Ya Patricia, nasil her mamadan once sagiyorsun guzelim? Sagmak zaman aliyor bir de bebisin o kadar bekliyor mu? Benim kizim normalde bile hemen mamayi hazirlamasam ufak capli bir kriz geciyor da....
canım ya benımkınede mamayı hazırlarken kıyamet kopuyor sankı aylardır ac yawrucak heuheue
ben önce mama yedırıyorum sonra uyuyor zaten , uyuttuktan sonra sağıyorum canım bır sonrakı uyanışa. ama ben vaz gectım artık sağmıcam, dun her öğünde sağdım nerdeyse ama sabahı sabah ettık. bır kaçgun anne sutu vermıcem bakayım duzelıyormu kız. sanırım bızımkınde laktoz ıntoleransı var, bana bastan berı oyle gelıyor.bız sadece anne sutu ıcerken bıle kabız olduk:) var bı alerjık durum. dr gıdınce test ıstıcem.
anakucağı ile yakına koyuyorum renkler canlı olduğu için dikkatini çekiyo bi sitede okumuştum ilk başta canlı ve renkli şeyler dikkatini çekermiş takip ediyorum bazen hayvanları tanıtan program çıkıyo hayvanlar renksiz ya bakmıyo tv ünitesinin üzerinde kırmızı objeler var onlara bakıyo
![KK52 :52: :52:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk52.gif)
luli tv 128. kanalda
oy yerım ben onun boncuk gozlerını. canım bendede d smart var ama gecen ay ızlemıyoruz bosuna para verıyoruz dıye ek kanalları kapattırdım sadece ulusal kanallar ve belgeseller kaldı, tuh keske kapattırmasaydım izletirdimşimdi cadalozuma. baktım lulyde şifreliymiş.
Patriciaciiim elis mudehalesiz mictiii vqtana millete hayirli olsun ayyy bi rahatladim k sorma :)))
Bende mama hikayemi anlatiim
Biz hastaneden 3085gr laciktik 10 gun sonrandr gittik kontrol icin tartida 3120 dedi ama kizim bayaa bi micip ac karnaydi cunku birgun oncr saglik ocsginda 3220 cikmisti hemennpanikle mamaya basladik tabii bu arada nasil emzirecegiminbilmiyordum meme uclarim yara oldu 2 -3 haftabsurundum resmen ben elisi emzirirken gelen herkes acmi acmi dedikce mamayi vrdik o bi emip sutumu cagalticakti aslnda ara olmasna ragmen dayandim verdim memeyi olmadi sagdim makinede kiraladik hastane tipi ama sut az ne olacak mecbur mamayi arttirdik hala umudum var sutum cogalirda sadee dutle beslerim diye denemedigim sey kalmadinsanirim bİde yorgunluk uukusuzluk annem yanimdaydi ama elise bn bakiyordmn o ev islerile yemekle ilgilendi takildikca sordum ama sen bilirsin dedi zaten hic bir zaman yonlendiren Olmadi o dr muayenesi olmasa belkide bende sirf emziriyordumnsimdi
Patricia cim ilk haftalarda gaz problemleri olmuyor bebeklerin aglamasnin sbebi doymadgindan Olablir emzirme pozisyonundan olabilir ama gaz degildir
Simdi ugrasiyoruz bibeon mama sterilizator isitici kaynamis su ....
canım ya simdi bişey dicem çok bilmiiş diceksiniz.
neymiş biliyormusun emmeyen bebek yokmuş, emziremeyen anne varmış. ne ilginç dimi. aslında kadının sutu olmaması gıbı bır durum yokmuş. genç kızlar ve yaşlı nıneler bıle emzırebılırmış. iş sürekli meme baslarını sağmaktaymış. yanı süt nıne terımı burdan gelıyormus zaten. herhangı bır nedenden dolayı emzıremeyen kadınlar sut nıne bulurmus. yanı bız beceremedık. sende aynı benım gıbı tufaya düşmüşsün. canım ne sorcam sana o hastane tıpi makına can yakıyormu yanı sağma olayı nasıl acaba bendemı kıralasam ne yapsam dıye dusunuyorum. bırde nerden kaça kıraladın?
NURAYCIM bursalıymışsın bende bursada oturuyorum bi söyliyim dedim:)
kızlar bişi sorucam hatta bişeyler..sizinde bebeklerinizin göz altları torbamı yani şişmi..yani benimki doğduğundan beri öyle de acaba geçmiycekmi..bide ya arada bi öksürüyo hapşırıyo acaba hastamı yoksa önemsiz bişeymi.sanırım bunu sormuştum ama yeni cevaplar için tekrar sorayım...
canım hapsurma,öksürme,kolları süpermen gibi yapıp kafayı arkaya ittirme,ağız hareketleri,sıçramalar bunların hepsi yenıdoğan refleksi.
kızlar meraba
bugün kontrolumuz vardı. çok canım sıkıldı oğlum 540 gr almış. doktor anne sütü eksikliği ya da idrar yolu iltihabı dedi. idrar örneği için saatlerce bekledik sonuç temiz çıktı. anne sütü yetersiz yani ben yetiyo sanıyodum sürekli emziriyorum sonuçta.. hastanede sağdık 60 cc çıktı.. üstüne 40 cclik mama verdik idrarını yapsın çabuk diye. doktor mama takviyesi yap dedi. ne vercem şimdi bu çoçuğa ben.. ne tavsiye edersiniz. sütüme ek günde 60cclik mi versem bi hafta sonra kontrol var farkı kapamak lazım
canım mamaya gececeksen marka ne olursa olsun kabızlık giderici olanından al. hepsinde var bu mama, aptamilde conformıl diye geciyor, bebelac tada ac almiron diye geçiyor. diğer markaları bilemiyorum. mamaya gecer gecmez kabızlık problemı yasanıyor cunku. insallah sen yaşamazsın canım. ama doktorun mama tavsıyesınde bulunmadımı.
sen 60 cc ver zaten doyunca ıcmıyorlar kalanı boylece sizde zamanla kac cc yapacağınıza alışırsınız bebısınle.
kızlar oglum uyurken birkaç sorum olucak kusura bakmayın cvp verırsenız sevınırım
1-bebeklerınızı nasıl uyutuyorsunuz
yanı ninni söylüyormusunuz yada neler söylüyorsunuz ?
ninni için bildiğiniz bi site varmı öğrenebılecegımız yanı
ben gecende 'benım annem güzel annem beni al kollarına' sarkısını oğlum olarak degıstırdım cok begendı ertesı gun susmadı aynı sarkıyla
ya ne bılım aşina oldugu bısey yok hamıleyken dınledıgım klasık muzık de ıse yaramıyor ?
yanı sız neler yapıyosunuz uyuturken ??
düşünüyorum fıtnes a ama dıkıslerımı düşündüm acaba sorun olurmu ?
canım bebeklere en etkili ses şittttttttttt sesi, o yuzden ben pış pışşşşş diyorum totosuna vurarak.
hanı benzerlik açısından, oda kulağını dıkıp dinliyor resmen. anne karnındakıı sese benziyormus.
pış pışlayınca ister kendi yatağında yatsın ister kucağımda yatsın farketmiyor onun için. istisnai durumlar harıc tabı. bazen istersen opera soyle uyumuyor cadaloz.
sporu bende dusunuyorum. ne yapsak nasıl yapsak hangı zamanda yapsak acaba? varmı fikri olan?
Patricia sabah yoktun ozlettin kendini sonra gelmisin.... Mama yiyen bebeklerin kaka durumu farkli hep...Bebekten bebege de degisiyor maalesef. Biz bazen gunde bazen iki gunde, bugun de gunde 3 kez yaptik!!!
Ha ha ha...sanirim herkes durumda ama bende hic istek yok...4 aylik bebegi olan arkadasim girisimde bulundular ve acimis sanki ilk kez yapiyormus gibi...:44:
Ben bu tur huzursuzluklari hep gaza bagliyorum. Ayse Oner'in gaz giderme videosunu oneren arkadasa tesekku ediyorum biz hergun birkac kez yapiyoruz hepsinde basarili olamasakta bayagi ise yariyor.
Her seferinde mi yapiyorsun, biraz birak istersen sonuca bir bak. Sonra iyice alsimasin bu donemler bebeklerin sindirim sistemlerinin oturdugu donemler, sonra hep mudahale istemesin minnos...
20 cc.de fena degil benimki artik son gunlerini yasiyor. Kizim artik istemiyor bile memeyi, cok uzucu... Inci denemesi ne oldu?
Biz kizimizi buyutmekle mesguluz herkes gibi, gaz, kaka, sanci, uykusuz geceler, zombi durumlari var....
canım dün bizim menapoz günümüzdü, kız cok huysuzdu pek takılamadım :)
ya ben pek gaz olduğuna ınanmıyorum cunku zart zurt dıye cıkartıyor alımallah baska bısey bu yaw.dediğin gibi sindirim sistemiyle alakalı. heralde bağırsaklardakı mukus henuz oluşmadığından acıyor canları.
canım 20 cc 15 dk birini 15 dk diğerini sağınca cıktı. zaten memeden almıyorkı cadı, hatta dun acaba memeye alıştırabılırmıyım dıye meme ucuma çok az şeker sürdüm:)))) seninkinın aklı gitti, cuk cuk emdi ama şeker bitince aynı trıplere girdi yok yanı ah bı alsa memeden. ama ben hıssedıyorum benım ya sutte var bı terslık yada kızda alerjı.
ben zaten artık yatak odasında yatmıyorum. direk kızın odasına cekyat attım , çekyatıda actım kızla bırlıkte yatıyorum. yanı yatağına daha duzgun kullanamadı yawrum.
aha başladı mıkırdanmalar yıne
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)