Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence sen Miraci gotur ellerinden optur, azmin sonuuuuuuuuuu!
Biz henuz tek parmaga gecemedik tum elini agzina sokuyor! Diger zamanlarda da eldiven giydiriyorum cunku yuzunu kafasini cok ciziyor.
bı söz var, azimle mıçan tuvalet taşını delermiş
canım ya eldıven gıydırmeyın, normalde ılk doğdukalrı gun bıle gıydırmıyor gelışmış ulkeler, kesın yada torpuleyın tırnakları.
herseyı ellerıyle tanıdıkları ıcın gelışımlerını gecıktırıyor eldıven.
heuheuh benımkıde acıktığında ılk zamanlar elını sokardı ağzına yumruk seklınde, birde emerdıkı cuk cuk, şimdi gozu açıldı, baktı çığlık basınca dahada dıkkate alınıyor,cıyaklamaya basladı. emzık verıne ıyı oluyor.
ilerde emzığı zorda olsa bıraktırabılıyorlar ama parmak emme cok nadırde olsa kişilik bozukluklarına kadar gıdebılıyormus. ve uzun zaman bırakamıyorlarmıs.
yanı oyle okudum. ay kötü haber tellalcısı oldum bu gun.
ha bu arada kızlar. ben ıkı seferdır miraçı yuz ustu yatırıyorum yanımda. totosu yukarda. bu sefer sevdı ve uzun uyuyor demek karnına ıyı gelıyor bu pozısyon.
aynen ya arada gözünü açıp açıp kapıyo, birileri var mı yanımda diye bakıyor resmencanım hangi ilacı kullnıyorsunuzkı? maşallah diyelimde nazar deymesin. o cingözlülük benimkindede var. bazen kucağımda sallarken tek gözünü açıp bakıyor acaba hala kucaktamıyorım yoksa salıncaklamı beni kekliyorlar dıye:) zamane cocukları hakıkaten cingözler, bunlar bızı parağında oynatacak gibi geliyor bana.
evet canım rabbım rızgını verıyor çok şükür, eskiden öyle pirinç unundan yıyemeyen daha ufak bebelere normal inek sütüyle suyu karıstırıp verırlermış. büyüdükçe su miktarını azaltırlarmıs ıste. ama benım yiğene pirinç unundan mama bizde yapardık muhallebi hesabı acayıpte guzel olurdu tadı:)
eşimin bir tanıdığı var . kadın artık nekadar genişse soğuk suyla bebe bıskuvusunı çalkalayıp biberonla verıyormus. sanı sanmıyorum okadar fakır olduklarını,yanı ınsan bı sut alır barı. hiç paran yoksa bıle kaymakama gitsen sana bimden çek veriyor git al ordan bir kolı süt dimi.
aslında varya onların cocukları nedense daha sağlıklı oluyor, sakınan göze çöp batar misalı.
Canım o ağlama hali bence herkeste var ve zamanla geçiyor merak etme...çoğumuzun eşleri de aynı sen saatlerce uykusuz kalıyorsun onun uyuması batıyor insana gerçekten onlar da bazen bizim triplerimizi çekemiyorlar galiba ama her türlü biz haklıyız tabi Ben alışma ve kabullenme dönemi olarak görüyorum valla. Bir ara Eylül uyusun da balkonda oturayım serinleyeyim, tv ye bakayım, nete gireyim fln diye düşünürdüm ve hiç birini yapamazdım, emmesi bitse altına yapardı, uyutmaya çalışırken saatler geçer tekrar acıkırdı ve odadan saatlerce çıkamayıp hayatı kaçırdığımı düşünüyordm o yüzden de sinirlerim iyice geriliyordu...artık kabullendim plan yapmıyorum yani inan bu şekilde ruh halin daha iyi oluyor.selam sabah 5 te annem gitti eve varmış bende 4 ten 5.30 a kadar elisle uğrastım sorna uyudum 7 de kalktı hala yatmadı şimdi uyuttum
ama çok yorgunum ve
yine dipteyim sanki bu işi beceremiyormuşum gibi geliyor bana ait bir 1 saat yok cepten okuyorum yazıyorum sürekli kaçak kaçak ne zaman laptopa otursam hadi sen yat uyu lafları ama mala döndüm dün arkadaşım geldi iki çift laf ettim de biraz iyi hissettim koca efendisi yaşamına devam ediyor işyerinde yok o geldi bu gitti cafe ye indik bara indik 5te dişçiye gidicem hiç ben evde yalnızım düşünen kim sabah annemi bırakıp geldi uyuydu sonra 8.30 da kaldırdım onu elisi yanına koyup kahvaltı yapim dedim uyanıktı zilli kahvaltı yaptım geldim koca uyuyor kız da mıkırdanıyor umru değil ben bi yarımsaat daha yatim dedi ben 1 aydır uykusuzum adam vurdu kafayı yattı 1 saat sonra ben kaldırdım onu bide gelmiş bana diyoki ne trip yapıyosun işim yok senle mi ugrasıcam yaa uffff sürekli ağlıyorum salak gibi millet nasıl işin içinden çıkıyor anlamadım eskiler annelerimiz ne yaparmış hem ev hem cocuk hem misafir okulkdan arkadaşlarım gelecek valla gözümde büyüyor
şimdide aramış yok bilmem kim mamayla büyümüş falan fistan hahahah mevzu anlatıyor benim umrum daydı ya offff
yarına anasıyla danası gelecek sabahtan kaynıma gidip akşam yemegine geleceklermiş bize bu cümle bile buraya geliş amaçlarını belirityor sanki genede önyargı yaratmıyım diyorum ama suanda kimseyi kaldıracak sabrım yok yanımda kimseyi istemiyorum ama tek de yapamam heralde diyorum
Maşallah canım yaa ben de kızlarımızı benzetiyorum, sadece seninki benimkinden biraz daha tombul, biz 2550g doğduk dagünaydın teyzoşlaaaaarr
Eki Görüntüle 257228 Eki Görüntüle 257229
e bizde şifreli değil aylık ücret falan ödemiyoruz
Canım 30cc az, en az 60 içer bence, genelde 1 aylık bebekler 60-90 arası içiyorlar.zarpdenizcim sağol desteğin için... pıhtılaşmayı aştık şimdi sütle uğraşıyoruz ya.. napalım dediğin gibi olmadı mamayla besleriz. benim eşim hiç emmemiş, anne sütünü reddetmiş hep hazır mama kullanmışlar ilk zamanlar hızla kilo almış ayda 2 kilo falan sonra eski usul şekerli yoğurt yok prinç unuyla yapılan mamayla beslemişler. şimdi gayet iyi sağlıklı ve zayıf.demek ki kafaya takmamk gerekiyo ben elimden geldiğince meme vermeye çalışıcam. 11 gibi 30cclik verdim. iştahla içti bi iki dakikada .. eğer sütüm olur da biberona alışırsa sağıp biberona koyarım napayım.. günde 3 kez 30 cclik vermeyi düşünüyorum çok gelmez di mi. sadece mama kullanılca günde yaklaşık kaç cc verliyo..
kızlar sizin bebişler parmağını emiyo mu
Kızlar bebek şekerimizi aldım pazar günkü mevlütte dağıtacağız inşallah...
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
içine de bu resimi koydum:
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
bende biliyodum bunu ilk bir hafta giydirdim bi daha giydirmedim eldiven devamlı törpülüyorum çizmiyo yüzünü
gece emzik vermezsem parmağını bulup emiyo ben çekiyorum o yine buluyo emzik verincede bu sefer düşürüyo ver diye ağlıyo bu seferde koca gece emzik vermece oynuyoruz napcamıda sapıttım
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
ay dur dur eliyle bıde o iple oynar boğar allah korusun kendını. yok vaz gectım fıkrımden.
kızlar sizin bebişler parmağını emiyo mu
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
cnm neden bahsediyosunuz anlamadım bu yazdığın şeyler hastalık belirtisi mi?benim oğlumda çok karın ağrısı çekiyor ve kakayla birlikte su geliyor.dr gaz sancısı dedi başka birşey demedi metsil kullanıyoruz.acil beni de bilgilendirirsen çok sevinirim.ay bıdakka demın bırısı yazmıstı onun bebede cıkmıs laktoz ıntoleransı.
heh canım fazla etkı etmedı damla demıssın. inan demın bır dunya sey yazdım ama tam okeylerken şarjı bıttı pc nın kapandı. neyse kısaca tekrar yazayım. bende çene çok:)
bende sabahtan berı okumadığım yer kalmadı.
öncelıkle gecmıs olsun.
o aldığın damlayı kesınlıkle buzdolabında saklaman gerekıyormus. bır saat bıle dısarda bıraksan etkısı azalıyormus. ekısı fazla olmadı deyınce bu geldı aklıma bazen eczacılarda dıkkat etmıyorlarmıs. sen alırken sana buz kalıplarıyla vermedılermı ılacı?sende gezmeye gıderken buz kalıplarıyla tasıman lazım o damlayı.
bırde sende emzırdığınden dolayı sadecesut urunlerıne değil. yapay tatlandırıcı ıceren urunlerıde kesınlıkle kesmen lazım.bıskuvı,pudıng gibi. netten bakarsan daha detaylı bulursun.
evet benım bebedede cok asırı alttan gaz cıkarması var ve köpüklü sulu kaka. aslında köpüğü farketmedım ama su gelıyor kakayla bırlıkte. senınkındede varmıydı bu.
iyi yıne senın dr belırtılerı sormusta önlemını almıs. benım dr belırtılerı anlattığım halde normal deyıp savdı basından. eh ıste anca belırtılerı yazıp nette buluyoruz problemlerı:)
he bırde mama takvıyesı yapıyorsan kesınlıkle laktoz alerjısı olanlar ıcın yapılan mamadan alman lazım. sanırım bı bebelac ta var. lh olması lazım netten bakarsın. ben sımdı eczaneyı aradım aksam ustu getırecekler mamayı.
test yapana kadar beklemek ıstemıyorum. bukadar ağrısı olması benı sınır edıyor cunku. ınsallah mama hemen tesır eder ama once bı bağırsaklarındakılerın çıkması lazım tabı son bır kez zeytınyağı operasyonu ister aksam :)
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
canim sakin elinle dokunma mikrop kapabilir goz damlasi var bebekler icin steril bez ve ondan alip bezin dost kosesini manti yapar gibi e parmaklarinla topla ortasina asla dokunmadan goz damlasini dok temizle ben surekli yapiyorum cunku kendi kirpikleri kaciyo hep gozuneselam kizlar
dün gece ilk defa uzun uyudu kizim aman nazar degmesinnn. bende biraz kendime geldim bugün. uykusuzluk bitirmisti artik.
dün doktor kontrolüne gittik kizimin yüzünde ve vücudundaki sivilcelerin normal oldugunu ve zamanla gececegini söyledi. onlara herhangi bi müdahale yapmiyolarmis. kizimin cok s1k emmek istedigini söyledim doymuyo mu ki dedim ama kilosuna göre mama takviyesine gerek yok dedi bazen 1 bucuk-2 saatte bi emmek istemesi normalmis !!! bebekleri cok s1k emmek isteyen anneler kolay gelsin hepimize :)
daha 1 aylik olmadik biz ama kizimin masallahi var. 4100 gr ve 56 cm olmus
ya bu arada kizimin gözüne kirpik girmis ama sanirim benim kirpigim onunkiler cok ince cünkü gözünün icindeki kalin dünden ber cikmadi nasil cikarticam ben onu kizlar yaa ????
günaydın teyzoşlaaaaarr
Eki Görüntüle 257228 Eki Görüntüle 257229
e bizde şifreli değil aylık ücret falan ödemiyoruz
cok tatli ya masallah en buyuk sizsiniz sanirim topikde bu arada benim kiz parmagini degil elini emiyo zaman zamankızlar sizin bebişler parmağını emiyo mu
masallah bebegin cok seker bende nurayin kizia benzetmistim ilk gorusde oda ayni seyi demis cercevende cok ozelmis hayirli olsun bu arada Allah kabul etsinKızlar bebek şekerimizi aldım pazar günkü mevlütte dağıtacağız inşallah...
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
bencedeçok şeker olmuş canım elbisesi çok yakışış tü tü tüh maşallah
hakikaten benziyo meleklerimiz
aralarında 3gün var
ay Allah yardimcin olsun sende iki taneymis dusunemiyorum bile benimde yarin misafirim var hic bisey yok ortada kendimde henuz yapacak gucu bulamadim birazdan kalkiyorummerhaba kızlar
dün doktor kontrolümüz vardı ve boyu posu maşallah yerinde yavrumun 3080 gr 47 cm doğan oğlum 1 ayda 5100 gr ve 55 cm olmuş çok korkuyodum sütüm yetiyomu diye ama maşaallah 2 kilo almış ve 8 cm uzamış oğlum:))
dünden beri oğlum sürekli emmek istiyo ama süt gelince çok sinirlemiyo bende son çare olarak emzik verdim ve rahatladı meğer canı emzik istiyomuş memeleri değil hehehhee
off yarın misafirim gelicek evi toplamam lazım yarın için bişeyler hazırlamam lazım. yardım edicek kimse yok. annem sadece kısır getiricek o kadar oda kolayına geliyo herşeyi yaptıktan sonra kısırı yapmakta ne var. kayınvalidemde sen bugünden herşeyini pişir yarına bırakma diyo sinir oldum yaa temizliğini de yaparsın diyolar. annemde kayınvalidemde demiyolar bu kız iki çocukla evi temizleyip ikramlıkları nasıl hazırlasın kimin umrunda daha evi anca toparladım bu saat oldu düşünün bertuğ kalkıyo onu emzir yok altını temizle ee uyumuyo uyanıkkende gidip iş güç yapamıyorum evde abisi var başbaşa bırakamıyorum ee büyük oğlumda anne acıktım yok oyun oynayalım yok çişi anca bu saat oldu ortada bişey yok.