• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011'in İkiz Anneleri NereLerdesiniz? Buradan devam edelim

rudi bildiğin gibi koşturmaca eceleri baya bi düzelmeye başladı çok şükür 1 kere mama veriyorum artık arada kalkınca su veriyorum yok yinede dalmazsa mecburen sallıyorum...iştahsızlık hat safhada ne yapsam yok 4 saatte bir beslesemde büyük kaseyi ortak yiyolar çorba 1 haftadır vermiyorum yemeyince döküyorum çünkü meyveli tahıllı mama lardan yedikleri için ne yerlerse onu vermeye çalışıyorum yoksa kafayı yemek üzereyim premitürelerde iştahsızlık normalmiş zaten ne kadar mideleri var ki.... özellikle şu saatte çorba meyve diye tutturursam yemiyolar yemek saatleri aynı ama yedikleri farklı şeyler oluyo neyse bunada şükür...............
inşallah kısa zamanda düzelirler. yedirmek için uğraşmak gerçekten çk can sıkıcı ve ciddi sabır gerektiriyor. bende en son gece 12 de veriyorum sabah 7 ye kadar bir şey vermiyorum tabi gecede 1-2 kez uyanıyorlar su veya emzik vererek oyalıyorum .
kızımın ikinci dişide görünüyor,oğlanda henüz tık yok.
kızlar bu arada sanırım ben depresyona girdim,hiç birşeyden mutlu olamıyorum sadece bebeklerime bakıp sabır ve şükür ediyorum.
içimden bir şey hazırlamak gelmiyor,uyumak uyumak ve uyumak istiyorum,misafir gelmesin gitmeyeyim kimseyle yüz göz muhatap olmayayım istiyorum.
taktım yine temizliğe her yer pırılpırıl olsun ve hiç bozulmasın düzenim istiyorum ufffffff çok sıkıcıyım dimi

tecrübeli anneler birşey sormak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz acaba ??
benim oğlum son 1 haftadır falan uyuyamak hatta gözlerini kapamamak için feryat figan edip ağlıyor asla uyutmayın beni diyor gündüzleri 2 sefer yatıyor zorla yarım saat oda gece ise 20:00 20:30 gibi gece uykusuna yatırıyorum dediğim gibi ağlayarak gecede sürekli uyanıyor, çoğu zaman uykusuz gidiyorum işe ne yapmam lazım böyle bir durumda yada sizlerde yaşadınızmı bir akıl verin bana... kızımda böyle bir problem yok çok şükür uykusu geldiğinde o kendisi uyuyor bana eziyeti yokk çok şükür...

rudi benim gece 2 gün devam etti dün gece felaketti hiç uyumadılar sersem gibiyim hafifte ateşleri meğersem üst dişleri patlak vermiş bizim sıkıntımız anlaşıldı çok sinirlerim bozulmaya başladı başım çatlayacak gibi 30 dk yatıp devamlı kalkıyorum yat kalk düzenim kalmadı çok şükür misafir falan gelmiyo bana bi yere gitmiyorum yorgunluktan ne yapacğımızı şaşrdık gezmek kimin haddine yatağımda yatmayı özledim deliksiz uyumayıııı..............
inşallah kısa zamanda düzelirler. yedirmek için uğraşmak gerçekten çk can sıkıcı ve ciddi sabır gerektiriyor. bende en son gece 12 de veriyorum sabah 7 ye kadar bir şey vermiyorum tabi gecede 1-2 kez uyanıyorlar su veya emzik vererek oyalıyorum .
kızlar bu arada sanırım ben depresyona girdim,hiç birşeyden mutlu olamıyorum sadece bebeklerime bakıp sabır ve şükür ediyorum.
içimden bir şey hazırlamak gelmiyor,uyumak uyumak ve uyumak istiyorum,misafir gelmesin gitmeyeyim kimseyle yüz göz muhatap olmayayım istiyorum.
taktım yine temizliğe her yer pırılpırıl olsun ve hiç bozulmasın düzenim istiyorum ufffffff çok sıkıcıyım dimi

benim hem oğlum hemde kızım öyle dişlerimiz çok rahatsız ediyor son zamanlarda belkide sizinde dişiniz olabilir ama bu ağlayarak kalma da bişey söyleyemeyeceğim benimde böle uyku yokkkkkk son 3 haftadır...ne yapsamda aynı........
tecrübeli anneler birşey sormak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz acaba ??
benim oğlum son 1 haftadır falan uyuyamak hatta gözlerini kapamamak için feryat figan edip ağlıyor asla uyutmayın beni diyor gündüzleri 2 sefer yatıyor zorla yarım saat oda gece ise 20:00 20:30 gibi gece uykusuna yatırıyorum dediğim gibi ağlayarak gecede sürekli uyanıyor, çoğu zaman uykusuz gidiyorum işe ne yapmam lazım böyle bir durumda yada sizlerde yaşadınızmı bir akıl verin bana... kızımda böyle bir problem yok çok şükür uykusu geldiğinde o kendisi uyuyor bana eziyeti yokk çok şükür...

yazdım ama görünmedi.
sizler neler yapıyorsunuz ?kardelen nerelerdesin epeydir yazmıyorsun.
şu an o kadar sıcak ki uykum olmasına rağmen sıcaktan uyuyamıyorum.

ayyy buralardayim canim yaa
aslinda hergun bakiyorum ama yazmiyorum
kizlarla ugrasiyom bol bol
kizlardan birinin daha disi cikmak uzere yazik
pek seviyolar gezmeyi falan
cok sukur gece uyku bozuklugumuz olmadi hic masallah
sizlerden nehaber kizlar

dün gece yine kötü geçti uyku kocaman bir ^0^ artık hayatımızda......
Canım gece çayın va mı rezene karışımlı falan versen acaba fayda eder mi? bir de büyükler diş için soğanı sürün diyorlar ama ne derece faydalı bilemem.Allah yardımcın olsun geçecek bugunler öyle düşün yoksa çıldırır insan..

ayyy buralardayim canim yaa
aslinda hergun bakiyorum ama yazmiyorum
kizlarla ugrasiyom bol bol
kizlardan birinin daha disi cikmak uzere yazik
pek seviyolar gezmeyi falan
cok sukur gece uyku bozuklugumuz olmadi hic masallah
sizlerden nehaber kizlar

bizlerde iyi sayılırız havalar yağışlı erken karanlık oldu bugun .bebişlerde bugun 1 saat önceden göz kapaklarını kapattı. sanırım temiz ve soğuk hava çarptı
kızımın iki dişi patladı,ek gıdalarla zaman geçiyor..

Son düzenleme:
Kizlar siz bebeklerinize ekmege biseyler surup yediryomusunuz?
Son kontrole gittiginde babalari goturmustu kizlari doktor ekmekte verin demis bende dedim manyakmi ne nasil yesinler ekmek
Sonra meraktan recelli ekmek verdim
Ay kizlar benimkiler 1 haftadir falan ekmek yiyolar masallah 1 er dilim falan yiyolar
Bazen recel bazen margarin elime ne gecerse suruyom ekmeklerine cok tatli yiyolar yaaaa
Yasli ebeler gibi biraz geveleyip yutuyolar :)

Son kontrole gittiginde babalari goturmustu kizlari doktor ekmekte verin demis bende dedim manyakmi ne nasil yesinler ekmek
Ay kizlar benimkiler 1 haftadir falan ekmek yiyolar masallah 1 er dilim falan yiyolar
Bazen recel bazen margarin elime ne gecerse suruyom ekmeklerine cok tatli yiyolar yaaaa
canım ben tam tahıllı ekmek veriyorum ellerine ama birşey sürmeden eme eme yiyorlar,bir kaç defa da pide verdim maglum ramazan bebişlerde nasiplensin dimi.
bugune kadar tavuk ve ciger vermedim.
tavuklara güvenmiyorum
ciger ile ilgilide pek iyi şeyler okumadım.
dana kıyma 2 günde bir veriyorum sebzelerle karışık.
hatta bugun kavun suyu verdim 50 cc kadar her biri içti çook sevdiler.

benim hem oğlum hemde kızım öyle dişlerimiz çok rahatsız ediyor son zamanlarda belkide sizinde dişiniz olabilir ama bu ağlayarak kalma da bişey söyleyemeyeceğim benimde böle uyku yokkkkkk son 3 haftadır...ne yapsamda aynı........

tşk.ederim cevabınız için dr. götürdüm hafta sonu sıcaktan dolayı uyumadığını ösyledi halbuki yattı odası gayet serin ama ona yetmiyomuş mecburen klimalı odaya getirip dereceyide düşürdüm maşallah ondan sonra uyudu birkaç saat, değişik değişik huyları çıkıyor bunların yahuu neyse sorunu bulduk yaa çözümü kolay olduuu.. Bizimde yaklaştı diş çıkarma dönemimiz bakalım onda neler yaşayacagız... sizede Allahım güç kuvvet versin uykusuzluk çok zorr ben günlerdir uyumuyorum çok iyi anlıyorum sizi bebişlerinide rahat diş çıkarmak nasip etsin Rabbim...

inşallah bizde klimada açık ama yetmiyormuş hakikaten dün gece serindi biraz diğer günlere nazaran ve uyudu çok şükür sıcaklar....yaz gelsede bi dışarı çıksak diye deli oluyoduk şimdide biraz serinlesede uyusalar insan oğlu işte
kardelen bu reçelli ekmek işini beğendim deneyecem benimkiler bandırıp yiyo çok şükür ayrıca tatlıyı çok seviyolar babaları gibi ben pek aramamda...
rudi sıcaklardan olduğunu ve dişlerden ötürü olduğunu havalar serinleyince anladık....bakalım daha neler yapacaklar benimkilerde artık 21 00 uyuyolar daha doğrusu uyumak iççin ağlıyolarlar uyku saatleri varda daldıktan sonra kalkmalar olmasa yani istesende durmuyolar..
tşk.ederim cevabınız için dr. götürdüm hafta sonu sıcaktan dolayı uyumadığını ösyledi halbuki yattı odası gayet serin ama ona yetmiyomuş mecburen klimalı odaya getirip dereceyide düşürdüm maşallah ondan sonra uyudu birkaç saat, değişik değişik huyları çıkıyor bunların yahuu neyse sorunu bulduk yaa çözümü kolay olduuu.. Bizimde yaklaştı diş çıkarma dönemimiz bakalım onda neler yaşayacagız... sizede Allahım güç kuvvet versin uykusuzluk çok zorr ben günlerdir uyumuyorum çok iyi anlıyorum sizi bebişlerinide rahat diş çıkarmak nasip etsin Rabbim...

Merhaba telifezgi hosgdin şükür kavuşturana nerelerdesiniz? Ekim annelerinden anca mı yolun düştü :-)
Masaallah oğlanları büyürmüşsün kaç haftalık dogmuslar di?
Birşeyi anladım niye diğer oğlun emmiyor ? Bebekden emmedi mı?
Suan içmizde Emziren tek anne sensin.
:) kilo verme mtopiklerinden buraya sıra gelmedi:) kilo verme işine ara verince bi baktım buradayım. benimkiler eylül başında 37+1de dodğdular yani ikizler için en ideal olan zamanda doğdular . ama nasıl doğdular. 29. haftada erken doğum rizki yaşadım ve o haftadan sonra hastaneye yattım çıktım, yattım çıktım son 2 ayın rahar 1 ayını hastanede geçirdim. ilaç kullandım
- oğlanlardan biri emmez oldu, beni protesto etti galiba. biz az tuzlu ev yemeklerinden falan verdik sanırım yemeğin tadını daha çok beğendi, emmeyi bıraktı. bir de iyi ki bırakmış öyle fena ısırıyor ki ağzına meme falan sokulmaz yani:) bir de bu oğluş diş çıkartan oğluş, belki de diş çıkarttığı için rahatsız oldu ne bileyim öyle işte
-diğeri inşallah devam eder, o da baya bi düşkün. abisi 22. aya kadar emdi bu da devam edebilir. ama bu aylarda emen çocuk uyku düzeni açısından bence daha kötü oluyor, emmeyen gece su içmek için uyanıyor diğeri daha sık uyanıyor.

elifezgi çalışıyosun sanırım seninkiler baya iyi haftada doğmuş ee ozaman ben kilo konusunda canımı sıkmayayım az yiyolardı dünden beri iyiler ne yedireceğimi şaşaırıyordum bu yemek demişiiz ya ne veriyorsunuz çorba dışında merak ettim.........
-her türlü ev yemeğinden vermeye çalışıyorum onlar tadımlık oluyor, ama karnını doyurduğu 3 şey var (çorba, muhallebi veya kaşık maması, yoğurt). bazen ben de dert ediyorum mesela tavuk veriyorum doyasıya yemiyor, sonra gene muhallebi gibi bişey yapıyorum sanırım bi müddet böyle gideces.

nurum sen inek sütü neden vermiyosun ben çok kararsızım aptamil kullanmak istemiyorum gecede anca 1 kere düzgün içiyolar 1 yaşından sonra diyolarya inek sütünü ben ballı yaptım verdim çocuk devam sütü aldım....... aptamili bu kadar içmediler şimdiye kadar

ballı kaşık maması benimkilere alerji yaptı. inek sütü olsun bal olsun 1 yaş deniyor ama sınrı aslında o kadar keskin değil 11. ayda denedim inek sütü bişey yapmadı bal yaptı.

eyvaaah. uykusuzluk böyle yapıyor. umarım devam etmez. benim kardeşimde şiddetli bel ağrıs vardı hatta bel fıtığı azmış diye üzüldük, bir kaç doktora gitti son doktoru doğumdan sonra kadınlarda gelişen depresyonun bel ağrısına yol açtığı söylemiş. antidepresan+b vitami ile bel fıtığ ağrısı zannettiğimiz ağrı geçti..

yok kız ekmeğe margarin reçel falan sürme, süreceksen yararlı bişiler sür, tereyağ olabilir pekmez olabilir.
ben 6. aydan sonra ekmek yiyebilirler diye biliyorum. çorbalarına ekmek içi doğruyoruz ya da menemen falan olunca ya da yemeklerin suyuna banarak veriyorum. ya da dışarda döner falan yerken etin yumuşak yerinden ekmeğin yumuşak yerinden veriyorum :)

Slm KiZlar bsy sorcam .tup bebek yaptirdim.doktora gittim 14. Gunum bugun transfer olali test verdim yine icimiz rahat etsin diye
10. Gun degerim 130
12. Gun degerim 365
14. Gun degerim 833
Cuma gunu keseyi görcez ikiz olsun cok istiyorum ama doktor tek gibi beldi bu degerine göre dedi üzüldüm ..tabi cok sukur bugünüme ama pek bı heveslenmistim... Şimdi sizce bu sonuclara göre ikiz olmazmi

ikiz anneleri hamilelikte gebelik şekeri çıkan varmı nasıl bir yol izlediniz diyetle çözüldümü insülin kullanan oldumu bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirm..

Moontorrent sutu cok sevmiyorlar mamayı daha iyi alıyorlar. Gece uykuya geçmeden birde sabah uyandıklarında hiiiiic unutmuyorum tam 10. Ayımıza girmiştik tamameen yemeğe başladık yani hiç bur sekilde mama süt hayatımızda yoktu. İki ay vermedim çünkü bikmislardi icmezlerdi sonra o iki aydan sonra Unutunca hemde akılları ermeye başladı ya şimdi veriyorum aptamile gene devam bisküvide kullanıyorum mamanın olceginide 2-3kasik fazla yapıyorum baya bı katı olunca onlar için daha doyurucu oluyor su gibi geçip gitmiyor öyle:) neticede bu yavrular yemekle beslenen cocuklar.
Elifezfi hayırlı olsun diyetin imrendim ama suan kg verecek ona uyacak bı vakitte değilim ins diyelim:)
Listeye ekleyeceğim eğerki gerekli bilgileri verirsen

ikiz anneleri hamilelikte gebelik şekeri çıkan varmı nasıl bir yol izlediniz diyetle çözüldümü insülin kullanan oldumu bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirm..
Bende cikmisti acikcasi fazla diyete falan uymadim ben cok sukur biseyde olmadi
Korkma tehlikeli bisey degil
Sadece susuzluktan yaniyodum ben

Canim benim 8,1 cikmisti 7 yi gecmicek dediler evde olc dediler
Bende bisure olctum sonra biktim 5 defa gunde parmagimi delmekte.n sonra kafadan atip doldurmayabasladim frmulleri
Ama tr de sistem farklidir galiba

canim korkmadinmi hic tansiyon cikar falan diyorlar.ben cok kafaya takiyrm valla insallah sorun olmadan atlatrm son haftalarimida

canim korkmadinmi hic tansiyon cikar falan diyorlar.ben cok kafaya takiyrm valla insallah sorun olmadan atlatrm son haftalarimida

Canimsin korkma
Bende ilk duydugumda cok korkmus cook uzulmustum
Ustelik benim bisuru baska problemlerimde vardi
Ama inanki susuzluk disinda hic bi problemim olmadi
Azar azar ve sik yemeye calis
Ama kendinide strese sokma az yiycem sunu bunu yemiycem diye

Back