• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar fıkırlerınıze ıhtıyacm var..benım sakin ve uykucu oğlum emerken uyuyor.yanı saat hep onumde 2 yada 3 dk emıyor ve uyuyakalıyor hemde baya baya derin uyandıramıyorum.o 2-3 dk da baya verımlı emıyor farkedıyorum.2 saatte bır kaldırıyorum emzırmeye yoksa mumkun deıl uyanmıyor sesı cıkmıor hıc.mılet vızaklamaktna sıkayetcı bende bnm yavrum neden sakın dıorum.sonra dıorum aman maşallah kuzum benım ya..bu arada 8 GUNLUK olduk.

sizlerin bebişleri nekadar emıyor? hee bıde memeyı kavrıcam dıye cırpınıyor resmen ama kavradımıda cokur cokur emıyor.sütüm cok tazıklı acaba ondan hemencık doyuyor mu ki bılemedım ???:emir_bebek:

Canım diğer arkadaşlar yazmış ama bende hatırlatıyım dedim..Benim bebişimde aynı şekildeydi..Doktor kontrolünde hem sarılığı yükselmişti hem de kilo vermişti...Doktor kontrol edebilmem için bir daha ki kontrole kadar sütü sağıp vermemi söyledi...Şimdi doktorun söylediği miktarı biberonla verip sonra emziriyorum....Resmen gözlerim çöktü, ya süt sağıyorum ya da emziriyorum....

ayy canım tadını cıkar ilk günler böle oluyo hep uyuyorlar malum zun ve zorlu bi yoldan geldiler doğum onlar için bir tramva gibi bişi uyumaları normal 2. haftaan sonra başlıyo uykusuz geceler çok zor ya benm kızım bugün itibariyle 25 günlük gece 2 ve 3 ten önce uyumuyor:(malesef benim 2,5 yaşında bi kızım daha var biri uyuyor diğeri uyanıyor nöbet tutuyorlar sanki beni uyutmamak için uykusuzluktan perişanım:43:

ayy cnmm bnm oğlum geceleri aglıyor acıkıp baskada sesını duydugum yokk.bakalım dedgn gıbımı olcak olmazınsallah sakın bır bebek olur..

goguslerım sızım sızım sızlıyor.oğlum acıkıp ağlayana kdr ağrıdan ölcem sızce birazını sağmamın sakıncası varmı?gogusler rahatlayana kadar..?birde bu sızlarken akan damlaların ayrı bır ozellıgımı var yoksa?

goguslerım sızım sızım sızlıyor.oğlum acıkıp ağlayana kdr ağrıdan ölcem sızce birazını sağmamın sakıncası varmı?gogusler rahatlayana kadar..?birde bu sızlarken akan damlaların ayrı bır ozellıgımı var yoksa?

canım emmediği zaman sağ göğüslerini bir sakıncası yok hatta daha iyi sağınca sütün çoğalıcak sonuçta hem de rahatlarsın

kızlar bişi soracam ben bugün milıupanın rezene çayını aldım bebeğe 30cc ye 1 çay kaşığı verecem dimi?? bilgisi olan varsa yazsın lütfenn... bir de günde kaç sefer veriyorsunuz 1 mi yoksa fazla mı? bu arada gazı için muskat cevizi diye bişi denedim süper hemen işe yaradıı rahatladı oğlummm:46:

merhaba kızlar
hep okuyorum ama tam cvp yazıcam oğullarım durmuyo nasıl anlıyorum bilmiyorum ama ikisi aynı anda başlıyo biri ağlıyo biri acıkıyo:))
neyse ikiside şimdi uyuyoda rahat rahat yazıyorum :)))

efsung cim çok geçmiş olsun inşallah şimdi iyisindir

stzmn canım çok şükür sarılığı azalmış ve eve gelmişsiniz inşallah ptesi kontrolde yükselmemiş olur. canım benim oğlumda ilk hafta uyuyodu arada kalkıp emiyodu senin oğlun gibi birkaç dk emip tekrar uyuyuya kalıyodu ama ben kaldırıp emzirmedim zaten o doymadığı için en fazla 1 saat sonra yine ağlıyıp meme istiyodu. geceleride 1 saat içinde aralılarla emiyodu bir kaç dk emip 15 dk uyuyo sonra tekrara kalkıp yine aynı şekilde 1 saat devam ediyodu karnını tam doyurduktan sonra 2 saat rahat uyuyodu sonra yine 1 saat uğraştırıyodu. şimdi normale döndük. uykulu olsada yine emiyo ama uyanıkken artık göğüslerimde süt kalmıyo sürekli emiyo :)) bide fazla sütünü sağabilirsin çok dolu demekki göğüslerin sağarsan hem rahatlar hemde daha da süt üretmeye başlar göğüslerin

merhaba kızlar
hep okuyorum ama tam cvp yazıcam oğullarım durmuyo nasıl anlıyorum bilmiyorum ama ikisi aynı anda başlıyo biri ağlıyo biri acıkıyo:))
neyse ikiside şimdi uyuyoda rahat rahat yazıyorum :)))

efsung cim çok geçmiş olsun inşallah şimdi iyisindir

stzmn canım çok şükür sarılığı azalmış ve eve gelmişsiniz inşallah ptesi kontrolde yükselmemiş olur. canım benim oğlumda ilk hafta uyuyodu arada kalkıp emiyodu senin oğlun gibi birkaç dk emip tekrar uyuyuya kalıyodu ama ben kaldırıp emzirmedim zaten o doymadığı için en fazla 1 saat sonra yine ağlıyıp meme istiyodu. geceleride 1 saat içinde aralılarla emiyodu bir kaç dk emip 15 dk uyuyo sonra tekrara kalkıp yine aynı şekilde 1 saat devam ediyodu karnını tam doyurduktan sonra 2 saat rahat uyuyodu sonra yine 1 saat uğraştırıyodu. şimdi normale döndük. uykulu olsada yine emiyo ama uyanıkken artık göğüslerimde süt kalmıyo sürekli emiyo :)) bide fazla sütünü sağabilirsin çok dolu demekki göğüslerin sağarsan hem rahatlar hemde daha da süt üretmeye başlar göğüslerin
İyiyiz canım suan icin sıkıntımız sütümü arttırmak ve kızımın gazı kakası başka sorun şimdilik yok düzenimiz henüz oturmadı tabii herkes 40 tan sonra diyor bakalımne zaman bir sistematiğimiz olacak :)))
Siz nasıldınız oğullarınla;))))

İyiyiz canım suan icin sıkıntımız sütümü arttırmak ve kızımın gazı kakası başka sorun şimdilik yok düzenimiz henüz oturmadı tabii herkes 40 tan sonra diyor bakalımne zaman bir sistematiğimiz olacak :)))
Siz nasıldınız oğullarınla;))))

bende sütümü arttırmak için çok uğraşıyorum çok şükür yetiyo ama nedense ben daha fazla sütüm olsun istiyorum hehehehe:37:
canım bizi hiç sorma büyük oğlum 5 gündür gece gündüz altına işedi durdu ve kakasını yaptı. tuvalete zar zor götürüyoruz çişim yok diyo klozetin başında bekliyo ama yapmıyo tuvaletten çıkınca işemeye başlıyo gecede aynı yok diyo ama hemen altına yapıyo. kardeşinden mi acaba?? kıskançlık mı başladı? bende dayanamadım artık evin işenmedik yeri kalamdı hem onun yatağı hem bizim yatağımız sidikten geçilmiyo bez bağladım altını bağlayınca hemen gidip pişik kreminide getiriyo anne bundan da sür diyo çok bilmiş kardeşinden görüyo hep :)). bide kardeşi doğduğunda beri geceleri hep bizimle yatıyo. önceleri arada geliyodu ama yatağına geri götürüyoduk şimdi asla gitmiyo illa bizle yatıcak. bertuğ da bizim oda da yatıyo ondan mı acaba böyle davranıyo. inşallah bu durumu atlatırız...

elbette sakıncası yok once sıcak bir dus yap goguslerine masaj yaparak sonrada bol bol sag ve rahatlat gogsunu sagdıklarını buzdolabında 12 saat oda sıcaklıgında 6-8 saat deepfreezde 6 ay saklayabilirsin sonra kasıkla hafıf ılık olarak ıcırebılırsın bebegıne hem emmeden sonra sağarsan goguslerını daha saglıklı sut uretımı olur ve sende rahat edersın

bugun neredeyse ılk kez oğlumun gözlerını ınceleyebıldım uykudan yarı baygın gözlerden gorememısım oğlumun gozlerını.sabah 4-6 arası gözlerı cok net ı dıreyor obur saatlerde hep yarı uykulu acmakla acmamak arası.
bnm oğlum 2-5 dk emıyor ama maşallah daha memeden ayrılmadan pırt pırt kaka yapıyor ve sarı renkte.bugun altını açarken gördum kakası sarı renkte ve gaz cıkarır gıbı dırek beze sıçrıyor popoda hıc kalmıyor.bıde azcık azcık yapıyor ve mutlaka her altnı aldgmda kakası olyr.sarı renk olmasını doktora sordum sütün yetiyor demek dedı.5 dk emmesımı yetıyor yanı anlamadım sormayıda unutmusum.
:43:
bız saırılık ıcın 1gece yattık hastanede 16.3 dü deger.12.7 ye dustu ertesı gun.ışın tedavısı yapıldı kuvözde yattı.cok ama cok zor bı geceydı hem bana hem oğ luma.ışının fazlası cıldı kuruturmus ertesı gun pul pul eklem yerlerı soyulmaya basladı oğlımun ayak bıleklerı,kol bileği,gömebişi falan.annem derısı degısıyor dıyor ama acaba ışından mı oldu aklım takıldı? bebe yağı suruyorum kurudumu yıne aynı.

benım bebegımdede aynı sekıldeydı ılk 15 gun sımdı artık kalmadı bende bebek sutu kullanıyorum ama zaten onlar kendılıgınden gecıyor ibanyo sonrası bebe yağı yada sutu faydalı

kızlar acil sorularım var.benim bebişim 13 günlük ve bikaçgündür çok kusuyo yani günde 2-3 kez yoğun kusuyo.onun hemen ardından ağlıyınca ben yine yediriyorum..ve bide sarılık olduğunu nasıl anlarız.tahlil yaptırdık 9 gibi bi rakam çıktı iyi dedi dr.rengi bana solgun geldi bugün..bilemiyorum belkide panik olduğum içindir..sizin bebeklerin durumu nasıl bu gibi şikayetleriniz varmı yani bunlar normalmi.ya ben herşeyinden huylanıyorum.hep içimde bi koru ona bişey olucak diye:18:

kızlar acil sorularım var.benim bebişim 13 günlük ve bikaçgündür çok kusuyo yani günde 2-3 kez yoğun kusuyo.onun hemen ardından ağlıyınca ben yine yediriyorum..ve bide sarılık olduğunu nasıl anlarız.tahlil yaptırdık 9 gibi bi rakam çıktı iyi dedi dr.rengi bana solgun geldi bugün..bilemiyorum belkide panik olduğum içindir..sizin bebeklerin durumu nasıl bu gibi şikayetleriniz varmı yani bunlar normalmi.ya ben herşeyinden huylanıyorum.hep içimde bi koru ona bişey olucak diye:18:

canım çok yoğun kusuyosa çok fazla emmiştir onu kusuyodur belki yada bebek reflüsüde olabilir doktorunla görüş istersen bide emzirdikten sonra bi müddet fazla oynatma oda kusmasına sebep olabiliyo

bende sütümü arttırmak için çok uğraşıyorum çok şükür yetiyo ama nedense ben daha fazla sütüm olsun istiyorum hehehehe:37:
canım bizi hiç sorma büyük oğlum 5 gündür gece gündüz altına işedi durdu ve kakasını yaptı. tuvalete zar zor götürüyoruz çişim yok diyo klozetin başında bekliyo ama yapmıyo tuvaletten çıkınca işemeye başlıyo gecede aynı yok diyo ama hemen altına yapıyo. kardeşinden mi acaba?? kıskançlık mı başladı? bende dayanamadım artık evin işenmedik yeri kalamdı hem onun yatağı hem bizim yatağımız sidikten geçilmiyo bez bağladım altını bağlayınca hemen gidip pişik kreminide getiriyo anne bundan da sür diyo çok bilmiş kardeşinden görüyo hep :)). bide kardeşi doğduğunda beri geceleri hep bizimle yatıyo. önceleri arada geliyodu ama yatağına geri götürüyoduk şimdi asla gitmiyo illa bizle yatıcak. bertuğ da bizim oda da yatıyo ondan mı acaba böyle davranıyo. inşallah bu durumu atlatırız...

Valla kıskanıyor sana biraz is çıkacak canım;))
Bide dikkat et onmak yalnız bırakma kardesim doğduğunda bende altıma yapmaya başlamışın 3 numaramız dogun adan2'numaramiz kıskanmış zarar vermeye çalışmış gizlice cocuklar ister dikkat et camimden gebede :))) valla ben birine ancak yEtisiyorum Allah yardımcın olsun :)))

canım çok yoğun kusuyosa çok fazla emmiştir onu kusuyodur belki yada bebek reflüsüde olabilir doktorunla görüş istersen bide emzirdikten sonra bi müddet fazla oynatma oda kusmasına sebep olabiliyo

canım 10-15 dk emiyo sütümde maşallah bol.ondanmı dersin

Valla kıskanıyor sana biraz is çıkacak canım;))
Bide dikkat et onmak yalnız bırakma kardesim doğduğunda bende altıma yapmaya başlamışın 3 numaramız dogun adan2'numaramiz kıskanmış zarar vermeye çalışmış gizlice cocuklar ister dikkat et camimden gebede :))) valla ben birine ancak yEtisiyorum Allah yardımcın olsun :)))

canım arada yanlız bırakıyorum ama kapıdan falan gözetliyorum tepkisini ölçmeye çalışıyorum ben yokken nasıl davranıcak diye. gidip kardeşini öpüyo okşuyo ve çekiliyo. bazende ağladığı zaman anne gel kardeşim ağlıyo diyo yada yanıma koşa koşa geliyo anne ağlıyo diye. şimdiye kadar bir zarar vermedi öpmek istediğinde öptürdüm kucağına istediğinde verdim birini severken diğerinide sevdim. elleme dokunma desem biliyorum zarar vermek isticek bende üstüne gitmiyorum. dün mesela kayınvalidemlerdeydik eve gelmek için ordan çıktığımızda hemen başldı kardeşimde gelicek dimi anne dedi hatta eşimin kuzeni kucağına alınca kıyameti kopardı bırak onu benim kardeşim evimize gidicez dedi. eşim bertuğu almıştı arabaya pusedi yerleştirmek için erken çıktı batuhan çok ağladı kardeşim yok nerde baba getir kardeşimi istiyorum diye zar zor aşağıya inip gösterdik kardeşini. sevdiğinin farkındayız ama kıskançlık başladı gibi. ama şu çiş olayı çok canımı sıktı:((

canım 10-15 dk emiyo sütümde maşallah bol.ondanmı dersin

ondan da olabilir canım bilemiyorum sen yine doktoruna sor için rahatlar hem. benim yiğenimde çok kusuyodu 6 aylık oldu hala çok kusuyo doktoru olabilir dedi reflü değilmiş ama durmadı bi türlü yesin bişeyler biraz kıpırdasın hoop hepsi çıkyo oda tam şimdi hareketli zamanları zor oluyo valla..

elbette sakıncası yok once sıcak bir dus yap goguslerine masaj yaparak sonrada bol bol sag ve rahatlat gogsunu sagdıklarını buzdolabında 12 saat oda sıcaklıgında 6-8 saat deepfreezde 6 ay saklayabilirsin sonra kasıkla hafıf ılık olarak ıcırebılırsın bebegıne hem emmeden sonra sağarsan goguslerını daha saglıklı sut uretımı olur ve sende rahat edersın

3gundur sağdıklarımı buzluğa koyuyorum poşetlerıyle.bnm merak ettıgm sordgm suydu hanı sut kendılıgınden sızmaya gelmeye baslıyor ya agrısıda cok oluyor (tabı bebgım uykuda, emme vakıtı de henuz gelmemıs oluyor emzırmye kaldırsamda kalkmıyor)ozaman sağsam dıyorum o ılk sızıntıyla agrıyla gelen sütün ayrı proteını mı varkı? bebegm o proteınden mahrummu kalıyorc??(

kızlar merhaba. umarım hepiniz iyisinizdir, tabi minik kuzularımızda:):) tüm ağustos ayını devirdik. hepimiz doğumuzu yapmış olduk, tabi aramızda bir kaç eylül anneside vardı, bir tek onlar kaldı gibi. doğum yapanlar herkesi çok çok tebrik ediyorum, allah analı bablı büyütsün. umarım bebeklerimiz hep sağlıklı ve mutlu olurlar. bu arada, geçmiş bayramınızda kutlu olsun.

bizim kızda da şimdilik yaramazlık yok. pazar günü göbek bağı düştükten sonra artık banyo seferlerimize başladık. ilk zamanda bebek banyo olayını pek sevmesede şimdi ise alışmış gibi. kilo konusunda da, 2500 doğan kızım, maşallah, yanakları bacakları dolmuş oldu. pazartesi aile hekimine gidince bakılım ne kadar olacağız:)
doğumdan sonra nadiren yazabiliyorum ama o da bebek yüzünden değil daha çok misafir sayesinde:50: bebek sagolsun bana pekde zahmet vermiyor, garibanım emiyor sonra mışıl mışıl uyuyor. tabi arada bide kaka ve gaz sesleriyle bize "altımı değişme zamanı" diye işaretler veriyor. ama misafirler bebekten daha zor oldular. abartmıyorum ama doğumdam sonra sadece 2 gün misafirin gelmediği oldu, diğer günler hep birileri geldi. annem olmasaydı ne yapardım bilemiyorum. hele görümcem sagolsun baya düşencesiz çıktı. kız resmen her akşam bizde yemek yeme alışkanlık edindi. yemek yedikten sonra ise hemen kaçıyor, insan kibarlıktan oturup azıcık muhabbet eder. ama yok hazıra geliyor, yiyor gidiyor. tabi yemeklerimizi şimdilik annem hazırlıyor ama annemede yazık, hem bebekle yardım etmeye çalışıyor, hemde evimi toparlamakla baya yardımcı oluyor, üstelik hergün 5 kişiye yemekler hazırlıyor. bide ev misafirler yüzünden dahada çabuk dağılıyor, hele kayınvalidemler topluca akşam yemeğini bizde yiyince salon felaket bir şey oluyor. mevlüt için yaptırdığım tüm temizlik şimdiden boşa gitti. daha iki hafta önce yıkamadan gelen halılar resmen yemek lekeleriyle doldu. zaten doğumdan beri bir gün bile ayaklarımı uzatıp yatamadım. hastaneden geldiğim gün bir sürü millet akşam yemeğine geldi. yemekleri kayınvalidem hazırlasada sonuçta insan misafir varken ne uzanabiliyor, nede rahat oturabiliyor. zaten şu mevlüdü yapsamda kurtulsam bu yoğunluktan, yoksa bu gidişle intar etsem olurmuş:):)

merhaba tatlı annişler biz geldik.sonunda bende meleğime kavuştum.
30.08.2011 sabah saat 05.05 te sezeryanla 3.570 kg oğluşum bayram şekerim dünyaya geldi.
normal doğum olması için günlerce sancı çektim ama malesef olmadı hayırlısı böyleymiş demekki.
umarım herkes iyidir. yeni doğum yapanlar varsa tebrik ederim.bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun.
şimdilik biz kaçtık sonra yine geliriz.

merhaba tatlı annişler biz geldik.sonunda bende meleğime kavuştum.
30.08.2011 sabah saat 05.05 te sezeryanla 3.570 kg oğluşum bayram şekerim dünyaya geldi.
normal doğum olması için günlerce sancı çektim ama malesef olmadı hayırlısı böyleymiş demekki.
umarım herkes iyidir. yeni doğum yapanlar varsa tebrik ederim.bu arada geçmiş bayramınız kutlu olsun.
şimdilik biz kaçtık sonra yine geliriz.

canım hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt bebeğini:61:

Back