2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

1ay sonra tatile gideceğiz sanırım oğlum o zamanda bezli olacak[emoji15]

işte bilmiyor benimkide öyle anladım onuda aşıcaz inşallah bizde beraber atıyoruz çişi güle güle diyoruz...tatil süper gitmeye niyetimiz var ama uzk bir yere değil yakın yerlere bakıyoruz...çok bunaldık inşallah bi aksilik çıkmazda bu sene rahat bi yaz geçiririz...havuzdan korkuyorum enf riski açıcısından özellikle oğlum için....kızdan sonra hemen oğlana başlayacağım 1 hafta ara verip....
1ay sonra tatile gideceğiz sanırım oğlum o zamanda bezli olacak[emoji15]

Bende havuzdan korkuyrm inşallah denizi severler.. Kızın bir kaç güne tamamen aşacak emin ol..o na güven.
Tatili en çok bizler hakediyoruz değil mi ikiz anneleri??

tatil benim için uzak bir kelime zira sadece balayına gitmiş biri olarak gitmek isteyipte gidemeyenlerdenim.....eminim aşıcak okadar zor bir çocuk değil ama inat yaşındalar şuan 4.günde çişinin geldiğinin bile söylemesi süper 3. günde 1 kere söylemişti yatmadan önce eşim karpuz verdi bez bağlamayacağımı söyledim ama neyse hemen çişim var dedi gittik yaptı şükür....bezde takmadım yeni uyudular sayılır uyku saatleride değişti gündüz uykusu 3 e sarktı sabahta 8 30 gibi kalkıyorlar akşam üstü parka çıkıyoruz eve girmek istemiyorlar girinceye kadar 21 00 oluyor sağlık olsun diyorum yoruluyorum ama......
Bende havuzdan korkuyrm inşallah denizi severler.. Kızın bir kaç güne tamamen aşacak emin ol..o na güven.
Tatili en çok bizler hakediyoruz değil mi ikiz anneleri??

Moonternet benimkilerin hiç 7 yi bulmadı uyanmaları çok erken ayaktayız.
Gece geç uyuyunca çocuklar sende dinlenemiyorsundur haliyle..
İnatçılık bizde de had safhada kıyafet toka ayakkabı her konuda ben yapıcam benim istediğim olsun,modundalar
Zor bir dönemden daha geçiyoruz,,,

sorma gece bezi çıkardım ama kızım altına yapıyor tutmuyor çişi geldiğinde mıkır mıkır ağlamaklı sonra yapınca çıkartmak istemiyor kıyafeti 2 gece önce 5 kere değiştirdim dün gecede 2 kere çamaşır mak . kafayı yemek üzere yeni uyudular...öğlen uykusunu bende 1 saat yatıyorum sabah tan çıkmadık dışarı yağmurlu burda hava acayip nemli 4 makina çamaşırımı katlayıp yerleştirdim sonra evi süpürdüm.çocukları yıkadım 5 dk oturmadım...daha serilcek çamaşırlar beni bekliyor bölük bölük yazıyorum ama dün gecede ağlama krizi vardı kızımda kakamı yapamıyorum diye neler neler verdim en son oğlumun devamlı kullandığı kabızlık şurubu dahil uykuya yatmadan önce çişini ve kakasını yaptı çok şükür........oğlum inat değil benim kızım baya zorluyor oğlum durup durup ben seni dinliyorum ben seni seviyorum diyor....

Merhaba ikiz anneleri,

Bu sorumun cevabını en iyi burada bulacağımı tahmin ediyorum. Senelerdir tedavi görüyorum. İkiz bebek deliler gibi istiyordum. Ama şimdi topu topu 2 embriyomuz var yarın transfer günü ve birini transfer etsek ve öbürünü dondursak mı yoksa ikisini de transfer etsek ve ikiz ihtimalini kabul etsek mi karar veremiyorum. 9-6 çalışan biriyim. Muhtemelen ücretsiz izin de alamayacağım. Sizin seçme şansınız olsaydı bebeklerinizi yine ikiz mi isterdiniz yoksa ardarda iki kardeş olarak mı

Merhaba jcs9,
Benim 3.tüp bebek denememde tuttu ve ilk defa 2embriyo transfer edilecekti bende eşimle konustum 1tanesi mi transfer ettirsek diye? Riskleri düşündüm2tanesinin tutmama ihtimali .1tanesinin tutma ihtimali ve her 2sinin tutma ihtimali sonuçta hepsi bir riskti ve 2 transfer ettirdik.2 si de tuttu. Ama bizim geride kalan 5 dondurulmus embriyomuz daha var.
Sonuç olarak karar vermek zor ikisinin sevgisi ayrı ama o kadar da güç.zorlukları fazla ama işte transfer işleminde sonucu bilemiyoruz ki..

Zorlu ve uzun bir tedavi surecinden sonra bir o kadar sıkıntılı bir hamilelik sonucu kavustum cok sukur minik mucizelerime...

Bugün secme sansim olsa yine çift embriyo transferi isterdim.

Cogul gebelik riskleri,dogum sonrasi kuvez vs.sureci,iki minigin sorumlulugu kolay degil belki ama tarifsiz güzel. ..Tek bebektede belli bir zamana gelinceye kadar bir takim zorluklar yasaniyor,siz bu zamanda iki bebisi birlikte büyütmus oluyorsunuz.1-2 yas arayla çocuk sahibi olmak bence daha zor. Ki benim gibi hamilelikten cok korkmus biri icin ...

Hakkinizda hayırlısı olsun ins.

ikiz anneleri iki beşik almak lazım sanırım.gürültüden birbirlerini uyutmazlar değilmi? birde eğer iki beşik almak gerekirse bebekleri ayrı ayrı odalaramı koymak lazım.malum ayrı beşik olsa bile aynı odada yinede birbirlerini uyandırırlar.birde bebek arabası kaçıncı aydan itibaren lazım olmaya başlar. arkalı önlü olanlar mı daha kullanışlı yoksa yanyana birleşik olanlar mı?.bu konu ile ilgili bildiğiniz bir başlık var mı arkadaşlar

Arzu_can
Ben aynı odada tek yatakta 3ay uyuttum.sonra ayırdım yatakları ama yine aynı oda.ayrı odayı hiç düşünmedm anne karnımda başlayan beraberlklrni bozmak aykırı olur bence.
Yan hana ikiz arabası kullndm 3aydan itibaren kullanılablyr benim model baston tipli.şu an 2.el satılık ilanım var.
Şimdiden sağlıklı doğumlar

bugün okula kızımda geldi güzel bir gündü

nasılsınız kızlar

fizyoterapistimiz tuvalet eğitimi için 1 ay bekle dedi erkek çocukları kız çocuklarına göre 1 ay daha geç öğreniyormuş....ancak adapte olucak belli benim oğlum.....ayrıca nettede aynı şey yazıyor

yukardaki başlık nereden çıktı anlamadım

Son düzenleme:
Canım biz artık tecrübeliyz ya ikiz çocuk konusunda ikiz hamileler o nedenle sormus yukarıda.

Erkek çocukları her şeyi daha geç yapıyorlar,kızlar hızlı büyümek istiyorlar.
Kızını da okula götürmen onun için iyi olmustur nereye gittiğinizi kendi görünce merak etmez en azından..

Anneler nasılsınız çocuklar nasıl ? Soğuk ve yağmurlu bir gün yine..

Evet burasida ayni kizim ishal oldu meyve yi fazla kacirdi kirazi ve cilegi seviyor hepsi benim diyor ciste iyi sukur gece kaldirdigimda bazen yapiyor ağlıyor yok diye 1 kere islatiyor altini okadar onuda ogrenecek inşallah

Gece uyutmadan önce bir şeyler veriyor musun canım?
Ben uyumadan 1saat kadar önce süt içirip wc ye götürdktn sonra uyutyrm.
Meyve sevmeleri ne güZel benimkiler de karpuz seviyorlar aşırı. Bir de sütü zorla veriyorm kıza 200 cc yarısını zor içiyor kıZım hepsini bitir kalmsn dediğimde ;sende az yap o zaman dio bana..çok bilioo bunlar

Evet iciyor wc ye gidiyor gitmedigi zamanda oluyor yemekle birlikte sutu iciyorlar vermezsemde aglama istemiyorum vermek mecbur kaliyorum UOTE=rudi;35614527]Gece uyutmadan önce bir şeyler veriyor musun canım?
Ben uyumadan 1saat kadar önce süt içirip wc ye götürdktn sonra uyutyrm.
Meyve sevmeleri ne güZel benimkiler de karpuz seviyorlar aşırı. Bir de sütü zorla veriyorm kıza 200 cc yarısını zor içiyor kıZım hepsini bitir kalmsn dediğimde ;sende az yap o zaman dio bana..çok bilioo bunlar[/QUOTE]

benim de 17 aylık ikizlerim var ,gerçekten oğlum kızdan 1 ay geride ..
kız çocuklarının algısı çok açık oluyor hemen kapıyorlar ,erkekler daha saf :))

Kızlar hep önde her şeyde canım.bebeklikten başlıyor demek ki..
Bu arada güle güle büyütün sizde çocuklarınızı

ben wc egiitimine basladim kafayi yiycem
lazimliga yapmiyoalr sikiyolar sonrada yere birakiyolar
oglen uykusunda ve gece bagliyorum
onerisi olan varmi kizlaaarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…