• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar
biliyor musunuz bazılarınıza imreniyorum resmen
ne güzel evde olanlar çalışmak zorunda olmayanlar yavrularınızla birebir ilgilenebiliyorsunuz :)
çeşit çeşit çorbalar yapıyosunuz çok fazla takip edemesem de ara ara bakıyorum siteye..
dikkatimi çeken bişey daha var ki söylemeden geçemicem,

milletin dediklerine bakmayın yok benim ki konuştu senin ki nasıl konuşmaz
benim ki düz bastı senin ki nasıl basmaz gibi

her bebek farklı büyür hepsinin gelişimi farklıdır
Allah can sağlığı versin yavrularınıza sizlere gerisi boşş

saat 6 olmuş ben de gideyim de yavrumu öpeyim azcık :)
herkese iyi akşamlar
sevgiyle kalın

git de öp si.çok haklısın her çocuk ayrı bir dünya çok farklı büyüyorlar.başkalarının lafına herzaman bakmamak lazım.bu arada evet evde olup bebeğimi kendim büyütmek çok güzel ama emin ol bir kadın için en iyisi çalışmak.2 sene sonra senden sıkılmaya başlıyor bebekler.ilk oğlumdan biliyorum.şimdi bile evde benimle olmaya öyle alıştıki bebeğim eve babası gelince yada değişik biri gelince nasıl atılıyor.en önemlisi yıllarca çalışıp bebek olduktan sonra evde olmak da çok zor.ama güzelde işte ne biliyim ben çalışabilmeyi isterdim güvenilir birisine emanet edebilseydim.sağlık olsun...sevgiler...

slm kızlar:10::10:
Biz yaklaşık 15 gündür yoktuk,memleketteydik,forumdan da uzak kaldık ama bütün paylaşımları okudum,çok yararlı paylaşımlar olmuş ayrıca topic çok hareketlenmiş,buna sevindim.
Bu süre içinde bizim de tek dişimiz çıktı çok şükür:nazar::nazar:ama çok komik tek bir diş sadece altta,çok şeker:46::46:
Ayrıca acayip hareketlendi bebişim,sürekli dönüyor:emir_bebek::emir_bebek:
Ama henüz emekleme falan yok,inşallah o da olur yakında,çok çabuk büyüyorlar maşallah:nazar::nazar::nazar:Artık yemek yedirmekte çok zorlanıyorum ama hem iştahı azaldı az yiyor hem de sabit durmak istemiyor,Allah yardımcımız olsun.uyku düzenimiz de şaştı tabi bir orda bir burda yatmaktan,gene 11_12 arası uyumaya başladık buna da şükür bir ara 1 den önce uyumuyordu.
Köfte tarifini çok beğendim kakera teşekkürler ben de deniycem en kısa zamanda,artık uyumak istiyorum ben de herkese ii geceler
Bebişlerinizin gazı,ateşi,ağrısı sancısı olmasın huzurlu uyusun hepsi ki anneler de mutlu olsun,

Gunaydin melek anneler ve bebisler :10:
Nasilsiniz biz kahvaltimizi yaptik sabah uykumuza gectik gunduzleri ikiye indi uykumuz bide aksam sekerleme yapiyor mamasini yeyip babasiyla biraz yuvarlaniyolar yerlerde sonra uyuyo pasam
Sizin bebisler ne alemde mnsb hosgeldin cnm biyere gidince eve dondukten sonra duzen oturtmak zor oluyor
Bende calismayi ozluyorum bazen :10:Napalim bebisleri buyutmek bundan sonra isimiz bolede calisiyoruz hemde dunyanin en zevkli isini yapiyoruz

merhaba güzel annişler
artık dah az uğrra olduk bizim kız artık yuvartlandığı için öyle çok yanlız bırakamıyorum önceden oturtuyordum önüne bişeyler koyuyordum 5-10 dk oyalanıyordu, ama şimdi yuvalrlana yuvarlana her yere giriyor odadak bir çıkıyom 2 dk sonra dönüyom bakıyom masanın altına girmiş , ortaya getiriyom bulaşık yıkamaya çalışıyom arkamı dönüyom sehbaını altında, o yüzden anca uyuyunca uğrayabiliyorum, emeklemeye başlayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum bide yanına gidince illahi kucak istiyor yada tutup kollarından tutup gezdirmrmi istiyor.
kakare inşalllah Sayhan afiyetle yemiştir köfteleri :) bende en kısa zamanda deniyecem köfte tarifini kociş bu gün kıyma getirise yarın yaparım getirmezse haftaya kalır çünkü hafta sonu evde olmıyacağız
Cerenimo haklısın valla evde olmak başka bende normalde çalışıyordum ama şimdi ücretsiz izindeyim, düşünüyom bazen çalışsaydım ne yapardım diye çünkü geceleri saat başı uyanıyor uykumu alamıyorum, gündüzüde uyuyunca yok evi toplayayım yok yemek yapayım derken insan yoruluyor, bakalım bende haziranda başlayacam nasıl olacak bakalılm
mnsb umarım yanlış yazmamaışımdır :) hoşgeldin iki hafta sonrada ben gidecemmemelekete annem kızkardeşimin doğumuna gidecek bende babamın yanına gidecem, babam rahatsız biraz o kadar zaman yanlız kalamaz, gerçi annemlerde internet var amam bilgisayar bozuktu, umarım o zmaan kadar yaptırırlar :)

merhaba güzel annişler
artık dah az uğrra olduk bizim kız artık yuvartlandığı için öyle çok yanlız bırakamıyorum önceden oturtuyordum önüne bişeyler koyuyordum 5-10 dk oyalanıyordu, ama şimdi yuvalrlana yuvarlana her yere giriyor odadak bir çıkıyom 2 dk sonra dönüyom bakıyom masanın altına girmiş , ortaya getiriyom bulaşık yıkamaya çalışıyom arkamı dönüyom sehbaını altında, o yüzden anca uyuyunca uğrayabiliyorum, emeklemeye başlayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum bide yanına gidince illahi kucak istiyor yada tutup kollarından tutup gezdirmrmi istiyor.
kakare inşalllah Sayhan afiyetle yemiştir köfteleri :) bende en kısa zamanda deniyecem köfte tarifini kociş bu gün kıyma getirise yarın yaparım getirmezse haftaya kalır çünkü hafta sonu evde olmıyacağız
Cerenimo haklısın valla evde olmak başka bende normalde çalışıyordum ama şimdi ücretsiz izindeyim, düşünüyom bazen çalışsaydım ne yapardım diye çünkü geceleri saat başı uyanıyor uykumu alamıyorum, gündüzüde uyuyunca yok evi toplayayım yok yemek yapayım derken insan yoruluyor, bakalım bende haziranda başlayacam nasıl olacak bakalılm
mnsb umarım yanlış yazmamaışımdır :) hoşgeldin iki hafta sonrada ben gidecemmemelekete annem kızkardeşimin doğumuna gidecek bende babamın yanına gidecem, babam rahatsız biraz o kadar zaman yanlız kalamaz, gerçi annemlerde internet var amam bilgisayar bozuktu, umarım o zmaan kadar yaptırırlar :)

Yuvarlanmaya baskadiysa emeklemek yakindir cnm bizim evde tv sehpasinin onunde yastiklar kaliriferin onunde minder var allahtan salonda oturmuyoruz normalde yoksa bende yanmistim kavaboya gidiyorum lavabonun kapisina gelip kapiya vuruyo cok fenalar cok
Sende mi ogretmensin cnm annem yanimda olsa bende calisirdim ama baskasina birakamam

merhaba güzel annişler

Yuvarlanmaya baskadiysa emeklemek yakindir cnm bizim evde tv sehpasinin onunde yastiklar kaliriferin onunde minder var allahtan salonda oturmuyoruz normalde yoksa bende yanmistim kavaboya gidiyorum lavabonun kapisina gelip kapiya vuruyo cok fenalar cok
Sende mi ogretmensin cnm annem yanimda olsa bende calisirdim ama baskasina birakamam

merhaba güzel annişler

canım valla bazen uykusuz geliyorum 2 saat uyumuş oluyorum kahve içerek ayakta duruyorum.
ama merak etme Allah sabrını veriyor..dayanılıyor ilginç bir şekilde
köfteyi ben de bugün denicem biraz yapıp buzluğa atsam da ordan çıkarıp pişirsem nasıl olur ki ? zararı olur mu ki dondurulmuş çözülmüş olayının ?
bi de bebek yemek tarifleri hangi linkte bir türlü bulamadım :s

soğru diyon yakında emeklemeye başlar herhalde, sanırım o zaman hiç oturamıyacam :) bizim evimiz çok küçük eşyalar öyle kıkışmıkış o yüzden korkuyorum hani bişey devirir üstüne falan gelir diye
evet canım bende öğretmenim, valla bende çok isterdim annem baksın diye ama malesef babam biraz rahatsız annem onu bırakıp gelemez babama sende gel desem hayatta gelmez kimsenin evinde kalmaz öyle tuhaf bir huyu var bide hala çalışıyor,o yüzden mecbur bir bakıcı bulacağız ve güvenmek zorundayız başka çıkar yolumuz yok

soğru diyon yakında emeklemeye başlar herhalde, sanırım o zaman hiç oturamıyacam :) bizim evimiz çok küçük eşyalar öyle kıkışmıkış o yüzden korkuyorum hani bişey devirir üstüne falan gelir diye
evet canım bende öğretmenim, valla bende çok isterdim annem baksın diye ama malesef babam biraz rahatsız annem onu bırakıp gelemez babama sende gel desem hayatta gelmez kimsenin evinde kalmaz öyle tuhaf bir huyu var bide hala çalışıyor,o yüzden mecbur bir bakıcı bulacağız ve güvenmek zorundayız başka çıkar yolumuz yok

Nekadar cok ogretmen var aramizda benimde dedem rahmetli hep ogretmen olmami istemisti

Selam anneler,öpücükler minikler...
mnsb,hawar Sayhan köfteyi güzel yedi yanında yoğurtla.ama biraz unuttum da suyunu çekmeişti susuz zorlandı siz daha sulu pişirin ekmekle yedirirsiniz.itiraf ediyim bende yedim çok lezzetliydi.bide şimdi yediklerime dikkat ediyorum kilo vermek için tuzsuz felan yiyorum.iyi gitti yani:)))
cerenimo buzluğa hazırlayıp koymak iyi olur bencede.bende kıymaları minik minik yapıp koydum.çıkarıp yoğurup yaparım artık.bide ben kemik suyu yaptım.onlarıda buzluklarda küp küp dondurdum yemeklerine birer küp atarım diye.epey stok yaptım yani.

Merhabaa ben daha öncede giriyordum bu siteye pek kimse gelmeyince girmiyordum şimdi iyi olmuş paylaşımlar güzel .bende 19 ağustosta doğum yaptım benim oğlum hiç bişey yemiyoo çıldırmak üzereyim inş düzelir.bide bizim kulak iltihabı çıktı doğal yolla tedavi edilebilir mi acaba antibiyotiksiz fikri olan varsa paylaşırsa sevininrim herkese ii akşamlar

Merhabaa ben daha öncede giriyordum bu siteye pek kimse gelmeyince girmiyordum şimdi iyi olmuş paylaşımlar güzel .bende 19 ağustosta doğum yaptım benim oğlum hiç bişey yemiyoo çıldırmak üzereyim inş düzelir.bide bizim kulak iltihabı çıktı doğal yolla tedavi edilebilir mi acaba antibiyotiksiz fikri olan varsa paylaşırsa sevininrim herkese ii akşamlar

Hoşgeldin canım.Bizde ara ara girmeye çalışıyoruz.Bazen çocuklar yememezlik yapıyor doktor zorlamayın zamanla alışır dedi.Gerçi bizimkinin çok şükür düzeldi güzel yiyor.Geçmiş olsun bu arada canım benim hiç bir fikrim yok doğal yolla nasıl geçer ama bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarlar burayada.İYİ AKŞAMLARRR

Selam kizlarrrr:10:
Herkesler uymus masallah masallah
Oglusumda uyudu ben hala uyanikim uykum kacti kocis antalyaya gitti yarin doncek onsuz uic cekilmiyor ev allahtan cnm oglum var hepinizi opuyoruz tatli uykular guzel ruyalar bebslere uykularnda melekler gulucukler kondursun yanaklarina hep gulsunler iyi geceler :10:

Merhaba ark kar bende aranıza yeni katıldım :) bende 6 Ağustos'ta dogum yaptım bizim pasa da çok hareketli yerinde durmuo bende ne yedireceggimi şaşırıyorum :( bu ara hep aynı seyleri yiyoruz maalesef :/ siz neler veriyorsunuz

Herkese günaydıııın:3::3::3:
Dönem dönem iştahsızlıkları oluyor dert etme canım geçer inşallah,benim kız da çok zor yiyor bu aralar,kırk türlü şaklabanlık yapıp çeşit çeşit oyuncakla oyalamam gerekiyor lokmaları ağzına sokmam için.Orta kulak iltihabı ihmale gelmiyor ve antibiyotiksiz geçmiyor,yapabileceğin bişey de yok ki evde,hem çocuğu çok huzursuz eden bir durum ağrılı hem de Allah korusun ilerlerse kulak zarında yırtılma olabiliyor,bir doktora götür derim ben,bizim başımıza geldi yeğenlerde ordan biliyorum,belki de ondan iştahsız.Allah korusun bebişlerimizi
Benim kız da dün iki kez ateşlendi,sanırım benim nezlem ona geçti,yavrucuk ondan iştahsız ve de uyumuyo,sürekli mız mız ,dün kabus gibiydi.Bugün daha ii gibi,ateş de yok şimdilik tabi ilaç kullanıyoruz,hayırlısı bakalım.SAbah kahvaltısını yedirebildim güç bela,şimdi de uyudu:nazar::nazar:inşallah biraz uyur ben de ona bugün yoğurtlu ıspanak çorbası yapıcam,doğru mutfağa gidiyorum,sizin menülerde ne var bugün hanımlar?

merhaba güzel annişler
ben çok ama çok yogunum kızım iki gecedir uyumuyor, mızımızmız kucağıma alıyorum uyuyor yatağına koyuyorum 10 dk sonra yine ağlıyor, anlıyamadım diştenmi gazmı, dişten olunca genelde ısırmaya çalışırdı kolumu falan, ama bu defa öyle yapmadı, karnındanda bir iki defa ses geldi acaba bağırsaklarda mı bir sorun var bilemiyorum, hele bu gece doğru dürüst uymadı bile,
ERAYIM benim bildiğim kadarıylada orta kulak iltıhabı ilaçsız geçmez ve çocuk çok huzursuz olur, sen en iyisiimi bir dr götür
mnsb bende bu gün köfte yapacam kakrenin verdiği tarifteki gibi yaptım ama soğan koymadım evde kalmamıştı gece yoğurdum köfteyi, o saatte açık yerde yoktu :) şimdide pişirecem

herkse merhaba...Bende bu siteye çok sık girenlerdendim ama sonra kimse yazmıyo die bakmamaya başladım..Ama baktım ki hareketlenmiş:)Benim de 9 ağustos dğumlu bi oğlum var...Öğretmenim..İznim yeni bitti...Benim oğluşumda kendini kaldıramayanlardan sanırım..Emekleme falan yok..Hatta hiç ayakta durmak istemiyo bile..İşi gücü kucakt gezmek...Günlük menümüz: Sabah 5.30 gibi emiyo..sonra uyanınca 7.30 gibi sağdığım sütü içiyo...9.30-10 gibi hipp bisküvi,keçi peyniri,yum.sarısı,tahin,pekmez,ceviz,t.yağ,ıhlamur ile kahvaltı yapıyo..Sonra emiyo..2 gibi sebze çorbası..Yoğurt yemediği için çorbanın içine katıyorm..5 gibi meyve veriyorum..Onu da pek yediği söylenemez..Akşam 7 gibi kıymalı tarhana veriyorum..Aralarda emiyo....Sizlerde paylaşırsanız fikir olur:))

hoş geldin diyeyim önce benim kızım geceleri saat başı kalkıyor her kaltığındada bir iki yudumda olsa emiyor, gerçi 2 gübdür doğru dürüst uymuyor, neyse sabah yataktan kalkınca emiyor bir bir buçuk saat sonra kahvaltı ( yumurta sarısı, lor peyniri, pekmez, ceviz rendesi ) am 2kaşıktan sonra yemiyor yarım çay bardağı ıhlamur içiyor biraz oynayıp uyuyor uyanınca yine biraz emiyor bir saat sonta çorba, genelde sebze çorbaları veriyorum evde ne varsa patates, havuç kereviz. ıspanak brokıli hepsini karıştırıyorum birazda irmik, bazende bulgur, bişirdikten sonra birazda tereyağı kuyuyorum, bazen kıymada koyuyorum,genelde sebze çorbalarını yiyor başlarda yemiyordu sonra sonra alıştı şimdide şehriyeyi pek sevmiyor, tarhana bir defa verdim yedi, ssonra 3 gibi uyuyor uyanınca meme, sonra meyve, yoğurt yoğrudu çok seviyor, genelde akşam yoğurt vrip uyutuyordum ama çok sık uyanına doymuyor galiba dedim
3 gündürmeyveyi sabah veriyorum akşamada gündüz pişirdiğim çorbadan veri,yorum ama değişen bişey yok yine kalkıyor :( neyse çok uzun yazmışım

Gunaydin arkadaslar :10:
Biz sabahladik bu gece aksam gece mamasini yemedi butun gece emmek istedi saat basi kalkti oofff cok zor gecti bu gece sabahta kahvalti zorla 7-8 kasik yedirdim normal ekmekle verdim yemedi sutlu pirinclinin icine karistirdim 2 kasik yedi sonra armut rendeledim icine karistirdim iste biraz yedi emmedide zorla uyudu simdi diger dislermi kasiniyo anlamadimki bende bugun sehriye yapicam yogurt birazda un kiyma ekmekle yediririm yogurdunuda mayaladik sabah insallah yer pasam
Bu arada aramiza katilan arkadaslar hosgeldiniz topik kalabaliklasiyor ne guzel :46:

merhaba güzel annişler
ben çok ama çok yogunum kızım iki gecedir uyumuyor, mızımızmız kucağıma alıyorum uyuyor yatağına koyuyorum 10 dk sonra yine ağlıyor, anlıyamadım diştenmi gazmı, dişten olunca genelde ısırmaya çalışırdı kolumu falan, ama bu defa öyle yapmadı, karnındanda bir iki defa ses geldi acaba bağırsaklarda mı bir sorun var bilemiyorum, hele bu gece doğru dürüst uymadı bile,
ERAYIM benim bildiğim kadarıylada orta kulak iltıhabı ilaçsız geçmez ve çocuk çok huzursuz olur, sen en iyisiimi bir dr götür
mnsb bende bu gün köfte yapacam kakrenin verdiği tarifteki gibi yaptım ama soğan koymadım evde kalmamıştı gece yoğurdum köfteyi, o saatte açık yerde yoktu :) şimdide pişirecem

ohhh,şifa olsun yavruşlarımıza :nazar::nazar:
Ben de pişirdim çorbamı ama öğleden sonra vericem inşallah,ara öğün meyve vericem,bu arada bebişim de uyandı tabi,bütün ağız çevresi benekli benekli,sabah kahvaltısına katttığım domatesten sanırım daha önce de aynısı olmuştu ama genede vermek istemiştim domatesi artık vermym bari,allerjik çocuk ne zor oluyor:50::50::50:

Günaydın arkadaşlar benimkide gece sürekli uyanıyor güzelde yiyior ama aç oldukları için değil demekki sürekli uyanıyorlar çünkü.Bende bugün şehriye çorbası yaptım hergün kıyma katıyorum içinede küçük küçük hazırlayıp koymuştum buzluğa.

Back