kızlar ve minikler herkese merhaba. cevap yazana kadar kaç defa kız yüzünden bilgisayardan ayrılmak zorunda kaldım. bu arada, bizim kız buğün tam bir aylık oldu. akşam küçük bir pastayla eşimle kutlamaya düşünüyoruz, sonrada fuara gideceğiz. kızım 3 defa fuara gitmiş olacak. aslında fuar çok kalabalık oluyor ama bizim kıs pekde seviyor. hele orada çalan müzikler sesli olmasına rağmen kızıma nini gibi oluyor:)
senerd canım acaba sen yan yatma yastığındanmı yoksa boğulmayı onleyıcı yastıktanmı bahsediyorsun hanı şu delikli olandan. bunu yuz ustu yatıranlar tavsıye edıyor canım ya cocuk buyudukcede kullanılabılır gıbı gelıyor bana, almayı dusunuyorum bende ay başına. ama kayınvalıden alıyorsa bırak alsın :)
kızlar galıba benım meleğim birazda olsa alıştı emziğe. 12 de yedirip yatırdım. tam 3kere gaz sancısıyla uyandı. daha gözlerini açmadan hemen ağzına tıktım emziği bir iki pışpışladım tekrar daldı. bu emzik gercekten işe yarıcak galıba.dün ilk dakikada ağzından atıyordu ama bu gun en az 15 dk kalıyor ağzında zaten sonrada dalıyor uykuya.
şu an oturma odasındayım , odanın halını bi gorseniz :) zaten küçücük benım salonum:) kocaman dondy kenarda duruyor, orta sehpanın üzerinde bebekle ilgili ne arasanız var :) şiringa içince nursa şurup, yanında zinco damla,onun yanında burun açıcı damla,bir bideron su, bir bideron anne sütü :) bunlar uyandığında kullanılacak şeyler tabı ağız bezi önlük saymıyorum bile. rezalet yanı:)
vallah, bu ev derdini bende yaşıyorum. annem gittiğinden beri ev işim bitmiyor. tam evi temizledim bu sefer çamaşır çıkıyor, çamaşır demek ütü demek. bunları hallettim derken bu sefer ev dağılmış oluyor, yani herşey baştan başlıyor. yemek yetiştirme konusuna hiç girmiyim. yani durumumuz vahim:) eşim ne kadar yardım etmeye çalışsada yine olmuyor. hele bu doğumdan sonra çok fazla misafirim geliyor. haftada en az 3-4 takım geliyor. o zamanda ev ve ben tamamıyla bitiyoruz.
slm kizlar
bebekleriniz kucak konusunda ne durumda?
benimkisi kucakdan inmek istemiyo ve surekli evin icinde dolasalim istiyo
bunu anlayabilecek kadar buyuk degil diyoruz ama resmen yaygarayi basiyo yere koydugumuzda veya surekli ayni yerde kaldigimizda
oysa ben ilk 3 ay bebekler kucaga alismaz diye biliyordum hepsi hikayeymis resmen kucakci oldu cok yoruyo beni butun gun kucagimda
birde gunduzleri yataginda uyumaktan nefret ediyo 15 dk anca uyuyor sonra zirlamaya basliyo dun mesela ogleden sonra saat 15:30 da uyandi aksam 23:30 a kadar sadece aralarda 15 dk kadar kestiriyo kucagimda falan tabi oda ona yeterli geliyo saatlerce uyanik kaliyo bir aylik bebek bukadar uyanik kalabilirmi yahu
sukurki geceleri 5 saat deliksiz uyuyo o arada bende uyumus oluyorum
gelisimci gulucuk konusunda bence de bilincsiz gulmuyolar ya zira kendisiyle ilgilenip tatli tatli konusunca gulucukler sacmaya basliyo benimkisi
![KK69 :69: :69:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk69.gif)
ama daha sesli gulmedi birde benim kiz auu diye sesler cikartiyo alti acilinca sizinkilerde yapiyomu
selam kizlar
annem gideli 3 gün oldu ama bu 3 günde bittim ben
![KK50 :50: :50:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk50.gif)
bizim kiz cok kucakci oldu bütün gün koynumda yatmak istiyo s1k1linca yaygarayi basiyo masallah bi sesi de var bütün apartmani ayaga kaldiriyo evde dolastir salla bazen bu bile fayda etmiyo kollarim kopuyo esim de bütün gün evde degil zaten aksam gelince de bi 2 dk aliyo sonra tutamiyorum diye bana satiyo yine. yemek bile yiyemiyorum yaa. dün gece iyice degisik huylari vardi ikide bi emmek istiyo karni tok biliyorum ama emzik tutmuyo ellerini sokuyo agzina hep emzirdim bu seferde ilk kez kustu. yanliz cocuk bakmak ne zormus ya annem varken karnini doyruduktan sonra uyuyodum en azindan simdi bizimki dalana kadar bi daha acikiyo zaten dün geceden beri hic uyumadim desem yalan olmaz.
evin halini görseniz icler acisi hele de benim halim gözlerimin alti mosmor zombiler gibiyim. dün tuvalaete bile giremedim dogru dürüst. simdi 3 saat olucak uyuyo kücük hanim aksama yine uyku yok gibi gözüküyo.
yarin doktora gidicez yüzündeki sivilceler cok kötü oldu. burda da hava öyle bi tuhaf ki bi gün cok sicak bi gün serin ne giydiricegimi sasiriyorum. gecmisi okudum biraz su vermekle ilgili seyler yazilmis. bana doktor emzirdigim icin su vermene gerek yok dedi. rezene de icmiyoruz pek en fazla 5- 10 ml vermek gerekir mi acaba???
bi de bana hastanede yan yatirin dediler cocugu bende hep yan yatiyorum rahatsiz oluyo mudur ki acaba??? gerci bi saga bi sola ceviriyorum arada.
neyse kalkti benim kücük cadi
görüsürüz
işte o kucak derdini bizde yaşıyoruz. hep 3 aya kadar sorun yok derler ama yok, dediğiniz gibi alışıyorlar. annemler burdayken ben kucağa almalrına bir şey demiyordum, nasılsa alışmaz diyordum ama yanılmışız. annemler gittiğinden beri her gün kucağımda sakinleştiriyoruz. bide gögsümü emzik gibi kullanınca olay tam bitiyor. ama uyudumu sonra rahat oluyor.
deseydın bunlar folik çocukları dıye:)
neyse canım iş yapamasamda markete carsıya falan gıderım. gecen gun mama aldırmak için apartmandakı çocukların yolunu gozledım resmen. şimdide kımı yakalasamda domates aldırsam dıyorum:))))))
vallah, ben bebek arabasını kullanarak her yere gidiyorum. hele bizim kız daha 2 haftalıkken biz onu pikniğe bile götürdük. gerçek bizim travel sistemde biraz ağır oluyor ama biz arabanın altını hep arabanın bağajında tutuyoruz. eşim işe servisle gittiği için araba ya evin önünde yada garajda oluyor, direk garja koymayıda istemiyorum, malum apartman ne kadar temizlensede böcek möcek gezebilir. sadece ana kucağıyla inip sisteme takıyorum ve yol keşfetmeye gidiyoruz:) dışarda bir tek emzirme olayı çıkıyor ama çoğu mağazalarda emzirme odası olduğu için o derdimide hallediyorum.
maşallah, canım kızına. ya bu bebekler çok güzeller. ben kendi kızıma bakmaya doyamıyorum bile. anne olduğum için mi bilemiyorum ama gözüme çok güzel geliyor:)
canım ben bebedor un aldım elektrıklı olanını ama canımıcok yaktı, üstelik doğal çekiş hızıda vardı. medelanınkını bılemıyorum nasıl.
hanı işe basladığın zamanı bılemem ama kırk yılda bır sağmak için alıyorsan elle sağabilirsin hem canın yanmaz. elle öğrenırsen cok basıt oluyor.
benim şimdiliik emzirme sorunum yok ama ne olur ne olmaz pompa alacağım, malum hasta olunca emzirtmiyorsun, sağamıyınca bu sefer süt kesiliyor. bide arada kızım tam emmeyince göğüsleri boşaltmak lazım. onun için el pompası almaya karar verdim, geçenlerde aventininkini gözüme kestirdim. elimlede hiç beceremedim sağmayı.
bide fasulye konusunda bence o kadar dert etme. bende geçenlerde canım çekti diye kola içtim ama bebekte herhangi bir sorun yoktu. üzüm falanda arada yiyorum. tam tersi dikkat ettiğimde daha çok gazı oluyor. yada benim kızımın gazları biraz paraşütlü olabilirler
kızlar ben bişi sorucam ya şimdi 3 gün sonra kırkımız çıkacak bizim eee sonrasında ilişki durumu var ve ben korkuyorum:18::18: nasıl korunucaz bide o var bi akıl verin bana ya
benim doktor 6 hafta ilişkiyi yasakladı. bide sonra spiral taktırmaya karar verdik ama ikinci adeti gördükten sonra. ee, benim daha ilk adetim bile olmadı. yani şimdilik takvim olayını uygulayacağız. gerçek ben o takvim olayıyla kızıma yanlışlıkla hamile kaldım. bide eczanelerde ölçme bantları varmış, ne zaman döllenme vakti geliyorsa ona göre sıcaklık artıyormuş gibi bir şey. onlardan almaya düşünüyorum.
selam kizlar
birtek son sayfayi okuyabildim gecmise bakamadim herkes korunmadan falan bahsetmis bende 2 korunmayla hamile kaldim 1 hafta oncede regl oldum ne yapiyorsaniz korunmak icin banada soleyin. psikolojim bozuldu.
bu inci olayi ne yahu anlamadim bide:))
herkesler nasillar bu arada?? ben sonunda bunalima girio bebegin karyolasini alip annemin yanina koydum. zira kendisi cumartesi gidiyor bir hafta tatil yapiyim dedim. annemle iken saolsun hic derdi yok gece. benleyken uyumak bilmiyor. o gidince ne olucak bakalim.
bu arada sevgili doktorumuz bize d vitamini vermeyi unutmus. 3 tane pediatrist gordu evayi 3 u de unutmus ya ben napiyim buranin saglik sistemine. bende diyorum burda vermiyorlar ilac. babamizda calistigindan daha hala alamadik. asida 2. ayda basliyorlar ama bizim kiz konserlere gide gide zaten kazandi heralde bagisiklik mikroplara hehe:))
ben daha doğurttuğum gün bana doktorla ebem D vitamin hakkında bahsettiler. sonra aile hekimide hatırlattı. yani buna dikkat etmeleri gerekiyordu. korunma konusunda yukarda bahsettiğim gibi spiral taktırmaya düşünüyorum ama o da 2 nci addette takılacakmış. hemencik takılmıyormuş çünkü rahim doğumdan sonra toparlanıyormuş. erkenden takarsan kayma durumu oluyormuş. ama o zamana kadar hesaplayarak gideceğiz yada sevmediğimiz kondomu depolayacağız:)
anne konusunda da katılıyorum. onlar olunca ne kadarda rahat oluyordu. şimdi herşey üstüme üstüme geliyor. keşke bir kaç elim daha olsaydı.
tırnak kısmı ise biz kızımız uyurken hallediyoruz. bebedorun tırnak makası çok işe yarıyor. hem tutacağı yeri var hemde güzel kesiyor. bide banyodan sonra kestiriyoruzki daha çok yumuşasın diye.
cnm bugun bende nuk aldım kaucuk cok guzel daha guzel havradı galıba bununla devam edıcez emzık cok buyuk rahatlık bencede
bıde atmasa yutkunurken galıba fırlatıyo artık napalım onada katlanıyoruz
ben 2 no aldım 1 no ıle aynı sadee bıraz daha uzun bıde3 e bakıcam ona gore bırısınden devam edıcem
kımısı normal prımadan daha memnnun kalmıs acaba bende mı ondan alsam yesıl olandan yanı ;????
ben prima premium care 1 kullanıyorum. şimdilik herhengi bir sorun yaşamadık ama 1 ay içinde 3ncü büyük pakete geçtik fakat hala 1 numaradayız ama bizim kız ufak olduğu için. gelecek paketi 2 almaya düşünüyorum.