canım benımkı gazı pata küte cıkartıyor, sanırım sorunumuz kakada.om x duymustum cok memnun kalan varmış.
zeytin yağını her mamada bır cay kasığı olarakmı kullanıyorsun. rezene bende verıyorum oda rahatlatıyor gercekten.
hadı kızlar yaw nerelerdesınız hıc aksıyon yok bu gun.
hımmmm ay bendemı oyle yapsam yahu bu şekilde biberonlar mahfoluyor, her defasında yapış yapış:Scanım ben günde 1 kez ortalama 1 tatlı kaşığı veriyorum...mama ile vermiyorum .sadece ağzına akıtıyorum....
heueheuehue daha ne istiyorsun mamadan tasarruf yapıyor uşak:) vallahı şu aralar ne yaparlarsa, dr lar bıle normal diyor.selam arkadaşlar herkes bebeğiyle umarım iyidir.benim bebeğim kustuğunu şapurtarak geri yutuyor bu normalmi acaba?
selamlar kızlar ....sabah kalk kahvaltı yap faslı bittikten sonra kızımla oyun faslına geçicez tabi Ömer bey izin verirse:)))
öğleden sonrada kayınvalidem gelicek bende pazara çıkıcam domates alıp buzluğa atmalıyım konserve de yapıcam kışın lazım olacak hem Ahsene hem Ömere
üzülme canım zamanla sütün çogalır belki sen şimdi mamada takviye yap istersen ben aptamil1 ve aptamil conformil kullanıyorum
mamayıda yap ver isteği kadar içsin önce emzir sonra mama avent biberon kullan hem akışı yavaş memeyi bırakmaz ve hemde gaz sorunu nu aza indirmiş olursunuz en azından kendi tecrübelerim canım ::)
canım süt arttırıcı çaylardan içmeyi denedin mi
ibrahim saraçoğlunun yazsını okumuştum en çok süt yapanlar
üzüm
incir
dut(kurusu da olabilir)
tahin helvası
yazıyodu
canım mamaya gececeksen marka ne olursa olsun kabızlık giderici olanından al. hepsinde var bu mama, aptamilde conformıl diye geciyor, bebelac tada ac almiron diye geçiyor. diğer markaları bilemiyorum. mamaya gecer gecmez kabızlık problemı yasanıyor cunku. insallah sen yaşamazsın canım. ama doktorun mama tavsıyesınde bulunmadımı.
sen 60 cc ver zaten doyunca ıcmıyorlar kalanı boylece sizde zamanla kac cc yapacağınıza alışırsınız bebısınle.
sağol canım. zaten mama vermekten kabızlık yüzünden çekinmiştim. bi de cok cok emişine kandım. boyu 4 santim uzamış başı normal büyümüş kilomuz 3540. yani minnacık o yüzden panik yaptım biraz..bir hafta sonraya toparlansın da rahatlayayım. kendimi suçlu hissediyorum mamadan kaçındım diye. aç bebek ağlar sanıyodum ben..
(
kızlar meraba
bugün kontrolumuz vardı. çok canım sıkıldı oğlum 540 gr almış. doktor anne sütü eksikliği ya da idrar yolu iltihabı dedi. idrar örneği için saatlerce bekledik sonuç temiz çıktı. anne sütü yetersiz yani ben yetiyo sanıyodum sürekli emziriyorum sonuçta.. hastanede sağdık 60 cc çıktı.. üstüne 40 cclik mama verdik idrarını yapsın çabuk diye. doktor mama takviyesi yap dedi. ne vercem şimdi bu çoçuğa ben.. ne tavsiye edersiniz. sütüme ek günde 60cclik mi versem bi hafta sonra kontrol var farkı kapamak lazım
Aynen benim kızımın da göz altındaki sisler geçmedi. Ben de merak edyorum.
Bir de sizden ikinci kez topuk kanı alındı mı? Bizi saglık ocağından aradılar. Anne sutunu emdikten on gün sonra bir test daha yapiliyormus. Korktum ben de bı de geç kalmisiz yarın son günmüş.
Bu arada çıkıp hakiki inci bileklik aldım ben de ama maalesef ise yaramadıkavun çok süt yapiyo ama gaz da yapıyor. Bizim de bebislerle birlikte bir buçuk iki saatte bir yememiz gerekiyomus ama nerdeee. Kucağımda bebek daha fazla yazamiyorum herkeese iyi gecelerr
dr. un en son verdiği OM-X ..dr. her bebeğe farklı ilaç uygun olabilir deneyip görülcek dedi..daha önce metsil ve tubidat mıydı ne o ilaçtan verdik olmadı..hiç işe yaramadı....belki zeytin yağda işe yarıyordur bilmiyorum..birde rezene veriyorum..hangisi iyi geldi bende bilmiyorum...halen gaz ve kabız sorunu oluyor ama azaldı sadece....
alıntıdır:
Çok tartışılmakla birlikte bugün önerilen sırt üstü yatırma şeklindedir.
Kusma ve gaz problemi olan bebeklerde baş yüksekte olarak, biraz sağa dönük yatırma mide boşalımına olumlu katkı yapmaktadır. Kontrolünüzde olduğu kısa dönemlerde yüz üstüde yatırılabilir.
selamlar kızlar ....sabah kalk kahvaltı yap faslı bittikten sonra kızımla oyun faslına geçicez tabi Ömer bey izin verirse:)))
öğleden sonrada kayınvalidem gelicek bende pazara çıkıcam domates alıp buzluğa atmalıyım konserve de yapıcam kışın lazım olacak hem Ahsene hem Ömere
oy yerım ben onun boncuk gozlerını. canım bendede d smart var ama gecen ay ızlemıyoruz bosuna para verıyoruz dıye ek kanalları kapattırdım sadece ulusal kanallar ve belgeseller kaldı, tuh keske kapattırmasaydım izletirdimşimdi cadalozuma. baktım lulyde şifreliymiş.
selam kizlar
dün gece ilk defa uzun uyudu kizimaman nazar degmesinnn. bende biraz kendime geldim bugün. uykusuzluk bitirmisti artik.
dün doktor kontrolüne gittik kizimin yüzünde ve vücudundaki sivilcelerin normal oldugunu ve zamanla gececegini söyledi. onlara herhangi bi müdahale yapmiyolarmis. kizimin cok s1k emmek istedigini söyledim doymuyo mu ki dedim ama kilosuna göre mama takviyesine gerek yok dedi bazen 1 bucuk-2 saatte bi emmek istemesi normalmis !!! bebekleri cok s1k emmek isteyen anneler kolay gelsin hepimize :)
daha 1 aylik olmadik biz ama kizimin masallahi var. 4100 gr ve 56 cm olmus
ya bu arada kizimin gözüne kirpik girmis ama sanirim benim kirpigim onunkiler cok ince cünkü gözünün icindeki kalin dünden ber cikmadi nasil cikarticam ben onu kizlar yaa ????
selam sabah 5 te annem gitti eve varmış bende 4 ten 5.30 a kadar elisle uğrastım sorna uyudum 7 de kalktı hala yatmadı şimdi uyuttum
ama çok yorgunum ve
yine dipteyim sanki bu işi beceremiyormuşum gibi geliyor bana ait bir 1 saat yok cepten okuyorum yazıyorum sürekli kaçak kaçak ne zaman laptopa otursam hadi sen yat uyu lafları ama mala döndüm dün arkadaşım geldi iki çift laf ettim de biraz iyi hissettim koca efendisi yaşamına devam ediyor işyerinde yok o geldi bu gitti cafe ye indik bara indik 5te dişçiye gidicem hiç ben evde yalnızım düşünen kim sabah annemi bırakıp geldi uyuydu sonra 8.30 da kaldırdım onu elisi yanına koyup kahvaltı yapim dedim uyanıktı zilli kahvaltı yaptım geldim koca uyuyor kız da mıkırdanıyor umru değil ben bi yarımsaat daha yatim dedi ben 1 aydır uykusuzum adam vurdu kafayı yattı 1 saat sonra ben kaldırdım onu bide gelmiş bana diyoki ne trip yapıyosun işim yok senle mi ugrasıcam yaa uffff sürekli ağlıyorum salak gibi millet nasıl işin içinden çıkıyor anlamadım eskiler annelerimiz ne yaparmış hem ev hem cocuk hem misafir okulkdan arkadaşlarım gelecek valla gözümde büyüyor
şimdide aramış yok bilmem kim mamayla büyümüş falan fistan hahahah mevzu anlatıyor benim umrum daydı ya offff
yarına anasıyla danası gelecek sabahtan kaynıma gidip akşam yemegine geleceklermiş bize bu cümle bile buraya geliş amaçlarını belirityor sanki genede önyargı yaratmıyım diyorum ama suanda kimseyi kaldıracak sabrım yok yanımda kimseyi istemiyorum ama tek de yapamam heralde diyorum
2sininde aynı yere gitmesinin sebebi ilk alınanla 2.alınanı karşılaştırıyolar canım önemli hastalıklar var mı onlara bakıyolarHem hastanede hem de saglik ocaginda topuk kani alinmasi zaten azicik kani olan bebeklerimiz icin cok gereksiz diye dusunuyorum. Hastanede alinirken iki kez bebegimle ben de agladim! Saglik ocaginda da alindiktan sonra bir yazi verdiler anladimki istege bagli, eger deseymisim ben istemiyorum alinmayacakti o kadar cokkk...Her ikiside ayni yere gidiyormus o zaman ne gerek iki kez gondermeye...ogrendigimde is isten gecmisti...
allah kolaylık versin canım ama sakın yapamam deme bak bizler nasıl yapıyoruz benim annem bir hafta yanımdaydı patricanın en başından beri kimse yoktu yanında ama o kadar hevesli ki herşeyi araştırıyo çok iyi biliyo maşallah sende herkes gibi yapabilirsinselam sabah 5 te annem gitti eve varmış bende 4 ten 5.30 a kadar elisle uğrastım sorna uyudum 7 de kalktı hala yatmadı şimdi uyuttum
ama çok yorgunum ve
yine dipteyim sanki bu işi beceremiyormuşum gibi geliyor bana ait bir 1 saat yok cepten okuyorum yazıyorum sürekli kaçak kaçak ne zaman laptopa otursam hadi sen yat uyu lafları ama mala döndüm dün arkadaşım geldi iki çift laf ettim de biraz iyi hissettim koca efendisi yaşamına devam ediyor işyerinde yok o geldi bu gitti cafe ye indik bara indik 5te dişçiye gidicem hiç ben evde yalnızım düşünen kim sabah annemi bırakıp geldi uyuydu sonra 8.30 da kaldırdım onu elisi yanına koyup kahvaltı yapim dedim uyanıktı zilli kahvaltı yaptım geldim koca uyuyor kız da mıkırdanıyor umru değil ben bi yarımsaat daha yatim dedi ben 1 aydır uykusuzum adam vurdu kafayı yattı 1 saat sonra ben kaldırdım onu bide gelmiş bana diyoki ne trip yapıyosun işim yok senle mi ugrasıcam yaa uffff sürekli ağlıyorum salak gibi millet nasıl işin içinden çıkıyor anlamadım eskiler annelerimiz ne yaparmış hem ev hem cocuk hem misafir okulkdan arkadaşlarım gelecek valla gözümde büyüyor
şimdide aramış yok bilmem kim mamayla büyümüş falan fistan hahahah mevzu anlatıyor benim umrum daydı ya offff
yarına anasıyla danası gelecek sabahtan kaynıma gidip akşam yemegine geleceklermiş bize bu cümle bile buraya geliş amaçlarını belirityor sanki genede önyargı yaratmıyım diyorum ama suanda kimseyi kaldıracak sabrım yok yanımda kimseyi istemiyorum ama tek de yapamam heralde diyorum
selam sabah 5 te annem gitti eve varmış bende 4 ten 5.30 a kadar elisle uğrastım sorna uyudum 7 de kalktı hala yatmadı şimdi uyuttum
ama çok yorgunum ve
Hakikaten masallah sizeEn kucuk parmagina cikarmayi denesen tirnaklarinin kisa oldugunu dusunuyorum.
sagol canim :) denemelerim basarisiz oluyo ne zaman gözüne dogru parmagim gitse kapatiyo zilli :))
günaydın teyzoşlaaaaarr
Eki Görüntüle 257228Eki Görüntüle 257229
e bizde şifreli değil aylık ücret falan ödemiyoruz
Ayyy Masallah, cok sosis bu kizzzzz.
kızlar bısey sorucam cok dıkkatımı cektı, şimdi zeytın yağı operasyonu yaptığımda
ya önce cok az sıcı ardından kaka
yada kaka ardından sıvımsı bısey gelıyor
sızdede oluyormu?
laktoz ıntoleransını okudumda sanırım benım bebede olabılır. yanı kaka sulu değil ayrı ayrı gelıyor sıvı ve kaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?