 112 tl idi.

iyi akşamlar herkese...

bugün üniversiteye kontrole gittik..ikizlerimin durumu iyi şimdilik..çok şükür...üniversitedeki prof. sünnetlerini bu ay veya önümüzdeki ay yaptırın dedi..idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için..sizler ne düşünüyorsunuz...

rotavirüs aşısını yaptırın dedi..bebeklerimiz genelde prematüre oldukları için enfeksiyon kapma riskleri fazla diye önerdi..

ferro sanola ne zaman başladınız??ben bugün başladım..daha önceden başlanması gerekiyormuş..bu sebeple biraz kansızlığımız çıktı..kullanmayan varsa dr.una danışsın..

iyi akşamlar herkese...

bugün üniversiteye kontrole gittik..ikizlerimin durumu iyi şimdilik..çok şükür...üniversitedeki prof. sünnetlerini bu ay veya önümüzdeki ay yaptırın dedi..idrar yolu enfeksiyonu riskini azaltmak için..sizler ne düşünüyorsunuz...

rotavirüs aşısını yaptırın dedi..bebeklerimiz genelde prematüre oldukları için enfeksiyon kapma riskleri fazla diye önerdi..

ferro sanola ne zaman başladınız??ben bugün başladım..daha önceden başlanması gerekiyormuş..bu sebeple biraz kansızlığımız çıktı..kullanmayan varsa dr.una danışsın..
canım ferro biz bilmiyoruz dr birşey demedi ..ben bi sorayım.. bebişlerinin iyi olmasıne sevindim. ben sünneti 1 yaş ile 2 yaş arasında düşünüyorum herhangi bir sağlık sorunu çıkmaz ise şimdi pek minikler kıyamıyorum..

canım benimkiler daha minikdiye başlamadım bir şey kullanmaya sanırım 1 ay sonra bende araştırıyor olacağım. zaten uzun süre kullanmayacakalrından pahalı bir şey alma derim ben ucuz olsun bir de bebekler çabuk sıkılıyor bunu gözardı etmemek lazım. sahibinden.com adresinede bak bazen aileler alıyor ya hiç kullanmamış yada çok az kullanılmış uygun şeyler oluyor ben arada bakıyorum. avantajlı olabilir..

benim tek bebeğimde biberonla emerken terleme yapıyodu dr ye sordum kalsiyum eksikliğinden dedi yoğur yediriryorum bol bol şükür artık eskisi kadar yok yediremediğim günlerde hemen fark ediyo terleme artıyo.
ay çıldırıcam her dr farklı bişi söylüyor, d vitamini eksikliği, burnu kapalı , kalsiyum eksikliği yauf d vitaminidamla veriyorum,burnunu sürekli kontrol ediyorum denizsuyu ve otribebe aspiratör kullanıyorum kalsiyumiçin ne yapabilirim birde o na bakayım ek gıdaya daha 1 ay var başlamamıza.

sevindim cnm iyi olmalarına rotavirüsü ben yaptırdım 2 dozluk ferra sonala hastaneden çıkar çıkmaz başlattılar sanırım küvezdede kullandılar zaten kansızlık premitürelerde var muhakkak kullan bende hala kullanıyorum d vitaminide multitabs veriyorum
iyi akşamlar herkese...

anladım canım evet çok pahalı ama ben sırf bebeklerimin sağlığı için çalışıyorum tabiki borçta çok ama zaten fizyoterpistimizde mama sandalyesi öneriyo özellikle ayak destekli olanlara bakın dedi ayarlı olması beli sağlamlaştırıyomuş ayaktan destek olunca bel bizim için çok önemli dedi baya bi araştırdım chicco 3 yaşına kullanılan polly magic mama sandalyesi var destekli oturtmaya başladık artık 6 aylık olduk ama ek gıda içinde bence çok önemli mama sandalyesi canım benimkiler daha minikdiye başlamadım bir şey kullanmaya sanırım 1 ay sonra bende araştırıyor olacağım. zaten uzun süre kullanmayacakalrından pahalı bir şey alma derim ben ucuz olsun bir de bebekler çabuk sıkılıyor bunu gözardı etmemek lazım. sahibinden.com adresinede bak bazen aileler alıyor ya hiç kullanmamış yada çok az kullanılmış uygun şeyler oluyor ben arada bakıyorum. avantajlı olabilir..

Son düzenleme:
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Oğluşlarım allahın izniyle daha iyi olacaklar.

Yasemin ve mugebuca ben çok şükür şimdiye kadar herşeye yettim. Sadece şu(3aylık oldugu ramazan ayımız hariç)
Çevremdekilerin dediğine göre hastalık derecesinde titizlik varmış ki herkesin memnun kaldığı tavsiyeyle tutuğum kadının temizliğini bile begenmeyerek kendim yapıyorum. nadir alıyorum oda camlarımız çok olduğundan mecbur kaldığım için....Neyseee canım bizim zamanımız öyle pek yürütec hoppalama vs. şeylerle geçmiyor. Mama sandalyesi aldım ona bile pek oturmuyorlar sıkılıyorlar.
Ben halının üstüne çarşafı seriyorum, oyuncakları döküyorum ve yavrularımı salıyorum odanın yüzüne :) Bende buarada tüüm ev işlerimi yapıyorum zaten hergün yapmasam ev değil sanki ben bitleniyorum:1: Balkon ve banyo yıkamaydı. Evi süpürme silmeydi. Tozdu derken onların uyku saatleri geliyor o sırada uyuttuktan sonrada yemeğime bakıyorm. Sonra öğleden akşama kadar gece boyuda hep onlarla ilgilenerekten zamanımızda böyle geçiyor. Ne evi boşluyorum ne cocuklarımı nede eşimi. Çok şükür herşeyle şimdilik ilgileniyorum. Yasemincim şimdi bizi kendinle kıyaslama senin dönemin şuan çok zor. İnşallah hayırlısıyla sende büyüteceksin.

ayyy süpersin temizlik konusunda canım sıkılıyo aslında düzenli yapamıyorum çok zor oluyo çamaşır falan annem haftaiçi hallediyo sağolsun haftasonu çocukların yanından ayrılıpta iş yapmak imkansız benim için nasıl olcak yaaa üffff diğer odaya bile gidemiyoruz eşimle okadar yani bi oturmaya başlasalar oynamaya bide benimkiler daha geç yapar erken doğdukları için kızım kucaktan inmiyo evde durmayı bende çok isterdim bazı şeyleri yapmayı ama galiba işleri bir türlü organize edemiyorum
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Oğluşlarım allahın izniyle daha iyi olacaklar.

Yasemin ve mugebuca ben çok şükür şimdiye kadar herşeye yettim. Sadece şu(3aylık oldugu ramazan ayımız hariç)
Çevremdekilerin dediğine göre hastalık derecesinde titizlik varmış ki herkesin memnun kaldığı tavsiyeyle tutuğum kadının temizliğini bile begenmeyerek kendim yapıyorum. nadir alıyorum oda camlarımız çok olduğundan mecbur kaldığım için....Neyseee canım bizim zamanımız öyle pek yürütec hoppalama vs. şeylerle geçmiyor. Mama sandalyesi aldım ona bile pek oturmuyorlar sıkılıyorlar.
Ben halının üstüne çarşafı seriyorum, oyuncakları döküyorum ve yavrularımı salıyorum odanın yüzüne :) Bende buarada tüüm ev işlerimi yapıyorum zaten hergün yapmasam ev değil sanki ben bitleniyorum:1: Balkon ve banyo yıkamaydı. Evi süpürme silmeydi. Tozdu derken onların uyku saatleri geliyor o sırada uyuttuktan sonrada yemeğime bakıyorm. Sonra öğleden akşama kadar gece boyuda hep onlarla ilgilenerekten zamanımızda böyle geçiyor. Ne evi boşluyorum ne cocuklarımı nede eşimi. Çok şükür herşeyle şimdilik ilgileniyorum. Yasemincim şimdi bizi kendinle kıyaslama senin dönemin şuan çok zor. İnşallah hayırlısıyla sende büyüteceksin.

Günaydın Kızlar,
Nurum iyileşti mi oğluşlar ? Paylaştığın video yu henüz izleyemedim uygun program pc de yokmuş.
Moonternet sen çalışıyorsun ve kızlar unutmayalım ki artık evimizde 2 bebiş var,mükemmel ev düzeni , temizlik yapamayız , bende ev düzeni,temizlik konusunda hastalık boyutunda takıntılıyım. hamileyken sürekli kendime telkinde bulundum artık rahat olacağım diye 3 kadın aldım sırasıyla yardımcı 3 ü ile birlikte bende iş güç yapmaya başladım. yani ne oldu hem para verdim hem ben çalıştım bedava ya.. maksadım onlar evi temizlerken ben bebişlere vakit ayıracaktım ama olmadı. ben de daha kimseyi istemedim sadece camlar için belli aralarla çağırırım yeter.
tek herşeye yetmeye çalışıyorum. dağınık eve tahammülüm yok. her şey yerli yerinde olacak. bliyorum çocuklar büyüdükçe bu mümkün olmayacak ama işte umarım esneyebilirim biraz adeta kendimle savaşıyorum..
önceye oranla çok azda olsa düzelme var, ne yaparsak kendimize yaparız rahat olmak lazım bunu yazıyorum umarım uygulayabiliriz.

istesem bukadar denk getiremem. şu tabloya bakarmısınız arkadaslar? Tevafuk olsa gerek. Sıradaki arkadasın 1kız 1erkek ikizleri olması gerek:9:

canıım bu topik mopik konusunda cok bilgisizim beceremiyorum :50: bebeklerin kilosu 3000-2650 doğdular takip ettin için teşekkür ederimm:16:

ayol ben ne kadını tutucam fizik tedavisini zor ödüyorum :51::51::51: ALLAH rızkımı artırsın İNŞALLAH ta bende bebeklerimin başında durayım yani içim rahat değil temizlik düzen istediğim gibi olmayınca ama hayat işte neler gösterir bilemiyo insan benimde sınavım bu şekilde olcakmış YA SABIR diyorum sadece daha oğlumun ameliyat borçları bitmedi ki 3.ameliyat olma ihtimali var takip ediliyo kontrol altında :18::18::18::18:
Günaydın Kızlar,
Nurum iyileşti mi oğluşlar ? Paylaştığın video yu henüz izleyemedim uygun program pc de yokmuş.
Moonternet sen çalışıyorsun ve kızlar unutmayalım ki artık evimizde 2 bebiş var,mükemmel ev düzeni , temizlik yapamayız , bende ev düzeni,temizlik konusunda hastalık boyutunda takıntılıyım. hamileyken sürekli kendime telkinde bulundum artık rahat olacağım diye 3 kadın aldım sırasıyla yardımcı 3 ü ile birlikte bende iş güç yapmaya başladım. yani ne oldu hem para verdim hem ben çalıştım bedava ya.. maksadım onlar evi temizlerken ben bebişlere vakit ayıracaktım ama olmadı. ben de daha kimseyi istemedim sadece camlar için belli aralarla çağırırım yeter.
tek herşeye yetmeye çalışıyorum. dağınık eve tahammülüm yok. her şey yerli yerinde olacak. bliyorum çocuklar büyüdükçe bu mümkün olmayacak ama işte umarım esneyebilirim biraz adeta kendimle savaşıyorum..
önceye oranla çok azda olsa düzelme var, ne yaparsak kendimize yaparız rahat olmak lazım bunu yazıyorum umarım uygulayabiliriz.

herkese merhaba..nurum un mesajı ıle haberım oldu topıkten..oonce bılgılerımızı vreyım sonra kendımızden bahsedelım..
08.08.2011 dogum tarıhımız..36+0 dogum haftamız..2530-2580 dogum kılomuz..ıkı erkek..vee ben 32 yasındayım:1:

1 hafta sonra 7 aylık olucagız..7 ayımız zor ama güsel geçti..ben çalısıyorum..sadece 3 ay bebeklerıme ben bakabıldım..ıse baslamam gerekıyordu...sımdı 3 gun annm 2 gun kayınvalıdem bakıyor sagolsunlar..gecelerı basbasayız ama yavrukuslarla..
ıkız bebek buyutmek gercekten cok zor..şöyle delıksız uykuya hasret kaldım...Şimdi bide diş cıkarıyoruz mızmızız sabah kadar...sabah ıse sersem gıbı gelıyorum..Allah hepımıze yardım etsın..gecmısı okudum hepsını..bende yurutec aldım en azından arad koyuyoruz..fazla durmuyolar ıcınde ama onlar ordayken yemek falan yemek rahat oluyor..ek gıdaya gelınce 4 aylıkken gectık bz...bu arda 5 ay emdıler sadce sonra bıraktılr sutte bıttı zaten..çalısınca zor oldu..once meyve puresı kasık maması ve yogurtla basladık..sımdı kahvaltı-sebze corbası-yogurt-meyve-muhallebı ve devam sutu yıyoruz...ılk 4 ay ogullarımın bırınde gaz problemı cok oldu.kakasını yapamıyordu 2 gunde bır uyararark yaptırıyoduk..sımdı ek gıdaya geccınce duseldı cok sukur...hastalık olayına gelınce bız 2 aylıkken ılk kez grıp olduk..o kadarkı gozumuzden sakınıyoruz ama vırusu bı yerden bı sekılde kapıyorlar..gecen ay bı oglum ıdrar yolu enfeksıyonu oldu..baya ugrastık..doktorumuz hemen sunnet dıyor..arastıryorum ıkısınıde sunnet ettıcez ıns..
işteyken onları cok ozluyorum ama ev gıttıgımde benı gorduklerınde o gulucklerı cırpınmaları herseye deyıyor...sımdılık bızden bu kadar..fırsat buldukca gırıcem..hepınıze sevgıler...kuzucuklarınızı opuyorum...

Back