selaam kızlar ne güzel topikte bi ben varım sanırsam hepiniz ya uyuyorsunuz ya bızdıklarla cebelleşiyosunuz. sanırım bizde kolik var hep bu saatlerde durmuyo çığrınıyo resmen
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
( içim parçalanıyo şimdi kucağımda sızdı kaldı bu beyaz gürüültü bay işe yaradı tavsiye ederim kızlar
Beyaz Gürültü :: Artık Bebeğiniz Uyusun
Bu beyaz gurultu uzerine tez bile yazilmis, ise yaramasi harika...
Awez ciiim allah bagislasin masallah pek seker :)))
Patricia ciim valla sana zeyna gozuyle bakiyorum ben uykusuzluktan pes ettim bugun beli 1-2 gune alisirim herkes oyle diyor
Esim geldi allahtan ona sattim 2 saat uyudm da rahatladim banyo yaptirdik uyuyo simdisanirim bugun kakadan boyleydi yada annemn gittigini anladi ondan cunku annemle cok cilveleniyorlardi :))
Efsung, gelecek haftaya kadar iyice yeni duzene alisirsin canim, kendi duzenini de kurarsin.
ben cok uzak kalmısım muhabbetlerden ya..arada sorular soruyorum cevapta veren yok
gecmıse gıdıyrum tek tek bakıyorum sorular yanıtsız:) 2gundur aşırı basım agrıyor sureklı uyukluyorum evde koltuktan yataga yere atıyoru kendımı sıcak cok hala burada.bu sıcakta benı ezıyor.gece yatak odamızda yattık eşimle(aylar sonra ilk kez) cam balkon heryer acık tabı.ılk kez üşüyerek uzerıme örtü almaya kalktım ve usumenın benı bukadar mutlu edecegını bılmezdım:)yatak odamız hamam ya.sıcaklardan kendıme gelemedım hala bıde loğusalık ateşi sırtım alev alev bıryere yaslanmak benı ateşlendırıyor:) şuan oğlum mızmızlanıyor ona bakmam lazım.gögüslerım sızlamaya basladı sanırım Atlas ım acıktı.bu arada ılk kez kendım yıkadım annem suyunu dökuverdı.haftaya gıdecek annem gıtmeden kendım yıkamayı öğrenmelıyım.ılk yıkamam başarılıydı söylemeden edemıcem.MAŞALLAH BANA
![KK61 :61: :61:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk61.gif)
Bizde hep annemle yikiyorduk, sonra ben kendim yikamaya basladim, simdi kendim yikiyorum, neyseki suyu seviyor. Eminim sende tek basina yikamaya yakinda iyice alisir ve zevk alirsin.
kızlar merhaba biz bugün 27 günlük olduk ve aylık kontrolümüze gittik.oğlum 3.350 gr 49 santim doğmuştu şimdi 4.450 gr. 54 sntm nasıl sizce.bide hepatitin 2.dozunu bacağından yaptılar ben odadan çıktım eşim kaldı çünkü ben dayanamıyorum.bebeğimin bacağı kanamış bide karnını doyurdum altını aldım yinede çok ağladı anca uyuttum sizdede oldumu böyle şeyler..
Maalesef benim kizimda cok agladi, asidan sonra pamugu asi yapilan yere bize bastirin demislerdi bizde kanama olmadi acaba siz pamugu iyi bastirmadiniz mi? Gecmis olsun, dayanmak zor....Masallah kilosu ve boyu iyi gidiyor.
selam kızlar geçmişe sadece göz atabildim hepinize çok teşekkür ederim
dün sabah erkenden kontrole gittik kemik problemim vardı malum.doktor hemen aldı ve çatı muayenesi yaptı kemikte değişim yoktu olmasını zaten beklemiyorduk ondan sonra esnekliğimle ilgili bir şey yaptı ve kesin kararla normal doğum yapamayacağım belli oldu istersen gene de deneyebilirz dedi ama epizyo hariç onlarca iç dikiş gerekecek ve günlerce ayaklanman mümkün değil dedi.kendisi de normal doğumdan yana olan doktorum kararı size bırakıyorum dedi.biz de dışarı çıktık düşündük ve bu durumda beklemenin bir anlamı olmadığına karar verdik bekleme sürecinde normal doğum başlaması hayati risk taşıyormuş gidip doktorumuza haber verdik.günlerce genel anestezi mi epidural mi diye herkesi bunaltan ben zorunlu spinal olacağımı öğrendim astım hastası olduğum için genel anestezi yapamayacaklarını söylediler.
odaya çıktık hazırladılar damar yolu açtılar(tam eziyetti bir sürü damarım patladı-damarlarım çok ince) odada beklemeye başladık ağla ağla patladım o arada.sonra aniden geldiler hadi gidiyoruz diye.eşime el salladım ameliyathane önünde ve içeri geçtim.titriyordum.o kadar güleryüzle karşılandım ki herkes etrafımda pervane oldu.sakinleştirmeye çalıştılar sonra doktorum geldi bana spinal yapılırken elimi tuttu sarıldı anne gibiydi o an benim için.sonra yatırıp başladılar tek tek anlattılar bir anda o kadar sakinleştim ki(sanırım bana sakinleştirici verdiler).çok kalabalık bir ameliyathanede herkes gülüyordu anestezi uzmanı hazırsan birkaç saniye sonra bebeği görebilirsin dedi.nefesimi tuttum ağlamasını bekledim(oğlumun kordonu boynuna dolanmış) nihayet ağladı onu giydirlerken izledim yanıma getirdiler gördüm sonra biz babamıza gidiyoruz dediler gitti oğlum.benim dikişlerim için doktorum sağolsun estetik cerrah çağırmış dikişlerim yapıldı yarım saat sonra odaya çıktım en ufacık acı ağrı vs hissetmedim
oğluma kavuştum henüz sütüm gelmedi biraz üzüldüm ama her mamadan önce deniyorum gene de.dün gece zor geçti çok sancılandım karnımda yumurta gibi şekiller oluştu.aşırı bastı vardı hemşireden sondayı çıkarmasını istedim tuvalete kendim gitmem gerek dedim.önce pek yanaşmadı ama çıkarttı meğer sonda tıkanmış ve idrar torbam devasa olmuş rahimi mideme kadar itmiş o çıkınca tuvalet gaz vs tüm ihtiyaçlarımı giderdim ve ağrılarım bitti.bugün eve geldik ağrım var ama dayanılmaz değil kalkabiliyorum işlerimi yapabiliyorum umarım en kısa zamanda sütüm gelir oğlumun ağlamasına dayanamıyorum.hepinizi öpüyorum
Eki Görüntüle 257494
COk sukur oglusa kavustun, dogum endiselerin de son buldu. Allah gule gule, mutlulukla buyutmeyi nasip etsin. Hemen de cikarmislar seni hastaneden...Hemsireler sut gelmesi icin yardim etmediler mi? Belki pompa ile yavas yavas denemek iyi gelebilir-ki bizde oyle olmustu-yada cogu zaman kuru kuru emziremeye deavm edin sut arkadan gelir demislerdi. Isler icin kendini zorlama, umarim yardim icin yaninda birileri vardir.
merhaba kızlar
dün doktor kontrolümüz vardı ve boyu posu maşallah yerinde yavrumun
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
3080 gr 47 cm doğan oğlum 1 ayda 5100 gr ve 55 cm olmuş
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
çok korkuyodum sütüm yetiyomu diye ama maşaallah 2 kilo almış ve 8 cm uzamış oğlum:))
dünden beri oğlum sürekli emmek istiyo ama süt gelince çok sinirlemiyo bende son çare olarak emzik verdim ve rahatladı meğer canı emzik istiyomuş memeleri değil hehehhee
off yarın misafirim gelicek evi toplamam lazım yarın için bişeyler hazırlamam lazım. yardım edicek kimse yok. annem sadece kısır getiricek o kadar oda kolayına geliyo herşeyi yaptıktan sonra kısırı yapmakta ne var. kayınvalidemde sen bugünden herşeyini pişir yarına bırakma diyo sinir oldum yaa temizliğini de yaparsın diyolar. annemde kayınvalidemde demiyolar bu kız iki çocukla evi temizleyip ikramlıkları nasıl hazırlasın
![KK19 :19: :19:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
kimin umrunda
![KK19 :19: :19:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
daha evi anca toparladım bu saat oldu düşünün bertuğ kalkıyo onu emzir yok altını temizle ee uyumuyo uyanıkkende gidip iş güç yapamıyorum evde abisi var başbaşa bırakamıyorum ee büyük oğlumda anne acıktım yok oyun oynayalım yok çişi anca bu saat oldu ortada bişey yok.
Ayyy Masallah sutun cok yaramis.
Misafir cocukla bebekle zor...Allah kolaylik versin.
selam kizlar.
annem yarin gidecek cok bunalimdayim. acaba evayida caktirmadan bavuluna koyup yollasammi onla diyorum:)))))))
Olsun kendi duzeninizi kurarsiniz, bence daha iyi...
kızlar bızım ga z damlamız ılk hastaneden cıkarken doktorun verdıgı BIOGAİOydu bıttı bıtecek.sımdı esımden ıstedım de ZINCO alayımmı dedı.doğru mu yazdm bılmıyorum da.ZINCO kullananlar var mı? memnunmu bebıslerınız*
Zincoyu bize hastane doktoru vermisti fakat ben gazini cikarirken daha da zorlandigini ve kakayi da bayagi civittigini dusundugumden kullanmayi biraktim. Her bebekte farkli etkisi olabilir, deneyin derim.
kızlar ben face açtım kızımın adıyla nasıl eklenicem ben
Nereye ekleniyorsunuz? Artik yazismalari iki taraftanda mi yapiliyor?
ya kızlar hakıkaten sakınan göze çöp batarmış.
sabah miraçın gözünün ucunda çapak var diye aldım önemsemedim ama biraz önce uykudan bi uyandı gözünün içi iltihap dolu, şok oldum görunce resmen elim ayağım dolandı. hemen kaynamış suya batırdığım pamukla temizledim ama ardından biraz daha aktı. varmı bir bilgisi olan. yarın için randevu almak istedim ama doktorumuz hastanede değilmiş. eşimi aradım gece nöbetçi dr gidelim diye karar verdik. of ya offf insanın nasıl moralı bozuluyor. kendi basıma gelse bukadar üzülmezdim. acaba mikropmu kaptırdım çocuğa, ya okadarda dıkkat edıyorum ellerime
((((
Hay Allah gecmis olsun. Nasil gittiniz mi doktora? Bizim de zaman zaman capak oluyor, ben birsey dokmuyorum, goz damlasi alsam mi acaba?
bebeğim 35 günlük ve 2 gündür burnu tıkalı.doktora gittik sütten oluyormuş.okyanus suyu verdi.fakat halen bir düzelme yok.sizin bebeklerinizde de böyle bir sorun oldu mu?olduysa ne yaptınız?geçici mi?kaç günde geçer acaba? bebeğim hırıltılı nefes alıyor ve çok zorlanıyor.cevap yazarsanız sevinirim
Tikaniklik bizde basindan beri var. XClear diye burun damlasi kullaniyor araksindan da otribebenin burun aspiratoru ile tikanikligi acmaya calisiyoruz cok hoslanmiyor kizim ama tikaniklik gidiyor.
bı söz var, azimle mıçan tuvalet taşını delermiş
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
canım ya eldıven gıydırmeyın, normalde ılk doğdukalrı gun bıle gıydırmıyor gelışmış ulkeler, kesın yada torpuleyın tırnakları.
herseyı ellerıyle tanıdıkları ıcın gelışımlerını gecıktırıyor eldıven.
heuheuh benımkıde acıktığında ılk zamanlar elını sokardı ağzına yumruk seklınde, birde emerdıkı cuk cuk, şimdi gozu açıldı, baktı çığlık basınca dahada dıkkate alınıyor,cıyaklamaya basladı. emzık verıne ıyı oluyor.
ilerde emzığı zorda olsa bıraktırabılıyorlar ama parmak emme cok nadırde olsa kişilik bozukluklarına kadar gıdebılıyormus. ve uzun zaman bırakamıyorlarmıs.
yanı oyle okudum. ay kötü haber tellalcısı oldum bu gun.
ha bu arada kızlar. ben ıkı seferdır miraçı yuz ustu yatırıyorum yanımda. totosu yukarda. bu sefer sevdı ve uzun uyuyor demek karnına ıyı gelıyor bu pozısyon.
Normalde cok kullanmiyorduk ama tum elini yada parmaklarin bazilarini iyice agzina sokup kusma noktasina getiriyor, bu da bizi korkutuyor o yuzden eldiven bir sureligine iyi geliyor ama mama yerken filan cikariyorum biberonunu tutuyor, ellerini taniyor benim kizim yani...
![KK33 :33: :33:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk33.gif)
Ben yan yatirsam bile geri sirt ustu donuyor...
Kızlar bebek şekerimizi aldım pazar günkü mevlütte dağıtacağız inşallah...
Nasıl olmuş?
Eki Görüntüle 257316
içine de bu resimi koydum:
Eki Görüntüle 257319
Eki Görüntüle 257317
Ayyy Masallah cok guzel bir bebek!
Dusuk kiloda dogmustu degil mi? Simdi kac kg ve kac haftalik oldunuz? Hakikaten nurayturhanin kiziyla ne kadar benziyorlar. Mevludunuzu Allah kabul etsin simdiden.