2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

iyiz hamdolsun bu aralar kimse yazmıyor bi yoğunluk içindeyiz öğleye kadar mutfaktan çıkamıyorum çocuklara yemek bize yemek eee birde kurabiye yaparsam tam öğlen vakti oluyor havalar bu ara güzeldi bende markete kadar yalnız çıktım 2 kere ama kesinlikle elimi bırakmalarına izin vermedim sonra başedemem diye..öğlen uykusunda dinleniyorum kalkınca yine onlar için yemek kalan zamanlardada temizlik çamaşır rutin hiçbir değişiklik yok......oğlumla haftada 2 gün fizik ted. gidiyoruz okadar....hast kontrollerimiz var gezmeye diye hala hast. gidiyoruz...bayadır yazmıyorsun sizin nasıl gidiyor....

Wuuuuu kardes nasil baktin, kac yasindasin. Ayyyy ama ben ikizlerimden sonra yasim genc olsa isterdim, tabi maddi manevi yetebilirmiyiz bide o var.
Ama sen eli opulesi bir kadinsin, bu kesin seni kutluyorum

Teşekkür ederim öncelikle 32 yaşındayım eltimin kızı yardımcı oldu sağolsun. Tabiki maddiyatta önemli ama Insan bu dönemde yanında her konuda destek olabilecek birine çok daha fazla ihtiyaç duyuyor. Çok şükür bu konuda sıkıntı yaşamadık ALLAH razı olsun

Aynen canim bende cok yogunum, dedigin gibi mutfak isleri yarim gun zaten. Birde misafir gelirse tam oluyor
Ben hava iyiyken bazen parka cikardim ama felaket yoruluyorum kosarken nasil zaptedicegimi sasiriyorum.
Bide kullandigim ilaclardan baya kilo aldi. Kosmak zor geliyor.
Fizik haftada iki gune dustugune gore sanirim iyiye gidiyor, yanlis hairlamiyorsam daha sıktı daha once.
Allah yardimcimiz olsun cumlemizin.
Ben kk ya bazen giriyoumda, bu topikte cogunlukla yeller esiyordu o yuzden fazla yazmadim. Bir iki yazdim kimse gelmeyince ugramamistim
Cok sukur iyi gidiyor, bazen iyi anlasiyor, bazen kavga ediyorlar. Mutfakta heleki cok dikkat gerekiyor, ocaga dokunmak isiyorlar. Kavga esnasinda ayirmasam kotu seyler olabilir diye korkuyorum. Bu ara anlik bile yalniz birakmaya gelmiyor. Ama birbirlerine sefkat, sevgi, ilgi gosterdiklerinded icim eriyor sanki

farklı değiliz sanırım bizim haftada 2 gündü raporumuz % 60 tan % 40 düştü.....çok şükür....kilolar gitti bende yemek yememe rağmen.....haklısın birbirlerini sevdiklerinde insanın içi burkuluyor hele fizik ted. gelince kızımın bi sarılışı var kardeşine...insanın içi çok tuhaf oluyor...ALLAH herkese yaşatsın bu duyguyu

Selam guzel anneler bız 19 aylıgız ben hergun gırıyorum. Hele 2012 topiği hepten face ye tasındı.
Burda bıseyler paylaşmak guzeldı.
Apartmanın hemen arkasında park var bende goturmek ıstıyorum ama tek nasıl cıkaracam dusunuyorum gıderken ıyı de donerken kıyamet kopuyor bırı guzel elımden tutuyor ama dıgerı basına buyruk.laftan da anlamıyolar kı daha.elımı sıkı sıkı tutarsanız dısarı cıkabılırız dıyorum ama yok,

Sıze cok sormak ıstedıgım sey var. Oglumun bırı emzik almadı gece kesıntısız uyur dıgerı emzık emıyor ve gece hıc uyumaz emzık agzında fıssık fıssık. Eskiden uykuya dalarken alırdı sımdı abarttı bıraktırmak ıstıyorum daha erken mı bıde cok aglıyor dayanamıyorum

moonternet epeydir giremiyrdum canım fazla yazışma olmamış
Allah a şükür benimkiler iyi inatları dışında.seninkiler nasıl?
ouzi epey büyütmüşsun maşallah.ben emziğisadece uyurken veriyordum. ve tam 2 yaşında bıraktılar.inan çok daha iyi oldu.ağzından düştü pislendi derdi yok. nispeten hastalıkları da azaldı .

daha sık yazalım arkadaşlar

evet epeydir yoksun sosyalleştin sanırım....benimkilerde iyi hamdosun günden güne iyi oluyorlar erken doğumun izleri yok oluyor ..........
ouzi benimkiler emzik almadı zaten hiç bende sadece mah.markete çıkıyorum ellerimi bırakmamak şartıyla kızım bırakmak istiyor izin vermiyorum sonra oğlumda bırakmak istiyor....1 saat ten fazla duruyoruz tabi havalar güzel gitti şimdi çıkmayız yağmur başladı...parkın önünden özellikle geçmiyorum kesinlikle başedemem ağlam krizleri bizdede olur diye düşünüyorum ayrıca benim oğlumun durumundan ötürü yalnız pek çıkmam parka....

Sagolasın canım, pekı emzıgı nasıl bıraktınız benımkı sankı cok aglayacak gıbı..

havalar iyi gidiyordu canım 2 gün öncesine kadar bizde güzel havaları değerlendirdik;
park bahçe takıldık, birde biz tüm uykularımızda zorunlu evdeydik saati saatine yataklarına koyuyordum; son 2 ayda gece uykularında 3 kez kaçamak yaptık ev ziyaretlerine gittik çocuklarla; 11 i buldu uyumaları benim için bu bile çok sosyal bir durum. ama artık her yere beraber gidiyoruz. avm park.bir tek park da serbest bırakıyorum. diğer yerlerde ellerimi tutuyorlar.inat ederlerse tehdtr ediyorum eve gideriz çıkamazsınız bir daha ve gerçekten de yaparım öyle.
ödül ve ceza veriyorum sık sık.ve 24 saat benle olmalarına rağmen yine de benden çekinirler. babalarını her türlü kandırırıyorlar.
her gün ne pişiricem diye düşünmekten kafayı yiyeceğim. yap yedir temizle mutfak da geçiyor günün çoğu.sanırım bu yaz çok koşturmacalı olacak hepimiz için

Yalnız mı bakıyorsunuz krese gıden varmı benım kasımda ucretsız ıznım bıtiyor mecbur krese verecem

Yalnız mı bakıyorsunuz krese gıden varmı benım kasımda ucretsız ıznım bıtiyor mecbur krese verecem
merhaba ouzi kasım a kadar seninkiler 28 aylık olurlar. yalnız kreş in ilk yılı hastalık yılı oluyor ve kışın başlayacakları için seni korkutmak istemem ama hastalıklar daha da artıyor. umarım yedekde biri vardır. okula gidemeyeceği gün yanında duracak aile den birileri varsa iyi olur.
benim arada bakıcım oldu,bir ara ev yardımcısı aldık ben sadece çocuklarımla ilgilendim diğer işleri yaptı, bir ara haftada 1 gün babaanne bir gün anneanne desteği oldu. ama çoğunlukta yalnızdım diyebilirim. ben de önümüzde ki günler de kreş araştırıyor olacağım. haftada 3 gün olarak başlatmak istiyorum. yakın yerlere bakıp karar vereceğim.

A ne guzel yapmıssınız bende tek basına cıkarırım ınsallah dısarı bı gun .su an evde vakıt gecırıyoruz tek sıkıntımız dısarı cıkamıyoruz babayı beklıyoruz mecburen.yaptıklarını yıyorlarsa ne ala bıde o kadar ugraasıp yedırememek var.

Hııı anladım canım sıkıntılı bı durum yanı.ankarada oturuyorum kımımız kımsemızde yok ya nasıl bırakcam bılmem ne edcem bılmem sımdıden onu dusunuyorum

Bı cok ıkız annesı gıbı onları buyutmek ıcın olaganustu caba harcadıım. Kreslerde telef olmalarını ıstememn. Bana ne annemden ne k.valıdemden destek gelmedı.sımdı cocuklar buyuyunce getır koye bakarız dıyorlar sevmek ıcın oda

canım yakınında park varsa ya da market çıkın hava alın 1 markette bile çocuklarla 1 saat vakit geçiyor.biz 1,5 yaş civarında sürekli media mark..t tarzı elektronik marketlere gidiyorduk. renkli ışıklı çok hoşlarına gidiyordu her şeye dokunuyorlardı tabi döktüklerini arkadan topluyorduk. çok mutlu oluyorlardı algıları bakışları dikkatleri her saniye bir yerde oyalanıyorlardı en az 2 saat :)
genelde yiyorlar pek seçenek sunmuyorum sırayla veriyorum.önce bir çeşit arkasından diğer çeşit yemek.

Hııı anladım canım sıkıntılı bı durum yanı.ankarada oturuyorum kımımız kımsemızde yok ya nasıl bırakcam bılmem ne edcem bılmem sımdıden onu dusunuyorum

çalışman şartsa kesin bırakman gerekiyor;kreş ve evde bir bayan en mantıklısı ya da çalışma saatlerin uygunsa ama inan 4 yaşındada başlasa hastalık ilk yıl çok oluyor bir de küçükler ve iki tane olunca malesef bundan kaçınılamıyor.

uzak mı bulundukları köy? değilse kışları onlar gelse yazları da bir süreliğine göndersen fena fikir değil.
aynen bizimkiler de sadece sevelim diyorlar. bir gün sabahtan akşama bırakıyorum akşam pert durumdalar.ama biz her gün bu durumdayız diyorm evde 1 ekmek olmazsa beraber çıkmak zorundayım çocuklarla aldığım yanıt haklısın, ama sen annesin.zorluğuda olacak demesinler mi pişkin pişkin.
göremediğim destek içimde ah olarak hep kalacak.kin tutabilen bir insan değilim ama sanırım bu pişkinlik ve nankörlüğü unutmam mümkün değil.

kızlar birde bizim hergün neredeyse çıkmamızın sebebi aracımın olması. tüm parkları ezberledik sayelerinde.
bebek arabamızı 30 kilo oldugumuzdan sürmek çok güç. zor hareket ediyor. kapasitesi her 2 çocukiçin 30 kg.

aracın olması çok büyük avantaj gerçekten keşke benimde olsa inan 1 dk evde vakit geçirmem abartmıyorum bizim araba ortak ev halkının yani çok sıkıntılı bir durum ama napalım çalışınca ilk işim araba almak rabbim nasip kısmet ederse....bebek arabasında rudi biz hiç durmadık yaa hep kucaktaydık yürüyünceye kadar...bizim babaannemiz 1.katta ben 3.katta sesini duyurmamak için beni telefonla arıyor alıp ilgilenmek nerde ...tüm gün yazık çocuklar ağlıyor sesini duyduğunda eşimin yanında göstermelik ilgileri bir görsen sinir krizinden ölücem çok moral bozucu bir durum ama sabrediyoruz..heleki yaptıkları yenilir yutulur değil bizde eşimle son duraktan döndük 1 aydır baya kötüydük.....en sonunda bırakıp gitmekle tehdit ettim....yemek konusunda iyiz yapıyorum yediyorum başka işim ne birde yaptıkları gören olsa ne güzel olacak buna rağmen ben hiçbişey yapmıyorum giderim dediğimdede çocukların sağlıklı gelişimi için v. v.s sözler başlıyor....eee hani ben birşey yapmıyordum...neyse ailevi meseleler olmasa ben birde bunlarla uğraşıyorum çocukların problemlerinden ziyade.....

canım ben doğumdan önce bir yazı okumuştum ikiz çocugu olan anne babalar da boşanma durumu çok fazla diye. gerçekten o kadar zor ki bizim bu günlere kadar çektiklerimiz birde karşımızdaki anlayışssız olunca ipler kopma noktasına geliyor.Allah sabır versin cümlemize.zaten akşama kadar o kadar kafamız doluyor ki bir de vücut yorgunluğu bir saniye koltğa oturmadan akşam olup eş gelince dağınık yorgunsun ufacık bir şey dese batıyor bize. çocuk yokken kahvaltılar çeşit çeşit özenle hazırlanmış oluyordu şimdi neredeyse tencerede yemek var diye mutlu oluyruz,onlar da o ilgiyi göremeyince en basitinden tartışma sebebi.
Bizi bizden başkası anlayamaz. hayırlısı ve sağlıklısı ile büyüseler kıymetimizi bilseler yeter diyorum çoğu zaman inan.
sen aynı apartmandasın ya hiç olmasalar dokunmaz ama oldugunu bilip bakmamaları insanı her saniye gerer. bir de eltinin çocugunu benimsemeleri daha da çıldırtır , Allah sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…