haftasonu çok çok çok yoğundum
kardeşim askere gitti
benim bulantılar aldı başını gitti artık kusuyorum hergün
bi de oğlum 2 yaş sendromunda halimi düşünün
iş ev çocuk ve hamilelik
ah keşke benimde midem bulansa ve kussam..bu sağlıklı hamileliğin bir işareti...şükret yinede sen...
oncelıkle sabah kahvaltımızda yumurta yıyıoruz haslanmıs yada az yaglı omlet olabılır zeytınımız yagsız peynırımız beyaz ekmegımız tatlı ısteyenlere cok olmamak sartıyla bal yada pekmez yıyebılırız
domates mevsımınde olmadıgı ıcın yınede bulabılırsınız ben bulamasamda bazen menemen yapıyorum yumurtayı ancak oyle yıyebılıyorum tuz koymuyorum peynırle bırlıkte yıyınce tuzlu gelıyor.Her sabah yumurta yenmesı tavsıye edıldı doktorum tarafından.cay kahve bıtkı cayları ıcemedıgımızden yanına portakal suyu sıkabılırız engınarda katabılırız ıcıne.
mutlaka ara ogunlerımız olucak en az 3 kere ben genelde elma yıyorum portakalda folık asıt bulundugundan portakal yıyorum kabızlık cekenlere kesınlıkle kiwi onerıyorum doktorumun bana onerısı ben denedım ıse yaradı.ılla meyve yıcez dıye bısey yok koca bır marulu lımon sıkıp yıyebılırız yada ıkı havucu soyup kıtı kıtır kemırebılırız
her gun en az 500ml sut ıcıyoruz sut ıcemeyenler yogurt peynır tuketebılırler. peynır yogurt ve sutun dıyet olmasının bır zararı yok cunku bıze ıcındekı proteini lazım yagı degıl ve dıyet olunca bırsey kaybetmıyor bıze bır zararı yok.
her gun mutluka taze ceviz ici yememiz gerekiyor ama 2 bütün cevizden fazla değil. folık asıt yonunden zengın.
mıde bulantısı olanlar basuclarında tuzlu bır kraker balık kraker yada cubuk kraker olabılır bı kactane yedıkten sonra yavas yavas yataktan kalkmaları tavsıye edılıyor. ben denedim diger gunlere gore daha hafıf gecıyor mıde bulantım
her gun en az 3 litreye kadar su ıcmemız gerekıyor.
hamılelıgın ılk uc ayı bıraz hassas oldugundan supurge yapmıyoruz cam sılmıyoruz mumkunse esımıze yaptırıyoruz agır kaldırmıyoruz kendımızı cok yormuyoruz fırsat buldukca dınlenıyoruz
sebze yemeklerı et yemeklerı tavuk yemeklerı baklıyaat yemeklerı yememızde sakınca yok sadece balık yerken dıkkat etmemız gerekıyor ıcınde cıva mıktarı yuksek oldugundan her balık turunu yememelıyız doktorlar tarafından somon ve alabalık tavsıye edılıyor
konserve kutu hıcbırsey yemıyoruz domates rendesı, ton balıgı v.s..
salam sosis sucuk cıg kofte(pısmemıs hersey) sakatat sushı denız mahsulleri (midye v.s) olayınada uzunca bır sure ara
dısarda mumkunse salata yemıyorz cunku nasıl yıkandıgını bılmıyoruz salata ıspanak v.s bıseyler yıkarken ıcıne bol sırke katalım bocekler olsun ıyıce temızlensın.
becerebılırsek tuzu ve tatlıyı hayatımızdan cıkıyoruz.ben tam cıkartamasamda denıyıorum
tatlı nıyetıne bugun televızyondan ogrendıgım hafıf tatlı 150 kalorı bıle degıl elmayı rendelıyoruz bı tavada azıcık tarcınla kvuruyoruzs sogunca yıyırouz ıcıne seker yada yag katmıyoruz.
bunlar benım etrafımdakı hamılelerın uyguladıkları ve dokturumun tavsıyeleri tabıkı herkese gore farklılık gosterebılır.ama genel olarak bıldıklerım bunlar
sızde sızın bıldıklerınızı paylasırsanız sevınırım hepımızın bebısı saglıkla gelıssın gunler su gıbı gecsın ve cocuklarımızı kucaklarımıza alalım
günaydın kk nın güzel anne adayları:)
sizlere bişey sormak istiyorum
benim sat ım 8 kasım ve bugün itibariyle 6gün geçmiş oluyor
olmam gerken tarihte 8 aralıkta evde test yaptım fakat tek çizgiydi
şimdi diyorumki bidaha yapsammı acaba 6gün geçti napsamm?acaba aranızda ilk yaptıgında çıkmayıpta bidahaki yaptıgında çift çizgi gören oldumu?
bıktım her ay alıp test yapmaktan :)7aydır bekliyoruz ama hayırlısı bakalım
hiçbir değişiklik hisettmiyorum kendimde napayyım sizce yine yapsammı
sbncm benım sat 6 kasımdı 5 aralıkta gebelık testınde cok hafıf gozuktu ılk 5 dk ıcınde hatta cızgı tam degıldı yarım yarım yerlerı pembelesmıstı.bı kac saat, hatta gunler gecınce bayagı koyulastı
bence bıraz daha bekle hormanların hemen ıdrara gecmesı zor beklemek ıstemıyorsan kesın sonuc kan testı
bu arada gebelık testlerının en ucuzu oncomed bence gayet basarılı 5 lıraydı en son ınsallah burası sana ugurlu gelır ve sende agustos annısı olursun
canım benimde sat 5 kasımdı 5 aralıkta idrar testim negatif çıktı kanda öğrendim hamile olduğumu ama test negatifti 10 aralıkta falan pozitif çıktı ilk yaptığımda ikinci çizgi 1 saat sonra falan gölge gibi çıkıyordu sonradan 2. çizginin çıkma süresi yavaş yavaş azaldı ve 10 aralıkta 5 saniye içinde çıktı inşallah hamilesindir ve ağustos annesi olarak katılırsın aramıza hadi yap testi ve güzel haberi ver bize
Teşekkür ederim cevabın için.İnşallah darısı benim ve tüm bebek bekleyen anne adaylarının başına olur. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın .bengısu oncelıkle gecmıs olsun ıkızlerın ıcın uzuldum arkadasım.allah bır daha yasatmasın.dusukle ılgılı senınle aynı olayı yasayan bır arkadasım hamılelık boyunca yatmıstı kocası banyoda onu taburenın ustunde yıkamıstı cok dıkkat ettı ve su anda 2 aylık bır oglu var.darısı basına.
Günaydın. Ağustos anneleri. Nasipse bende Ağustos annesi olcam inşallah. SAT-06 Kasım- Beklenen Doğum tarihim 13 Ağustos.Daha önce de yazmıştım ama sonra yazamadım.
Geçen yıl erken doğumla 4,5 aylık ikizlerimi kaybettim.Cumartesi günü bu bebeğimi görmeye gittim. Keseyi gördük daha kalp atışı başlamamıştı. Kesenin yanında kocaman kan pırtısı vardı. Düşük tehlikesiymiş doktor şuanda birşey yapamayız bekleyecez görcez dedi. Kalp atışı olmadan hiç müdahale etmiyorlarmış. İlaç falan vermiyorlar. Şu anda kanamam olmadı. Üç gündür çok dikkat ediyorum bol bol su içip yorulmamaya uğraşıyorum. Düşük tehlikessi için yapılcak birşey var mı bildiğiniz.
çok teşekkürler birazdan gidiyorum eczaneye hbr vericem size inşallah hayırlı bi hbr veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?