• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

Rudicim izmitte havalar gayet güzel. Dün ikindi vakti yagmur guzel yagdi ama harikalar sahilindense SEKA park daha güzel orası küçük ya.. Bize bile yakın olduğu halde gitmiyoruz :-)
Benimkileri bir gün dışarı çıkarmayayım aksama doğru cok huysuzlasiyorlar artık nasıl ki dışarı çıkarıyorum anında susuyorlar :-)
Kısın avm Ler iyi hosta oradaki oyun parkı olsun bindikleri oyuncaklar olsun 3 yas altı yasak oldugundan kabul etmiyorlar. Benimkiler suan 2 yadına girmiş olsaydılar belki olurdu ama 1 yasindaki cocuğu sokmuyorlar.

Moontorrent aptamil junior toz kullanıyorum. Demiştim ya doğduklarından beri mama degisikligi hiç yapmadım ve onun icinde tozunda değiştirmeyip devam ettim.
Gece uykuya yatmadan önce veriyorum birde sabah uyandıklarında. Bende namaz kılacağım zaman yüzüme bakıyorlar bilerek o anda konuşuyorum ki, korkmasinlar tanımamazlik yapmasınlar diye:-)
Seninkilerin arasında bir hafta var benimkilerin arasında 1 ay var, ilk bı oglum sürünür digeri tam 1 ay sonra onu yapar. emekler gene aynı. şimdi yürümede, gecen ay bı oglum yürüdü digeri onu takip ederek bu ayda o yürüdü:-)
Canım sag elini neden açamıyor ben anlamadım acar mısın biraz?

nurum benim oğlum erken doğuma bağlı beyin kan. geçirdi kanama sol tarafta olunca sağı etkiliyor kanamanın olduğu bölgeyle alakalı sağ elle uzanma yok sol elle yani solak bi insan nasılsa öle zaten fizik ted. doktorumuz ilk geldiği günde solak olabilir demişti canı istediğinde açıyo parmakları kapalı yumuk şeklinde ama spastite miz yok şükür kasılma falan yani sanırım ordaki hücreler ölmüş yada azalmış kanamadan ötürü fizik tedaviyle aşılmayacak bişey değil zamanla herşey ki neler neler demişlerdi de diyenler bile şaşırrıyo oğlumu görünce....:nazar::nazar:

Rudicim izmitte havalar gayet güzel. Dün ikindi vakti yagmur guzel yagdi ama harikalar sahilindense SEKA park daha güzel orası küçük ya.. Bize bile yakın olduğu halde gitmiyoruz :-)
Benimkileri bir gün dışarı çıkarmayayım aksama doğru cok huysuzlasiyorlar artık nasıl ki dışarı çıkarıyorum anında susuyorlar :-)
Kısın avm Ler iyi hosta oradaki oyun parkı olsun bindikleri oyuncaklar olsun 3 yas altı yasak oldugundan kabul etmiyorlar. Benimkiler suan 2 yadına girmiş olsaydılar belki olurdu ama 1 yasindaki cocuğu sokmuyorlar.

Moontorrent aptamil junior toz kullanıyorum. Demiştim ya doğduklarından beri mama degisikligi hiç yapmadım ve onun icinde tozunda değiştirmeyip devam ettim.
Gece uykuya yatmadan önce veriyorum birde sabah uyandıklarında. Bende namaz kılacağım zaman yüzüme bakıyorlar bilerek o anda konuşuyorum ki, korkmasinlar tanımamazlik yapmasınlar diye:-)
Seninkilerin arasında bir hafta var benimkilerin arasında 1 ay var, ilk bı oglum sürünür digeri tam 1 ay sonra onu yapar. emekler gene aynı. şimdi yürümede, gecen ay bı oglum yürüdü digeri onu takip ederek bu ayda o yürüdü:-)
Canım sag elini neden açamıyor ben anlamadım acar mısın biraz?

canım mesajını henüz gördüm bilseydim giderdik. burada da 5 den sonra hava güzelleşti.bizde 2 saat kadar parka götürdük sonra anneanneye bırakıp eşimle yemeğe gittik. şimdide tekrar bebeleri alıp eve geldik.şükür ki uykularına devam ediyorlar.Allah kolaylığını veriyor gerçekten.
yardımcı bayan ile bugun yollarımızı ayırdık. dediğiniz gibi yalnızlık şimdiki tercihim.umarım her şey yolunda gider..

Dışarıyı keşfettiklerinden bu yana benimkiler bile saat 17:00 dedim mi huysuzlaşıyorlar.oyalayarak 18 gibi çıkarıyoruz işte.
canım bizim buradaki avm lerin oyun parkına gittik. 1 yaşçocukların bindikleri şeyler var arabalar ,atlı karıncalar,mini tren.. oturttuk ama kendi başlarına duramayacakları için yanına bizde geçtik görevliler ses etmedi.. bebişlerde eğlendi...
sekapark a da gideceğiz sanırım 1 hafta sonra da orada oluruz. şimdi şimdi anlıyorum parkların önemini çevremde nerede park var benden sorulur oldu..eskiden önünden geçsem bile ilgimi çekmezdi..

moonternet doğum gününüze az kaldı ne yapmayı planlıyorsun.bayramla birleşecek sanırım..
birde niye diğer 2011 ikiz anneleri gelmiyor hepi topu 3-4 kişiyiz.diğer bayanlar neredesiniz??

rudi aynen dışarıyı bilmeye başladıkları andan itibaren bizde 18 00 zor yapıyoruz onları giydirip ben giyininceye kadar üstlerini parçalıyolar gerçekten çok komik bi durum alıp çıkalım diye kapıyıda öğrendiler ağlama krizlerine giriyolar kapıdan dönünce hele oğlum araba ve top hastası bayılıyo trafik lambalarında bile durunca ağlıyo yavrum niye duruyomuş diye kızım toka kolye küpe hastası bizim mahallede park var öle çok kapsamlı değil ama banklar falan piknik yapılıyo hayatta gitmem diyodum şimdi çıkmıyorum içinden eşim bile aynısı söylüyo sevmezdim ilgimi çekmezdi işte kızmetse doğum günümüzde yakınlarımla birlikte olmayı düşünüyorum aslında mevlüt çok istiyorum ama kısmet çünkü bana pek bişey nasip olmuyo canım bilmiyorum bişeyler yapmak istiyorum ama 26 ağustos gibi olur 28 i haftaiçine geliyo babamızda akşamları işte o haftada küvez resimleriniden pasta falan slayt la bişeyler işte yazı yazıp görselde olsun istiyorum benim bebeklerim çok acı çekti hepsininde resimleri vardı ameliyata girerken çıkarken ambulasta kontrollerinde hepsinden bi slayt hazırlarım heralde niyetim var
gerçekten 3-4 kişiyiz yazışan....

aklıma geldi bu avm lerde renkli toplar varya içinde çocuklar oynuyor benimkilerde topu çok seviyo gidemediğimize göre bende netten aldım 100 tane evde atıcam içine onları ne yapacaklar çok merak ediyorum....

rudi aynen dışarıyı bilmeye başladıkları andan itibaren bizde 18 00 zor yapıyoruz onları giydirip ben giyininceye kadar üstlerini parçalıyolar gerçekten çok komik bi durum alıp çıkalım diye kapıyıda öğrendiler ağlama krizlerine giriyolar kapıdan dönünce hele oğlum araba ve top hastası bayılıyo trafik lambalarında bile durunca ağlıyo yavrum niye duruyomuş diye kızım toka kolye küpe hastası bizim mahallede park var öle çok kapsamlı değil ama banklar falan piknik yapılıyo hayatta gitmem diyodum şimdi çıkmıyorum içinden eşim bile aynısı söylüyo sevmezdim ilgimi çekmezdi işte kızmetse doğum günümüzde yakınlarımla birlikte olmayı düşünüyorum aslında mevlüt çok istiyorum ama kısmet çünkü bana pek bişey nasip olmuyo canım bilmiyorum bişeyler yapmak istiyorum ama 26 ağustos gibi olur 28 i haftaiçine geliyo babamızda akşamları işte o haftada küvez resimleriniden pasta falan slayt la bişeyler işte yazı yazıp görselde olsun istiyorum benim bebeklerim çok acı çekti hepsininde resimleri vardı ameliyata girerken çıkarken ambulasta kontrollerinde hepsinden bi slayt hazırlarım heralde niyetim var
gerçekten 3-4 kişiyiz yazışan....
Öyle deme canım nasip olur inşallah.birde birşeyi fazla isteyince olmuyor o nedenle akışına bırakmak lazım bazen. slayt fikri çok güzel.

aklıma geldi bu avm lerde renkli toplar varya içinde çocuklar oynuyor benimkilerde topu çok seviyo gidemediğimize göre bende netten aldım 100 tane evde atıcam içine onları ne yapacaklar çok merak ediyorum....
Canım o toplara bir ara bende niyetlendim ama birde top havuzu almak gerekli diye almadım malum yer kaplayacak baya.
bana yürüteç, ilk arabam ve ebeyn kontrollü bisiklet hediye geldi . yürüteci sakladım 3 günde bir 5 dakika bindiriyorum.tembelleşmesinler diye.
diğerleri ile de turluyoruz hol de...

Son düzenleme:
Kızlar bir de bizimkiler islik olmustu sıcaktan geçti bir haftada ama sürekli minik minik vucutlarının çeşitli yerlerinde çıkıyor ufffff sıcaklar bitsin sonbahar gelsin istiyorum resmen..

emeklemekten çok ayağakalkmaya çalışıyorlar.yüzüstü durup vucutlarını dikleştirmeye çalışıyorlar şınav çeker gibi,bir de o haldeyken bana bakıp bakıp gülüyorlar.

slmmm merhaba ıkız annelrıı..

bende ıkızlerıme hamıleyım ve daha sımdıden benı bır sıkntıdır aldı gıttı..dogduklarında anne sutu yetmezse ne verıcem nasıl beslıcem kacıncı ayda ek gıdalara gecıcem doyup doymadıgını nasıl anlıcaksın vs.... sorular sorularrrr kafamdan cıkmıyorrr...
bu arada bende ızmıtte oturuyorum rudııı sende ızmıtteymıssın yanlıs anlamadıysam...

evim kutu gibi zaten benim oyun hakısı salonda ortada o bile yer kaplıyo düşün bende banyo küvetlerine koyarım diye düşündüm yada kayınv. eltinin oğluna yüzme havuzu almış küçük dediler ona göre bakalım belki onu isterim ayyyy ne güzel bi sürü hediye gelmiş size bana gelen giden yok valla hep yakınlarımın verdikleriyle idare ediyorum biz dışarda o kontrolleri bisikletlerden kullanıyoruz karşı komşumun kızınnın var oğlum çok ağlıyo onu görünce onla idare ediyoruz çokta seviyolar valla ayrıca komşum aynı zamnada kankam kızı var 22 aylık sağolsun kzım onun kıyafetleriyle büyüyo çok temiz kendisi zaten çocuğun giydiği haram yediği helalmiş diyolarya....böle geçinip gidiyorz işte bende çok canları sıkılınca oto anakucaklarımızla turlatıyorum yanyana ..çok komik oluyor...
Öyle deme canım nasip olur inşallah.birde birşeyi fazla isteyince olmuyor o nedenle akışına bırakmak lazım bazen. slayt fikri çok güzel.

Canım o toplara bir ara bende niyetlendim ama birde top havuzu almak gerekli diye almadım malum yer kaplayacak baya.
bana yürüteç, ilk arabam ve ebeyn kontrollü bisiklet hediye geldi . yürüteci sakladım 3 günde bir 5 dakika bindiriyorum.tembelleşmesinler diye.
diğerleri ile de turluyoruz hol de...

canım bunları hiç ama hiç düşünme varsın sağlıkla zamanında gelsin bebeklerin inşallah sonrası zamanla netleşiyor zateen...................
slmmm merhaba ıkız annelrıı..

bende ıkızlerıme hamıleyım ve daha sımdıden benı bır sıkntıdır aldı gıttı..dogduklarında anne sutu yetmezse ne verıcem nasıl beslıcem kacıncı ayda ek gıdalara gecıcem doyup doymadıgını nasıl anlıcaksın vs.... sorular sorularrrr kafamdan cıkmıyorrr...
bu arada bende ızmıtte oturuyorum rudııı sende ızmıtteymıssın yanlıs anlamadıysam...

Sen şimdiden bunlari düşünüp niye stres yapıyorsun ki kendine. Dogduklarindada aysini yaparsan. Sütun olmaz. Tamamen beyinde bitiyor sen sütüm az yetmiyor dersen öyle olur. Ek gıdaya gelince daha o zmna neleeer var. Hiç birsey düşünme canını sıkma. Bebeklerini duşun. Hamileliğin tadını çıkar. Bu arada doktorun kim canım? Hangi hastanede dogum yapacaksın? Kaç haftalıksin.. Cinsiyetleri nedir?

iyi geceler anneler,
benim kızımın 2 gün önce ilk dişi gözüktü,küçük bir pirinç tanesi henüz.

iyi geceler anneler,
benim kızımın 2 gün önce ilk dişi gözüktü,küçük bir pirinç tanesi henüz.

yazdım ama görünmedi.
sizler neler yapıyorsunuz ?kardelen nerelerdesin epeydir yazmıyorsun.
şu an o kadar sıcak ki uykum olmasına rağmen sıcaktan uyuyamıyorum.

rudi bildiğin gibi koşturmaca eceleri baya bi düzelmeye başladı çok şükür 1 kere mama veriyorum artık arada kalkınca su veriyorum yok yinede dalmazsa mecburen sallıyorum...iştahsızlık hat safhada ne yapsam yok 4 saatte bir beslesemde büyük kaseyi ortak yiyolar çorba 1 haftadır vermiyorum yemeyince döküyorum çünkü meyveli tahıllı mama lardan yedikleri için ne yerlerse onu vermeye çalışıyorum yoksa kafayı yemek üzereyim premitürelerde iştahsızlık normalmiş zaten ne kadar mideleri var ki.... özellikle şu saatte çorba meyve diye tutturursam yemiyolar yemek saatleri aynı ama yedikleri farklı şeyler oluyo neyse bunada şükür...............

rudi bildiğin gibi koşturmaca eceleri baya bi düzelmeye başladı çok şükür 1 kere mama veriyorum artık arada kalkınca su veriyorum yok yinede dalmazsa mecburen sallıyorum...iştahsızlık hat safhada ne yapsam yok 4 saatte bir beslesemde büyük kaseyi ortak yiyolar çorba 1 haftadır vermiyorum yemeyince döküyorum çünkü meyveli tahıllı mama lardan yedikleri için ne yerlerse onu vermeye çalışıyorum yoksa kafayı yemek üzereyim premitürelerde iştahsızlık normalmiş zaten ne kadar mideleri var ki.... özellikle şu saatte çorba meyve diye tutturursam yemiyolar yemek saatleri aynı ama yedikleri farklı şeyler oluyo neyse bunada şükür...............

benimkiler 11 aylık erkek
meyveli tahıllı mamayı seviyorlar, formül mamayı sevmiyorlar, 2 aydır falan hiç tüketmiyorlar desem yeridir, çareyi kaşık maması vermekte buldum çübkü içinde %30 devam maması var
gündüzleri bakıcım bakıyor en son saat 5 gibi yemek yeöiş oluyorlar
6da ben alıyorum saat 8-9 gibi kaşık maması yedirip su içirip yatırıyorum
bir tanesi mamayı daha az yiyor , anne sütü alıyor
diğeri anne sürü almadığı için kasenin 3/4ünü ona yediriyorum, gece su içmeye kalkıyor su içiriyorum
az yiyen gece 2-3defa emmeye kakıyor
bakıcım çocuk bakımı konusunda benden daha becerikli bana kızıyor aç bırakıyorsun 2 saatte bir yedir diye
ama o bir öğünü bile zor yediriyorum
genel olarak sabah 8,30da kahvaltı
12de öğle yemeği
arada yoğurt
4,5-5 gibi akşam yemeği
akşam yatmadan önce kaşık maması oluyor
benimkile de çok kilo almadılar
37 haftalık 2700-2900 gramlarda doğmalarına rağmen 11 aylıklar ve 7500-8000 gramdalar. ilk oğlum bu aylarda 9,5-10 kilo civarıydı
....özetle beslenmemiz böyle
birinin 3 diişi çıktı diğerinin yani anne sütü alanının henüz dişi yok:( anne sütü almayanın dişi çıkmasa telaşlanırdım herhalde ama genetik olabilir diyorum bu da babasına benzemiştir belki
....
çok sık hastalandılar. hatta biri hala idrar yolu enfeksiyonu için ilaç kullanıyor
sünnetlerini vakitsizlikten dolayı geciktirdik en m kısa zamanda sünnet ettirmem gerekiyor
....
bir de hakikaten ikiz bakmak çok zor. büyük oğlum kreşe gidiyordu , onu sabah kreşe bırakmak akşam almak akşam 3 çocukla yalnzı kalmak çok zor geldi ve bir kaç gün önce oğlumu anneannesinin yanına gönderdim.1-1,5 ay kadar orada kalabilir. şimdilk bu çareyi bulduk. kafamız dinlenir tekrar dinç bir şekilde 3 çocykla ilgilenebiliriz umarım. allah kolaylık versin hepimize

benimkiler 11 aylık erkek
meyveli tahıllı mamayı seviyorlar, formül mamayı sevmiyorlar, 2 aydır falan hiç tüketmiyorlar desem yeridir, çareyi kaşık maması vermekte buldum çübkü içinde %30 devam maması var
gündüzleri bakıcım bakıyor en son saat 5 gibi yemek yeöiş oluyorlar
6da ben alıyorum saat 8-9 gibi kaşık maması yedirip su içirip yatırıyorum
bir tanesi mamayı daha az yiyor , anne sütü alıyor
diğeri anne sürü almadığı için kasenin 3/4ünü ona yediriyorum, gece su içmeye kalkıyor su içiriyorum
az yiyen gece 2-3defa emmeye kakıyor
bakıcım çocuk bakımı konusunda benden daha becerikli bana kızıyor aç bırakıyorsun 2 saatte bir yedir diye
ama o bir öğünü bile zor yediriyorum
genel olarak sabah 8,30da kahvaltı
12de öğle yemeği
arada yoğurt
4,5-5 gibi akşam yemeği
akşam yatmadan önce kaşık maması oluyor
benimkile de çok kilo almadılar
37 haftalık 2700-2900 gramlarda doğmalarına rağmen 11 aylıklar ve 7500-8000 gramdalar. ilk oğlum bu aylarda 9,5-10 kilo civarıydı
....özetle beslenmemiz böyle
birinin 3 diişi çıktı diğerinin yani anne sütü alanının henüz dişi yok:( anne sütü almayanın dişi çıkmasa telaşlanırdım herhalde ama genetik olabilir diyorum bu da babasına benzemiştir belki
....
çok sık hastalandılar. hatta biri hala idrar yolu enfeksiyonu için ilaç kullanıyor
sünnetlerini vakitsizlikten dolayı geciktirdik en m kısa zamanda sünnet ettirmem gerekiyor
....
bir de hakikaten ikiz bakmak çok zor. büyük oğlum kreşe gidiyordu , onu sabah kreşe bırakmak akşam almak akşam 3 çocukla yalnzı kalmak çok zor geldi ve bir kaç gün önce oğlumu anneannesinin yanına gönderdim.1-1,5 ay kadar orada kalabilir. şimdilk bu çareyi bulduk. kafamız dinlenir tekrar dinç bir şekilde 3 çocykla ilgilenebiliriz umarım. allah kolaylık versin hepimize

Merhaba telifezgi hosgdin şükür kavuşturana nerelerdesiniz? Ekim annelerinden anca mı yolun düştü :-)
Masaallah oğlanları büyürmüşsün kaç haftalık dogmuslar di?
Birşeyi anladım niye diğer oğlun emmiyor ? Bebekden emmedi mı?
Suan içmizde Emziren tek anne sensin.

elifezgi çalışıyosun sanırım seninkiler baya iyi haftada doğmuş ee ozaman ben kilo konusunda canımı sıkmayayım az yiyolardı dünden beri iyiler ne yedireceğimi şaşaırıyordum bu yemek demişiiz ya ne veriyorsunuz çorba dışında merak ettim.........

nurum sen inek sütü neden vermiyosun ben çok kararsızım aptamil kullanmak istemiyorum gecede anca 1 kere düzgün içiyolar 1 yaşından sonra diyolarya inek sütünü ben ballı yaptım verdim çocuk devam sütü aldım....... aptamili bu kadar içmediler şimdiye kadar

Back