2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
hoya rus pazarını oraya gelınce ararım senııııııııııııııııııııııııııııı

anaam akannehirne işin var rus bazarında otur oturduğun yerdekaydirigubbakcemile doğuracan derdine bak:mymeka:

midem yanıyoo
kaç şişe devirdim geçmiyoo
bi su döküvürün dostlarmafoldumben

selam kızlar sıteden kopup duruyorum alıntılarım gıtmedıyse bır kısmını yazacagım bırazdan..
kızlar sıze hemen ıkı soru sormak ıstıyorum ozellıkle tecrubelı annelere :)
sezryan olursak bebegı ne zaman emzırıyoruz hanı vucuda ılk olarak anne sutu gırsın dıyorlar ya
uyanana kadar vs cocuga bırsey verıyorlar mı acaba!!!
ıkıncı sorum da korse aldınız mı dogum sonrası?

canım ben sımdı demedımkı
yazın dedımmmm
benımde mıdemın altı agrıyor
sankı bebem oraya toplanmıs gıbı

canım birşey ögrenmek istiyorum senden
epidural uygulaması için hep akıllarda kötü bir imaj var bizi aydınlatırmısın

aslında ben 2 yıldır henüz bi problem olduğunu görmedim en azından bize dönecek kadar ciddi bişey olmadı.ben 2 yıldır anestezideyim.ama tarihindede de olmamış.literatürde o çok kötü denen olaylar ,felç olmak gibi bilidiğim 3 -5 tane var.ama tabi bana sorarsan yaptırır mısın diye ben tercih etmem çünkü ben obsessif bi insanım fazlasıyla ondan yani.tabi spinale göre biraz daha ağrılı bir işlem,iğnesi daha büyük.aslına bakarsan ikisinde de riskler aynı hemen hemen ama epiduralde kateter takılıyo o yüzden ben tırsıyorum. amla arkadaşlardan öle sezeryan ve doğum yapanlar çok kimseden şikayet duymadım.ben şahsen spinal ile sezeryan tercih ederim. bence daha güüvenli.:1closedeyes:

hula cnm
kızkardesımde abla dayanamazsın epudrale dedi
sahsen olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam genel olacam ben.
allah normal vesın tabı,yanı normal dogum

kibeleciğim ben epiduraldim hep derler ilk yarım saatte anne sütünü vermek iyidir diye beni yukarı çıkarır çıkarmaz istedim zeynomu getirdiler bana....hoş süt geliyormu oda ayrı bir dert ya neyse=(bir iki damlada olsa veriliyor olmasa bile anne bebek teması sağlanıyor....sen sezeryan mı olucaksın ?genelde bir çok annede süt salımı sezeryan sonrası öyle fışkır fışkır gelmiyor..sonra bebek odasında mamayla destekliyorlar.....ben korse kullanmadım...ihtiyaçta duymadım hiç göbeğim kalmadı daha bir kaç günlükken bile ..hatta bir haftalıktım 8 ay bebişi olan bir arkadaşım geldi yeni doğurmuş oymuş gibi kocamandı hala göbeği ve karnımı okşayıp duruyordu maşallah maşallah diye üstelik 2 çeşit korse kullandı ama? bu sefer istiyorum almak çünkü 2. çocuktan sonra eminim eski tipim kalmıcam hoş çokta güzel bir tipim yoktu ama=)artık çok dikkat edicem kendime kullananlar var çevremde memnun kalan kadar kalmayanda var..al bulunsun rahat edersen eğer kullanırsın =)

hula cnm
kızkardesımde abla dayanamazsın epudrale dedi
sahsen olurda sezeryan olmak zorunda kalırsam genel olacam ben.
allah normal vesın tabı,yanı normal dogum

yook bence sezeryan olursan spinal yaptır o öle acımıyo. hem bebeğini görersin ,ameliyat bitince ki zaten toplam 30 dakka filan sürüyo bebeğini emzirebilirsin.bebeğe hiç anestezik gitmemiş olur.genel olursan kendine gelene kadar o hoooo.bide boğazına koca tüp takılıyo ne gerek var. bebişin ilk sesini de duyamıyosun.kötü yani bence.inş istediğin gibi normal olurda olmazsa şayet sen spinali düşün,ama epidural değil!

spınal nasıl oluyor cnm
bıraz acıklayıcı bılgı verırmısın

spinalde omurilik sıvına belden ince bir iğneyle girilerek ilaç yapılıyo.2 saat ile 3 saat arası anestezi süresi var.kişiye göre değişebiliyo.belden aşasını hissetmiyosun.bu süre sonunda tamamen etkisi geçiyo. epiduralde ise omurilik sıvısının olduğu aralığın bir üstündeki aralıga inceeeee bir kateter yerleştiriliyo.ayni bölge uyuşuyor ama ameliyattan sonra bu kateterden sadece ağrı kesiciler verilerek 72 saate kadar ağrı giderilebiliyor.72 saat sonra kateter çıkarılıyor. eğer ağrı olmazsa daha öncede çıkarılabilir.

Bildiğim kadarıyla epiduralin gireceği yere bölgesel anestezik veriyorlar ve iğnenin girdiğini hissetmiyorsun.Spinalden sonra hemen uyuşukluk geçtiği için ağrının genel anestezidekinden bir farkı olmuyor kontrolü açısından.Ama epiduralda 2 gün boyunca ağrı kesiciyi direk sinir üzerine kateterden aldığın için ağrıyı hiç hissetmiyorsun nerdeyse.

Bildiğim kadarıyla epiduralin gireceği yere bölgesel anestezik veriyorlar ve iğnenin girdiğini hissetmiyorsun.Spinalden sonra hemen uyuşukluk geçtiği için ağrının genel anestezidekinden bir farkı olmuyor kontrolü açısından.Ama epiduralda 2 gün boyunca ağrı kesiciyi direk sinir üzerine kateterden aldığın için ağrıyı hiç hissetmiyorsun nerdeyse.
tabi ikisinde de lokal anestezik veriliyor iğneden önce:nazar:

X