• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:nazar::nazar::nazar: maşallah bebişlerimize evet bayağı büyümüş kuzularımız benim kızımda artık desteksiz daha rahat oturuyor, yuvarlanıyor ve hiç susmuyor bababa dede ve çığlıklar yani yapması gereken şeyleri yapıyor, yanlış hatırlmıyorsam bu döneme babıldama dönemi deniyor yani bu babablar anlamsız :)
hala kahvaltı yaptıramıyorum, bunun dışında keyifler iyi umarım herkes iyidir, herkese iyi geceler

Günaydın kızlarr ya bizimki bişey demiyor daha başlasa artık ANNEEE demesini çok istiyorum ve bir an önce duymak istiyorum artık:)

ya kızlr bebeğim çok iştahsızmış gibi geliyorr bana.küçük bi kasa çorbayı,60 ml sutu çok zor içiriyorum .oda 2-3 saat bekledikten sonra .ben mi evham yapıyorum bilmiyorum.sizler kç saat arayla ne kadar besliyosunuz?

Merhaba anneler, yardımınıza ihtiyacım var. Sanırım kızım hasta olucak..Birkaç geceden beri burun tıkanıklığından uyuyamıyor, hırıldıyor yavrum..Sürekli burun spreyi kullanıyorum ama faydası yok gibi..Bir de bugün kahvaltısını yapmıştı sabah 8.30 gibi, biraz önce bayağı kustu, 2 saattir midesinde duruyormuş eritememiş galiba yediklerini..
İlerlemesinden korkuyorum, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Bu havanın dengesizliği yüzünden ne kadar uğraşsak da hasta etmekten kurtulamıcaz sanırım..:14:

herkese iyi günler, umarım keyifler iyidir

Merhaba anneler, yardımınıza ihtiyacım var. Sanırım kızım hasta olucak..Birkaç geceden beri burun tıkanıklığından uyuyamıyor, hırıldıyor yavrum..Sürekli burun spreyi kullanıyorum ama faydası yok gibi..Bir de bugün kahvaltısını yapmıştı sabah 8.30 gibi, biraz önce bayağı kustu, 2 saattir midesinde duruyormuş eritememiş galiba yediklerini..
İlerlemesinden korkuyorum, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Bu havanın dengesizliği yüzünden ne kadar uğraşsak da hasta etmekten kurtulamıcaz sanırım..:14:
geçmiş olsun canım bir defa kusmaktn bişey olmaz parmağını soktuysa ağzına yada midesini bulandırdıysa, ama hırıltı önemli bence hemen bir dr götür, benim kızımda bir buçuk ay önce öyle olmuştu, burnu tıkanıyordu sesi sık sık kısılıyordu arada öksürüyordu, bide hırıltı oluyordu hırıltı başta azdı sonra arttı ben 3 ayrı doktora götürdüm hepside c,ğerlerinde bişey yok temiz dedi ama sonra çok hırlamaya başladı astımlılar gibi nefes almaya başladı, o gün alıp acile gittim acildeki dr dinledikten sonra röntgene yolladı ve dediki bronşit olmuş cigereler dolmuş orda biraz ilaç verdi hani buhara koyup veriyorlarya cocuğun bogazına doğru tutuyon buharı, neyse ondan bir ügn sonra alıp bir çocukcuya götürdüm oda filme baktı doğru dedi ama bu şuruplar çok etkili olmaz dedi igne verdi 5 tane o ignelerden bir hafta sonra düzeldi, ama ben hala arada kontrol ediyorum hırıltı varmı diye çünkü bu hırıltı ve öksürük aslında ciddi şeyletmiş, bide hırıltı çıkar düzelir sonra telraraklarsa bebeğin kontrol altın alınması lazımmış astıma çevirebilirmiş

neyse çok konuştum seni korkma ama yinede tedbirli olup bir dr götürmekte fayda var derim ben

Selam arkadaşlar

Bedirhan egem bugün tam 8 aylık oldu :) Artık oğlum emekliyor koltuğa tutunup kalkıyor ve koltuğu tutarak yrüyor :) 6 tane dişimiz war . . Ama sanırım zayıfladıkkkkk :26:

:nazar:Maşşallah ona yakında yürür bile önden gidiyorsunuz dişler falan çıkmış emeklemeler kalkmalar ne güzel ya o hallerini görmek.Hareketliğinddiği içinde zayıflıyor demek sağlıklı olsunlarda kaç kilo seninki.

Maşallah benimki daha dönemiyor bile , bırak emeklemeyi ..

evet maşallah diyelim.ama benim kızda öyle bi tembel bi tembel,yüzüstü koyuyorum kafayı yere koyuyo kaldırmıyo küsmüş gibi hiçbi çabası yok hanımefendinin:)dişide anca göründü,geç olsunda güç olmasın. ha hele ayakta durmayı hiç sevmiyo dizlerini büküyo hemen oturmak için:)boy var kilo var heves yok anam ben napiim.şu başdönmelerime rağmen ona zarar vermeyecek ilaçlar içiyorum sütten kesmiyorum hala yoğunlukla anne sütüne devam ediyoruz,kesilmesin diye işyerinde sağmaya devam ediyorum bi sürü eziyet.azaldığında üzülüyorum takmışım bu süt olayına halbuki bi şekilde doyar artık süt azsa bile ama..emmeye de meraklı sütten kesmeyi düşünemiyorum doktor bu ilaçlar iyi gelmezse gel daha etkili ilaç yazarım o zaman emzirmezsin ama dedi,hiç istemiyorum öyle bişey olmasın:(

evet maşallah diyelim.ama benim kızda öyle bi tembel bi tembel,yüzüstü koyuyorum kafayı yere koyuyo kaldırmıyo küsmüş gibi hiçbi çabası yok hanımefendinin:)dişide anca göründü,geç olsunda güç olmasın. ha hele ayakta durmayı hiç sevmiyo dizlerini büküyo hemen oturmak için:)boy var kilo var heves yok anam ben napiim.şu başdönmelerime rağmen ona zarar vermeyecek ilaçlar içiyorum sütten kesmiyorum hala yoğunlukla anne sütüne devam ediyoruz,kesilmesin diye işyerinde sağmaya devam ediyorum bi sürü eziyet.azaldığında üzülüyorum takmışım bu süt olayına halbuki bi şekilde doyar artık süt azsa bile ama..emmeye de meraklı sütten kesmeyi düşünemiyorum doktor bu ilaçlar iyi gelmezse gel daha etkili ilaç yazarım o zaman emzirmezsin ama dedi,hiç istemiyorum öyle bişey olmasın:(

Canım geçmiş olsun niye baş dönmeleri oluyorki.

Selam sekerlerrr:10:
Emihar canim gecmisolsun bence bi kulaklarina baktir canim anneminde surekli bir bas donmesi bulantisi vardi orta kulak iltihabi olmus valla hic aklina gelmez insanin ama oyle birde kizlar ben hala elevit iciyorum kuvvet versin diye dr emzirdigin surece hatta daha sinrasindada icebilirsin dedi nacizane tavsiyem
Bugun harunum yine iki defa uydu hatta suan uykuda sabah 11de kalkti aksine bugunde temizlik var evde nezaman temizlik olsa harun uyuyor saka gibi
Benimde gozumun icinde bi baloncuk cikti surekli batiyo gozum kanlaniyo gozyasi kullaniyorum ilac emzirdigim surece vermedi dr bebislerimiz iyi olsunda napalim
Benim pasamda deli emekliyo artik su kapi vurmasin diye yere monti demirler varya surekli onla oynuyo korkuyorum kafasini vurcak diye surekli pesindeyim :emir_bebek:

herkese iyi günler, umarım keyifler iyidir

geçmiş olsun canım bir defa kusmaktn bişey olmaz parmağını soktuysa ağzına yada midesini bulandırdıysa, ama hırıltı önemli bence hemen bir dr götür, benim kızımda bir buçuk ay önce öyle olmuştu, burnu tıkanıyordu sesi sık sık kısılıyordu arada öksürüyordu, bide hırıltı oluyordu hırıltı başta azdı sonra arttı ben 3 ayrı doktora götürdüm hepside c,ğerlerinde bişey yok temiz dedi ama sonra çok hırlamaya başladı astımlılar gibi nefes almaya başladı, o gün alıp acile gittim acildeki dr dinledikten sonra röntgene yolladı ve dediki bronşit olmuş cigereler dolmuş orda biraz ilaç verdi hani buhara koyup veriyorlarya cocuğun bogazına doğru tutuyon buharı, neyse ondan bir ügn sonra alıp bir çocukcuya götürdüm oda filme baktı doğru dedi ama bu şuruplar çok etkili olmaz dedi igne verdi 5 tane o ignelerden bir hafta sonra düzeldi, ama ben hala arada kontrol ediyorum hırıltı varmı diye çünkü bu hırıltı ve öksürük aslında ciddi şeyletmiş, bide hırıltı çıkar düzelir sonra telraraklarsa bebeğin kontrol altın alınması lazımmış astıma çevirebilirmiş

neyse çok konuştum seni korkma ama yinede tedbirli olup bir dr götürmekte fayda var derim ben

Arkadaşım teşekkürler cevabın için..Dediğin gibi fazla ilerlemeden hemen doktorumuza götüreyim..Bu arada senin bebişine de çok geçmiş olsun..Kuzucuklar daha çok küçükler, hasta olmasınlar hiç...Benim 5 yaşında bir kızım daha var, geçen hafta öksürüyordu, sanırım ondan bulaştı, nasıl koruyacağız hastalıklardan bilmiyorum..

Kızlar iyi akşamlar.Ben gelene kadar kimse kalmamış burada.okudum mesajlarınızı. hastalıklara çok üzüldüm acil şifalar diliyorum.hem melek bebeklere hem melek annelere Allah yardımcınız olsun sıhhatten ayrı koymasın.

Ve cimcime bebişlere maşallah almış başını gitmişler.emeklemeler,ayağa kalkmalar,dişler,çığlıklar....süpersiniz bebişler ...hadi bizim tembellerde sıra popolar kalksa bi olucak da demi kızlar.ya kilodan yada tembellikten yanaklar halıda ,popolar yerde kalıyor.

şu an tek sıkıntımız diş.o da Allah yardım etsin çok zor bebişlerimize.

sağlıkla kalın hanımlar ve bebişler ve çocuklar tabii(ilk çocuğu olmayanlar da var aramızda benim gibi)iyi geceler ...

herkse merhaba...Bende bu siteye çok sık girenlerdendim ama sonra kimse yazmıyo die bakmamaya başladım..Ama baktım ki hareketlenmiş:)Benim de 9 ağustos dğumlu bi oğlum var...Öğretmenim..İznim yeni bitti...Benim oğluşumda kendini kaldıramayanlardan sanırım..Emekleme falan yok..Hatta hiç ayakta durmak istemiyo bile..İşi gücü kucakt gezmek...Günlük menümüz: Sabah 5.30 gibi emiyo..sonra uyanınca 7.30 gibi sağdığım sütü içiyo...9.30-10 gibi hipp bisküvi,keçi peyniri,yum.sarısı,tahin,pekmez,ceviz,t.yağ,ıhlamur ile kahvaltı yapıyo..Sonra emiyo..2 gibi sebze çorbası..Yoğurt yemediği için çorbanın içine katıyorm..5 gibi meyve veriyorum..Onu da pek yediği söylenemez..Akşam 7 gibi kıymalı tarhana veriyorum..Aralarda emiyo....Sizlerde paylaşırsanız fikir olur:))

Canım geçmiş olsun niye baş dönmeleri oluyorki.

teşekkür ederim.boyun damarlarında daralma varmış denge bozukluğuna sebep olmuş,kaynanayla birlikte çocuk bakmak kaynaklı:)))bu sitenin diğer sayfalarında çokca geçiyo çocuk büyütürken işine karışılması çok zor bişey,lohusalığımda başladı o sıkıntı bende.sonra ilerledi aylardır devam etti iyice yolda yürüyemez olunca gittim dr.a.şimdi iyi geldi ilaçlar.ama çocuk kabız oldu ya çoğunlukla benim sütümle besleniyo değişik bişey yok ama ilaçlar ona kabızlık yapar mı acaba?

Selam sekerlerrr:10:
Emihar canim gecmisolsun bence bi kulaklarina baktir canim anneminde surekli bir bas donmesi bulantisi vardi orta kulak iltihabi olmus valla hic aklina gelmez insanin ama oyle birde kizlar ben hala elevit iciyorum kuvvet versin diye dr emzirdigin surece hatta daha sinrasindada icebilirsin dedi nacizane tavsiyem
Bugun harunum yine iki defa uydu hatta suan uykuda sabah 11de kalkti aksine bugunde temizlik var evde nezaman temizlik olsa harun uyuyor saka gibi
Benimde gozumun icinde bi baloncuk cikti surekli batiyo gozum kanlaniyo gozyasi kullaniyorum ilac emzirdigim surece vermedi dr bebislerimiz iyi olsunda napalim
Benim pasamda deli emekliyo artik su kapi vurmasin diye yere monti demirler varya surekli onla oynuyo korkuyorum kafasini vurcak diye surekli pesindeyim :emir_bebek:

teşekkür ederim.kulak burun boğazcıya gittim zaten mr'da damar daralması çıktı mide bulantısı yoktu bende,kansızlıkta yoktu bende 3-4 ay içtim demir haplarımı genede.

Günaydın hanımlarr akşam ilk defa kızım ba ba ba ba diye heceledi.Çok sevindim ama olmaz yani anne demesi gerek ilk hakkım daha çok:)))

günaydın arkadaşlar
geçmiş olsun emirhan uamrım en kısa zamanda iyileşirsin, stres işte insanı sağlığından ediyor,en iyisi hiçbirşeyi takmamak ama onu başarmakta zor, ilaçlarrından bahsetmişsin bebeğini kabız yapabilir bir presbektüsüne bak istersen öyle bir yan ekisi varsa ilaçtan olabilir,ama ek gıdadanda olabilir, benim kızım ek gıdaya geçene kadar hiç kabız olmadı ama şimdi bazen oluyor

biraz önce kızımı yere mimderin üüstüne oturtum gelip bpc yi açtım döndüğümde birde baktım kı alkış:46: yapıyor çok sevindim ben o yemek yerken hep yapıyorum ama sanırım tesadüfen yaptı elleri ses çıkarıncada hoşuna gitti galiba :)

merhabalar...
köfte yaptım Sayhan'a onu paylaşıyım sizinle:)
limon kadar çift çekilmiş yağsız kıymaya azıcık bayat ekmek ufaladım,1 tatlı kaşığı kadar ince bulgur koydum,azıcık ince doğranmış kuru soğan ve azıcık da kimyonla yoğurdum.leblebi kadar yuvarladıktan sonra minik tenceresine koydum beyfendinin.yazdan yaptığımız domates sosundan 1 kaşık koydum birazda su ekledim pişiyor şimdi.yoğurtla beraber yedirmeyi düşünüyorum.nasıl beğendiniz mi?ben bir tarif buldum onu da paylaşayım sizlerle yapıcam ilk fırsatta.

BAHAR ÇORBASI

50 gram bezelye tanesi
50 gram havuç
50 gram yeşil fasulye
1 dal maydanoz
1 tutam tereyağı

Havucu küçük doğrayın, yeşil fasulyeyi ince kıyın, bezelye ile birlikte hepsini haşlayın, kıyılmış maydanozu ve tereyağını katıp mikserden geçirin.

selam kızlar
biliyor musunuz bazılarınıza imreniyorum resmen
ne güzel evde olanlar çalışmak zorunda olmayanlar yavrularınızla birebir ilgilenebiliyorsunuz :)
çeşit çeşit çorbalar yapıyosunuz çok fazla takip edemesem de ara ara bakıyorum siteye..
dikkatimi çeken bişey daha var ki söylemeden geçemicem,

milletin dediklerine bakmayın yok benim ki konuştu senin ki nasıl konuşmaz
benim ki düz bastı senin ki nasıl basmaz gibi

her bebek farklı büyür hepsinin gelişimi farklıdır
Allah can sağlığı versin yavrularınıza sizlere gerisi boşş

saat 6 olmuş ben de gideyim de yavrumu öpeyim azcık :)
herkese iyi akşamlar
sevgiyle kalın

Back