canım ben kendı kendıme yaptım aslında, yanı tepki çekmemek için anlatmamıstım ama anlatayım barı
şimdi 37 haftada doğdu benımkısı, ilk once sut gelmedı, yaklasın bır hafta mama yedi aptamıl pre, ben bu arada makına aldım ve makınayla ha gayret geldı sutum hemde fıskırcak tarzda.
ama bı ara ne olduysa kızım mememı almadı kesınlıkle, bu arada bana yardımcı olacak kımsem yok acayıp yorgun bıtkınım, bazen 15 dakıkada bır emmek ıstıyordu ama memeyı verıncede basıyordu çığlığı, e benden iş ve yemek bekleyen esım var,galıba bırazda bunalıma gırdım ılk gunler,yanı hakıkaten anlatılmaz bır duygu. galıba sutum yetmıyor benım yanı besleyıcı değil dıye mama aldım,düşünki 24 saat hıc yemek yemedığım oluyordu zaten uyku hak getıre, mamayıda verınce kısır döngüye girdim ve tamamen azaldı sutum. halbukı basımda bı buyuk olsa bana yardımcı olsaydı bende sadece bebeğimle ilgilenseydım cok farklı olabılırdı.
aslında daha şimdi şimdi yanı bebeğim aynı tepkileri biberonada verınce anlıyorumkı mememe verdığı tepkiler gaz sancılarından dolayıymış. işte bılmedığımden bende sutum kalıtesız ne bıleyım tadı kotu falan sanıyordum. işte cehalet. bunuda gecen gun her zaman yedığı mamasına tepki verınce farkettım e daha yenı yenı anlıyoruz bırbırımızın derdını. bu arada sütümü çoğaltmak ıcın cok uğrastım ama olmadı ıste. bakalım hala uğrasıyorum sağıp içirmeye.
canım kusan bebekler ıcın yada gazlı kabız bebekler ıcın ozel mamalar var. her markada var. ben hem bebelac ın hemde aptamılınkını kullandım. ikisindende aynı sonucu aldım sanırım, ama bebelac ınkı biberonda kalıntı yapıyor kolay erımıyor yanı ucuz olmasının yanında zorlukları var. su an aptamıl conformıl kullanıyorum gazlı bebekler ıcın olanından. kutusu 300 yada 350 gr fiyatı 18-20 arası değişiyor. ama kiloluk lanlarına bakıcam şimdi.
nekadar verığıme gelınce
zaten anne sutunu hıc saymıyorum 20 cc ya cıkıyor ya cıkmıyor.
normalde 2 saatte bır 60-90 cc arası verıyorum ama tabı ıstısnalar oluyor bazen sadece bır saat beklıyor bazende 3 saat beklıyor yanı uyuyor.
doktora sordum cokmu dıye, yok dedi her bebeğin bunyesi farklı,kutu uzerınde yazan rakamlar ortalama, sen bebeğin nekadar istiyorsa ver yedır dedı, o yuzden o ıstedıkce verıyorum bende. ama uc gundur bır yandanda emzığe alıştırmaya calışıyorum cunku bazen ac olmasa emme refleksi yuzunden mama istiyor. ama aç olduğu zaman basıyor cığlığı emzik falan dinlemiyor yanı aradakı farkı kendısı soyluyor bana zaten.
böyle işte:)