• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Biz bu akşam mercimek çorbası ve karnıbahar yemeği yedik,kızıma da verebilmek için yaptım ikisini de ,hergün hergün hem kızıma hem kendimize yemek düşünmek bana da zor geliyor
Misafirlere bol yeşillikli patates salatası,peynirlli poğaça ve de ıslak kek benim menü fikrim tabi seçim senin canım kolay gelsin
:56::56:t

canım karnıbahar gaz yapmıyor dımı bebeğine benımde canım cok ıstıyor kızartmasını ama emzırıyorum ya hala gaz yapar dıye yemıyorum hala yarın yapıyım barı
ınan mısafırlerım ıcın soyledıklerını dusunmustum 3.2.1 poğaca yapıcam salata ve c...d... markanın kakaolu kekı var harıka oluyo onu yaparım tabı bunları harunum musade ederse yAPICAM bakalım bızde bu akşam dısardan yedık basım tuttu cok esım erken geldı işten saolsun bende dınlendım bıraz

merhabalar herkese ya çocuğunu sünnet ettiren oldu mu_kayseri de olup ettiren varsa hangi hastane ve doktoru tavsiye ediyorsunuz_bide genel mi yoksa lokal anestesi mi yaptırmalıyız?.

gunaydın kızlarrrr:10:
bugun nasılız bız yıne kahvaltıyı bıraz yaptık mecburen meyvesını mmaya karstırıcam yıne :(
dun oğlumu traş ettırmıs babası :1: ben rahatsızım dıye dısarı cıktılar bahceye berbere gıtmısler saclarını vermıs abısı saklayın dıye ben dogdugundan berı kackere tras ettım bellı degıl bıldıgınız peruk dogdu çünkü harun :1: çok seker olmus ama tosunum

eraysımdıkı aklım olsa doğumda sunnet ettırırdım bende cok pişmanım

canım karnıbahar gaz yapmıyor dımı bebeğine benımde canım cok ıstıyor kızartmasını ama emzırıyorum ya hala gaz yapar dıye yemıyorum hala yarın yapıyım barı
ınan mısafırlerım ıcın soyledıklerını dusunmustum 3.2.1 poğaca yapıcam salata ve c...d... markanın kakaolu kekı var harıka oluyo onu yaparım tabı bunları harunum musade ederse yAPICAM bakalım bızde bu akşam dısardan yedık basım tuttu cok esım erken geldı işten saolsun bende dınlendım bıraz

Günaydın herkese:3:
Benim minik geç kalktı bugün çünkü dün gece gene 1 i geçti uyuması,şimdi de kahvaltı sonrası uykusunda
Geçmiş olsun canım,Ben karnıbahar ve brokoli vermeye 7.ayında başladım az az katıyorum çorbalarına ya da böyle yemeğini veriyorum ,kızım 6.aya kadar çok gazlı bir bebekti,hala da gaz problemi var ama en azından ağlamadan çıkarabiliyor,onu çok rahatsız etmiyor,ama içine kimyon katıyorum yedirirken ve bir de öğle öğününde veriyorum ki akşama hareketliyken çıkarsın gazını akşam verirsem rahatsız ediyor.Kendim zaten yiyebiliyorum ne istersem çünkü emzirmeyi bıraktık çoktan:50::50:

Kahvaltıyı genelde düzgün yiyor:nazar::nazar:ama eline ilgisini çekecek bir şey vermem gerek mutlaka onunla oyalanırken tıkıyorum ağzına yoksa kesinlikle açmıyor ağzını
Bugün bir kibrit kutusu kadar peynir,bir tatlı kaşığı pekmez,bir iki damla zeytinyaği,bir badem, bir bebe bisküvisi,ve bebelac mısırlı çavdarlıdan bir çorba kaşığını rezene çayıyla karıştırıp yedirdim:56::56:

masallah canım:nazar:
ben lor peynırı üzum pekmezı yumurta ve bıskuvı ekmek karısımı verdım once tek tek sonra bıkınca karıstırdım ama pekbasarılı olamadım bugun su kahvaltı mamalarından bakıyım markete belkı sever
bıde soyle solıyım saat 8.30 da cıft meme emdı bu dedıklerımı 10 gıbı verdım ondanda yemems olabılırmı acaba

Son düzenleme:
ondandır canım büyük ihtimal çünkü 1,5 stte acıkmaz ki,benim kız belki de ondan ii yiyor kahvaltıda çünkü öncesinde 3,5_4 st önce devam sütü içmiş oluyor

gunaydın kızlarrrr:10:
bugun nasılız bız yıne kahvaltıyı bıraz yaptık mecburen meyvesını mmaya karstırıcam yıne :(
dun oğlumu traş ettırmıs babası :1: ben rahatsızım dıye dısarı cıktılar bahceye berbere gıtmısler saclarını vermıs abısı saklayın dıye ben dogdugundan berı kackere tras ettım bellı degıl bıldıgınız peruk dogdu çünkü harun :1: çok seker olmus ama tosunum

eraysımdıkı aklım olsa doğumda sunnet ettırırdım bende cok pişmanım

begümmmm tşk cevap için bende pişmanım inş şimdi hayırlısıyla yaptırabilirizz ohh bizim saç yeni çıkıyo maşallah sizinkine

kızlar yoğurt corbasını nasıl yapıyosunuz help me :)

Sanırım yayla çorbasını kastediyorsun,ben önce pirinçleri biraz suyla pişiriyorum sonra biraz soğumasını bekleyip tekrar açıyorum ocağı ve un yoğurt karışımını karıştıra karıştıra döküyorum içine,çok sıcakken dökünce yoğurt çöküyor,biraz daha pişiriyorum,kıvamını su ilavesiyle ayarlıyorum,en son servis edeceğim zaman tereyağı ve nane ilavesini yapıyorum

merhaba arkadaşlar
benim cadı kızım çok mızmız bu günlerde iştahıda yok püreyi bıraktım barça parça vermye çalışıyorum oda yemiyor , ama genel bir iştahsızlıkta var, bide öne doğru sürünmeye başladı her deliğe giriyor bir bakıyorum kabloları tutmuş bir bakıyorum masanın altında artık yanından hiç ayrılmamak lazım geçengün sulu köfte yaptım yemedi, dün sebze püresi yaptım yemedi, bu gün normal kızıarmalık köfte gibi yaptım teflonda çok az suyla pişirdim yanınada tarhana yaptım onuda yemedi :50:

bense yorgunum geceleri uyumuyor saat başı uyanıyor bazen bir saat uymuyyor öyle kucağımda mızırdanıp duruyor, dün ve misafirim vardı yatıya kaldı bu sabah gitti yarın yine misafirim var, neyse umarım sizler iyisinizdir tabi tatlı meleklerinizde

Geçmiş olsun emihar,Allah şifa versin
Zor bir durum tabi ben de bebeğime anne sütü vermek için çok çabaladım ama sütüm olmadı ne yaptımsa ve çok üzüldüğüm ağladığım günler oldu ama en sonunda herkes nasibi olanı yer deyip rahatlattım kendimi,kızımın da nasibi buymuş.Karar senin tabi ama bu zamana kadar emzirebilmen bile güzel bence sağlığını riske atma derim,sen iyi olmassan bebişinle desağlıklı ilgilenemessin ki ihtiyacı olan sadece anne sütü değil ilgi,alaka,hoşgörü,şahsen ben hastayken kızıma yeterince bunları gösteremmiyorum ve daha çok üzülüyorum.Rabbim yardımcın olsun

Teşekkür ederim duaların için. başka çare kalmadı daha etkili ilaçlara geçicem ve emzirmiycem, bu hafta işe de gidemedim rapor aldım.doktor randevuma kadar emziriyorum son bir hafta:((

çok üzüldüm sana dua edicem Allah acil şifalar versin.ama uçakta bile acil durumlarda oksijen maskesini önce kendinize sonra bebeğinize takın derler.mantık ortada.sana bişi olursa bebeğine kim bakar.önce senin sağlıkğın.gerekirse kes sütten tabii.hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var.daha yolun başı bebeğinin sana sütten daha çok ihtiyacı var.çok geçmişler olsun üzülme ama üzüntü her hastalığın sebebi aslında...

çok teşekkür ederim ilginz ve dualarınız için,sanırım doğrusu bu,çünkü daha kötü oldum son günlerde bebeğimle oynamak için eğilemiyorum bile hiç.doktora yeni ilaçlarım için gittiğimde kızımda tam 8 ayını doldurmuş olacak,kısmeti bu kadarmış,sütün devamlılığı için verdiğim o kadar uğraşı düşünüyorum hala ama bu zamana kadar yoğun bi şekilde emdi şükür.tekrar teşekkürler rabbim sana ve çocuklarına sağlık versin

Selam kizlar :10:
Nasilsiniz bebisler iyidir ins
Biz haftasonu dugundeydik telef oldu yavrum allahtan halam evde baktida sigara dumanindan kurtuldu tosunum pek sevmedi ama davul filan vardi cok korktu Bugunde havalimanina gittik yine oglumla yigenimi gecirdik tatile maskot oldu yine oglusum :nazar:
Emihar canim sen iyi olmalisinki bebeginde iyi olsun ama soledigin ilac yolculuklarda falan kullanilan mide bulantisi ilaci mutlaka farkli bir urun verilebiliyordur danis bence dr benim anneminde biyun damarlarinda tikaniklik var cok zorlandi ilk zamanlar ama simdi iyi sukur gecmis olsun
Koskoca mendili nasil yutmus bebek aklim almadi enteresan dikkat etmek lazim tabi

teşekkür ederim. evet biliyorum yolculuklarda verilen bişi baş dönmesini de geçiriyo ama tekrar başlıyo sonra tedaviye yönelik bişey değil.emzirdiğim için yazamadı dr. iyi ilaçlar. perş.gidicem emzirmekten vazgeçip tedaviye bakıcam.doğumdan beri var baş dönmesi bu zamana kadar idare ettim o da ilerledi iyice.

günaydınlar tatlı annişlerrr

emirhan çok doğru bir kara vermişsinsonuçta sen iyi olamazsan bebeğine iyi bakamazsın,sen iyi olki ona daha iyi bakasın, hiç anne sütü almayan bir sürü bebek var senin bebeğin en azından 8 ayına kadar emdi. annem ne diyordu biliyonmu bizim zamanımızda anne sütü faydalı değil mamalar yada inek sütü daha iyi diyorlardı diyor o yüzden bir çok insan doğru dürüst emzirmemiş bile, içini ferah tutbu aşamada sağlığın daha önemli

selam kızlarrrrr:10:
bebişler fırsat vermıyo galıba kımsecıkler yok yıne:55::emir_bebek:
bız yıne kahvaltı krızıyle basladık gune sona uyku krızı oye devam ettı akşam köfte verıcem bakalım nekadar yıcek bıde kan ılacını bır ıkı gun vermesem su kabız duzelse dıyorum bısey olmaz dımı gece 2 de basbas bagırarak uyandı yavrum valla agladım sınırımden sankı ben acı cektım :50:

İyi akşamlar kızlar nasılsınız bebişler huysuz bu aralar.Birde bişey öğrendim ne kadar doğru bilmiyorum.Bu demir ilacı dişlerde leke bırakıyormuş bizimkinde var sizdede olan varmı.

mrhb evet ya biz de kullanıyoruz sanki bizimkinde de var gibi ne yapsak acaba kullanmamak mı lazım ki inş geçicidir..

günaydın güzel anneler;

bizim 8 dişimiz var ve ferro cok kötü grileştirdi dişlerimizi ..doktorunu aradım hemen ve oğlumun demir ilacını değiştirdi ferrum kullanıyorum ve o boyamıyor doktorunuza sorun eminim değiştirir

Back