2010 Ocak Anneleri bu topicte bulualm....

Bebeğime ...... Almayı Düşünüyorum...

• Ankete Katılan
    304
  • This poll will close: .
Hulacım sen aşı yaptrımayacağını söylemiştin.Hocalarınız ne diyorlar?Ben istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum.

Şimdiye kadar normaldi ama 3- 4 gündür gece bile yeme isteğiyle kalkkıyorum.çok kötü yaa...

bende aynı durumdayım

selam kızlar sıteden kopup duruyorum alıntılarım gıtmedıyse bır kısmını yazacagım bırazdan..
kızlar sıze hemen ıkı soru sormak ıstıyorum ozellıkle tecrubelı annelere :)
sezryan olursak bebegı ne zaman emzırıyoruz hanı vucuda ılk olarak anne sutu gırsın dıyorlar ya
uyanana kadar vs cocuga bırsey verıyorlar mı acaba!!!
ıkıncı sorum da korse aldınız mı dogum sonrası?

canım ben genel anestezi ile sezeryan olmuştum ve uyanır uyanmaz emzirmiştim zaten hamileyken sütüm gelmişti hatta göğüs pedi kullanmasam kıyafetlerim batıyordu
herkeste farklı tabi şimdi 36 haftadayım daha sütüm gelmedi bekliyorum
belki bu sefer ddoğumdan sonra gelir.

aslında ben 2 yıldır henüz bi problem olduğunu görmedim en azından bize dönecek kadar ciddi bişey olmadı.ben 2 yıldır anestezideyim.ama tarihindede de olmamış.literatürde o çok kötü denen olaylar ,felç olmak gibi bilidiğim 3 -5 tane var.ama tabi bana sorarsan yaptırır mısın diye ben tercih etmem çünkü ben obsessif bi insanım fazlasıyla ondan yani.tabi spinale göre biraz daha ağrılı bir işlem,iğnesi daha büyük.aslına bakarsan ikisinde de riskler aynı hemen hemen ama epiduralde kateter takılıyo o yüzden ben tırsıyorum. amla arkadaşlardan öle sezeryan ve doğum yapanlar çok kimseden şikayet duymadım.ben şahsen spinal ile sezeryan tercih ederim. bence daha güüvenli.:1closedeyes:

yook bence sezeryan olursan spinal yaptır o öle acımıyo. hem bebeğini görersin ,ameliyat bitince ki zaten toplam 30 dakka filan sürüyo bebeğini emzirebilirsin.bebeğe hiç anestezik gitmemiş olur.genel olursan kendine gelene kadar o hoooo.bide boğazına koca tüp takılıyo ne gerek var. bebişin ilk sesini de duyamıyosun.kötü yani bence.inş istediğin gibi normal olurda olmazsa şayet sen spinali düşün,ama epidural değil!

epidural dahamı tehlikeli yani
ben epidiral düşünüyordum
tırstım şimdi
kafam karıştı offfffffffff

denızeıklım bende genel dusunuyordum ama
arkadas spınal ıyı deyınce kafam karıstı
grıp asısı olacaklmısınız
bana dr tavsıye etti
olup olmamakta kararsızım

bende aynı durumdayım

canım ben genel anestezi ile sezeryan olmuştum ve uyanır uyanmaz emzirmiştim zaten hamileyken sütüm gelmişti hatta göğüs pedi kullanmasam kıyafetlerim batıyordu
herkeste farklı tabi şimdi 36 haftadayım daha sütüm gelmedi bekliyorum
belki bu sefer ddoğumdan sonra gelir.

epidural dahamı tehlikeli yani
ben epidiral düşünüyordum
tırstım şimdi
kafam karıştı offfffffffff

ben epiduralden tırsıyorum valla.ama başkalarına yaptım bişey de olmadı. yani ameliyat sonrası ağrı için ii tabi de işin içinde olup bütün olası kötü senaryoları bilince bi de pinpirikli olunca .... yaptırma o daha kötü diyemem ama ben yaptırmamyerimseniben

bana dr tavsıye etti
kimi hoca ol diyo kimisi olma .televizyonda da aynı şey. valla bilmiyorum. ben olmak istemiyorum.eşim de istemiyo olmamı.allah büyük bişey olmas inşallah. ne biliiim .ben normal grip aşısıda hiç olmadım zaten bana gereksiz geliyo 4 ay için her yıl aşı mı olunurmuş.içinizden ne geliyosa onu yapın bence ,yaptırmak istemezsin yaptırırsın ,bişey olur;yaptırmak istersin yaptırmazsın bişey olur...allah korusun herkesi ne diim:):Saruboceq:

sezeryan olucaksanız spinal öncelikli düşünün bencede.ocakta doğum yapacak anestezi doktoru olarak önerim

hula
aslında bız yaptırma taraftarı degıldık
esımde karsı cıkıyordu
ama persembe sordum dra,
mutlaka olmalısın dedi
o yuzden dusuncedeyım yani

selam kızlar
buün iyi uyumusum
sonra biraz temizlik yaptık
şimdi film koyduk izliyoz
ama beni sarmadı
bi kızlara bakem dedim

spinal sık yapılıyor(epidurale göre) çünkü uygulaması daha kolay.komplikasyonu daha az.bu demek değil ki diğerlerinde problem olur.kural hasta ne isterse o yapılır zaten.problem olucaksa hepsinde olur.nasip biraz.

hula cım merhaba
epidural i cok merak ediyorum
acılı mı
nasıl oluyor
ne zaman oluyor
yani kaç cm acıklıktan sonra
ve onunla ıkınılabiliyor mu
vede her hastane ve her anestesi uzamnı yapabiliyor mu

ayy cok soru sordum kafamçokkarıştı

bana dr tavsıye etti

canım ben olmıyacam
zaten doğuma ne kaldı şurda
24 aralıkta sezeryan olmayı düşünüyorum

sezeryan olucaksanız spinal öncelikli düşünün bencede.ocakta doğum yapacak anestezi doktoru olarak önerim

canım bi anestezi doktoru olarak bize ikisininde avantajlarını ve dez avantajlarını anlatırmısın.bizde ona göre karar veririz.

selam kızlar
buün iyi uyumusum
sonra biraz temizlik yaptık
şimdi film koyduk izliyoz
ama beni sarmadı
bi kızlara bakem dedim

canım park yatağının içine hangi yataktan aldın
park yatak için olan ince yataklardanmı
yoksa normal bebek yatağımı
cevaplarsan sevinirim

ay ne güzel bugün iki tane anestezi uzmanımız var
bütün merak ettiklerimizi sorarız artık
tabi bizden sıkılmazlarsa
hazır bulmuşken kaçırmayalım demi

Ya şimdi benim kafam karıştı. Spinal mi epidural mi? Offf inşallah sezeryana gerek kalmaz da normal yaparım dicem ama bu eşek sıpası hala dönmedi,kafasını yukarı ittikçe itiyor :emir_bebek:

canım park yatağının içine hangi yataktan aldın
park yatak için olan ince yataklardanmı
yoksa normal bebek yatağımı
cevaplarsan sevinirim

ilk 6 ay üst katta yatacağı için ince olanlardan aldım
kalın olanı alt tarafa geince alıcam
aslında orası için yaptırmayı düşünüyoum

X