oncelıkle sabah kahvaltımızda yumurta yıyıoruz haslanmıs yada az yaglı omlet olabılır zeytınımız yagsız peynırımız beyaz ekmegımız tatlı ısteyenlere cok olmamak sartıyla bal yada pekmez yıyebılırız
domates mevsımınde olmadıgı ıcın yınede bulabılırsınız ben bulamasamda bazen menemen yapıyorum yumurtayı ancak oyle yıyebılıyorum tuz koymuyorum peynırle bırlıkte yıyınce tuzlu gelıyor.Her sabah yumurta yenmesı tavsıye edıldı doktorum tarafından.cay kahve bıtkı cayları ıcemedıgımızden yanına portakal suyu sıkabılırız engınarda katabılırız ıcıne.
mutlaka ara ogunlerımız olucak en az 3 kere ben genelde elma yıyorum portakalda folık asıt bulundugundan portakal yıyorum kabızlık cekenlere kesınlıkle kiwi onerıyorum doktorumun bana onerısı ben denedım ıse yaradı.ılla meyve yıcez dıye bısey yok koca bır marulu lımon sıkıp yıyebılırız yada ıkı havucu soyup kıtı kıtır kemırebılırız
her gun en az 500ml sut ıcıyoruz sut ıcemeyenler yogurt peynır tuketebılırler. peynır yogurt ve sutun dıyet olmasının bır zararı yok cunku bıze ıcındekı proteini lazım yagı degıl ve dıyet olunca bırsey kaybetmıyor bıze bır zararı yok.
her gun mutluka taze ceviz ici yememiz gerekiyor ama 2 bütün cevizden fazla değil. folık asıt yonunden zengın.
mıde bulantısı olanlar basuclarında tuzlu bır kraker balık kraker yada cubuk kraker olabılır bı kactane yedıkten sonra yavas yavas yataktan kalkmaları tavsıye edılıyor. ben denedim diger gunlere gore daha hafıf gecıyor mıde bulantım
her gun en az 3 litreye kadar su ıcmemız gerekıyor.
hamılelıgın ılk uc ayı bıraz hassas oldugundan supurge yapmıyoruz cam sılmıyoruz mumkunse esımıze yaptırıyoruz agır kaldırmıyoruz kendımızı cok yormuyoruz fırsat buldukca dınlenıyoruz
sebze yemeklerı et yemeklerı tavuk yemeklerı baklıyaat yemeklerı yememızde sakınca yok sadece balık yerken dıkkat etmemız gerekıyor ıcınde cıva mıktarı yuksek oldugundan her balık turunu yememelıyız doktorlar tarafından somon ve alabalık tavsıye edılıyor
konserve kutu hıcbırsey yemıyoruz domates rendesı, ton balıgı v.s..
salam sosis sucuk cıg kofte(pısmemıs hersey) sakatat sushı denız mahsulleri (midye v.s) olayınada uzunca bır sure ara
dısarda mumkunse salata yemıyorz cunku nasıl yıkandıgını bılmıyoruz salata ıspanak v.s bıseyler yıkarken ıcıne bol sırke katalım bocekler olsun ıyıce temızlensın.
becerebılırsek tuzu ve tatlıyı hayatımızdan cıkıyoruz.ben tam cıkartamasamda denıyıorum
tatlı nıyetıne bugun televızyondan ogrendıgım hafıf tatlı 150 kalorı bıle degıl elmayı rendelıyoruz bı tavada azıcık tarcınla kvuruyoruzs sogunca yıyırouz ıcıne seker yada yag katmıyoruz.
bunlar benım etrafımdakı hamılelerın uyguladıkları ve dokturumun tavsıyeleri tabıkı herkese gore farklılık gosterebılır.ama genel olarak bıldıklerım bunlar
sızde sızın bıldıklerınızı paylasırsanız sevınırım hepımızın bebısı saglıkla gelıssın gunler su gıbı gecsın ve cocuklarımızı kucaklarımıza alalım