kızlar yok olmayacak boyle, mama kutusu uc gunde bıtıyor yaw. allah korusun bır gun almayı unutsam, bulamasam ne bıleyım ınsanlık hali ya param olmasa mama olmasa nolcak boyle. şimdi allaha şükür stokladım bırsuru ama hakıkaten 350 gr 3 gun ya gıdıyor ya gıtmıyor. hakıkaten sakat bu mama olayı. acaba eskıden sutu olmayan anneler ne yapıyorlarmıs. inek sütüyle suyu karıstırıyorlarmıs dımı . o daha sakat:)
kızlar kızıma her mama yedırmeden önce sağma işlemine başlıyorum 20 cc çıkıyor(( önceden en azından 50-60 ı yakalıyordum. ıyıcene azaldı yaw. heueheueh perdeyıde acık unutmusum zaten, karsı apartmandakıler demıstır bu manyak nıye memesıyle oynuyor pencere önunde dıye heuehue rezalet bı durum oldu. gercı onların guneşlıklerı falan cekıktı:) vallahı bu kız aklımı basımdan aldı. bırgun evı yakabılırım su kaynatıcam dıye:)
canım mama ne veriyorsun bebişin kaç günlük bir seferde kaç cc veriyorsun?ben ilk hero baby verdim kustu aptamil verdim kabız oldu herobaby ye döndüm kusmasının nedeni gazını tam çıkaramamakmış meğer artık kusmuyor ama kabızlık devam ediyor günde iki kere 120 cc verip diğer zamanlar emziriyorum o da rahat ediyor ben de çocuğum çok ağladı açlıktan nihayet hem sütüm arttı bu ara hem de mama takviyesiyle düzeldi yavrum.
ayrıca geçenlerde dut pekmezini sulandırıp içmemi söyleyen arkadaş allah razı olsun gerçekten faydasını gördüm)
Gunaydin arkadaslar ve onlarin bebisleri
Efsung, sana da gunaydin, uyutabildin mi?
Lemontree, ben de Philips Avent'in emzigini kullaniyorum biraz zorla alistirdik onceleri kabul etmedi ama simdi iyiki alistirdik diyorum. Dilbagi sorunu ne demek cok gecmis olsun, atlatmisiniz.
Patricia, ben ev cok karisik olmasin diye kizimin malzemelerini suslu bir sepetin icine koydum, ne ararsam orada...Bibereno da hemen yikiyorum. Esas karisiklik emeklemeye baslayinca cikacak sanirim o zaman karistiracaklar. Ben hala regl olmadim 2 ayi gecti, sut de neredeyse bitti....Inciyi bir gun koydum bri degisiklik olmadi maalesef... Bizim de tup bebek oldugu icin zaten korunmak gibi bir olayimiz yok ama ben cok yorgun oluyorum acikcasi hic de istegim yok, lipido cokkk dusuk yani...
Eyeszay, annen gidecek diye uzulme, ondan sonra kendi duzenini kurarsin.
Awez'in sezeryan oldu mu acaba? Umarim hersey yolundadir.
kızlar awez doğum yaptı mesajı aynen yazıyorum
oğlum doruk aras saat 14:15te spinal sezeryanla 3250gr 50cm dünyaya geldi ikimizde iyiyiz çok şükür süt henüz gelmedi inşallah gelir dualarınızı bekliyorum
galiba son doğumumuzda gerçekleşti kızlar awezcim allah analı babalı büyütsün canım
kızlar şu zeytınyağı olayını sadece birkere yapmıyorsunuz dimi? ben peçeteyle yaptığım için içim rahat(hani zarar vermem diye düşünerek) bebişim mıkırdanana kadar yapıyorum bazen 4- bazen 5 maşallah hepside dolu geliyor. acaba şeymi diye düşünüyorum. kaç partı mama yedilerse okadarmı mıçıyor uşaklar?
selam anneler,
ne güzel herkes burda ..bir tek ben giremiyorm sanırım topicegece uykularımız düzene girdi nihayet az kalsın depresyona giriyordum...şuan uyuyor kızım bende 5 dakika bakayım dedim...
50 günlük olduk kızlar zaman nasıl geçiyor anlamadım 20 gündür yalnzıım evde işleri zor yetişiiriyorumdün nihayet kuaföre gidip baştan aşağı temizlendim!!hiçbirşeye fırsat bulamıyorum bu yıl ücretsiz izne ayrılıcam ama evde napcam bilmiyorum çok kolay değil ev hanımı olmak sanırım..
bir sürü şey var anlatacağım ama toparlayamıyorum ...doktorum beni 2 ay sonra kontrole çağırmıştı ben de kontrolden önce ilişkiye girmek istemedi ama 2 ay bekleyen yok heralde birde evet o condom olayı var hiç kullanmadık nasıl bir his bilmiyorum ama başka yol yok gibi kocişi başımdan savdım kaç oldu daha erken diye ama 2 aydan önce ilişkiye giren varsa haftasonu bir süpriz yapyım sevgilime unuttuk valla nasıl yapıldığını
Sanada gunaydin zarPdeniz:)))
Kizlaaar ozellikle tup bebek olanlaar bu korunma konusunda lutfen dikkat edin benim b arkadasim ikiz tuplerin ustune normal yollarlanhamile kaldi siz dusunun artik ne yapicagini drlar diyorki tedavi sonucunda hamilenkalma ihtimaliniznartiyor kisacasi tarlayi daha verimli hale getirdik diyorlarmis aman dikkat sonrw cok uzulursunuz
Anne sutu mu mama mi? Anne sutu ile sanirim birkac kez gunde bekleniyor ama mama alan bebekler artik ne zaman yaparsa misali....offf yaaa su kaka olayını naısl çözücez dün sabah müdehale ile yaptı bugun hala tık yok
kaka olayı bizde de başladı yaa. yavrum bi türlü yapamıyor. her şeyi denedim olmadı,sabah en son zeytinyağlı çubuğu denedim mecbur. onunla yaptı hatta üstüme fışkırdı. bugün bi huzursuzluğu var ama anlamadım yaa. kucakta uyuyor yatağa yatırınca bağırmaya başlıyor
selam kızlar nasılsınız
biheska ay doğru yazdımmı:) nette ovulasyon testi diye satılıyor bı bak ıstersen canım. aynı gebelik testı gıbı yapılıyor ve öyle pahalıda değil.
efsun cum bu noldu senınkının mıçından haber varmı:):))
bız bu sabah cok sancılıydık , dayanamadım girdim operasyona, eheheuh ılk partıyı mıçtıktan sonra, hazır ayaklar yukardayken bır fırlattı ustume, her yer mıç oldu sarı sarı:))))
ama dıkkatımı çektı ilk partı kuruydu kabız gıbı yanı demekkı o dünden kalmaondan sonra 4 partı daha dürttüm, hepsindede elimi boş göndermedı sağ olsun. ya bunların bağırsak mukoza ları 3. ayda tamamlanıyormuş o yuzden kuruymuş içersi,zeytın yağida bu yuzden ıse yarıyormuş
he bu arada hanı demıştım ya benım kız zeytınyağsız mama içmiyor dıye, he o yalan oldu,yanlış alarmmış:))))
kuvvetlı bır gaz sancısına denk gelmişiz:s
evet tup bebekten sonra da rısklı cunku ben yıllar suren tedavılerın ardından 3 basarısız tup bebek tedavısı gecırdım ve ardından hıc ummadığım bır anda hamıle kaldım:))) doğal yoldan. allahın ısı ıste herseyın bır zamanı varmış.
canım ben kendı kendıme yaptım aslında, yanı tepki çekmemek için anlatmamıstım ama anlatayım barı
şimdi 37 haftada doğdu benımkısı, ilk once sut gelmedı, yaklasın bır hafta mama yedi aptamıl pre, ben bu arada makına aldım ve makınayla ha gayret geldı sutum hemde fıskırcak tarzda.
ama bı ara ne olduysa kızım mememı almadı kesınlıkle, bu arada bana yardımcı olacak kımsem yok acayıp yorgun bıtkınım, bazen 15 dakıkada bır emmek ıstıyordu ama memeyı verıncede basıyordu çığlığı, e benden iş ve yemek bekleyen esım var,galıba bırazda bunalıma gırdım ılk gunler,yanı hakıkaten anlatılmaz bır duygu. galıba sutum yetmıyor benım yanı besleyıcı değil dıye mama aldım,düşünki 24 saat hıc yemek yemedığım oluyordu zaten uyku hak getıre, mamayıda verınce kısır döngüye girdim ve tamamen azaldı sutum. halbukı basımda bı buyuk olsa bana yardımcı olsaydı bende sadece bebeğimle ilgilenseydım cok farklı olabılırdı.
aslında daha şimdi şimdi yanı bebeğim aynı tepkileri biberonada verınce anlıyorumkı mememe verdığı tepkiler gaz sancılarından dolayıymış. işte bılmedığımden bende sutum kalıtesız ne bıleyım tadı kotu falan sanıyordum. işte cehalet. bunuda gecen gun her zaman yedığı mamasına tepki verınce farkettım e daha yenı yenı anlıyoruz bırbırımızın derdını. bu arada sütümü çoğaltmak ıcın cok uğrastım ama olmadı ıste. bakalım hala uğrasıyorum sağıp içirmeye.
canım kusan bebekler ıcın yada gazlı kabız bebekler ıcın ozel mamalar var. her markada var. ben hem bebelac ın hemde aptamılınkını kullandım. ikisindende aynı sonucu aldım sanırım, ama bebelac ınkı biberonda kalıntı yapıyor kolay erımıyor yanı ucuz olmasının yanında zorlukları var. su an aptamıl conformıl kullanıyorum gazlı bebekler ıcın olanından. kutusu 300 yada 350 gr fiyatı 18-20 arası değişiyor. ama kiloluk lanlarına bakıcam şimdi.
nekadar verığıme gelınce
zaten anne sutunu hıc saymıyorum 20 cc ya cıkıyor ya cıkmıyor.
normalde 2 saatte bır 60-90 cc arası verıyorum ama tabı ıstısnalar oluyor bazen sadece bır saat beklıyor bazende 3 saat beklıyor yanı uyuyor.
doktora sordum cokmu dıye, yok dedi her bebeğin bunyesi farklı,kutu uzerınde yazan rakamlar ortalama, sen bebeğin nekadar istiyorsa ver yedır dedı, o yuzden o ıstedıkce verıyorum bende. ama uc gundur bır yandanda emzığe alıştırmaya calışıyorum cunku bazen ac olmasa emme refleksi yuzunden mama istiyor. ama aç olduğu zaman basıyor cığlığı emzik falan dinlemiyor yanı aradakı farkı kendısı soyluyor bana zaten.
böyle işte:)
Canim dilinin altinda ince bi perde vardi Oglusumun alt damagina yapisik, beslenme sorunu vede konusma problemi yasar diye ileride kestirdik.
kızlar awez doğum yaptı mesajı aynen yazıyorum
oğlum doruk aras saat 14:15te spinal sezeryanla 3250gr 50cm dünyaya geldi ikimizde iyiyiz çok şükür süt henüz gelmedi inşallah gelir dualarınızı bekliyorum
galiba son doğumumuzda gerçekleşti kızlar awezcim allah analı babalı büyütsün canım
kızlar oglum uyurken birkaç sorum olucak kusura bakmayın cvp verırsenız sevınırım
1-bebeklerınızı nasıl uyutuyorsunuz
yanı ninni söylüyormusunuz yada neler söylüyorsunuz ?
ninni için bildiğiniz bi site varmı öğrenebılecegımız yanı
ben gecende 'benım annem güzel annem beni al kollarına' sarkısını oğlum olarak degıstırdım cok begendı ertesı gun susmadı aynı sarkıyla
ya ne bılım aşina oldugu bısey yok hamıleyken dınledıgım klasık muzık de ıse yaramıyor ?
yanı sız neler yapıyosunuz uyuturken ??
2- karın catlakları ıcın yaptıgınız yada dr unuzun öenerdıgı bısey varmı ?
ben contraktubex dıye bı krem vermıstı drum dıkıs yerlerıme surim diye onarıcı etkısı varmıs bu arada bu kremı 6 ay kullan dedı doktor
hemsırem catlak karnınada sür onu ıse yarar dedı
lierac var aslında onu mu sürsem bilemedim dr uma da sormayı unuttum
sonucta tam olarak gecmez mı kahverengıye döndü catlak yerler bıde su ınce cızgi kaybolmadı hala 2 aylık olduk hala duruyo
bıde haftaya spora baslamayı düşünüyorum fıtnes a ama dıkıslerımı düşündüm acaba sorun olurmu ?
merhaba kızlar nasılsınız umarım hepiniz cok iyisinizdir allaha şükür bız ıyıyız bir sorun yok gecmişi okuyamadım çünkü uzun zamandır gıremıyorum sizleri cok özledım artık vakıt bulamıyorum cok fazla umarım hepinizin bebişleri ve sizler sağlıklısınızdır bır sorun yoktur
selam kızlar maşallah amma kaynatıyorsunuz heeee:) benim yatılı misafirim var gün içinde de gelen giden akşamda misafir vardı bi gelemedim heeee
Ömer İrfan uyudu şimdi yarın 30 günlük oluyor inşallah kızlar yaaa emerken çok sık tıkanıyor oğluşum bir sorun varmıdır ki acaba dr a sormak lazım di mi
bu arada kızlar süt sağanlar yani birini emzirirken diğerini manuel makinayla sağın çok süt çıkıyor o zaman ona göre.....
nuraycım e bızım sıpalar 50 cm den uzağı goruyorlarmıkı ızlıyor dıyorsun ay ses dınlıyordur e cımcıme:))))olsun oda kar bıze. kanal kaçta lulı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?