• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

MERHABA GÜZEL ANNELER.:nazar::nazar:
BİRÇOK ANNEMİZ KULLANDIĞI VE KALİTELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ ÇİN MALI OLMADIĞINI-BPA İÇERMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ BEBEK ÜRÜNLERİNİ SEÇTİ.
SİZ DE GÖRMEK VE ÇEVRENİZDEN KALİTELİ OLDUĞUNU DUYDUĞUNUZ ÜRÜNÜ SEÇİM YAPMAK İÇİN ANKETE OY VERİN.SİZDEN SONRAKİ ANNELERE FİKİR VERMİŞ OLURSUNUZ.BENİM GİBİ İLK BEBEĞİ OLACAK ÖNERİYE İHTİYAÇ DUYAN ÇOK ANNE VAR.FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ KIZLAR ŞİMDİDEN SAĞOLUN.BEBİŞLERİNİZLE MUTLU GÜNLERE
RUMUZ:2012 AĞUSTOS ANNE ADAYI :119: :49: :119:

EN KALİTELİ BEBEK DETERJANI
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520429-kaliteli-bebek-deterjani.html

EN KALİTELİ BİBERON
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html

EN KALİTELİ EMZİK
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...niz-almayi-dusunuyorsunuz-2.html#post24118612

iyi geceler, daha öncede söylemiştim baş dönmesi sorunum olduğunu.kullandığım 2 ilaç vardı anne sütüne etkisi az diye dr.onları yazdı.birisi dramamine bu ilaç sütüde azaltıyo maalesef,sonradan okudum nette ve prospektüste de yazıyo,sütüm 5-6 gün içtikten sonra azaldı.işten geldikten sonra birikmediğini gördüğümde çok kötü oldum.artık bakıcıya he zaman bıraktığım miktardada süt bırakamıyorum.çok moralim bozuuyo.bu arada baş dönmeside 5-6 ün geçti sonra gene aynı duruma döndü yani ilaçların faydası yok,dr.olmazsa tekrar gel çocuğu sütten kesersin daha etkili ilaçlar yazarım demişti.şimdi ben ayakta duramadığıma mı yanayım bebeğimi emziremediğimemi.işten bi yere düşmeden geleyim diye dua ederek çıkıyorum evden.ama aklım gene bebeğimde,ilaç kullanmayıp sütümü geri artırsam en azından yaşını doldursa diye geçiyo aklımdan,çılgınca bi fikr tabi:))en son eve getirdiler iş yerinden hiç bi tarafa dönemeyecek kadar çok döndü başım..çok kafam karışık kendi sağlığın şuan mühim olan diyo herkes ama ne güzel emziriyodum ben bebeğimi onu sütten kesmeyi başaramam ona bunu yapamam gibi geliyo..

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için doktora zaten götürdük antibiyotik yazdı bende daha çok küçük diye vermedim oğlumun huzursuzluğu falan yok inş kendiliğinden geçer emiyorya ona güvendim pazartesi tekrar götürcem geçmediyse mecburen antibiyotiği kullancaz...ya bide yedirdiğiniz şeylerin miktarlarını paylaşır mısınız acaba ben mi evham yapıyorum yemiyo diye iki üç kaşık yiyo her öğünde günde 3 öğün veriyorum bide emiyo o kadar aman çok zor yaa çocuk büyütmek Allah herkese sabır çocuklarada sağlık mutluluk ve bol iştah versin inş..
benim kızım üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle yattı hastanede..antibiyotik de kullandık..3 tane serum yedi minicik vücuduna :( ama yapmak zorundaydık.
doktorsuz sakın karar verme derim arkdaşım..hani doğal yöntemlerle düzelecek bişey mi bilmiyorum ama..
büyük geçmiş olsun

Selam kizlar:10:
Yaaaa yine kimse yok bi denk gelemedim sizlere
Benim oglusta uyumama ve uykuya zor dalma sorunu var nasil cozcem bilmiyorum gozleri sisiyo uykusuzluktan direniyo siz nasil uyutuyosunuz bi akil verin lutfen :50:
müzik dinletmeni tavsiye ederim..mayışıyorlar
bir de yorman lazım birazcık hoplatıp zıplatın :) bazen ters tepiyo durum çocuk hala cin gibi bakarken fazla hoplattığımdan ben uyukluyorum :)
sabah dayak yemiş gibi kalkıyorum. Allah canlarını sağ etsin minişlerin :)
yoğurt benimde bazen tutmuyor yada sünen acaip bişi oluyor döküyorum bende.ben dün marketten sütaşın bebek yoğurdunu aldım elmalısıda var sadeside.elimin altında bulunsun dedim böyle durumlar için.acaba bebeğine danino veren varmı.bu konuda fikir alabilirmiyim?

ben sütaşın babymix yoğrudunu yedirdim yavruma hem sade hem elmalı bayılıyorrr
çocuk ondan sonra yoğurdu sevdi vallahi
ve günlük süte babymix den maya yapıyorum o daha da güzel oluyor
tavsiye ederim

maşallah begüm nasıl gitmiş harun?bak aynı gün doğumlular benim oğlumla ama benimki kıçını kaldırmıyor henüz yerim ben o kıçı ya neyse konumuz bu değil:)))
fotoğrafını çekseydin eminim çok komik görünüyordur.bende geçen eline ıslak mendil paketini verip mutfağa gitmiştim.döndüğümde yarısını boşaltmıştı.bazıları ellerinde 1-2 tanesi de ağzından sarkıyordu çok komikti:)))

arkadasim postunu gorunce cok korktum hemen yazmak istedim;
aman sakin bebeklerin eline islak mendil poseti vermeyin.

gecenlerde haberlerde vardi, yurtdisinda bir bebek; islak mendil yutmus, bagirsaklarini parcalasmis, aile bilmiyor tabi, cocuk kilo almiyor gelismiyor vs, dr.lara goturuyorlar en son bu durum anlasiliyor. su an 6 yasindaymis ve ne beyin gelisimi ne vucut gelisimi tamam, bi dizi ameliyat oacakmis. Allah esiirgesin, aman dikkat arkadaslar.

maşallah begüm nasıl gitmiş harun?bak aynı gün doğumlular benim oğlumla ama benimki kıçını kaldırmıyor henüz yerim ben o kıçı ya neyse konumuz bu değil:)))
fotoğrafını çekseydin eminim çok komik görünüyordur.bende geçen eline ıslak mendil paketini verip mutfağa gitmiştim.döndüğümde yarısını boşaltmıştı.bazıları ellerinde 1-2 tanesi de ağzından sarkıyordu çok komikti:)))

gecenlerde haberlerde vardi, yurtdisinda bir bebek; islak mendil yutmus, bagirsaklarini parcalasmis, aile bilmiyor tabi, cocuk kilo almiyor gelismiyor vs, dr.lara goturuyorlar en son bu durum anlasiliyor. su an 6 yasindaymis ve ne beyin gelisimi ne vucut gelisimi tamam, bi dizi ameliyat oacakmis. Allah esiirgesin, aman dikkat arkadaslar.

iyi geceler, daha öncede söylemiştim baş dönmesi sorunum olduğunu.kullandığım 2 ilaç vardı anne sütüne etkisi az diye dr.onları yazdı.birisi dramamine bu ilaç sütüde azaltıyo maalesef,sonradan okudum nette ve prospektüste de yazıyo,sütüm 5-6 gün içtikten sonra azaldı.işten geldikten sonra birikmediğini gördüğümde çok kötü oldum.artık bakıcıya he zaman bıraktığım miktardada süt bırakamıyorum.çok moralim bozuuyo.bu arada baş dönmeside 5-6 ün geçti sonra gene aynı duruma döndü yani ilaçların faydası yok,dr.olmazsa tekrar gel çocuğu sütten kesersin daha etkili ilaçlar yazarım demişti.şimdi ben ayakta duramadığıma mı yanayım bebeğimi emziremediğimemi.işten bi yere düşmeden geleyim diye dua ederek çıkıyorum evden.ama aklım gene bebeğimde,ilaç kullanmayıp sütümü geri artırsam en azından yaşını doldursa diye geçiyo aklımdan,çılgınca bi fikr tabi:))en son eve getirdiler iş yerinden hiç bi tarafa dönemeyecek kadar çok döndü başım..çok kafam karışık kendi sağlığın şuan mühim olan diyo herkes ama ne güzel emziriyodum ben bebeğimi onu sütten kesmeyi başaramam ona bunu yapamam gibi geliyo..

Geçmiş olsun emihar,Allah şifa versin
Zor bir durum tabi ben de bebeğime anne sütü vermek için çok çabaladım ama sütüm olmadı ne yaptımsa ve çok üzüldüğüm ağladığım günler oldu ama en sonunda herkes nasibi olanı yer deyip rahatlattım kendimi,kızımın da nasibi buymuş.Karar senin tabi ama bu zamana kadar emzirebilmen bile güzel bence sağlığını riske atma derim,sen iyi olmassan bebişinle desağlıklı ilgilenemessin ki ihtiyacı olan sadece anne sütü değil ilgi,alaka,hoşgörü,şahsen ben hastayken kızıma yeterince bunları gösteremmiyorum ve daha çok üzülüyorum.Rabbim yardımcın olsun

Balık çorbası tarifi süper olmuş..ben de deniycem henüz hiç balık vermedim kızıma, çorbasını yapmak iy fikir ama inşallah benimki de tadını beğenir..Bi de köfte yapmıştın ya daha önce arkadaşım, onu nasıl yedirdin ezerek mi yoksa onu da mı blendırdan geçirdin? Benimki henüz fazla pütürlü yiyemiyor malesef, nasıl alıştıracağımı da bilmiyorum..Kusmaya çok meyilli bir bebek, en ufak bişeyde tüm yediğini çıkarıyo, ben de korkumdan veremiyorum pütürlü şeyler..Sizinkiler nasıl bu konuda, nasıl alıştırıyorsunuz pütüre? Sabah kahvaltısında da çok zorlanıyorum, mamanın içine yumurta sarısı kattığım zaman ezdiğim halde hafif pütürlü oluyo, onu bile öğürerek zorla yiyiyo..off ne yapcam ben ya..

Benim kızım da 7. ayın sonuna kadar pütürlü yiyemiyordu,ya hapşırıp atardı ağzından ya da öğürüp ben ekmekle alıştırdım ekmek ufaladım çorbasına ekmek yumuşak bir pütür olduğu için damağı ile ezip yutabildi,şimdi de alıştı çok şükür

tavsiyeni dikkate alıcağım çok teşekkürler allah korusun yavruları...

Balık çorbası tarifi süper olmuş..ben de deniycem henüz hiç balık vermedim kızıma, çorbasını yapmak iy fikir ama inşallah benimki de tadını beğenir..Bi de köfte yapmıştın ya daha önce arkadaşım, onu nasıl yedirdin ezerek mi yoksa onu da mı blendırdan geçirdin? Benimki henüz fazla pütürlü yiyemiyor malesef, nasıl alıştıracağımı da bilmiyorum..Kusmaya çok meyilli bir bebek, en ufak bişeyde tüm yediğini çıkarıyo, ben de korkumdan veremiyorum pütürlü şeyler..Sizinkiler nasıl bu konuda, nasıl alıştırıyorsunuz pütüre? Sabah kahvaltısında da çok zorlanıyorum, mamanın içine yumurta sarısı kattığım zaman ezdiğim halde hafif pütürlü oluyo, onu bile öğürerek zorla yiyiyo..off ne yapcam ben ya..

Evet köfteyi çatalla ezerek yedirdim.ilk oğlumdan bilirim o kusmaları.sakın pes etme alıştır pütürlü şeylere.ben eline elma armut salatalık dilimleri kreker felan veriyorum.ama yanından ayrılmıyorumboğazına kaçarsa diye.o da kopartıp kopartıp yemeye başladı dişsiz haliyle.mercimek çorbasını felan ezmeden verdim bugünde mesela.sabahları mama yerine çay kaşığı ile tek tek veriyorum yanında ıhlamurla felan.dene sende bunları umarım kısa zamanda alışır bebeğin.

çok üzüldüm sana dua edicem Allah acil şifalar versin.ama uçakta bile acil durumlarda oksijen maskesini önce kendinize sonra bebeğinize takın derler.mantık ortada.sana bişi olursa bebeğine kim bakar.önce senin sağlıkğın.gerekirse kes sütten tabii.hiç anne sütü almadan büyüyen bebekler var.daha yolun başı bebeğinin sana sütten daha çok ihtiyacı var.çok geçmişler olsun üzülme ama üzüntü her hastalığın sebebi aslında...

Selam kizlar :10:
Nasilsiniz bebisler iyidir ins
Biz haftasonu dugundeydik telef oldu yavrum allahtan halam evde baktida sigara dumanindan kurtuldu tosunum pek sevmedi ama davul filan vardi cok korktu Bugunde havalimanina gittik yine oglumla yigenimi gecirdik tatile maskot oldu yine oglusum :nazar:
Emihar canim sen iyi olmalisinki bebeginde iyi olsun ama soledigin ilac yolculuklarda falan kullanilan mide bulantisi ilaci mutlaka farkli bir urun verilebiliyordur danis bence dr benim anneminde biyun damarlarinda tikaniklik var cok zorlandi ilk zamanlar ama simdi iyi sukur gecmis olsun
Koskoca mendili nasil yutmus bebek aklim almadi enteresan dikkat etmek lazim tabi

Emihar gecmis olsun once senin saglıgın önemli sen iyi olacaksin ki bebeğine bakabilesin zaten anne sütunun en kaliteli olduğu donem 6 ay zaten bence yeteri kadar vermissin

Günaydııııııın güzel anneler ve tatlı bebişleri:3::3::3:
Bebişim kahvaltısını yaptı ve yerde topaç gibi dönüyor ama daha emeklemek yok:19:bacaklar yerine çene çalışıyor:36::36::36:
Bebişlerinize hangi meyveleri veriyorsunuz ben sanki hep aynı şeyleri veriyorum gibi de bazılarını denemeye korkuyorum allerji yapar diye

pepperminttt nerdesin sennnn arkadaşımmm adını görününce birden çok sevindim :)
Günaydııııııın güzel anneler ve tatlı bebişleri:3::3::3:
Bebişim kahvaltısını yaptı ve yerde topaç gibi dönüyor ama daha emeklemek yok:19:bacaklar yerine çene çalışıyor:36::36::36:
Bebişlerinize hangi meyveleri veriyorsunuz ben sanki hep aynı şeyleri veriyorum gibi de bazılarını denemeye korkuyorum allerji yapar diye

günaydın canım ben elma ve armutu karıştırıyorum sürekli onu yiyo
ara sıra muz veriyorum küçük bir parça
o kadar yazz gelsin yaz meyvelerini püre yapıcam
dut, kiraz şeftali ne varsa zaten o zamana yaşlarına gelecekler herşey serbest :)

Selam kizlarrr:10:
Nasilsiniz bebisler iyidir insallah
Biz sabah yine pek kahvalti yapamadik bende armut rendeledim birazda sutlu purincli kattim pekmez koydum meyve saatini oyle besledim corbayida uyaninca vericwm
Bugun ben balkonu silerken yurutece koymustum yine odasina gitmis sifonyeri acmis bi guzel icindekileri yere sacmis cok yaramaz olcak valla
Suan yine gitti ben yazarken alayimda uyutayim optuk hepinizi

merhaba arkidişler
umarım tüm anneler ve bebeişleri iyidir, biz hafta sonu evde yoktuk, o yüzden düzenimiz değişti biraz ve kızım çok mızmız uyumuyor uyuncada sürekli kucakta kalmak istiyor, indirdikten 10 dk sonra başlıyor bağırmaya, çok yorgunum o yüzden misafirimde gelecek akşama, şöyle bir bakayım dedim gidip yemek yapacam, kendinize iyi bakınnn

Aaaaa yine kimsevikler yok
Kizlar ya aksama ne yemek yaptiniz offf hergun yemek dusunmek cok zor yaaaa
Yarinda caya misafirim var ne yapsam bi fikir kutfen :44:

bu akşam yapmadım kocişide aradım bu akşam yemekler senden dedim bakalım ya eve sipariş yada dışarı çıkarız artık
çaya gelincede kekle börek yap 2 çeşit yeter istrsenbide salata yap.yada salatayla hamur işini bir aradan çıkar mantı yap

pepperminttt nerdesin sennnn arkadaşımmm adını görününce birden çok sevindim :)

günaydın canım ben elma ve armutu karıştırıyorum sürekli onu yiyo
ara sıra muz veriyorum küçük bir parça
o kadar yazz gelsin yaz meyvelerini püre yapıcam
dut, kiraz şeftali ne varsa zaten o zamana yaşlarına gelecekler herşey serbest :)

Ben de elma ve armut veriyorum ayvayı sevmiyor,muz verince kabız oluyor anında;kivi,çilek allerjik olduğu için denemedim çünkü domates bile allerji yaptı kızıma

Biz bu akşam mercimek çorbası ve karnıbahar yemeği yedik,kızıma da verebilmek için yaptım ikisini de ,hergün hergün hem kızıma hem kendimize yemek düşünmek bana da zor geliyor
Misafirlere bol yeşillikli patates salatası,peynirlli poğaça ve de ıslak kek benim menü fikrim tabi seçim senin canım kolay gelsin
:56::56:t

Back