2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için doktora zaten götürdük antibiyotik yazdı bende daha çok küçük diye vermedim oğlumun huzursuzluğu falan yok inş kendiliğinden geçer emiyorya ona güvendim pazartesi tekrar götürcem geçmediyse mecburen antibiyotiği kullancaz...ya bide yedirdiğiniz şeylerin miktarlarını paylaşır mısınız acaba ben mi evham yapıyorum yemiyo diye iki üç kaşık yiyo her öğünde günde 3 öğün veriyorum bide emiyo o kadar aman çok zor yaa çocuk büyütmek Allah herkese sabır çocuklarada sağlık mutluluk ve bol iştah versin inş..

Selam kizlar
Yaaaa yine kimse yok bi denk gelemedim sizlere
Benim oglusta uyumama ve uykuya zor dalma sorunu var nasil cozcem bilmiyorum gozleri sisiyo uykusuzluktan direniyo siz nasil uyutuyosunuz bi akil verin lutfen

Amin canım amiiiiiin inşallah
Her öğünde bir iki kaşık yiyorsa az tabi,yani benim kız da belli olmuyor bazen çok güzel yiyor bazen dediğin gibi bir iki kaşık veriyorum ve ağzını öle bir sıkıyor ki açabilene aşk olsun,ama bizimki anne sütü alamıyor emziren anneler yazsa belki daha ii olur,belki çok sık emziriyosan kaşıkla mama yemek istemiyodur.
Miktar olarak mesela 3-3,5 st aç kalan bir bebek 100_120 cc kadar yemeliymiş,benim kız formül mamayı o kadar içiyor,kaşıkla verdiklerim de dediğim gibi keyfine göre değişiyor

Selam kizlar
Yaaaa yine kimse yok bi denk gelemedim sizlere
Benim oglusta uyumama ve uykuya zor dalma sorunu var nasil cozcem bilmiyorum gozleri sisiyo uykusuzluktan direniyo siz nasil uyutuyosunuz bi akil verin lutfen

uykuya direnme ara ara bizde de oluyor ve emin ol begümmmcüm inatlaşmak hiçbir işe yaramıyor,istemiyorsa sallamıyorum ben mızmızmız çekiyorum ve artık en son gece sızıyor,dün öle oldu mesela,uyumama günüydü,sabah 7 de kalktı ve gün içinde sadece yarım saat uyudu en son gece 11:30 da sızdı artık

Cnm sorma uyumalari lazim ama varya zor uyuttum 45 dk uyandi suan yerde oturuyorum ustume tirmanip koltuktaki kumandalari almaya calisiyor bi gorseniz okadar tatliki iyiki dogurmusum :)
Uyutmadan once bi ara mutfaga gitmistim odaya bi geldim harun yok bakmadigim yer kalmadi kendi odasina gitmis dusunun kocaman bir oyuncak ayi var onu ustune devirmis debeleniyor ayaklaninca bunlar napcaz bilmiyorum

Son düzenleme:

maşallah begüm nasıl gitmiş harun?bak aynı gün doğumlular benim oğlumla ama benimki kıçını kaldırmıyor henüz yerim ben o kıçı ya neyse konumuz bu değil:)))
fotoğrafını çekseydin eminim çok komik görünüyordur.bende geçen eline ıslak mendil paketini verip mutfağa gitmiştim.döndüğümde yarısını boşaltmıştı.bazıları ellerinde 1-2 tanesi de ağzından sarkıyordu çok komikti:)))

Mrb bende yeni katilanlardanim bende 9 Ağustos'ta dogum yaptım daha oncede giriyordum ama takip edemiyordum artık bende daha fazla girmem:) kizimla aynı donemde olan cocukları merak ediyorum bu arada bişeyler sorsam arkadaslar ben cok fena nezle oldum kızıma bulaşmasından cok korkuyorum maske takiyorum ama başka nasıl koruyabilirim bilgisi olan var mı

kızlar ben kızıma nezaman ıhlamur versem sızıyo resmen gece veriyorum uyumasına yakın çok rahatlatıyo ama şeker koymazsam içmediği için 1 tatlı kaşığı şeker koyup veriyorum.bizde etkili umarım sizdede işe yarar..

bide maşallah emeklemeler başlamış kızım hareketli ama emeklemiyo .

ben gün içinde hem yoğurt hemde meyve veriyorum hiç sütüm olmadığı için kahvaltı 2 kere sebze çorba ya da ne varsa:) 1 kerede devam maması..sizin düzeniniz nasıl neler veriyosunuz.

geçmiş olsun maskeden başka yapılacak bişi yok önemli olan senin biran evvel sağlığına kavuşman .hastayken insanın kendine hayrı olmuyor çünkü.tekrar geçmiş olsun

Gunaydin guzel anneler ve tatli melekleri
Gununuz aydin olsun kakalariniz bol olsun gobusleriniz mamayla dolsun gazlariniz pirtpirt ciksin rabbim bugunde saglik sihhat versin insallaha canimiz meleklerimize
Bz bugeceyi iki defa uyanarak atlattik sukur uyansin tososum kahvaltiya cikcaz ailecek ucumuz:)
Dun sacimi boyadim kizlar cok tereddut ettim sutume gecermi diye ama arkadasuim daha kirkinda boyamisti brnde boyadim umarim bebisime zarari olmaz:18:
Nuray arkadasim fecmis olsun kakerannda dedigi gibi kendine iyi bakican maskeni tak portakal duyu ic bide su sandoz tabletler varya onlardan ic insalla en kisa zamanda iyilesirsin

Günaydın arkadaşlar bende boya aldım saçımı boyucam.Korkma beguuum bişey olmaz sütü etkilemiyor.Biz dükkanda hep boyuyorduk kuaförde çalışmıştım bende sorun olmuyor.

hihihi bende boya aldım saçımı boyıcam hayırdır kızlar hepberaber süsümüz mü gelmiş ne :)))
ben bugün balık çorbası yaptım bebişime afiyetle yedi.valla ben tadına baktım yok dedim ama maşallah yedi oğlum.pişirirken ablam aradı napıyorsun diye;balık çorbası deyince 'gene başladın mı' dedi ilk oğlumada hep yapardım.kar kardır şimdi balık yemiyor abisi omega 3 kapsülleri veriyorum,semizotu ceviz felan işte.neyse tarifimi veriyim denemek isteyen olursa;
ben çupra kullandım levrekte iyi oluyor.baş kısmını ve etli bir parçayı tencereye koydum.içine orta boy kurusoğan ikiye böldüm,1 havuç doğradım,1 patates doğradım azıcıkta maydanoz dalı.suyu koyup kaynattım 10-15dk.
1 tatlı kaşığı unla tereyağını azıcık çeviridm başka bir tencere.içine haşlamanın suyunu süzdüm tel süzgeçle.patates ve havuçları içine tekrar attım.balık etlerinide didikledim.blendırdan geçirip ekmek ufaladım verdim.ohh yarasın.bakalım deneyen olucakmı bu tarifimi.hepinize sevgiler annişler ve bebişler...

ben gün içinde hem yoğurt hemde meyve veriyorum hiç sütüm olmadığı için kahvaltı 2 kere sebze çorba ya da ne varsa:) 1 kerede devam maması..sizin düzeniniz nasıl neler veriyosunuz.

Ben de anne sütü veremeyenlerdenim maalesef
Benim kızım da gün içinde sabah kahvaltısını yapıyor 9:30 gibi
sonra 12 gibi yoğurt ya da meyve püresi,arada meyve suyu vermek istiyorum ama içmiyor,her denemem hüsran
3 gibi çorba ya da sebze yemeği evde ne varsa artık,
st:6 gibi meyve ya da yoğurt ya da devam sütü
9-10 gibi muhallebi yada işte yemek ya da çorba ya da gece tahıllarından
sonra tüm gece acıktıkça devam sütü
Tabi bu düzen geneli,her gün aynı olmuyor,bebişin keyfine ve iştahına göre değişiyor,bazı günler yoğurtum tutmuyor veremediğim oluyor
Bebişlerimiz yesin yesin de tez büyüsünler inşallah

yoğurt benimde bazen tutmuyor yada sünen acaip bişi oluyor döküyorum bende.ben dün marketten sütaşın bebek yoğurdunu aldım elmalısıda var sadeside.elimin altında bulunsun dedim böyle durumlar için.acaba bebeğine danino veren varmı.bu konuda fikir alabilirmiyim?

Merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım.
Bende sacımı kırkım cıktıgında boyatmıstım. Hic sorun olmaz ins hiç merak etme.
Nuray umarım en kısa surede iyileşirsin.

Merhaba arkadaşlar,
Arkadasıma katılıorum kesinlikle ac oldukları icin uyanmıyorlar.
İlk baslarda oyle dusunuyordum ama artık uyumadan 1 veya 1,5 saat once muhallebi veriyorum.
Yatma vakti iiyice emiyor ama sonuc yine aynı. Çok sey denedim çok dr göturdum ama oğlum her saat bası kalkıyor.
Bazen hayal mi gercek mi bilmiom uyandıgımda. Dogum yaptıgımdan beri kesintisiz 3-4 saat uyudugumu hatırlamıorum.
Yoruldum. Ama Allah hiçbirinin yoklugunu göstermesin.
Bu günler gececek diye surekli teselli ediyorum kendimi.
Allah'ım hepsine sifa versin.

vben muzlu olandan verdim cilekli.vermek istemedim cik sevdi.bende elmaliyi zor durumda veriyorum hic yememesindense diye.benimde yogurt herzaman tutmuyo ve kizimseker koydugumdayiyo bir kasik sekerle ve biberonla veriyorum.buarada bende balik corbasi tarifi ariyodum super oldu bu hafta denerim yazik av mevsimide basladi:-(

Balık çorbası tarifi süper olmuş..ben de deniycem henüz hiç balık vermedim kızıma, çorbasını yapmak iy fikir ama inşallah benimki de tadını beğenir..Bi de köfte yapmıştın ya daha önce arkadaşım, onu nasıl yedirdin ezerek mi yoksa onu da mı blendırdan geçirdin? Benimki henüz fazla pütürlü yiyemiyor malesef, nasıl alıştıracağımı da bilmiyorum..Kusmaya çok meyilli bir bebek, en ufak bişeyde tüm yediğini çıkarıyo, ben de korkumdan veremiyorum pütürlü şeyler..Sizinkiler nasıl bu konuda, nasıl alıştırıyorsunuz pütüre? Sabah kahvaltısında da çok zorlanıyorum, mamanın içine yumurta sarısı kattığım zaman ezdiğim halde hafif pütürlü oluyo, onu bile öğürerek zorla yiyiyo..off ne yapcam ben ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…