zarpdenizcim sağol desteğin için... pıhtılaşmayı aştık şimdi sütle uğraşıyoruz ya.. napalım dediğin gibi olmadı mamayla besleriz. benim eşim hiç emmemiş, anne sütünü reddetmiş hep hazır mama kullanmışlar ilk zamanlar hızla kilo almış ayda 2 kilo falan sonra eski usul şekerli yoğurt yok prinç unuyla yapılan mamayla beslemişler. şimdi gayet iyi sağlıklı ve zayıf.demek ki kafaya takmamk gerekiyo ben elimden geldiğince meme vermeye çalışıcam. 11 gibi 30cclik verdim. iştahla içti bi iki dakikada .. eğer sütüm olur da biberona alışırsa sağıp biberona koyarım napayım.. günde 3 kez 30 cclik vermeyi düşünüyorum çok gelmez di mi. sadece mama kullanılca günde yaklaşık kaç cc verliyo..
alıntıdır:
LAKTOZ İNTOLERANSI
Sütün temel şekeri olan laktozun yeterli sindirilememesinden kaynaklanır. Bu yetersizlik ise laktaz enziminin eksikliğinden kaynaklanır. Alınan laktozu sindirebilmek için, gerekli laktaz yeterli olmadığı zaman özellikle bebeklerde sindirim sistemi ile ilgili önemli belirtiler ortaya çıkar.
Yenidoğan ve küçük bebeklerde genel olarak ishal, büyüme-gelişme geriliği, aşırı gaz ve inatçı ağlamalar ile rahatsızlık kendini belli eder. Büyük çocuklarda ise mide bulantısı, karında kramplar ve dolgunluk hissi, şişkinlik, gaz ve ishale neden olur. Bu belirtiler laktoz alındıktan yarım saat ile 2 saat arasında bir süre sonra başlar.
Bebeklerde sulu ve köpüklü kakaya eşlik eden ağlama, laktoz intoleransı sonucu ortaya çıkabilir. Asidik karakterde makat etrafındaki deride soyulma sık görülen bir belirtidir. Kesin teşhis, kaka testleri ile koyulur.
TEDAVİ:
Mama alan bebeklerde özel laktozsuz mama kullanımı, anne sütü alan bebeklerde ise sütün kesilmesi gerekebilir.
valla bizimki hep beze yapıyo şekerim senin cimcime gibi poposuyla oynatmıyodoktora gitmiyo musunuz bu yakınlarda bi sorsan gerçi sen internetten de bulursun seviyorum senin araştırmacı yönünü
Merhaba Agustos anneleri,
Bebeklerinizle guzel-hayirli-saglikli omurler diliyorum oncelikle.
Sorum su; genel anestezi ile belki ama spinal epidural anestezi ile sezeryan olan anneler
esleriniz yaniniza giremedi mi?
Yuzduk yuzduk kuruguna geldik, normal dogumda esim yanimda olabilirmis de
ameliyathanede olacagi icin herturlu sezeryanda esim olamazmis!
kızlar bısey sorucam cok dıkkatımı cektı, şimdi zeytın yağı operasyonu yaptığımda
ya önce cok az sıcı ardından kaka
yada kaka ardından sıvımsı bısey gelıyor
sızdede oluyormu?
laktoz ıntoleransını okudumda sanırım benım bebede olabılır. yanı kaka sulu değil ayrı ayrı gelıyor sıvı ve kaka
anacım sende 12 sene boyunca cocuk yapmaya calıssan ve tup bebekler tutmasa acaba nıye dıye baslarsın arastırmacı olmaya. yanı bır kadın doğumcudan daha fazla okuduğuma ve coğundanda daha cok sey bıldığıme emınım yanı :) 12 sene azmı. onlar 8 sene okuyo :)
şimdide çocuk doktorluğuna sıra geldi:) buda en az bı 10 sene surer heralde.
ama bak buldum nedenını hakıkaten sulu kaka laktoz ıntoleransını gosterıyormus.
ve bır arkadasta sormustu kım hatırlamıyorum ama her emmeden sonra kusuyormus. oda refluymus:)
şimdi bi kaka testı yaptırıcam ve dedığım cıkarsa bebelac ın bır maması var onu almak lazım yada damla satılıyormus . yanı gormen lazım kızı hakıkaten normal değil. okadar bebek gordum, mıçtığı halde 24 saat ıkınanını gormedım. yanı 24 saat demem bazen yarım saatlık dınlenmelerı oluyor tabı.
Ya ama neden(
Bizim icin onemli.
Peki hangi hastaneydi sizinki?
Bir sonraki kontrolunuz ne zamanki? Sen mutlaka bir kaka testi yaptir hatta doktora gitmeden kakayi bir posete koysan, orada yaptiydi yapmadiydi ugrasmazsin. Biz idrar testi yaptirmak icin bayagi bir beklemistik hastanede, bir de test icin takilan poset kaymis iki kez denediler sonunda idrar testini yaptirabilmistik, zamandan kazanirsin.
Merhaba Agustos anneleri,
Bebeklerinizle guzel-hayirli-saglikli omurler diliyorum oncelikle.
Sorum su; genel anestezi ile belki ama spinal epidural anestezi ile sezeryan olan anneler
esleriniz yaniniza giremedi mi?
Yuzduk yuzduk kuruguna geldik, normal dogumda esim yanimda olabilirmis de
ameliyathanede olacagi icin herturlu sezeryanda esim olamazmis!
anacım sende 12 sene boyunca cocuk yapmaya calıssan ve tup bebekler tutmasa acaba nıye dıye baslarsın arastırmacı olmaya. yanı bır kadın doğumcudan daha fazla okuduğuma ve coğundanda daha cok sey bıldığıme emınım yanı :) 12 sene azmı. onlar 8 sene okuyo :)
şimdide çocuk doktorluğuna sıra geldi:) buda en az bı 10 sene surer heralde.
ama bak buldum nedenını hakıkaten sulu kaka laktoz ıntoleransını gosterıyormus.
ve bır arkadasta sormustu kım hatırlamıyorum ama her emmeden sonra kusuyormus. oda refluymus:)
şimdi bi kaka testı yaptırıcam ve dedığım cıkarsa bebelac ın bır maması var onu almak lazım yada damla satılıyormus . yanı gormen lazım kızı hakıkaten normal değil. okadar bebek gordum, mıçtığı halde 24 saat ıkınanını gormedım. yanı 24 saat demem bazen yarım saatlık dınlenmelerı oluyor tabı.
canım bebeklerın gozlerınde gecıcı koruyucu mekanızma var, o kendılığınden atar dısarı sakın elleme mıkrop kaptırırsın.selam kizlar
dün gece ilk defa uzun uyudu kizimaman nazar degmesinnn. bende biraz kendime geldim bugün. uykusuzluk bitirmisti artik.
dün doktor kontrolüne gittik kizimin yüzünde ve vücudundaki sivilcelerin normal oldugunu ve zamanla gececegini söyledi. onlara herhangi bi müdahale yapmiyolarmis. kizimin cok s1k emmek istedigini söyledim doymuyo mu ki dedim ama kilosuna göre mama takviyesine gerek yok dedi bazen 1 bucuk-2 saatte bi emmek istemesi normalmis !!! bebekleri cok s1k emmek isteyen anneler kolay gelsin hepimize :)
daha 1 aylik olmadik biz ama kizimin masallahi var. 4100 gr ve 56 cm olmus
ya bu arada kizimin gözüne kirpik girmis ama sanirim benim kirpigim onunkiler cok ince cünkü gözünün icindeki kalin dünden ber cikmadi nasil cikarticam ben onu kizlar yaa ????
anacım sonrakı kontrolumuz 2. ayı doldurunca:) teee 3 hafta var daha. yarın gıder yaptırırım testı. ayol ne beklıcem ver zeytın yağını olay tamamdır:))))Bir sonraki kontrolunuz ne zamanki? Sen mutlaka bir kaka testi yaptir hatta doktora gitmeden kakayi bir posete koysan, orada yaptiydi yapmadiydi ugrasmazsin. Biz idrar testi yaptirmak icin bayagi bir beklemistik hastanede, bir de test icin takilan poset kaymis iki kez denediler sonunda idrar testini yaptirabilmistik, zamandan kazanirsin.
amın canım rabbım hepimizin evladını bağıslasın ınsallah. sanırım ıkınmasıda ondanmıs .ay çok hoşsun ya allah evladını sana bağışlasın hepimizinkini inşallah bende 2 sene aradım olmadı hemen bizimde ama senin beklemenin yanında hiç tabi çok şükür geride kaldı sağlıkla sıhhatle büyütürüz inşallah. e peki ıkınmasıda ondan mıymış
Patricia, bu arada bizde oyle kaka akabinde yada oncesinde sivi filan gelmiyor canim, yazmayi unutmusum.
ohh fırından yenı cıkmıs he. e normal tabı sanıye gectıkce mıkrop uremelerı coğalır sanırım.ama evden getirince kabul etmiyolarmış sanırım bayatlıyo heralde taze taze sıcak sıack istiyolar
Benim esimde giremedi.
Evet Patricia sana cok katiliyoum, bu tarz seyler insani arastirmaci gazeteci yapiyor. Simdi hastalar daha bilincli, bazi doktorlar bundan memnun bazilari da hic degil! bana IVF doktorum sizinle bir doktor gibi konusuyorum demisti.Biz hastanenin aylik magazininde de yayinladin ki baskalarina ornek ve destek olalim diye... Dedigin gibi simdi sira bebek doktorlugunda...
Benim esimde giremedi.
Evet Patricia sana cok katiliyoum, bu tarz seyler insani arastirmaci gazeteci yapiyor. Simdi hastalar daha bilincli, bazi doktorlar bundan memnun bazilari da hic degil! bana IVF doktorum sizinle bir doktor gibi konusuyorum demisti.Biz hastanenin aylik magazininde de yayinladin ki baskalarina ornek ve destek olalim diye... Dedigin gibi simdi sira bebek doktorlugunda...
3dis gebelik yasadim ve doktoruma cok guveniyorum doktorum icin bir cok seyi
gozardi edebilirim ama bu onemli yaaaa.
Mantikli aslinda ameliyathaneye ekstra birinin girip riski arttirmasi sebebiyle izin verilmemesi
ama ama iste...
Cok sagol.
ama evden getirince kabul etmiyolarmış sanırım bayatlıyo heralde taze taze sıcak sıack istiyolar
3dis gebelik yasadim ve doktoruma cok guveniyorum doktorum icin bir cok seyi
gozardi edebilirim ama bu onemli yaaaa.
Mantikli aslinda ameliyathaneye ekstra birinin girip riski arttirmasi sebebiyle izin verilmemesi
ama ama iste...
Cok sagol.
eheuehueh benım dr doç.dr ulun uluğ belkı duymuşsundur.
adamın işine karışıyordum resmen, en son eşime şey demişti. boyle olmıcak sıze elden dusme bır usg alalımda evde bakın :)))))) yok overler kac cm . kaçtane :) nekadar ığne vurayım :))))))
aslında mıraçı goturup elını opturmem lazım. sen yapamadın ben yaptım dıye :))
kızlar sizin bebişler parmağını emiyo mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?