• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

haftasonu çok çok çok yoğundum
kardeşim askere gitti
benim bulantılar aldı başını gitti artık kusuyorum hergün
bi de oğlum 2 yaş sendromunda halimi düşünün
iş ev çocuk ve hamilelik:37:

ah keşke benimde midem bulansa ve kussam..:49:bu sağlıklı hamileliğin bir işareti...şükret yinede sen...

benim sat 6 kasım su an 5+2 bende pazartesı kalp atıslarını dınlıcem ınsallahh hayırlısıyla gelısırler ve onları kucagımıza alırız
benım mıdem cok bulanıyor sut ve sut urunlerı et ve et urunlerını yıyemıyorum yaklasık 3 gundur sulu yemekte dahıl zorla sut ıcıyorum yanında kekle, makarna mantı fırında patates pılav sebze meyve bunlarla takılyıorum sımdılık ıyı degıl bılıyorum ama ınsallah duzelırım..:49:

oncelıkle sabah kahvaltımızda yumurta yıyıoruz haslanmıs yada az yaglı omlet olabılır zeytınımız yagsız peynırımız beyaz ekmegımız tatlı ısteyenlere cok olmamak sartıyla bal yada pekmez yıyebılırız
domates mevsımınde olmadıgı ıcın yınede bulabılırsınız ben bulamasamda bazen menemen yapıyorum yumurtayı ancak oyle yıyebılıyorum tuz koymuyorum peynırle bırlıkte yıyınce tuzlu gelıyor.Her sabah yumurta yenmesı tavsıye edıldı doktorum tarafından.cay kahve bıtkı cayları ıcemedıgımızden yanına portakal suyu sıkabılırız engınarda katabılırız ıcıne.

mutlaka ara ogunlerımız olucak en az 3 kere ben genelde elma yıyorum portakalda folık asıt bulundugundan portakal yıyorum kabızlık cekenlere kesınlıkle kiwi onerıyorum doktorumun bana onerısı ben denedım ıse yaradı.ılla meyve yıcez dıye bısey yok koca bır marulu lımon sıkıp yıyebılırız yada ıkı havucu soyup kıtı kıtır kemırebılırız

her gun en az 500ml sut ıcıyoruz sut ıcemeyenler yogurt peynır tuketebılırler. peynır yogurt ve sutun dıyet olmasının bır zararı yok cunku bıze ıcındekı proteini lazım yagı degıl ve dıyet olunca bırsey kaybetmıyor bıze bır zararı yok.

her gun mutluka taze ceviz ici yememiz gerekiyor ama 2 bütün cevizden fazla değil. folık asıt yonunden zengın.

mıde bulantısı olanlar basuclarında tuzlu bır kraker balık kraker yada cubuk kraker olabılır bı kactane yedıkten sonra yavas yavas yataktan kalkmaları tavsıye edılıyor. ben denedim diger gunlere gore daha hafıf gecıyor mıde bulantım

her gun en az 3 litreye kadar su ıcmemız gerekıyor.

hamılelıgın ılk uc ayı bıraz hassas oldugundan supurge yapmıyoruz cam sılmıyoruz mumkunse esımıze yaptırıyoruz agır kaldırmıyoruz kendımızı cok yormuyoruz fırsat buldukca dınlenıyoruz

sebze yemeklerı et yemeklerı tavuk yemeklerı baklıyaat yemeklerı yememızde sakınca yok sadece balık yerken dıkkat etmemız gerekıyor ıcınde cıva mıktarı yuksek oldugundan her balık turunu yememelıyız doktorlar tarafından somon ve alabalık tavsıye edılıyor

konserve kutu hıcbırsey yemıyoruz domates rendesı, ton balıgı v.s..

salam sosis sucuk cıg kofte(pısmemıs hersey) sakatat sushı denız mahsulleri (midye v.s) olayınada uzunca bır sure ara

dısarda mumkunse salata yemıyorz cunku nasıl yıkandıgını bılmıyoruz salata ıspanak v.s bıseyler yıkarken ıcıne bol sırke katalım bocekler olsun ıyıce temızlensın.

becerebılırsek tuzu ve tatlıyı hayatımızdan cıkıyoruz.ben tam cıkartamasamda denıyıorum

tatlı nıyetıne bugun televızyondan ogrendıgım hafıf tatlı 150 kalorı bıle degıl elmayı rendelıyoruz bı tavada azıcık tarcınla kvuruyoruzs sogunca yıyırouz ıcıne seker yada yag katmıyoruz.

bunlar benım etrafımdakı hamılelerın uyguladıkları ve dokturumun tavsıyeleri tabıkı herkese gore farklılık gosterebılır.ama genel olarak bıldıklerım bunlar

sızde sızın bıldıklerınızı paylasırsanız sevınırım hepımızın bebısı saglıkla gelıssın gunler su gıbı gecsın ve cocuklarımızı kucaklarımıza alalım:nazar:

çok teşekkür ederim arkadaşım yararlı bilgiler verdin.

Emel gerçekten de çok zor valla
benim oğlanda öyle sanki birde hissetti
babasının kucağından inmeyen çocuk
benim kucağıma yapıştı :-))
benim bu sefer kusma yok ama her sabah
öğürme var çok kötü midem yesemde yemesemde
bulanıyor napıcaz bilmem valla, bu çok zor diyorum

Günaydın bu arada herkese yeni gelenler de hoşgelmişler
bu topikde ya ikinci hamilelik yada problemli hamilelikler ne kadar
çok birbirimize destek olucaz artık :kkk:

gunaydınlar hepımıze guzel ve saglıklı bır gun dılıyorum
bu arada beslenme konusunda yazdıgım yazıyı okuyunca cok guldum portakal suyunun ıcıne engınar sıkabılırız yazmısım :) oysakı greyfurt olucaktı.

aklıma gelenlerıde eklemek ıstıyorum

ogunlerımız en az 5 olucak klasık bılıyorum ama az ama sık

pısmıs hazır yıyeceklerden (super marketlerde satılan) yada yıne pısmıs ama dondurulmus yıyeceklerden kacınıyoruz

gazlı ıcecekler almıyoruz ama arada bır "maden suyu" ıcebılırız ıcebılırız (bu arada ufak bır bılgı maden suyu yer altından cıkan dogal bır ıcecektır ıcınde mıneraller barındırır ve mıdeyı rahatlatır. sodaysa yapay bır ıcecektır sadece mıdeyı rahatlatır )

cok sevdıgımız baharatlarada ara verıyoruz ben acısız kahvaltıya bıle oturamam :) ama bu kucuk melekler ıcın hayatımızı artık onlara gore yasıcaz.

bu soguk havalarda kendımızı usutmuyoruz cunku artık ılac alma sansımız olmucak bu yuzden daha cok dıkkat edıyoruz kendımıze..

ıkıncı kez anne olanlar bızımle deneyımlerını paylasabılırler

benım mıde bulantısı gogus hassasıyetı ve kasık agrılarım bugunde tam gaz devam edıyor

günaydın kk nın güzel anne adayları:)
sizlere bişey sormak istiyorum
benim sat ım 8 kasım ve bugün itibariyle 6gün geçmiş oluyor
olmam gerken tarihte 8 aralıkta evde test yaptım fakat tek çizgiydi
şimdi diyorumki bidaha yapsammı acaba 6gün geçti napsamm?acaba aranızda ilk yaptıgında çıkmayıpta bidahaki yaptıgında çift çizgi gören oldumu?
bıktım her ay alıp test yapmaktan :)7aydır bekliyoruz ama hayırlısı bakalım
hiçbir değişiklik hisettmiyorum kendimde napayyım sizce yine yapsammı

kızlar selam nasılsınız bizde bugün kesemizi görmeye gideceğiz gözükür mü sizce karından baktırıyorum ben çok tedirginim umarım gözükür

günaydın kk nın güzel anne adayları:)
sizlere bişey sormak istiyorum
benim sat ım 8 kasım ve bugün itibariyle 6gün geçmiş oluyor
olmam gerken tarihte 8 aralıkta evde test yaptım fakat tek çizgiydi
şimdi diyorumki bidaha yapsammı acaba 6gün geçti napsamm?acaba aranızda ilk yaptıgında çıkmayıpta bidahaki yaptıgında çift çizgi gören oldumu?
bıktım her ay alıp test yapmaktan :)7aydır bekliyoruz ama hayırlısı bakalım
hiçbir değişiklik hisettmiyorum kendimde napayyım sizce yine yapsammı

canım benimde sat 5 kasımdı 5 aralıkta idrar testim negatif çıktı kanda öğrendim hamile olduğumu ama test negatifti 10 aralıkta falan pozitif çıktı ilk yaptığımda ikinci çizgi 1 saat sonra falan gölge gibi çıkıyordu sonradan 2. çizginin çıkma süresi yavaş yavaş azaldı ve 10 aralıkta 5 saniye içinde çıktı inşallah hamilesindir ve ağustos annesi olarak katılırsın aramıza hadi yap testi ve güzel haberi ver bize:emir_bebek:

adamel benıde lısteye eklemıssın tesekkur ederım lıstede kıloda bası cekıyorum cok utandım :) ama boyum 181 bu boyle bılıne:)

bu arada kıloyla ılgılı
Gebeliğin 4. ayına kadar; toplam 1 veya 3 kg almak idealmiş
Gebeliğin 5. ayında en fazla 1 kg
Gebeliğin 6. ayında en fazla 1 kg
Gebeliğin 7. ayında en fazla 2 kg
Gebeliğin 8. ayında en fazla 2 kg
Gebeliğin 9. ayında en fazla 2 kg almalıyız

bu arada bu kıloları neden alıyoruz 11 kılonun ustunu alırsak cok yedıgımız ıcın olabılır :) o yuzden 11 12 kg ya kadar doktorlar normal olarak kabul eıyor
gelın bakalım neden nasıl kılo alıyoruz

Bebek ortalama
3.3 kg ila 3.8 kg

Göğüslerin büyümesi
1.3 kg

Plasenta
0.4 kg ila 0.9 kg

Amniyotik sıvı
0.9 kg ila 1.3 kg

Uterus ağırlığında artış :19:
0.9 kg ila 1.3 kg

Annedeki yağ deposu
2.2 kg ila 3.5

sbncm benım sat 6 kasımdı 5 aralıkta gebelık testınde cok hafıf gozuktu ılk 5 dk ıcınde hatta cızgı tam degıldı yarım yarım yerlerı pembelesmıstı.bı kac saat, hatta gunler gecınce bayagı koyulastı
bence bıraz daha bekle hormanların hemen ıdrara gecmesı zor beklemek ıstemıyorsan kesın sonuc kan testı
bu arada gebelık testlerının en ucuzu oncomed bence gayet basarılı 5 lıraydı en son ınsallah burası sana ugurlu gelır ve sende agustos annısı olursun

sbncm benım sat 6 kasımdı 5 aralıkta gebelık testınde cok hafıf gozuktu ılk 5 dk ıcınde hatta cızgı tam degıldı yarım yarım yerlerı pembelesmıstı.bı kac saat, hatta gunler gecınce bayagı koyulastı
bence bıraz daha bekle hormanların hemen ıdrara gecmesı zor beklemek ıstemıyorsan kesın sonuc kan testı
bu arada gebelık testlerının en ucuzu oncomed bence gayet basarılı 5 lıraydı en son ınsallah burası sana ugurlu gelır ve sende agustos annısı olursun

çooook teşekkür ederim cnm saol sen ve diğer agustos anneleride inş. sorunsuz bir hamilelik geçirir bebişlerinizi sağlıkla kucaklarsınız

Günaydın. Ağustos anneleri. Nasipse bende Ağustos annesi olcam inşallah. SAT-06 Kasım- Beklenen Doğum tarihim 13 Ağustos.Daha önce de yazmıştım ama sonra yazamadım.
Geçen yıl erken doğumla 4,5 aylık ikizlerimi kaybettim.Cumartesi günü bu bebeğimi görmeye gittim. Keseyi gördük daha kalp atışı başlamamıştı. Kesenin yanında kocaman kan pırtısı vardı. Düşük tehlikesiymiş doktor şuanda birşey yapamayız bekleyecez görcez dedi. Kalp atışı olmadan hiç müdahale etmiyorlarmış. İlaç falan vermiyorlar. Şu anda kanamam olmadı. Üç gündür çok dikkat ediyorum bol bol su içip yorulmamaya uğraşıyorum. Düşük tehlikessi için yapılcak birşey var mı bildiğiniz.

Son düzenleme:
canım benimde sat 5 kasımdı 5 aralıkta idrar testim negatif çıktı kanda öğrendim hamile olduğumu ama test negatifti 10 aralıkta falan pozitif çıktı ilk yaptığımda ikinci çizgi 1 saat sonra falan gölge gibi çıkıyordu sonradan 2. çizginin çıkma süresi yavaş yavaş azaldı ve 10 aralıkta 5 saniye içinde çıktı inşallah hamilesindir ve ağustos annesi olarak katılırsın aramıza hadi yap testi ve güzel haberi ver bize:emir_bebek:

çok teşekkürler birazdan gidiyorum eczaneye hbr vericem size inşallah hayırlı bi hbr veririm

bengısu oncelıkle gecmıs olsun ıkızlerın ıcın uzuldum arkadasım.allah bır daha yasatmasın.dusukle ılgılı senınle aynı olayı yasayan bır arkadasım hamılelık boyunca yatmıstı kocası banyoda onu taburenın ustunde yıkamıstı cok dıkkat ettı ve su anda 2 aylık bır oglu var.darısı basına.

bengısu oncelıkle gecmıs olsun ıkızlerın ıcın uzuldum arkadasım.allah bır daha yasatmasın.dusukle ılgılı senınle aynı olayı yasayan bır arkadasım hamılelık boyunca yatmıstı kocası banyoda onu taburenın ustunde yıkamıstı cok dıkkat ettı ve su anda 2 aylık bır oglu var.darısı basına.
Teşekkür ederim cevabın için.İnşallah darısı benim ve tüm bebek bekleyen anne adaylarının başına olur. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın .

Bengisu çok geçmiş olsun ama
inş.bu hamileliğin sonuna kadar gelecek merak etme sen
benim de karnım davul gibi oldu hiç dinlenme de yok bana
süt de içemiyorum napcam hiç bilmiyorum inş.sağlıklı olur
herşeyin hayırlısı artık

kızlar ya kesemizi görmeye gidemedik 2 kez üstüste hastaneye gidişin arasında 10 gün olması gerekiyormuş sistem kabul etmiyormuş ne saçma bişey ya haftaya ancak giderim galiba off ya geçer mi zaman

Günaydın. Ağustos anneleri. Nasipse bende Ağustos annesi olcam inşallah. SAT-06 Kasım- Beklenen Doğum tarihim 13 Ağustos.Daha önce de yazmıştım ama sonra yazamadım.
Geçen yıl erken doğumla 4,5 aylık ikizlerimi kaybettim.Cumartesi günü bu bebeğimi görmeye gittim. Keseyi gördük daha kalp atışı başlamamıştı. Kesenin yanında kocaman kan pırtısı vardı. Düşük tehlikesiymiş doktor şuanda birşey yapamayız bekleyecez görcez dedi. Kalp atışı olmadan hiç müdahale etmiyorlarmış. İlaç falan vermiyorlar. Şu anda kanamam olmadı. Üç gündür çok dikkat ediyorum bol bol su içip yorulmamaya uğraşıyorum. Düşük tehlikessi için yapılcak birşey var mı bildiğiniz.

geçmiş olsun canım allah bir daha böyle acı yaşatmasın alttan ultrasonla mı gördünüz keseyi

Back