2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım benımkı gazı pata küte cıkartıyor, sanırım sorunumuz kakada.om x duymustum cok memnun kalan varmış.
zeytin yağını her mamada bır cay kasığı olarakmı kullanıyorsun. rezene bende verıyorum oda rahatlatıyor gercekten.

hadı kızlar yaw nerelerdesınız hıc aksıyon yok bu gun.

canım ben günde 1 kez ortalama 1 tatlı kaşığı veriyorum...mama ile vermiyorum .sadece ağzına akıtıyorum....

alıntıdır:
Çok tartışılmakla birlikte bugün önerilen sırt üstü yatırma şeklindedir.
Kusma ve gaz problemi olan bebeklerde baş yüksekte olarak, biraz sağa dönük yatırma mide boşalımına olumlu katkı yapmaktadır. Kontrolünüzde olduğu kısa dönemlerde yüz üstüde yatırılabilir.

selam arkadaşlar herkes bebeğiyle umarım iyidir.benim bebeğim kustuğunu şapurtarak geri yutuyor bu normalmi acaba?

selamlar kızlar ....sabah kalk kahvaltı yap faslı bittikten sonra kızımla oyun faslına geçicez tabi Ömer bey izin verirse:)))
öğleden sonrada kayınvalidem gelicek bende pazara çıkıcam domates alıp buzluğa atmalıyım konserve de yapıcam kışın lazım olacak hem Ahsene hem Ömere

canım ben günde 1 kez ortalama 1 tatlı kaşığı veriyorum...mama ile vermiyorum .sadece ağzına akıtıyorum....
hımmmm ay bendemı oyle yapsam yahu bu şekilde biberonlar mahfoluyor, her defasında yapış yapış:S:37:

selam arkadaşlar herkes bebeğiyle umarım iyidir.benim bebeğim kustuğunu şapurtarak geri yutuyor bu normalmi acaba?
heueheuehue daha ne istiyorsun mamadan tasarruf yapıyor uşak:) vallahı şu aralar ne yaparlarsa, dr lar bıle normal diyor.

selamlar kızlar ....sabah kalk kahvaltı yap faslı bittikten sonra kızımla oyun faslına geçicez tabi Ömer bey izin verirse:)))
öğleden sonrada kayınvalidem gelicek bende pazara çıkıcam domates alıp buzluğa atmalıyım konserve de yapıcam kışın lazım olacak hem Ahsene hem Ömere

ne oyunu oynuyorsunuzkı el kadar bebeyle:)
bende dun dusundum ya bı ara 3 ten 7ye kadar uyumadı, acaba dedım nasıl oynatabılırım. sonra zorla uyuttum çocuğu:)

üzülme canım zamanla sütün çogalır belki sen şimdi mamada takviye yap istersen ben aptamil1 ve aptamil conformil kullanıyorum
mamayıda yap ver isteği kadar içsin önce emzir sonra mama avent biberon kullan hem akışı yavaş memeyi bırakmaz ve hemde gaz sorunu nu aza indirmiş olursunuz en azından kendi tecrübelerim canım ::)

çok sağol canım ööle yapayım o zaman. hastanede aptamil 1 kullanın dediler. ben preaptamil almıştım . 3-4 kez kullandım. onu bitirebilirsiniz dediler. sonra aptamil 1 e geçersiniz dediler. sen bu iki mamayı dönüşümlü mü kullanıyosun.
canım süt arttırıcı çaylardan içmeyi denedin mi
ibrahim saraçoğlunun yazsını okumuştum en çok süt yapanlar
üzüm
incir
dut(kurusu da olabilir)
tahin helvası
yazıyodu

canım humana still teayi içiyorum dut dışında diğerlerini de denedim ama az yemek yiyorum. gerçi hepimiz öyleyizdir herhalde fırsat olmuyo ki otur kalk ne yediğimi anlamıtyorum.bunlardan stok yapayım eve bari gidip gelip yiyeyim.

canım mamaya gececeksen marka ne olursa olsun kabızlık giderici olanından al. hepsinde var bu mama, aptamilde conformıl diye geciyor, bebelac tada ac almiron diye geçiyor. diğer markaları bilemiyorum. mamaya gecer gecmez kabızlık problemı yasanıyor cunku. insallah sen yaşamazsın canım. ama doktorun mama tavsıyesınde bulunmadımı.
sen 60 cc ver zaten doyunca ıcmıyorlar kalanı boylece sizde zamanla kac cc yapacağınıza alışırsınız bebısınle.

sağol canım. zaten mama vermekten kabızlık yüzünden çekinmiştim. bi de cok cok emişine kandım. boyu 4 santim uzamış başı normal büyümüş kilomuz 3540. yani minnacık o yüzden panik yaptım biraz..bir hafta sonraya toparlansın da rahatlayayım. kendimi suçlu hissediyorum mamadan kaçındım diye. aç bebek ağlar sanıyodum ben..

(

selam sabah 5 te annem gitti eve varmış bende 4 ten 5.30 a kadar elisle uğrastım sorna uyudum 7 de kalktı hala yatmadı şimdi uyuttum
ama çok yorgunum ve
yine dipteyim sanki bu işi beceremiyormuşum gibi geliyor bana ait bir 1 saat yok cepten okuyorum yazıyorum sürekli kaçak kaçak ne zaman laptopa otursam hadi sen yat uyu lafları ama mala döndüm dün arkadaşım geldi iki çift laf ettim de biraz iyi hissettim koca efendisi yaşamına devam ediyor işyerinde yok o geldi bu gitti cafe ye indik bara indik 5te dişçiye gidicem hiç ben evde yalnızım düşünen kim sabah annemi bırakıp geldi uyuydu sonra 8.30 da kaldırdım onu elisi yanına koyup kahvaltı yapim dedim uyanıktı zilli kahvaltı yaptım geldim koca uyuyor kız da mıkırdanıyor umru değil ben bi yarımsaat daha yatim dedi ben 1 aydır uykusuzum adam vurdu kafayı yattı 1 saat sonra ben kaldırdım onu bide gelmiş bana diyoki ne trip yapıyosun işim yok senle mi ugrasıcam yaa uffff sürekli ağlıyorum salak gibi millet nasıl işin içinden çıkıyor anlamadım eskiler annelerimiz ne yaparmış hem ev hem cocuk hem misafir okulkdan arkadaşlarım gelecek valla gözümde büyüyor
şimdide aramış yok bilmem kim mamayla büyümüş falan fistan hahahah mevzu anlatıyor benim umrum daydı ya offff
yarına anasıyla danası gelecek sabahtan kaynıma gidip akşam yemegine geleceklermiş bize bu cümle bile buraya geliş amaçlarını belirityor sanki genede önyargı yaratmıyım diyorum ama suanda kimseyi kaldıracak sabrım yok yanımda kimseyi istemiyorum ama tek de yapamam heralde diyorum

selam kizlar

dün gece ilk defa uzun uyudu kizim:nazar::nazar::nazar: aman nazar degmesinnn. bende biraz kendime geldim bugün. uykusuzluk bitirmisti artik.
dün doktor kontrolüne gittik kizimin yüzünde ve vücudundaki sivilcelerin normal oldugunu ve zamanla gececegini söyledi. onlara herhangi bi müdahale yapmiyolarmis. kizimin cok s1k emmek istedigini söyledim doymuyo mu ki dedim ama kilosuna göre mama takviyesine gerek yok dedi bazen 1 bucuk-2 saatte bi emmek istemesi normalmis !!! bebekleri cok s1k emmek isteyen anneler kolay gelsin hepimize :)

daha 1 aylik olmadik biz ama kizimin masallahi var. 4100 gr ve 56 cm olmus :nazar::nazar::nazar:

ya bu arada kizimin gözüne kirpik girmis ama sanirim benim kirpigim onunkiler cok ince cünkü gözünün icindeki kalin dünden ber cikmadi nasil cikarticam ben onu kizlar yaa ????

kızlar meraba

bugün kontrolumuz vardı. çok canım sıkıldı oğlum 540 gr almış. doktor anne sütü eksikliği ya da idrar yolu iltihabı dedi. idrar örneği için saatlerce bekledik sonuç temiz çıktı. anne sütü yetersiz yani ben yetiyo sanıyodum sürekli emziriyorum sonuçta.. hastanede sağdık 60 cc çıktı.. üstüne 40 cclik mama verdik idrarını yapsın çabuk diye. doktor mama takviyesi yap dedi. ne vercem şimdi bu çoçuğa ben.. ne tavsiye edersiniz. sütüme ek günde 60cclik mi versem bi hafta sonra kontrol var farkı kapamak lazım

Redmask, bizimde bebegimiz ilk zamanlar cok az kilo aldigi icin hemen mama miktarinda artis yapilmisti ve inan haftasina acaip farketmisti, uzulme lutfen. Yanliz sonra mamaya fena alisti zaten de aman aman bir sutum yoktu, sutum simdi bitti gibi, almak bile istmiyor cunku mama cok daha kolayina geliyor. Bizde de idrar testi normal cikti ve anne sutunun yetersiz kaldigi ortaya cikmisti ben cok uzulmustum, hamileyken o kadarda emzirecegim diye planlar yapmistim ama evdeki hesap carsiya uymadi. Onemli olan bebegin saglikli gelisimi, cok sukurku simdi mamalar anne sutune cok yakin. Bizden onceki nesilde pirinc unundan mamalar evde yapilirmis, simdikilerde bagisiklik sisteminin gelismesine kadar bir cok sey iceriyor mamalar, sansliyiz. Mama miktarini doktorun bir oneride bulunmadiysa deneye yanila ogreniyorsun, once fazla yap birkac kez dene bakalim ne kadarini icecek sonrakileri de ona gore ayarlarsin biz oyle yapmistik.

Aynen benim kızımın da göz altındaki sisler geçmedi. Ben de merak edyorum.
Bir de sizden ikinci kez topuk kanı alındı mı? Bizi saglık ocağından aradılar. Anne sutunu emdikten on gün sonra bir test daha yapiliyormus. Korktum ben de bı de geç kalmisiz yarın son günmüş.
Bu arada çıkıp hakiki inci bileklik aldım ben de ama maalesef ise yaramadı :( kavun çok süt yapiyo ama gaz da yapıyor. Bizim de bebislerle birlikte bir buçuk iki saatte bir yememiz gerekiyomus ama nerdeee. Kucağımda bebek daha fazla yazamiyorum herkeese iyi gecelerr

Hem hastanede hem de saglik ocaginda topuk kani alinmasi zaten azicik kani olan bebeklerimiz icin cok gereksiz diye dusunuyorum. Hastanede alinirken iki kez bebegimle ben de agladim! Saglik ocaginda da alindiktan sonra bir yazi verdiler anladimki istege bagli, eger deseymisim ben istemiyorum alinmayacakti o kadar cokkk...Her ikiside ayni yere gidiyormus o zaman ne gerek iki kez gondermeye...ogrendigimde is isten gecmisti...

dr. un en son verdiği OM-X ..dr. her bebeğe farklı ilaç uygun olabilir deneyip görülcek dedi..daha önce metsil ve tubidat mıydı ne o ilaçtan verdik olmadı..hiç işe yaramadı....belki zeytin yağda işe yarıyordur bilmiyorum..birde rezene veriyorum..hangisi iyi geldi bende bilmiyorum...halen gaz ve kabız sorunu oluyor ama azaldı sadece....

Biz de OM-X'den memnun kaldik ama bitti arkasini da alamam cunku Turk mali, biraz metsilimiz var ondan sonra da buradakileri deneyecegiz. Zeytinyagini ben de gunde bir kac kez mamasina koyuyorum. Biz Aptamil AR icmeye basladik, agizdan ve burundan kusmamizi cok sukur engelledi. Milupanin doktoruna da sormustum conformili de oneriyorlar ama onu denemedik. Bu milupada ne kadar cesit var oyle, gorunen o ki daha cok devam edecegiz. Kati gidaya gecsek bile ben devam sutune ve milupanin diger urunlerine ulasabildigim surece devam etmeyi planliyorum.

alıntıdır:
Çok tartışılmakla birlikte bugün önerilen sırt üstü yatırma şeklindedir.
Kusma ve gaz problemi olan bebeklerde baş yüksekte olarak, biraz sağa dönük yatırma mide boşalımına olumlu katkı yapmaktadır. Kontrolünüzde olduğu kısa dönemlerde yüz üstüde yatırılabilir.

Evet bize de doktorlar aynen boyle dediler. Yanliz sirt ustu yatirmada bebegin kafasinin arkasi duzlesmis durumda...Birazda yan yatirmaya karar verdim, ona da doktor kalca cikikliga neden olabilir demisti...

Iyi fikir cok kolay gelsin.

Patricia, dun cok ugrasmissin, denemedigin birsey kalmamis aferin sana.

günaydın teyzoşlaaaaarr:54::54::54::54:

$adsız.JPG :nazar::nazar: $adsız..JPG

oy yerım ben onun boncuk gozlerını. canım bendede d smart var ama gecen ay ızlemıyoruz bosuna para verıyoruz dıye ek kanalları kapattırdım sadece ulusal kanallar ve belgeseller kaldı, tuh keske kapattırmasaydım izletirdimşimdi cadalozuma. baktım lulyde şifreliymiş.

e bizde şifreli değil aylık ücret falan ödemiyoruz

selam kizlar

dün gece ilk defa uzun uyudu kizim:nazar::nazar::nazar: aman nazar degmesinnn. bende biraz kendime geldim bugün. uykusuzluk bitirmisti artik.
dün doktor kontrolüne gittik kizimin yüzünde ve vücudundaki sivilcelerin normal oldugunu ve zamanla gececegini söyledi. onlara herhangi bi müdahale yapmiyolarmis. kizimin cok s1k emmek istedigini söyledim doymuyo mu ki dedim ama kilosuna göre mama takviyesine gerek yok dedi bazen 1 bucuk-2 saatte bi emmek istemesi normalmis !!! bebekleri cok s1k emmek isteyen anneler kolay gelsin hepimize :)

daha 1 aylik olmadik biz ama kizimin masallahi var. 4100 gr ve 56 cm olmus :nazar::nazar::nazar:

ya bu arada kizimin gözüne kirpik girmis ama sanirim benim kirpigim onunkiler cok ince cünkü gözünün icindeki kalin dünden ber cikmadi nasil cikarticam ben onu kizlar yaa ????

Hakikaten masallah size:nazar: En kucuk parmagina cikarmayi denesen tirnaklarinin kisa oldugunu dusunuyorum.

selam sabah 5 te annem gitti eve varmış bende 4 ten 5.30 a kadar elisle uğrastım sorna uyudum 7 de kalktı hala yatmadı şimdi uyuttum
ama çok yorgunum ve
yine dipteyim sanki bu işi beceremiyormuşum gibi geliyor bana ait bir 1 saat yok cepten okuyorum yazıyorum sürekli kaçak kaçak ne zaman laptopa otursam hadi sen yat uyu lafları ama mala döndüm dün arkadaşım geldi iki çift laf ettim de biraz iyi hissettim koca efendisi yaşamına devam ediyor işyerinde yok o geldi bu gitti cafe ye indik bara indik 5te dişçiye gidicem hiç ben evde yalnızım düşünen kim sabah annemi bırakıp geldi uyuydu sonra 8.30 da kaldırdım onu elisi yanına koyup kahvaltı yapim dedim uyanıktı zilli kahvaltı yaptım geldim koca uyuyor kız da mıkırdanıyor umru değil ben bi yarımsaat daha yatim dedi ben 1 aydır uykusuzum adam vurdu kafayı yattı 1 saat sonra ben kaldırdım onu bide gelmiş bana diyoki ne trip yapıyosun işim yok senle mi ugrasıcam yaa uffff sürekli ağlıyorum salak gibi millet nasıl işin içinden çıkıyor anlamadım eskiler annelerimiz ne yaparmış hem ev hem cocuk hem misafir okulkdan arkadaşlarım gelecek valla gözümde büyüyor
şimdide aramış yok bilmem kim mamayla büyümüş falan fistan hahahah mevzu anlatıyor benim umrum daydı ya offff
yarına anasıyla danası gelecek sabahtan kaynıma gidip akşam yemegine geleceklermiş bize bu cümle bile buraya geliş amaçlarını belirityor sanki genede önyargı yaratmıyım diyorum ama suanda kimseyi kaldıracak sabrım yok yanımda kimseyi istemiyorum ama tek de yapamam heralde diyorum

Bence kimseden birsey beklememek en iyisi ama esin de destek olsun yardima ihtiyacin oldugunu soyle lutfen. Bebisle bir sure sonra duzen oturuyor, psikolojini iyi tutmaya calis.

Hem hastanede hem de saglik ocaginda topuk kani alinmasi zaten azicik kani olan bebeklerimiz icin cok gereksiz diye dusunuyorum. Hastanede alinirken iki kez bebegimle ben de agladim! Saglik ocaginda da alindiktan sonra bir yazi verdiler anladimki istege bagli, eger deseymisim ben istemiyorum alinmayacakti o kadar cokkk...Her ikiside ayni yere gidiyormus o zaman ne gerek iki kez gondermeye...ogrendigimde is isten gecmisti...
2sininde aynı yere gitmesinin sebebi ilk alınanla 2.alınanı karşılaştırıyolar canım önemli hastalıklar var mı onlara bakıyolar
ama çok yorgunum ve
allah kolaylık versin canım ama sakın yapamam deme bak bizler nasıl yapıyoruz benim annem bir hafta yanımdaydı patricanın en başından beri kimse yoktu yanında ama o kadar hevesli ki herşeyi araştırıyo çok iyi biliyo maşallah sende herkes gibi yapabilirsin

ama çok yorgunum ve

ahhh cnm bende aynen senin gibiyim annem gideli 5 gün oldu o gittiginden beri bitik haldeyim yemek bile yiyemiyorum dogru düzgün sütüm gidicek diye korkuyorum. yanliz basina cocuk büyütmek cok zormus. keske eslerimiz biraz yardimci olsalar. benimkide sabah cikiyo ise gidiyo aksam geliyo. cocugu 2 dk kucaginda tutamiyo biraz mikirdansa bana veriyo hemen bende sinir oluyorum. ama yavas yavas alisiyorum yanlizliga. suan kaynanamin gelmesi en son isticegim sey. karisan birini hiic cekemem. allah sana da kolaylik versin.

Hakikaten masallah size:nazar: En kucuk parmagina cikarmayi denesen tirnaklarinin kisa oldugunu dusunuyorum.

sagol canim :) denemelerim basarisiz oluyo ne zaman gözüne dogru parmagim gitse kapatiyo zilli :))

zarpdenizcim sağol desteğin için... pıhtılaşmayı aştık şimdi sütle uğraşıyoruz ya.. napalım dediğin gibi olmadı mamayla besleriz. benim eşim hiç emmemiş, anne sütünü reddetmiş hep hazır mama kullanmışlar ilk zamanlar hızla kilo almış ayda 2 kilo falan sonra eski usul şekerli yoğurt yok prinç unuyla yapılan mamayla beslemişler. şimdi gayet iyi sağlıklı ve zayıf.demek ki kafaya takmamk gerekiyo ben elimden geldiğince meme vermeye çalışıcam. 11 gibi 30cclik verdim. iştahla içti bi iki dakikada .. eğer sütüm olur da biberona alışırsa sağıp biberona koyarım napayım.. günde 3 kez 30 cclik vermeyi düşünüyorum çok gelmez di mi. sadece mama kullanılca günde yaklaşık kaç cc verliyo..

kızlar bısey sorucam cok dıkkatımı cektı, şimdi zeytın yağı operasyonu yaptığımda
ya önce cok az sıcı ardından kaka
yada kaka ardından sıvımsı bısey gelıyor
sızdede oluyormu?
laktoz ıntoleransını okudumda sanırım benım bebede olabılır. yanı kaka sulu değil ayrı ayrı gelıyor sıvı ve kaka

kızlar bısey sorucam cok dıkkatımı cektı, şimdi zeytın yağı operasyonu yaptığımda
ya önce cok az sıcı ardından kaka
yada kaka ardından sıvımsı bısey gelıyor
sızdede oluyormu?
laktoz ıntoleransını okudumda sanırım benım bebede olabılır. yanı kaka sulu değil ayrı ayrı gelıyor sıvı ve kaka

valla bizimki hep beze yapıyo şekerim senin cimcime gibi poposuyla oynatmıyo:52: doktora gitmiyo musunuz bu yakınlarda bi sorsan gerçi sen internetten de bulursun seviyorum senin araştırmacı yönünü

alıntıdır:
LAKTOZ İNTOLERANSI
Sütün temel şekeri olan laktozun yeterli sindirilememesinden kaynaklanır. Bu yetersizlik ise laktaz enziminin eksikliğinden kaynaklanır. Alınan laktozu sindirebilmek için, gerekli laktaz yeterli olmadığı zaman özellikle bebeklerde sindirim sistemi ile ilgili önemli belirtiler ortaya çıkar.
Yenidoğan ve küçük bebeklerde genel olarak ishal, büyüme-gelişme geriliği, aşırı gaz ve inatçı ağlamalar ile rahatsızlık kendini belli eder. Büyük çocuklarda ise mide bulantısı, karında kramplar ve dolgunluk hissi, şişkinlik, gaz ve ishale neden olur. Bu belirtiler laktoz alındıktan yarım saat ile 2 saat arasında bir süre sonra başlar.
Bebeklerde sulu ve köpüklü kakaya eşlik eden ağlama, laktoz intoleransı sonucu ortaya çıkabilir. Asidik karakterde makat etrafındaki deride soyulma sık görülen bir belirtidir. Kesin teşhis, kaka testleri ile koyulur.
TEDAVİ:
Mama alan bebeklerde özel laktozsuz mama kullanımı, anne sütü alan bebeklerde ise sütün kesilmesi gerekebilir.

Back