• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben dr brown ve chicconun doğal akışlı biberonlarını kullanıyorum kızım hem emmiyor hem biberonu alıyor.zorluk yaşamıyorum tavsiye ederim.birde ikiside kolik önleyici , bebeğe hava kabarcıklarının gitmesini engelliyor.

cnm tavsiyen için teşekkür ederim bende alayım o zaman bu dediğinden
ben kızıma sağdığım sütü ve geceleri verdiğim mama için bi biberon arıyodumm dediğin iyi oldu en kısa zamanda alayım...

slm kızlar herkese ıyı geceler bebgı olanları tebrık edıyorum

biberon kullanıyorsunzda bana drum kullanma yoksa seni emmez bi daha dedi doğrumuki

biberon kullanıyorsunzda bana drum kullanma yoksa seni emmez bi daha dedi doğrumuki

bende ılk gunler sutum gelmedıgınden avent ın bıberonuyla mama verıyordum ama yınede memeyı bıraktırmadım sutum akmasada emzirdım.hatta once emzırdım sonra bıberonla mama verdım. 4.gun sutum geldı(maşallahı var) bıberonu bırakıp emzırmeye devam ettım.1gun sarılık ıcın hastanede yattık ogun kuvözden cıkaramadıgımız ıcın kendı sutumu bıberonla verıyordum baya baya kolayına gıdıyrdu anladıgım bırkaç gun sureklı bıberon versem alısıverecektı sankı..sımdı bıberonu sadece su vermek ıcın kullanıyorum.sutumun fazlalıgınıda sağıp buzluga posetlıyorum sımdıden 2posetım oldu:)

kızlar fıkırlerınıze ıhtıyacm var..benım sakin ve uykucu oğlum emerken uyuyor.yanı saat hep onumde 2 yada 3 dk emıyor ve uyuyakalıyor hemde baya baya derin uyandıramıyorum.o 2-3 dk da baya verımlı emıyor farkedıyorum.2 saatte bır kaldırıyorum emzırmeye yoksa mumkun deıl uyanmıyor sesı cıkmıor hıc.mılet vızaklamaktna sıkayetcı bende bnm yavrum neden sakın dıorum.sonra dıorum aman maşallah kuzum benım ya..bu arada 8 GUNLUK olduk.

sizlerin bebişleri nekadar emıyor? hee bıde memeyı kavrıcam dıye cırpınıyor resmen ama kavradımıda cokur cokur emıyor.sütüm cok tazıklı acaba ondan hemencık doyuyor mu ki bılemedım ???:emir_bebek:

kızlar fıkırlerınıze ıhtıyacm var..benım sakin ve uykucu oğlum emerken uyuyor.yanı saat hep onumde 2 yada 3 dk emıyor ve uyuyakalıyor hemde baya baya derin uyandıramıyorum.o 2-3 dk da baya verımlı emıyor farkedıyorum.2 saatte bır kaldırıyorum emzırmeye yoksa mumkun deıl uyanmıyor sesı cıkmıor hıc.mılet vızaklamaktna sıkayetcı bende bnm yavrum neden sakın dıorum.sonra dıorum aman maşallah kuzum benım ya..bu arada 8 GUNLUK olduk.

sizlerin bebişleri nekadar emıyor? hee bıde memeyı kavrıcam dıye cırpınıyor resmen ama kavradımıda cokur cokur emıyor.sütüm cok tazıklı acaba ondan hemencık doyuyor mu ki bılemedım ???:emir_bebek:

aman dıkkat..bu kadar cok uyuyorsa sarılık ıhtımalı yukselmıs olabılır sarılık baslangıcında bebekler cok sık ve uzun uyuyorlar uyanmaktada zorlanıyorsa uyandırıp zorla emmesını sagla cenesının altına parmagınla dokun emmeye devam eder en az 15 dk emmesi gerekır dedı doktorum bana .sarılıgı bol bol emerek ve kaka yaparak atlatıyorlar doktorundan bılgı alabılırsın

Benim oğlum bugün 36 günlük ama hala sapsarı,geçtiğimiz cumartesi götürdük doktora tekrar hala geçmiyor diye,doktor 40-45güne kadar geçmeyebilir normal ölçüm yapmaya bile gerek yok dedi.45günlük olunca hala geçmezse o zaman bi takım testler yapar araştırırız dedi,bende o kadar çok üzülüyorum ki

bol bol emzirin boylece sık sık kaka yapar ve sarılık hormonu kakayla dısarı atılır .fototerapi denen yontem uygulanır eger gecmezse oda ısık tedavısı hemen ıyılesıyorlar 1 gunde endıselenme

slm kızlar baramınızı tebrik ederim...
sizlere bişi sormak istiyorum
göğsünüzden sağdığınız sütü yada mama verenler
bunu bebeğinize verirken nasıl biberon kullanıyosunuz?

kasıkla verıyorum biberon alıskanlık yapar emmeyi bırakır dedi doktorum

arkadaşlar ben daha doğum yapmadım az kaldı süt sağmak için pompa almak istiyorum ama hiç bilgim yok hangisini önerirrsiniz .kullandıklarınızdan tavsiye ettiğiniz hangisi

medela dan makınayı kıralayıp baslıklarını satın alabılırsın .cok kullanıslı ve rahat

cnm bebeğinin sarılığına bakıldımı değer kaçtı istersen tekrardan bi baktır belki ölçüldükten sonra çıkmış olabilir
sarılık olan bebekler çok uyuy uyandırması zordur ve hemen memede uykuya dalar
benimde kızım çok uyuyodu sarılık olduğunda zor uyandırıyodum valla
benim kıızn değeri en yüksek 13 oldu 11e düştü 4 gün sonra yine çıkmıştı
yani değer düşşe geçince bidaha çıkmaz diyolar ama yalan benim kızda değer yükseldi
sen kontrolü elden bırakma

cnm bebeğinin sarılığına bakıldımı değer kaçtı istersen tekrardan bi baktır belki ölçüldükten sonra çıkmış olabilir
sarılık olan bebekler çok uyuy uyandırması zordur ve hemen memede uykuya dalar
benimde kızım çok uyuyodu sarılık olduğunda zor uyandırıyodum valla
benim kıızn değeri en yüksek 13 oldu 11e düştü 4 gün sonra yine çıkmıştı
yani değer düşşe geçince bidaha çıkmaz diyolar ama yalan benim kızda değer yükseldi
sen kontrolü elden bırakma

doktorumuzda demıstı tekrar cıkabılır sarılıgı farkedersenız yıne ölçüm yaptrmy gelın dıye.sarılık 5. VE 13. gunlerde nüksedermıs.5.gunumuzde 16.3 le hastaneye yattık ertesı gun 12.7 e dustu ve cıktık hastaneden.bu paztartesı tekrar ölçtürücez ınsallah tekrarlamaz degerımız dusmustur 9 lara. bırde devlet hastanelerınde bu sarılık testi yapılıyor mu bılgın var mı?

aman dıkkat..bu kadar cok uyuyorsa sarılık ıhtımalı yukselmıs olabılır sarılık baslangıcında bebekler cok sık ve uzun uyuyorlar uyanmaktada zorlanıyorsa uyandırıp zorla emmesını sagla cenesının altına parmagınla dokun emmeye devam eder en az 15 dk emmesi gerekır dedı doktorum bana .sarılıgı bol bol emerek ve kaka yaparak atlatıyorlar doktorundan bılgı alabılırsın

bugun neredeyse ılk kez oğlumun gözlerını ınceleyebıldım uykudan yarı baygın gözlerden gorememısım oğlumun gozlerını.sabah 4-6 arası gözlerı cok net ı dıreyor obur saatlerde hep yarı uykulu acmakla acmamak arası.
bnm oğlum 2-5 dk emıyor ama maşallah daha memeden ayrılmadan pırt pırt kaka yapıyor ve sarı renkte.bugun altını açarken gördum kakası sarı renkte ve gaz cıkarır gıbı dırek beze sıçrıyor popoda hıc kalmıyor.bıde azcık azcık yapıyor ve mutlaka her altnı aldgmda kakası olyr.sarı renk olmasını doktora sordum sütün yetiyor demek dedı.5 dk emmesımı yetıyor yanı anlamadım sormayıda unutmusum.
:43:
bız saırılık ıcın 1gece yattık hastanede 16.3 dü deger.12.7 ye dustu ertesı gun.ışın tedavısı yapıldı kuvözde yattı.cok ama cok zor bı geceydı hem bana hem oğ luma.ışının fazlası cıldı kuruturmus ertesı gun pul pul eklem yerlerı soyulmaya basladı oğlımun ayak bıleklerı,kol bileği,gömebişi falan.annem derısı degısıyor dıyor ama acaba ışından mı oldu aklım takıldı? bebe yağı suruyorum kurudumu yıne aynı.

medela dan makınayı kıralayıp baslıklarını satın alabılırsın .cok kullanıslı ve rahat

ilk 3gun damla damla sutum geldgnden eşimde bende cok uzuluyorduk hastaneden cıkıp eve geldık aksamına esım pompa alıp gelmiş.O gune kdr bende bılgısız fıkırsızsım ama cokta memnun kaldım elektrıklı deıl ama bence gayet kullanıslı..goguslerım sızlayp şıp şıp damlaya başladıgında benı tek rahatlatan şey:) eşim eczaneden 80 tl almış ama bakıyorumda internette cok daha uygun.

''' Lansinoh Manuel Göğüs Pompası '''

Son düzenleme:

ayy canım tadını cıkar ilk günler böle oluyo hep uyuyorlar malum zun ve zorlu bi yoldan geldiler doğum onlar için bir tramva gibi bişi uyumaları normal 2. haftaan sonra başlıyo uykusuz geceler çok zor ya benm kızım bugün itibariyle 25 günlük gece 2 ve 3 ten önce uyumuyor:(malesef benim 2,5 yaşında bi kızım daha var biri uyuyor diğeri uyanıyor nöbet tutuyorlar sanki beni uyutmamak için uykusuzluktan perişanım:43:

Back